Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Παιδικο Τελική Πανσερραϊκός - Ασπίδα. 78-68

"Αν δεν μπορείς γίνε χορευτής."







 


Είναι κάποια παιχνίδια από τα οποία έχεις την προσδοκία να δεις καλό μπάσκετ αλλά και αυτοί που διοικούν το άθλημα να έχουν αντιληφθεί την σημασία τους.
Καθοριστικό παιχνίδι των Σερρών και θα έπρεπε να δοθεί αν μη τι άλλο ιδιαίτερη  προσοχή.
Θα έπρεπε οι διαιτητές που ορίζονται σε τέτοια παιχνίδια και πριν ειπωθεί ως σκέψη πως εντάξει ένα παιχνίδι παιδικού είναι τι σημασία έχει πρέπει να σας πω πως το συγκεκριμένο πρωτάθλημα έχει περισσότερη ένταση σημασία και κόσμο από την Α΄τοπικό. Και επειδή παίζουν παιδιά που θα πρέπει να μάθουν να παίζουν με κανόνες οι άρχοντες του παιχνιδιού θα πρέπει να είναι το λιγότερο γνώστες.
Στο προηγούμενο παιχνίδι Αρίωνας -Πανσερ/κός οι διαιτητές σφύριζαν την κάθε επαφή σε βαθμό υπερβολής. Στο παιχνίδι των Σερρών η δεύτερη διαιτητής ήταν απλά άσχετη με το αντικείμενο και τίναξε το παιχνίδι κατέστρεψε την πολύ καλή προσπάθεια των παικτών και των δύο ομάδων.
Ξέρω τώρα θα πείτε έχασε η Ασπίδα κάνεις κριτική . Τουλάχιστον έχω δείξει πως είμαι έστω και λίγο αντικειμενικός. Ξέρω πως ο Πανσερραϊκός και καλύτερα οι παίκτες του το πίστεψαν πιο πολύ το παιχνίδι ήταν στην περισσότερη διάρκεια του παιχνιδιού καλύτεροι πιο εύστοχοι και δίκαια όπως εξελίχθηκε πήρε την νίκη. Υπάρχει ένα αλλά που χαλάει την εικόνα του παιχνιδιού γιατί θα είχαμε την ευκαιρία να δούμε ένα ακόμη παιχνίδι θρίλερ εάν οι διαιτητές δεν σταματούσαν την προσπάθεια της Ασπίδας στο σημείο που το σκορ ήταν  στους πέντε πόντους και όλα έδειχναν πως θα πηγαίναμε σε ένα τέλος ανάλογο με εκείνο της πρώτης αγωνιστικής.
Καιρός κάποιοι να πάνε στο σπίτι τους αν δεν μπορούν .
"Αν δεν μπορείς γίνε χορευτής."

Το έγραψα και στην live μετάδοση πως ο προπονητής της γηπεδούχου ομάδας  Σ.Ποργίοπουλος 
είχε μια μεγάλη απώλεια (έχασε τον πατέρα του) και  ήταν ο λόγος που δεν ήταν στον πάγκο της ομάδας.
Στο παιχνίδι τώρα όπου μόνο μια ομάδα  μπήκε στο παρκέ .
Πιεστική άμυνα σε όλο το γήπεδο και καταφέρνει να κάνει ένα 7-0 πολύ γρήγορα.
Σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού η Ασπίδα δεν μπόρεσε ποτέ να περάσει στο σκορ πάντα ήταν πίσω και δεν έδειξε πως έχει τις δυνάμεις να το καταφέρει. Μόνο στο κρίσιμο σημείο που έδειξε πως ίσως να μπορέσει να το κάνει βρήκε μπροστά της τοίχο.
Καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας από τον γηπεδούχο αλλά και ανοχή στις πολύ δυνατές επαφές από τους διαιτητές.
Ακόμη καλύτερη ευστοχία σε κάθε είδους σουτ τον κρατούσαν μπροστά.
Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε 20-10
Καλύτερη εικόνα για την Ασπίδα στο δεύτερο με το σκορ να κλείνει  35-26
Το πιο καθοριστικό δεκάλεπτο ήταν το τρίτο. όλη τη προσπάθεια που έκανε η Ασπίδα να μαζέψει το σκορ την πέταξε στα σκουπίδια. Ένας καταιγιστικός Πανσε/κός την έκλεισε και την διέλυσε κυριολεκτικά. Λάθη απίθανα από απροσεξία χαμένη αυτοπεποίθηση και το αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει 18-19 πόντους.
Συμμάζεμα στο τέλος του δεκαλέπτου και το σκορ 57-45

4ο Δεκάλεπτο και όλα έδειχνα πως θα γινόταν συναρπαστικό παιχνίδι με την έναρξή του.
Επιτέλους άρχισαν να παίζουν άμυνα να εκμεταλλεύονται τα δικά τους ατού και να μπαίνουν κάποια σουτ. Η διαφορά άρχισε να πέφτει οι παίκτες του Πανσερ/κού έκαναν πολλά φάουλ και με αυτό το ρυθμό σίγουρα θα είχε προβλήματα. Δίνεται μια απίθανη τεχνική ποινή για αντιαθλητικό όταν σε χειρότερο φάουλ σε παίκτη της Ασπίδας δεν δόθηκε τίποτα. Δεν θέλω να πιστέψω πως έπαιξαν έδρα οι διαιτητές θέλω να πιστεύω πως είναι άσχετοι .

Όταν η διαφορά πλησίασε στους 5 πόντους τα έκαναν σαλάτα και μας στέρησαν ένα καλό φινάλε . Έτσι όπως έδειχναν τα πράγματα και πάλι νικητής να έβγαινε ο γηπεδούχος αλλά το γαμώτο είναι πως στέρησαν το δικαίωμα να παλέψουν το παιχνίδι από τους φιλοξενούμενους.
Μακράν ο καλύτερος του παιχνιδιού ο Χορτομάρης με 28 πόντους . Εκτός από αυτόν για τον Πανσερρ/κό πολύ καλόι οι Ρίζος -Καραμπέκης και Γκεντσούδης.
Από την Ασπίδα μόνος μαχητής ο Γιάννης Σκούπρας . Καλοί αλλά όχι όπως τους γνωρίσαμε οι Χατζόπουλος Κουτρουβέλης.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
20-10, 35-26, 57-45, 78-68
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΝΣΕΡ/ΚΟΣ(Μπετικάβας) Γερμανός. Γιαννούλης 2 ,Κεχαγιάς , Ρίζος 10, Μαμούδης, Χορτομάρης 28(1), Γκαήλας5(1), Στεργίου 2, Πούλιος 2, Καραμπέκης 16, Γκεντσούδης 10(2), Σπονδής.
ΑΣΠΙΔΑ (Ιωαννίδης) Γεωργιάδης, Καλαϊτζής, Κουτρουβέλης8, Τσακίρης 5(1),Ελευθεριάδης 8(2),
Χατζόπουλος 12(1), Παπαδάκης 8, Θεοδωρίδης 3, Σκούπρας 19, Μπουραζάνης, Θεμιστοκλής 2, Πιστόλας 2
Στα τελευταία δεύτερα ο γηπεδούχος πάιρνει τάιμ άουτ . Ο πάγκος της Ασπίδας σε ένδειξη διαμαρτυρίας δεν το εκτελεί .


12 σχόλια:

  1. δεν θελω να σε στεναχωρησω αλλα με αυτα που γραφεις μαλλον εσυ εισαι ο ασχετος απο Μπασκετ.Ημουν στο πρωτο ημιχρονο στο γηπεδο και ειδα οτι οι διαιτητες επαιζαν μια χαρα.Για το δευτερο δεν εχω αποψη αλλα δεν νομιζω οτι ηταν τοσο τραγικα τα πραγματα.Παντως ασχετη μια κοπελα που παιζει μπασκετ περιπου 15 χρονια σε επιπεδο Α2 δεν την λες!!Εναν που απλα γραφει σε ενα μπλοκ παλι... το συζηταμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ασχετη οχι. επηρρεασμένη όμως επειδή σφύριζε ομάδα από την πόλη της σίγουρα. δεν φταίει αυτή όμως, αυτοι που ορίζουν διαιτητές από την ίδια πόλη φταίνε. τόσο βάρος ρίχνουν σε αυτά τα πρωταθλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχει αρκετό βίντεο σαν αποδειξη.
    Εκατό χρόνια να παίζεις ?????τι σημασία έχει?????
    Το ότι είμαι άσχετος εγώ που γράφω στο blog δεν μειώνει σε τίποτα την ασχετοσύνη των άλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 8a sunfwnhsw me ton kurio pou egrapse parapanw kai epeidh eimai sigouros oti authn thn diethth pou thn apokalute eseis asxeth kserei pragmatika xiliades fores parapanw basket apo esas kalo 8a htan na mhn milate kai polu eidika se pragmata pou ta blepei polu kosmos einai droph na grafete xwris na kserete makari na htan opws to lete 8a sas boleue polu !!!!! pantws egw 8elw na pw ena megalo brabo sthn kerkuda ton serrwn gia thn apsogh sumperifora kai apsogh atmosfera

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ειναι τραγικη η κατασταση..οι διαιτητες επαιζαν εδρα και αυτο φανηκε απο την πρωτη στιγμη..οταν η ΑΣΠΙΔΑ μιωσε στο τελευταιο δεκαλεπτο η ασχημη διαιτισια εμποδισε τον δρομο προς την νικη για την Ξανθιωτικη ομαδα..θεωρω πως οι επιλογη τον να παιξουν 2 διαιτητες απο τις Σερρες καταδικασε τον αγωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κι εγω να πω ενα μεγαλο μπραβο στην κερκιδα. αυτα που ακουγοταν περί "Τούρκων", "ετσι γαμ.... οι ακανεδες" κτλ σιγουρα δημιουργουν ωραια ατμοσφαιρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. epeidh den 8elw na fanw kakos xwris na eimai 8a pw mono kati epeidh eimai a8liths tou basket apo ta 6 mou kai twra eimai 18 den 8ewro swsto na peis oti enas diethths teleiwse ena mats einai la8os ean eisai kaluteros enas diethths monos tous den mporei na gurisei to mats oti kai na lete!!! pantws exete dikaio panw se auto pou lete pws oi diethtes prepei na mhn einai kai oi 2 apo thn idia polu sunfwnw apoluta alla kata thn gnwmh pou ex8es h 2h diethths htan polu swsth sta sfurigmata tis edwse ola ta bhmata kai den afhse to paixnidi na ksefugei kai auto htan megalh magia ... 8a sunfwnhsw mazi sou oti ekane la8os sfurigmata alla ksereis posa htan htan 2 metrhmena to mats elhkse 10 pontous na proighte o panserraikos opote pali 8a htan o nikhths parapanw la8oi den htan kai 8a pw kai kati teleutaio kai na mhn htan serreoi oi diethtes kapoia sfurigmata 8a ta pername logo edras logo atmosfairas sto ghpedo ean diafwneis den mporw na pw kati

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. exeis dikaio htan la8os auta gia tous tourkous kai 8elw na zhthsw sugnwmh kai gia to allo gia tous akanedes exeis apoluto dikaio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ρε παλικάρια που είστε αθλητές και το ξέρετε το αθλημα και διάφορες τέτοιες μπουρδολογίες... Είναι πολύ απλά τα πράγματα και δεν μπορείτε να τα δείτε. Όταν δύο διαιτητές παίζουν σε ένα παιχνίδι που παίζει η παιδική ομάδα (έχει σημασία αυτό που λέω) της πόλης τους με μία άλλης πόλης τότε υπάρχει πρόβλημα.
    Επέτρεψαν το δυνατό παιχνίδι χωρίς να σφυράνε και στις δύο ομάδες. Στη μία ρεκέτα επεφταν κορμιά και στην άλλη χαλαρά και η κάθε επαφή φάουλ.
    Αλλά εδώ η χώρα μας είναι μπουρδέλο το ερασιτεχνικό μπάσκετ και αυτοί που το διοικούν τι θα είναι? μια από τα ίδια!
    και κάτι τελευταίο... Συγχαηρητήρια στον προπονηταρά της ομάδας του Πανσεραικού...πόσο .... μπορεί να είναι! καλώς να μας έρθει και στην Ξάνθη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Telika oi tns Aspidas den allazoun me tipota!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ2 Μαρτίου 2011 στις 10:29 π.μ.

    Καλημερα φιλοι μου

    Η συγκεκριμενη διαιτητης ειναι απο τους καλους διαιτητες που εχουμε στην Ενωση μας.
    Ενταξει , δεν ειναι διεθνης , αλλα για ονομα του θεου , παιχνιδια παιδικου ειναι , τι θελετε να σας παιζουν ;
    Το συγκεκριμενο αγωνα δεν τον ειδα φυσικα και δεν μπορω να ξερω αν γιναν λαθη και αν κυριως ηταν καθοριστικα , γιατι αυτο εχει σημασια.
    Θα συμφωνησω και εγω οτι δεν πρεπει να παιζουν διαιτητες απο την ιδια πολη , οχι ομως γιατι βοηθανε της ομαδες της πολης τους αλλα γιατι πρεπει να προστατευθουν . Το οποιοδηποτε λαθος τους (που δεν υπαρχει περιπτωση να μην κανουν) ερμηνευετε κακοπροερετα και πρεπει να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας.
    Δυστηχως ομως οπως ξερετε η Ενωση μας δεν μπορει να πληρωνει τοσες μετακινισεις και τα πραγματα θα γινουν χειροτερα τα επομενα χρονια. Καθε περυσι και καλυτερα. Χωρια οτι με την συμπεριφορα πολλων δεν ερχονται νεοι διαιτητες και ακομα και οταν ερχονται γρηγορα απογοητευονται. Θα σας παρακαλουσα λοιπον , ειδικα τους νεους διαιτητες να τους βοηθησετε με την συμπεριφορα σας , εμας τους παλιους μην μας λυπαστε . Αλλιως σε λιγα χρονια τα ματς των παιδικων θα γινονται με προπονητες των ομαδων , οπως την δεκαετια του 70.

    ΥΓ Καλο ειναι να εχουμε την δυναμη της γνωμης μας και της αποψης μας επωνυμα , ετσι τα επειχιριματα μας εινα πιο δυνατα και εχουν μεγαλυτερη αξια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν φταίνε οι διαιτητές . Φταίνε αυτοί που σε μια νύχτα τουε βαπτίζουν διαιτητές μόνο και μόνο για να δείχνουν παραγωγικοί.
    Αν ήταν δεκτικοί στην κριτική πιστεύω ότι θα γίνονταν καλύτεροι!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή