Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Α΄ΑΝΔΡΩΝ. ΑΡΙΩΝΑΣ -ΑΕΚ με σκορ προπαιδικού 46-41

Το μόνο που μετράει είναι η νίκη για τον Αρίωνα .
Η άποψη του προπονητή της ΑΕΚ για το παιχνίδι.








 
Κατάφεραν και έχασαν ένα δικό τους παιχνίδι της ΑΕΚ.
06-15 και 19-30 τα πρώτα δεκάλεπτα και κατ΄φεραν να χάσουν .
Τέτοια αστοχία είναι για να σπάνε τα νεύρα .
Ολόκληρο πεντάλεπτο στο 4ο δεκάλεπτο κανένας πόντος.
Και να πω δεν είχε σημασία το παιχνίδι!!
Όποιος χάνει χάνεται .
Μια ανέλπιστη νίκη που τον κρατάει ζωντανό πήρε ο Αρίωνας αλλά για ένα ακόμη παιχνίδι προβλημάτισε.
Απών ο Καραλανίδης και φάνηκε στο γήπεδο η απουσία του.
Κέρδος ο χρόνος συμμετοχής που πήρε ο Ζάρας . Μικρή συμμετοχή και του Καραογλανιάν που ήταν ανέτοιμος. Ο Μπακιρτζής κράτησε ουσιαστικά μαζί με τον Μιχαηλίδη την ομάδα. Αμυντικά πολύ καλά τα πήγε ο Χαραλαμπίδης.
Από την ΑΕΚ που κατάφερε να χάσει για ένα ακόμη παιχνίδι πέταξε στο καλάθι τα πρώτα καλά δεκάλεπτα. Έπαιξε καλύτερα τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά αλλά με τέτοια ποσοστά ευστοχίας δεν μπορεί να κερδίσει. Πολλές φορές έκλεισε την επίθεση του Αρίωνα έβγαλε καλές ευκαιρίες για ελεύθερο σουτ αλλά έσπαγε μόνο τα στεφάνια. Ότι σύστημα και ότι οδηγία να έδινε ο Ν.Παπαδόπουλος πήγαινε στον βρόντο.
Ένα μπέρδεμα στο τέλος όταν το ρολόι ήταν 00,9,΄΄7 δεύτερα αλλά λόγω προβλήματος στα λαμπάκια του έδειχνε 1,9 με αποτέλεσμα και ενώ το σκορ ήταν 42-40 ο παίκτης της ΑΕΚ να κάνει από το κέντρο σουτ απελπισίας γιατί είχε την εντύπωση πως έμεινε ο παραπάνω χρόνος. Ακολούθησε Τεχνική ποινή βολές και έληξε με νίκη του Αρίωνα 46-41.
Κακό παιχνίδι και τίποτα άλλο.








Όπως πάντα η άλλη άποψη Νίκος Παπαδόπουλος προπονητής ΑΕΚ.

Την Α.Ε.Κομοτηνής δεν τη "θέλουν" ούτε τα χρονόμετρα φέτος. 
Αυτό που της συμβαίνει είναι κατάρα. 
Η θεά Τύχη της έχει γυρίσει την πλάτη. 
Ένα παιχνίδι δικό της "κατάφερε" και το έχασε.


Την Α.Ε.Κομοτηνής δεν τη "θέλουν" ούτε τα χρονόμετρα φέτος. 
Αυτό που της συμβαίνει είναι κατάρα. 
Η θεά Τύχη της έχει γυρίσει την πλάτη. 
Ένα παιχνίδι δικό της "κατάφερε" και το έχασε
Η 
Α.Ε.Κομοτηνής ή

ταν οφθαλμοφανώς καλύτερη σε όλα και έλεγχε το ματς καθ' όλη τη διάρκεια και το αποτέλεσμα την αδικεί κατάφωρα. 
Όμως, όπως λέει και το γνωστό ρητό του μπάσκετ "άμα δεν τα βάζεις δεν κερδίζεις".
Οι αθλητές της 
Α.Ε.Κομοτηνής ήταν ε
κνευριστικά άστοχοι. 
Η 
Α.Ε.Κομοτηνής 
κατάφερε να κρατήσει τον αντίπαλο μέσα στην έδρα του στους 46π. αλλά έβαλε μόνο 41π., έτσι δεν μπορείς να κερδίσεις.

Η εικόνα του αγώνα :

Στο 1ο και 2ο δεκάλεπτο μία ομάδα υπήρχε μέσα στο γήπεδο και έλεγχε το παιχνίδι κι αυτή ήταν η 
Α.Ε.Κομοτηνής
 (6-15,19-30).
Στο 3ο δεκάλεπτο άρχισαν τα πρώτα σημάδια αστοχίας (επιμέρους δεκάλεπτο 17-8), αλλά παρ' όλα αυτά η 
Α.Ε.Κομοτηνής 
έλεγχε το παιχνίδι (36-38).
Στο 4ο δεκάλεπτο η καλή άμυνα, την κρατούσε στο παιχνίδι. 
Όμως, ενώ κέρδιζε συνεχώς την μπάλα με κλεψίματα και rebounds και στην επίθεση έβγαζε συνεχώς αμαρκάριστα σουτ, αλλά και φάσεις κάτω απ' το καλάθι, δεν κατάφερνε να ευστοχήσει (επιμέρους δεκάλεπτο 16-3).
Στα τελευταία δευτερόλεπτα και ενώ το σκορ ήταν 42-41 η 
Α.Ε.Κομοτηνής 
έκανε φάουλ και ο Αρίωνας σούταρε βολές, βάζει την  πρώτη 43-41, χάνει την δεύτερη και η μπάλα μετά από καραμπόλες, βγαίνει άουτ υπέρ της 
Α.Ε.Κομοτηνής
Ο φωτεινός πίνακας δείχνει 1.9 δευτερόλεπτα (γιατί είναι καμμένα τα led) ενώ ο πραγματικός χρόνος είναι 7.9 δευτερόλεπτα και η γραμματεία δεν ενημερώνει την Α.Ε.Κομοτηνής.
Βλέποντας στον πίνακα 1.9 δευτερόλεπτα με τη μπάλα στο πίσω γήπεδο και μη έχοντας άλλο τάιμ άουτ η 
Α.Ε.Κομοτηνής 
έβαλε την μπάλα μέσα στο γήπεδο και έκανε ένα γρήγορο σουτ προς το αντίπαλο καλάθι (άστοχο) και περιμένοντας να ακούσουν την κόρνα της λήξης, βλέπουν το χρονόμετρο να συνεχίζει να κατεβαίνει και "πέφτουν απ' τα σύννεφα". 
Η Α.Ε. Κομοτηνής  κάνει γρήγορα φάουλ και διαμαρτύρεται εντόνως για το συμβάν, δε βρίσκει το δίκιο της και πάνω στην ένταση τρώει και τεχνική ποινή, εκεί τελείωσαν όλα.
Έγινε μια σειρά 4 βολών (46-41) και η μπάλα απ' έξω υπέρ του Αρίωνα.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού η 
Α.Ε.Κομοτηνής 
ζήτησε να κάνει ένσταση, όμως ο α' διαιτητής κος Δάμαλης δεν την άφησε, γιατί λέει ότι το συμβάν με το χρονόμετρο δεν έχει σχέση με κακή εφαρμογή των κανονισμών και  είπε στην 
Α.Ε.Κομοτηνής
 να κάνει αναφορά στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ για το συμβάν.
Η Α.Ε.Κομοτηνής ε
πιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμα της και θα το ερευνήσει.








11 σχόλια:

  1. Προβληματιζομαι με τον προπονητη του Αριωνα εχειενα σημαντικο παιχτη στην ομαδα του εφετος τον ΣΦΥΡΗ
    Εχει καταλαβει τι δυνατοτητες εχει αυτος ο παιχτης?
    Οφειλω να του πω οτι ο ΣΦΥΡΗΣ απο μονος του ειναι μια ομαδα .Καλο ειναι να προσαρμοσει την ομαδα πανω του αν θελει να παρει κανεναν αγωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω την εντύπωση πως δεν είναι εκεί το πρόβλημα.
    Δεν μπορείς να στήσεις ομάδα με λεγεωνάριους που πατάνε στην προπόνηση όποτε το θυμούνται .
    Η ομάδα έπρεπε να στηρίζεται στα δικά της παιδιά άσχετα με τα αποτελέσματα ,υποβιβασμός κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως όταν οι ομάδες θέλουν πάση θυσία τη νίκη είναι πολύ δύσκολο να αγωνίζονται "τα δικά τους παιδιά", λόγω απειρίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν έδειξαν πως είναι με την πλάτη στον τοίχο αυτοί που έπαιξαν πλην δύο τριών παικτών ??Οπότε καλύτερα να παίζουν τα "δικά μας παιδιά" και ας πέσουν κατηγορία.
    Γνώμη μου είναι πως έτσι είναι σκέτη ταλαιπωρία για τον Χ.Π . Καλύτερα να κατεβάσει την επόμενη χρονιά μια ομάδα με νέους παίκτες συν έναν δύο που έχουν όρεξη ή καλύτερα μια εφηβική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην ομαδα επικρατει πληρης αδιαφορια και ατονια απο οτι καταλαβα με συντεχνιακες αντιληψεις αυτο φαινεται απο το πως πλασαρονται καποιοι παιχτες και απο την ιστοσελιδα.Συνεπως δεν φταινε αυτοι που προσφερονται να παιζουν αφιλοκερδως γιατι αγαπουν το μπασκετ και ας ειναι απο μακρια.Παντως οιπροπονησεις ειναι σε ρυθμους ρελαντι και νωχελικες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι παίκτες που προβάλονται φαίνεται ότι δίνουν το μπαξίσι τους ως ανταμοιβή ..........
    Σοβαρά τώρα όσους αναφέρω είναι γιατί προσπαθούν.
    Πέρα από αυτό προτιμώ μια ομάδα στην οποία θα παίζει ο Φιλίπ ο Γιωργάκης ο Ζάρας αν ήταν και ο Μπεμπεκίδης παρά να περιμένω να δω τον τάδε φοιτητή που δεν έχει καταλάβει που βρίσκεται και ζητάει χρήματα για να παίξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. sumfwnw me dim. xanthibasket. dn mporei o coach na stirizetai ston ka8e sfuri pou dn skeftetai to kalo tis omados alla ta posa pota 9a piei meta ton agwna ws foititis.. einai protimotero i omada na stirizetai se paidia dika tis kai se merikous empeirous gia na tous voi9ane apo tn katigoria ...oi foitites dn apodidoun sxedon pote...euxomai paramoni ston ariwna... b.kalfas...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τα προαναφερομενα δειχνουν καθεστωτικη αντιληψη,οτι χειροτερο για τον Αριωνα. Δημιουργηστε χωρους και για αλλους παιχτες που θα υπαρξουν για πολλα χρονια στην ομαδα διαφο-ρετικα δηλωστε οτι το club ειναι privee και μεινετε στο επιπεδο του προπαιδικου και οχι του φοιτητικου που τοσο πολυ σας ανατριχιαζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βαριές κουβέντες ........
    Πιστεύω ότι όλοι χωράνε σε μια ομάδα αρκεί να δίνουν και λίγο ιδρώτα γι αυτήν.
    Από την αρχή .
    Πάει ο μικρός σε μια ακαδημία πληρώνει κάθε μήνα ο γονιός του για αρκετά χρόνια. Κάποια στιγμή όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου ξεχωρίζουν κάποια παιδιά που έχουν τα προσόντα για κάτι καλύτερο. Αυτά πάιζουν στα διάφορα πρωταθλήματα .Παμπαίδων παιδων εφηβικό κλπ.Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχουν οι ακαδημίες. Π΄ρωτα να μπορούν να παίξουν τα παιδιά και μετά αν κάποια μπορούν να περάσουν σε καλύτερο επίπεδο έχει καλ'ως. Μόνο σε αυτή τη περίπτωση το εκπαιδευτικό σύστημα δεν βοηθάει καθόλου.
    Και τώρα το ερώτημα. Είναι σωστό λογικό όταν φτάσει η ώρα του μικρού παίκτη μετά από τόσες προπονήσεις να βλέπει ότι δεν πρόκειται να παίξει γιατί κάποιος οντως καλύτερος φοιτητής κλπ του στερεί την δυνατότητα αυτή???????
    Στην πρόταση να δημιουργηθούν και άλλα παράλληλα τμήματα η απάντηση είναι πως δεν βγαίνουν τώρα που να ανοιχτούν σε άλλα. Με το ζόρι πληρώνουν μετακινήσεις ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σωστο και σεβαστο νομιζω μπηκαμε στην ουσια του θεματος.Δυσκολο να αναλυθη μεσα απο αυτη την σελιδα, το θεμα ειναι να συνυπαρχουμε με αλληλοσεβασμο και κατανοηση στην προσπαθεια μας για να βελτιωνουμε την θεση μας ,ειτε σαν ατομα ειτε σαν ομαδα αξιοποιοντας το ενεργητικο μας με τις καλυτερες προυποθεσεις εχοντας σαν στοχο την ΚΟΡΥΦΗ .Αλλωστε αυτος ειναι ο νομος του αθλητισμου.Τα περαιτερω στην κριση σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πιστεύω ότι έχει αναλυθεί από αυτήν την ιστοσελίδα με πολλές μορφές και τρόπους. Αν κάνεις αναδρομή θα δεις τις θέσεις μου.
    Ποτέ δεν είμαι οπαδός του ψηλότερα καλύτερα κλπ χωρίς διακρίσεις και ταυτόχρονη τοποθέτηση του στο κοινωνικό γίγνεσθαί (που λένε οι ινστρουχτορες).
    Ένας άκρως ανταγωνιστικός αθλητισμός δεν μου λέει τίποτα .Ούτε και το μοτό των USA ο πρώτος είναι όλα ο δεύτερος τίποτα γιατί χωρίς το τίποτα δεν υπάρχει ο πρώτος.
    Οι ακαδημίες είναι ο πυρήνας του μαζικού αθλητισμού άσχετα με του που κατάληξε αυτός .

    ΑπάντησηΔιαγραφή