Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΑΡΙΩΝΑΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

Έφτασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό ο Αρίωνας.
Κατάφερε και γύρισε το παιχνίδι αλλά στο τέλος δεν κατάφερε να πάρει τους δύο βαθμούς.












Με τον αέρα του φαβορί μπήκε στο παιχνίδι η ομάδα Ποργιόπουλου.
Παίζοντας πιεστική άμυνα σε όλο το γήπεδο μπλόκαρε την λειτουργία του Αρίωνα που έπεφτε από το ένα λάθος στο άλλο. Και το πρώτο δεκάλεπτο είναι αυτό που έκρινε και το παιχνίδι. Αποτέλεσμα στο 08,00 του πρώτου δεκαλέπτου να ζητήσει τάιμ άουτ ο Γ,Θερμός με το σκορ να είναι 0-8.
Μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου η ίδια εικόνα με το σκορ να κλείνει 16-30. Το πιο σημαντικό στοιχειό του παιχνιδιού που ίσως καθόρισε και την συνέχειά του τα 13 φάουλ των παικτών του Πανσερρα¨κού και τα 8 του Αρίωνα. Είναι φυσικό στις  πιεστικές  άμυνες να γίνονται και πολλά λάθη. Ίσως ήταν παραπάνω αυστηροί οι διαιτητές .
Το πρόβλημα με τα φάουλ μεγάλωσε για τους φιλοξενούμενους και έτσι το Γκαήλας Νο 10 έκανε το 4ο φάουλ στο 07,07 του 2ου δεκαλέπτου. Από τρία είχαν και οι καλύτεροι του παίκτες Καραμπέκης Νο 13
 Χορτομάρης Νο9, και ο Σπονδής  Νο 15.
Αυτή η εξέλιξη ανάγκασε τον προπονητή των Σερρών να γυρίσει την άμυνά του σε ζώνη εγκαταλείποντας την ασφυκτική πίεση. Εδώ είναι που αρχίζει να μπαίνει στο παιχνίδι και ο Αρίωνας. Καλύπτει την διαφορά και στο 03,41 το σκορ είναι 29-36. Σαράντα δεύτερα πριν τη λήξη η διαφορά είναι τρεις πόντοι 37-40 σκορ με το οποίο λήγει το ημίχρονο.
Ο ρυθμός του παιχνιδιού γίνεται σαφώς καλύτερος και εδώ θέλω να κάνω μια προσωπική παρατήρηση. Μήπως είναι υπερβολικά όλα αυτά που ζητούν οι προπονητές από τους μικρούς παίκτες?
Είναι δυνατόν να μπορούν να είναι στο 100% της απόδοσής τους στο 100% της συγκέντρωσής τους??
Κομμάτι δύσκολο και απορώ με την ευκολία που κατσαδιάζουν τους παίκτες τους.
Έγινε πολύ άγριο παιχνίδι σε ότι έχει να κάνει με την απόδοση στο παρκέ το μπάσκετ.
Αυτά και στο παιχνίδι.
Το τρίτο δεκάλεπτο είναι σαφώς καλύτερο στο 05,00 ο Αρίωνας ισοφαρίζει σε 47-47. Δεν μπορεί να κάνει το παραπάνω να περάσει μπροστά . Αντίθετα κάνει λάθη και κλείνει το σκορ με 53-56.
4ο Δεκάλεπτο και ένας από τους  καλύτερους παίκτες του Παν/κου ο Καραμπέκης (μαζί με τους Ρίζο και Χορτομάρη ) κάνει το 4ο φάουλ.
Στο 07,00 το σκορ είναι 57-59 και ο Χορτομάρης πετυχαίνει τρίποντο και μεγαλώνει τη διαφορά σε 57-62. Δεν μπορεί να απαντήσει με τρίποντο ο Ψαλτόπουλος στην συνέχεια.
4ο φάουλ και ο Ρίζος .
04,57 ο καλύτερος παίκτης του Αρίωνα επιθετικά ο Γκαγκαλίδης μειώνει σε 59-64.
03,37 61-64 με τον Ψαλτόπουλο.
Μέχρι και το 02,20 ρεσιτάλ αστοχίας σε εύκολα σουτ lay-up και από τις δύο ομάδες 2ποντο από τον Σπονδη 61-66.
01,35 63-66 με 2/2 βολές του Φώτη.

00,54,6 1/2 βολές από τον Γκαγκαλίδη 64-66
00,51 1/2 από τον Γιαννούλη 63-67 τάιμ Αρίωνας.
00,44΄΄ άστοχο σουτ του Γκαγκαλίδη που στην συνέχεια πετυχαίνει ένα απίθανο 3ποντο και ισιφαρίζει σε  67-67.
κερδίζει φάουλ ο Χορτομάρης και με 1/2 κάνει το 67-68.Τάιμ Αρίωνας.
Η εντολή είναι να πάει η μπάλα στα πλάγια για σουτ από τον Ψαλτόπουλο. Δεν γίνεται αυτό αλλά παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ ο Αραλάγιος και χάνει ένα εύκολο καλάθι που δεν το πιστεύει και ο ίδιος. Στον αιφνιδιασμό ο Καραμπέκης κάνει το 67-70.
Ένας ψιλοχαμός και ο Γκαγκαλίδης κάνει το 69-70.
69-72 ο Πούλιος .
Σουτ απελπισίας άστοχο από τον Γκαγκαλίδη με την λήξη και λήξη του παιχνιδιού.
Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά για την μεγάλη προσπάθεια τους .

Τα τελευταία δεύτερα.



ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
16-30, 21-10, 16-16, 16-16
Συνθέσεις.

ΑΡΙΩΝΑΣ (Θερμός) Τζάστας 2, Ψαλτόπουλος8, ΄Κούτρας, Μπαρμπαρίδης, Ντούβελος 2, Σαββουλίδης, Νταβουλτζόπουλος 2, Φώτης 10 , Αραλάγιος 18, Γκαγκαλίδης 27.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ(Ποργιόπουλος)Γερμανός, Γιαννούλης 1, Κεχαγιάς, Ρίζος 14, Μαμούδης, Χορτομάρης19(3), Γκαήλας2,Στεργίου2,Πούλιος 7(1), Καραμπέκης 12, Γκεντσούδης 6 ,Σπονδης 6



Μετά από αυτό το ωραίο παιχνίδι έπρεπε να δω στην Α΄ Ανδρών το ΑΡΙΩΝΑΣ -ΑΕΚ.
Στο πρώτο είδα μπάσκετ ενώ στο δεύτερο κακοποίηση του. Τιμωρία στους παίκτες και των δύο ομάδων για το άσχημο θέαμα.
Δεν είναι τυχαίο το ότι όσοι φίλαθλοι το έβλεπαν στα διαλλείματα έκαναν κουβέντα για το πρώτο!!!!!!!!








14 σχόλια:

  1. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΙΛΕ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΣΟ ΜΕΡΑΚΙ ΟΣΟ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ!!!!1000000 ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!

    panserraikos.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρακολουθωντας τους περισσοτερους αγωνες του ΑΡΙΩΝΑ βλεπω οτι το σκοραρισμα βασιζεται σε 1 η 2 το πολυ παικτες. Ισως να ειναι οι καλυτεροι για αυτη τη δουλεια. Ομως πρεπει να καταλαβουν ορισμενοι οτι οι εποχες του ΓΚΑΛΗ,ο οποίος εβαζε 30 ποντους παιζοντας αμυνα με τα ματια,εχουν περασει.Το μπασκετ πλεον εγινε πιο ομαδικο αθλημα. Για να επιτευχθει αυτη η ομαδικοτιτα θα πρεπει να παιρνουν και οι αλλοι παικτες προσπαθειες, χωρις να φοβουνται αν αστοχησουν, την αρνητικη κριτικη. Πστευω οτι σε ολα τα αθληματα η ψυχολογια των παικτων ειναι το Α και το Ω.Αν λοιπον καποιος παικτης αστοχησει σε καποια προσπαθεια για σκοραρισμα, καλο θα ηταν, στα παιδικα τουλαχιστον πρωταθληματα, να μην δεχεται παρατηρηση απο τον προπονητη του, αλλα ισως καποιες φορες και την επιβραβευση για την πρωτοβουλια που πηρε!!!Σε αυτο το σημειο πρεπει να πω οτι στον αγωνα ΑΡΙΩΝ-ΓΑΣ εβλεπα τον ΚΑΜΑΡΑΚΗ που χειροκροτουσε τις προσπαθειες των παικτων του εστω και αν αυτοι αστοχουσαν επιδρωντας θετικα στην ψυχολογια των παικτων. Πρεπει λοιπον να προσπαθησουν ολοι για αυτη την ομαδικοτητα γιατι ο ΑΡΙΩΝΑΣ εχει μια ταλαντουχα ομαδα και βλεποντας και τις μικροτερες ηλικιες εχει και λαμπρο μελλον. Τελος, γεγονος ειναι οτι οι παικτες καταλαβαινουν τα παντα οσο αφορα την ομαδα και την λειτουργια της ασχετα αν δεν μιλουν. οταν ομως θα μιλησουν ισως να ειναι αργα για ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και πάλι για μια ακόμη φορά τονίζω πως σημασία έχει η προσπάθεια ο κόπος των παιδιών. Χάθηκε ένα παιχνίδι σε λεπτομέριες και μικρή σημασία έχει αυτό. Μπορεί στην θέση του Αρίωνα να ήταν ο φιλοξενούμενος .Τότε θα μιλούσαμε για θρίαμβο???
    Ας αφήσουμε ήσυχα τα παιδιά γιατί αυτά φέρουν το βάρος της επιτυχίας και της αποτυχίας.
    Θα ήθελα να πω δυό κουβέντες για τον Θ.Αραλάγιο που κατέρευσε γιατί θεώρησε πως ήταν υθεύθυνος για την ήττα.
    Μακάρι και οι υπόλοιποι ενοώ εμάς τους μεγάλους να ήταν τόσο υπεύθυνοι για τις πράξεις τους. Αυτό που έκανε ο Θανάσης δείχνει το μεγαλείο της ψυχής του την ομαδικότητά του . Ξεπέρασε το ΕΓΩ και προχώρησε στο εμείς. Μπράβο Θανάση μας έβαλες τα γυαλιά. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί κανένας να σου ρίξει ευθύνες. Μπράβο σε όλους τους παίκτες όλων των ομάδων που χάνουν τον πολυτιμο ελεύθερο χρόνο τους. Αυτό από μόνο του είναι τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα ήθελα να κάνω μια επισήμανση στον "γνωστό φίλο" πατέρα παίκτη του Αριωνα που συνέχεια υποδεικνείει στο διαδίκτυο τις γνωστές του παρατηρήσεις (τις ίδιες λέει και στην κερκίδα...) για την ατομικότητα, το στυλ και τα χαρακτηριστικά της ομάδας και άλλες παρόμοιες υποδείξεις, κριτικές και πικρόχολα σχόλια.
    Φίλε μου σταμάτα να βλέπεις φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν. Ιδιαίτερα όμως σταμάτα να υποθάλπτεις και να δημιουργείς σύγχηση και νοοτροπίες που είναι μακριά απο αυτή την ομάδα.
    Ο ΑΡΙΩΝΑΣ ΞΑΝΘΗΣ έχει έναν καταξιωμένο και αποδεκτό προπονητή (πτυχιούχο επιστήμονα των ΤΕΦΑΑ) που ξέρει πολύ καλύτερα απο εσένα τα στοιχεία, την φιλοσοφία, την παιδαγωγική και τεχνική πλευρά του αθλήματος. Αυτός κρίνει, αξιολογεί και πράττει σε προπόνηση και αγώνες, σύμφωνα με το δυναμικό, τα χαρακτηριστικά, τις καταστάσεις, τους παίκτες και τόσες άλλες παραμέτρους για τις οποίες σπούδασε και ξέρει καλύτερα.
    Εν τέλει αυτός κρίνεται και απο τις επιδόσεις και το έργο του.

    Εγώ δεν θα τον κρίνω απο τεχνικής πλευράς (καθώς δεν είμαι ο ειδικός), θα πω όμως οτι ως άνθρωπος και παιδαγωγός ξέρει εδώ και χρόνια να φέρεται και να χτίζει παίκτες και προσωπικότητες μέσα και έξω απο το γήπεδο. Ίσως σε αυτό οφείλεται και η πολύ καλή πάστα παικτών που διαθέτει αυτή η ομάδα. Οι παίκτες είναι ενωμένοι, πολύ καλοί ως χαρακτήρες, με αλληλοσεβασμό και κατανόηση ο ένας για τον άλλο. Όλοι !! Απο τον πρώτο ως τον τελευταίο. Ποτέ δεν αισθάνθηκα οτι ο προπονητής δεν δίνει περιθώρια, δυνατότητες και προοπτικές σε κάποιον παίκτη. Ποτέ δεν ένιωσα οτι είναι πέρα απο την ομαδικότητα του αθλήματος.

    Κρίμα που μερικοί ανεγκεφαλοι γονείς έχουν διαγνώσει ατομικότητα, παρατηρήσεις, φωνές και δυσμενή κριτική σε παίκτες. Όπως και μεγάλη μικροπρέπεια είναι όταν μερικοί δεν μπορούν να αποδεχτούν τις ατομικές διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα σε παίκτες, ανθρώπους και γονείς.

    Ευτυχώς την όποια δική σου προσωπική κακεντρέχεια και μικροπρέπεια δείχνουν να μην έχουν υιοθετήσει και οι παίκτες, που παρουσιάζουν ένα συνεχές φιλικό, συνεναιτικό και ιδανικό περιβάλλον συντροφηκότητας.
    Η διαφοροποίηση κάποιων παικτών (τεχνικά και αγωνιστικά) δεν είναι παράδειγμα προς αποφυγή αλλά παράδειγμα προς μίμηση για την αναπτυξη ενός αθλήματος.

    Ευτυχώς τελικά το πρόβλημα το έχεις εσύ και όχι η ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν γίνει μία συζήτηση με τους γονείς των παιδιών του Αρίωνα και μιλήσουν ελεύθερα τότε θα καταλάβεις ακριβώς πόσοι είναι αυτοί (οι γονείς) που βλέπουν αυτά που γίνονται στην ομάδα. Φυσικά και τα παιδιά καταλαβαίνουν και έχουν άποψη για την ομάδα , ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Όσο για τον προπονητή δε σημαίνει τίποτα το ότι είναι πτυχιούχος των ΤΕΦΑΑ , αυτό δεν τον κάνει αλάνθαστο ούτε φυσικά κάποιος που έχει ανάλογο πτυχίο είναι και αυτόματα πετυχημένος παιδαγωγός .Όσο για τις επιτυχίες θα σε παρακαλούσα να τις έγραφες και εδώ για να τις μάθω και εγώ όχι μονό του Αρίων αλλά γενικά του Ξανθιώτικου μπάσκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφού έχεις τέτοιες αντιρρήσεις, ανασφάλειες και άλλα παράπονα, τότε γιατί εξακολουθείς να παραμένεις και δεν σηκώνεσε να φύγεις ;
    Σκέφτηκες μήπως οτι με την στάση σου μπορεί να και να κάνεις κακό σε αυτό που κάποιοι άλλοι δεν το βλέπουν όπως και εσύ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η κατοχή παιδαγωγικών τίτλων και πτυχίων τμημάτων φυσικής αγωγής και αθλητισμού μπορεί να μην είναι πανάκεια, είναι όμως οτι καλύτερο έχει να δώσει το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, σε αυτούς που θα πρέπει να εμπιστεύεται τον αθλητισμό της.

    Απο την άλλη μεριά όμως σκέφτηκες με τι είδους προσόντα κάνεις εσύ την συνεχή κακόπιστη κριτική σου ;

    ΥΓ

    Αν έχεις να πεις κάτι εσύ ή γονείς άλλοι τους κρατά κανένας ; Μήπως αισθάνθηκες να πιέζεσαι απο κανένα ; Ποιος κρατά τον οποιοδήποτε ;

    Μάλλον το αρρωστημένο κεφάλι σου και η μονίμως πικρόχολη και κακιά σκέψη σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ "ΓΚΑΛΛΗΣ" ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ!

    Παρακολουθώ τις "ψηφιακές μονομαχίες" γονέων και κάνω γούστο την διαρκή αντιπαράθεσή τους, με φόντο τις επιδόσεις και την πορεία των παιδιών - παικτών τους.
    Επιτρέψτε μου να σας υποδείξω κάτι (λόγω πείρας στο άθλημα) και αν θέλετε το λαμβάνετε υπόψη:
    Στις ηλικίες που απευθύνονται τα Παιδικά πρωταθλήματα οι παίκτες - άτομα δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει και διαπλάσει την ολότητα της αθλητικής τους προσωπικότητας. Οι φάσεις της εφηβίας δεν είναι ίδια στα άτομα και αυτό έχει θεαματικό αντίκτυπο στις αγωνιστικές, μαθητικές και άλλες δραστηριότητές τους.
    Συμπερασματικά είναι φύση αδύνατο να υπάρχει πλειοψηφικά ένα ενιαίο και ομοιογενές σύνολο. Οι διαφορές είναι μεγάλες και σε καμία περίπτωση δεν φταίνε σε αυτό τα άτομα - παιδιά. Σε όλη την Ελλάδα και σε όλα τα αθλήματα υπάρχει το φαινόμενο της "αγωνιστικής ωριμότητας" κάποιων αθλητών (στα κορίτσια είναι περισσότερο έκδηλη η διαφορά ανάμεσα σε κορίτσια ίδιας ηλικίας και γυναίκες απο την άλλη)
    Οι κατα καιρούς αγωνιστικές διαφοροποιήσεις θα πρέπει να αντιμετωπίζονται θετικά και να αποτελούν εφαλτήριο θετικής μίμησης και παραδειγματισμού στο ενιαίο σύνολο.

    Προσπαθώντας να δω ανασκοπικά τις ομάδες του παιδικού πρωταθλήματος που συμπορεύονται με την ΑΣΠΙΔΑ, βλέπω διαρκώς το φαινόμενο των τρανταχτών ατομικών διαφορών, που έχει ως αποτέλεσμα να φαίνεται μια ομάδα = ένας παίκτης (Γκάλλης). Ένας κυρίαρχος παίκτης υπήρχε στην σύνθεση του ΓΑΣ Κομοτηνής (Νο 9), το ίδιο και σε Αρίωνα (Νο 13) ΑΣΠΙΔΑ (Νο 13) και Πανσεραικό (Νο 9). Μέχρι και στις Φέρρες (Νο 13) ένας παίκτης ξεχώριζε και σημείωνε όλους τους πόντους, στο παιχνίδι με την Ασπιδα.
    Θα μου επιτρέψτε αντικειμενικά (και αμερόληπτα) να πω οτι οι διαφορές αυτές είναι που ομορφαίνουν τα αθλήματα και δίνουν προοπτική στην ανάπτυξη και το μέλλον τους.
    Μήπως ένας Γκάλλης δεν έφερε την Άνοιξη στο Ελληνικό μπάσκετ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οταν επαιζε ο ΓΚΑΛΗΣ τα αυτοκινητα δεν ειχαν ΑΒS, EBD, ESP, αεροσακους, clima, cruize control, κ.α. Ο νοων νοητο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι έγινε παλικάρια ???
    Ποιός έχει σειρά ΄τωρα ο Θερμός???
    Αύριο ποιόν θα ρίξετε στα θηρία ???
    Ερώτηση που είχα βάλει κάποτε (βλέπε ετικέτες και οι γονείς έχουν ψυχή) Ο λόγος που στείλατε το παιδι σας σε ακαδημία μπάσκετ είναι γιατί εσείς δεν μπορέσατε να γίνετε και τώρα θέλετε την ολοκλήρωση του ονείρου σας μέσω του παιδιού??????????????.Έντονο άρωμα ποδοσφαίρου έχουν όλα αυτά. Αν κέρδιζε ο Αρίωνας τι θα λέγατε τώρα??????
    Πολύ καλό αυτό με την εποχή του Γκάλη και τα αυτοκίνητα αν και είμαι της παλιάς σχολής και θέλω να βλέπω Γκάλη Φάνη Γιαννάκη και Σία.
    Τελευταίο .......Παιδιά είναι και ευτυχώς έχουν περισσότερο μυαλό από κάτι γερασμένα μυαλά σαν τα δικά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

    http://www.coachbasketball.gr/2011/02/blog-post_7845.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απ όσο καταλαβαινει ο καθενας που εχει λίγο μυαλλο τα παράπονα δεν προέρχονται απο έναν αλλα απο περισσότερους γονεις . Αλήθεια γιατί πατέρας σταμάτησε πρόσφατα να παρακολουθει και να ακολουθει την ομαδα (πολλες φορες με όλη την οικογενεια του)? άλλωστε τα σχόλεια των γονεων στην κερκίδα γίνονται απο 6 -7 γονεις .Προχθές βέβαια τα σχολεια γίνανε και απο αντίπαλο πατερα όπως και απο γονείς της αλλης ομαδας της πολης μας ακομη και απο μια πτυχειούχο των ΤΕΕΦΑ που τόσο πολυ το επισημάναται πριν. Όσο για τους πτυχιούχους παιδαγωγικών τίτλων και πτυχίων τμημάτων φυσικής αγωγής και αθλητισμού που γραφει κάποιος φίλος είναι ανθρωποι και όχι θεοι και όπως καθε άνθρωπος εχει τα ελαττώματά του αυτό το βλεπουμε και στην καθημερινότητά μας .. πόσες φορες εχουμε ακούσει για προπονητες που ασελγουσαν σε παίκτες τους ή που τους δίναν ναρκωτικά ή αναβολικά ή ακομη καναν καταχρισεις χρημάτων σε ομάδες που εργαζόταν.Προς θεού δε θεωρω πως καποιος απο τους προπονητες της Ασπίδας ή του Αρίων ειναι απο αυτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οσο για τον xanthibasket να εισαι σίγουρος οτι αν κερδιζε ο Αρίων θα ήταν τα σχολεια ακριβως τα ίδια οπως το έκαναν οι γοινεις και μεχρι τωρα. Το ίδιο αλλωστε εγινε και μετα τον αγωνα με το ΓΑΣ που η ηττα εκει ηταν ουσαστικα νικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μηπως γινεται να μου πειτε... στην αρχη του βιντεο τα βηματα που σφυριζει ο ρεφ στο 12 απο τον Αριωνα ητανε η οχι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή