Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Α2 Γυναικών Ασπίδα -Πυλαία. Αποτελέσματα και σχόλια




Πριν ξεκινήσω για το παιχνίδι θέλω να διαμαρτυρηθώ έντονα για την άρνηση του παρατηρητή του αγώνα να μην επιτρέψει να φωτογραφίσω το φύλλο αγώνα .
Ο λόγος που κάνω αυτή τη διαδικασία σε κάθε παιχνίδι είναι για να έχω τα στατιστικά του παιχνιδιού και να μπορέσω να κάνω με άνεση την καταγραφή τους.
Φαίνεται ότι θεώρησε πως στην Α2 Γυναικών το φύλλο αγώνα είναι το ιερό δισκοπότηρο όταν ο καθένας μπορεί να πάρει στατιστικά για τις Α1 Α2 Ανδρών. Εδώ λειτούργησε το γράμμα του Νόμου και η ευθιξία του κάθε παρατηρητή που θέλει να προστατέψει το άθλημα.
Και πραγματικά το προστατεύει όταν δεν αναφέρει τίποτα για την εικόνα του παιχνιδιού  για την άψογη διαιτησία που εξόργισε τους πάντες.
Μια διαιτησία χαρακτηρίζεται άψογη όταν δεν ασχολείται κανένας μαζί της.
Αντίθετα είναι αποτυχημένη όταν γίνεται το κέντρο της συζήτησης.




ΠΥΛΑΙΑ
Έχασε μια καλή ευκαιρία να πάρει την νίκη η ομάδα της Ασπίδας από δικά της λάθη αλλά και τις αποφάσεις των διαιτητών. Δεν ήταν φυσικά μονόπλευρη η διαιτησία υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας.
Τις τελευταίες ημέρες έχω βαρεθεί να βλέπω το κακό πρόσωπο της διαιτησίας.
Ξεκίνησε πολύ και στις αρχές του πρώτου δεκαλέπτου ήταν μπροστά με 10-4. Έπαιζε έξυπνα είχε κλείσει καλά τα ατού και όλα έδειχνα πως εάν είχε αυτόν τον ρυθμό θα έκανε την έκπληξη.
Αλλοπρόσαλλες αποφάσεις των διαιτητών έφεραν την ανατροπή και την έκρηξη δίκαιη του προπονητή της Ασπίδας που διαμαρτυρήθηκε έντονα για τις αποφάσεις τους.
Στο σύνολο των παιχνιδιών που έχουν παίξει οι παραπάνω διαιτητές την Ασπίδα ήταν πάρα πολύ κακοί.
Από το σημείο εκείνο η Πυλαία περνάει μπροστά και εκμεταλλεύεται πλήρως τον αποσυντονισμό της Ασπίδα. Δεν έχασε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού την διαφορά που την είχε φτάσει μέχρι και 19 πόντους. Τραγικά ποσοστά ευστοχίας σε εύκολα σουτ απίθανα χαμένα lay-up  συνετέλεσαν στην ήττα.
ότι προσπάθεια καλή γινόταν στην άμυνα καταστρεφόταν με μια εύκολη λάθος πάσα στην επίθεση που γινόταν εύκολο καλάθι στον αιφνιδιασμό για την Πυλαία.
Το συμπέρασμα είναι πως δίκαια κέρδισε η Πυλαία γιατί ήταν συνολικά καλύτερη και πιο αποτελεσματική.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
13-16, 23-40, 43-56, 50-69


















Πολυμένης Πυλαία
















Δύσκολη νίκη για τις Συκιές με τον ΑΟΣερρών που φαίνεται ότι η ήττα από την Ολυμπιάδα τους ξύπνησε.Δυνατό παιχνίδι κοντά στο σκορ οι δύο ομάδες σχεδόν σε όλη την διαρκειά του. 

Εύκολο απόγευμα για την Καλαμαριά με τον Λασσάνη εκτός.

Δεν μπόρεσε η Ολυμπιάδα να κάνει την δεύτερη συνεχόμενη νίκη έκλπληξη. Έχασε εντός από την ΜΕΝΤ με 51-65
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
09-22, 11-18, 09-12, 22-13
 


Αποτελεσματα Α2 Γυναικών

2η Αγωνιστική
Ημ/νίαΩραΓήπεδοΑγώναςΣκορ
27/02/1114:00ΣΥΚΕΩΝΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΦ ΣΥΚΕΩΝ - ΑΟ ΣΕΡΡΩΝ58-52
27/02/1112:00ΕΑΚ ΛΑΡΙΣΑΣΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΛΑΡ. - ΜΕΝΤ51-65
27/02/1112:00ΚΟΖΑΝΗΣΓΣΚ ΛΑΣΣΑΝΗΣ ΚΟΖ. - ΜΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ.34-60
27/02/1113:00ΔΑΚ ΞΑΝΘΗΣΑΠΣ ΑΣΠΙΣ ΞΑΝΘΗΣ - ΑΕ ΠΥΛΑΙΑΣ50-69
27/02/1112:00Ν.ΡΥΣΙΟΥΑΜΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Ν.ΡΥΣΙΟΥ - ΦΣ ΑΡΙΩΝ ΠΤΟΛ.20 - 0
27/02/1114:00ΕΑΚ ΛΑΡΙΣΑΣΓΣ ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΑΣ ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ52-89

Την έντονη αγανάκτησή του εξέφρασε στο xanthibasket ο προπονητής του Α.Ο.Σ Κ.Μάρκου για την κακή διαιτησία που συνάντησε στο παιχνίδι με τις Συκιές.
"Χάσαμε την ευκαιρία να πάρουμε ένα παιχνίδι που το πιστέψαμε και το παλέψαμε. Είναι άδικο θεωρώ το αποτέλεσμα .Παρόλες τις ελλείψεις που είχαμε οι παίκτριες μου το πάλεψαν. Είναι άδικο για τις ομάδες από την επαρχία που παλεύουν με νύχια και δόντια χωρίς τις δυνατότητες που έχουν οι ομάδες της ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ να έχουν τέτοια αντιμετώπιση. Δεν βοηθάει καθόλου την ανάπτυξη του επαρχιακού μπάσκετ"
Για περισσότερα σχόλια στην παρακάτω διεύθυνση
http://serresbasket.blogspot.com/2011/02/2-13_27.html#more

xanthibasket: Φαίνεται πως το φαινόμενο είναι γενικό και δεν είμαι ο μόνος που διαμαρτύρεται. Και αυτό σαν απα΄ντηση στον φίλο που έκανε το καλοπροαίτερο σχόλιο. Γενικά η αγωνιστική σε όλα τα επίπεδα της στο θέμα της διαιτησίας ήταν από κακή έως τραγική.
Είναι λάθος να ρίχνουμε το βάρος μιας ήττας αόριστα στην κακή διαιτησία αλλά από την άλλη τα επαναλαμβανόμενα λάθη δημιουργούν προβληματισμό για το επίπεδο της.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ  -ΜΕΝΤ
Προσπάθησε η Ολυμπιάδα αλλά δεν τα κατάφερε να πετύχει μια νίκη έκπληξη μετά την πολύ μεγάλη της νίκη στις Σέρρες.

ΟΛΥΜΠΙΑ-ΤΙΤΑΝΕΣ
Η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής . Άνετη νίκη για τους Τιτάνες που βλέπουν τον στόχο της δεύτερης θέσης όλο και πιο κοντά. Η απώλεια της Ελένιους δεν φάνηκε σε αυτό το παιχνίδι.




3 σχόλια:

  1. Με συγχωρείς, αλλά κάθε άρθρο που διαβάζω ασχολείσαι με την διαιτησία και μάλιστα πάντα αναφέρεις ότι είναι κατά της Ασπίδας. Επειδή νομίζω ότι με τον τρόπο αυτό χάνεις, αν έχεις, οποίο δίκιο έχεις, καλό είναι να μην σχολιάζεις κάθε φορά την διαιτησία γιατί καταντά κουραστικό το λιγότερο. Επίσης, με αυτό τον τρόπο δείχνει να εξυπηρετείς την Ασπίδα δίνοντας άλλοθι κάθε φορά που χάνει. Το ίδιο περίπου αναφέρει και άλλος σε σχόλιο του απο ότι είδα. Και πάλι επαναλαμβάνω, δεν έχω σκοπό να σε θίξω, αλλά απλά επισημαίνω κάτι.
    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στα τελευταία παιχνίδια που έχω δει η μεριά των διαιτητών ήταν πολή κακή. Στο παιχνίδι Αρίωνας -Πανσ/κός κάθε επαφή ήταν φάουλ. Αντίθετα στις Σέρρες έγινε το ανάποδο. Στην Ηράκλεια γνωσ΄τη διαιτητής τίναξε το παιχνίδι στον αέρα.
    Γενικά όταν ρατάω προπονητές για σχολιασμό του παιχνιδιού πάντα κάνουν αναφορά σε πολύ κακές διαιτησίες σε αντίθεση με τις λίγες φορές που συμφωνούν για καλές διαιτησίες.
    Ίσως να είμαι λίγο υπερβολικός αλλά είναι σύμπτωση αυτό που γίνεται τελευταία???
    Αν διαβάσεις καλύτερα σε όλα τα παιχνίδια της Ασπίδας γράφω πως ο αντίπαλος κέρδισε δίκαια.
    Με ενοχλεί που οι διαιτητές δεν θέλουν να δούνε πως είναι μέρος του παιχνιδιού και όχι το ίδιο το παιχνίδι.
    Δεν ξαναγράφω για την διαιτησία γιατί γίνομαι γραφικός.
    Ευχαριστώ για τον σχολιασμό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε, ήσουν σε όλα τα παιχνίδια και είσαι τόσο σίγουρος ότι δεν ισχύουν οι κατηγορίες προς τη διαιτησία??
    Τι συμφέρον έχει το xanthibasket δίνοντας άλλοθι στην ασπίδα ??
    Στην πραγματικότητα, αν έχεις διαβάσει αρκετά άρθρα, θα έχεις προσέξει ότι συχνά αναφέρει κακιές εμφανίσεις της Ασπίδας και όχι πάντα λάθη της διαιτησίας.
    Εντάξει, δύο άτομα παραπονιούνται για την αρνητική κριτική της διαιτησίας, αλλά εγώ ξέρω όλους τους παίκτες και τις παίκτριες που δικαιώνονται μέσα από τους σχολιασμούς του xanthibasket.
    Μήπως είσαι διαιτητής και το πήρες τόσο προσωπικά?
    Άμα πιστεύεις ότι μεροληπτεί το xanthibasket ενημερώσου από άλλο site.
    Xanthibasket, μη μασάς! Συνέχισε έτσι! Η αλήθεια πρέπει να λέγεται!
    Και όχι, ανώνυμε, ο μπασκετικός κόσμος δεν είναι ιδανικός. Κυκλοφορούν και κάποιοι άσχετοι ή κομπλεξικοί διαιτητες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή