Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Ανασκόπηση πρώτου γύρου Α2 Γυναικών. Α.Γαρέφης Καλαμαριά.

Στον δεύτερο γύρο έχει μπει η Α2 Γυναικών όμιλος Βορρά και μια μικρή ανασκόπηση είναι χρήσιμη.
Ο πρώτος λόγος στους προπονητές της και έπειτα ο δικός μου σχολιασμός.

Σήμερα φιλιξενούμενος ο Ανδρέας Γαρέφης της Καλαμαριάς και δίκαια η πρωτιά σ΄αυτόν γιατί έχει και την πρωτιά στον βαθμολογικό πίνακα.

Α.Γαρέφης.
Κατα την άποψη μου το πρωτάθλημα όπως φάνηκε και απο το ξεκίνημα παρουσίασε μεγάλες ανομοιομορφίες όσον αφορά την δυναμικότητα των ομάδων με αποτέλεσμα να έχει ξεχωρίσει απο νωρίς το γκρουπ των ομάδων που θα διεκδικήσουν τις πρώτες θέσεις και το γκρουπ των ομάδων που θα διεκδικήσουν την παραμονή τους στην κατηγορία.
Για τις πρώτες θέσεις θα πω κάτι το οποίο λέω εδώ και πολύ καιρό, ότι μέχρι και το τέλος θα υπάρχει αγωνία και όλα είναι ανοιχτά καθώς απομένουν 11 αγωνιστικές. Η επιμήκυνση του πρωταθλήματος (για πρώτη φορά θα τελειώσει πρωτάθλημα στις 29 Μαΐου) δεν είναι ευνοϊκή για καμιά ομάδα καθώς τόσο οι ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό όσο και αυτές που παλεύουν για την σωτηρία είναι πολύ δύσκολο να κρατηθούν σε καλή κατάσταση για 9 μήνες. Η κούραση σε συνδυασμό με τραυματισμούς αλλά και οικονομικές δυσκολίες, και πιθανή έλλειψη ενδιαφέροντος είναι μερικοί παράγοντες που μπορεί να διαφοροποιήσουν κάποιες ομάδες από κάποιες άλλες. Απόλλων,Ρύσσιο,Παναθλητικός και Δράμα θα παλέψουν για δυο θέσεις μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Οι Μεντ,Πυλαία και Σέρρες
είναι ομάδες που μπορούν να είναι ρυθμιστές στην βαθμολογία ενώ από τις ομάδες που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις νομίζω πως η Κοζάνη έχει ένα μικρό προβάδισμα καθώς έχει 2-3 παίκτριες πιο έμπειρες που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά. Κλείνοντας, θα ήθελα να πω πως σε αυτή τη γενικότερη κακή κατάσταση στην οποία κινείται το μπάσκετ λόγω οικονομικής κρίσης, όλα τα σωματεία είναι αξιέπαινα και κάνουν τον δικό τους πρωταθλητισμό καθώς χάρη στην προσπάθεια και το φιλότιμο κάποιων ανθρώπων (διοικούντες,προπονητές,παίκτριες) καταφέρνουν να ανταπεξέρχονται και να κάνουν αυτό που τους αρέσει πραγματικότητα.
Καλή συνέχεια σε όλους και κυρίως υγεία σε όλα τα επίπεδα.....



Ευχαριστώ τον Ανδρέα Γαρέφη για την άμεση ανταπόκριση .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου