Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΕΦΗΒΙΚΟ ΓΑΣ-ΑΣΠΙΔΑ 72-62 Σχόλια ............

Πρώτα να σταθώ στο ότι έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι.
Ίσως το καλύτερο παιχνίδι που είδα σε όλες τις κατηγορίες. Είχε τα πάντα τρέξιμο ανατροπές ωραίο μπάσκετ ατομικές καταπληκτικές ενέργειες τόσο καλό ήταν που δεν ξέρω ποια αποσπάσματα να αναρτήσω από το βίντεο του παιχνιδιού.
Από την άλλη μεριά είχε την χειρότερη διαιτησία που αρμόζει σε τέτοιο παιχνίδι.
Δεν είμαι άδικος αλλά ο δεύτερος διαιτητής ήταν απλά εκτός τόπου και χρόνου.
Αποτέλεσμα ο πρώτος να προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη αλλά πόσα να διορθώσεις????
Κρίμα γιατί έτσι αδικούνται οι παίκτες για την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν .
Και πραγματικά ήταν μεγάλη τόσο που οι υπόλοιποι φαντάζουν πολύ πολύ μικροί!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Καθοριστικό παιχνίδι για το ποια ομάδα θα συνεχίσει .
Και αυτή είναι ο ΓΑΣ.
Είναι αλήθεια πως στον ΓΑΣ ήθελαν πολύ να περάσουν στην επόμενη φάση και γιαυτό είχαν στο ρόστερ τους τον Μακρή
που ήταν το Α και το Ω .
Καλός παίκτης με πολλά προσόντα ήταν διαρκής κίνδυνος  για το καλάθι της Ασπίδας.
Έβαλε 26 πόντους με δύο τρίποντα . Χωρίς αυτόν θα ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα.
Η Ασπίδα από την άλλη έχοντας πολύ άσχημα αποτελέσματα στα τελευταία παιχνίδια έδειξε άλλο πρόσωπο στο παιχνίδι. Πολλές σημαντικές ελλείψεις τραυματισμών και ασθενειών δεν της επέτρεψαν να πάρει την νίκη. Ίσως πιο σημαντική απουσία κρίνω πως ήταν σύμφωνα με την εξέλιξη του παιχνιδιού του Δούκα Δρούγου που πραγματικά είναι ακούραστος.
Ουσιαστικά πα΄λεψε με 7 παίκτες και από αυτούς σίγουρα ήταν κορυφαίος ο Κοτσάφτης. Όταν πια κουράστηκε δεν υπήρχε βοήθεια στην επίθεση από τους υπόλοιπους.
Αναγνωριστικό παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο με καλύτερη κυκλοφορία από τον ΓΑΣ . Εκνευριστικά άστοχη η Ασπίδα.16-07
Δεύτερο δεκάλεπτο και στην αρχή του η εικόνα είναι ίδια. Μετά το 05,00 αλλάζει ρυθμούς η Ασπίδα παίζει καλύτερη άμυνα και δεν κάνει επιπόλαια λάθη.
Η βελτίωση οφείλεται και στην καταπληκτική εμφάνιση του Κοτσάφτη που κερδίζει πολλά επιθετικά και είναι και εύστοχος με κάθε τρόπο.
29-26 κλείνει το ημίχρονο.
Τρίτο δεκάλεπτο και το παιχνίδι στην αρχή είναι κακό και από τις δύο ομάδες.Στο 05,00 μπαίνουν μόνο 05-08 πόντοι από κάθε ομάδα. Μετά από αυτό το λεπτό ανεβαίνει ο ρυθμός και βλέπουμε καλό μπάσκετ όσο μπορέσαμε από τις εξυπνάδες κάποιων κακών φιλάθλων που διαφωνούσαν σε κάθε απόφαση των διαιτητών. Τι να γίνει πάντα θα υπάρχουν τέτοιοι φίλαθλοι.
Ίσως είναι το καλύτερο δεκάλεπτο που οι παίκτες και των δύο ομάδων ξεδιπλώνουν όλο τα ταλέντο τους. Γρήγορες επιθέσεις ωραίες επινοήσεις γενικά δεκάλεπτο χάρμα οφθαλμών.

Τέταρτο δεκάλεπτο και το παιχνίδι ανάβει πόντο πόντο πα΄νε οι ομάδες μπαίνουν δύσκολα καλάθια και κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει. Κάποια στιγμή η Ασπίδα περνάει μπροστά αλλά δύο τραγικές αποφάσεις των διαιτητών δημιουργούν εκνευρισμό στην Ασπίδα. Να σημειώσω πως συνολικά η διαιτησία ήταν κακή και για τις δύο ομάδες απλά τα παραπάνω λάθη έγιναν σε σημείο κρίσιμο.
Φυσικά δεν ήταν αυτός ο λόγος που κέρδισε ο ΓΑΣ ίσως όμως με μια καλύτερη διαιτησία να βλέπαμε ακόμη καλύτερο παιχνίδι.
Τρία λεπτά πριν το τέλος ο ΓΑΣ δείχνει πιο ψύχραιμος και ποιο αποφασισμένος . Καταφέρνει και κάνει μια διαφορά από 7-10 πόντους .
Η       αντεπίθεση της Ασπίδας μείωσε στους 5 πόντους αλλά δεν είχε διάρκεια.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
 16-07, 13-19, 15-19 , 22-17

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΓΑΣ(Φωτεινάκης)Μηλιόγλου,Σκαπαριώτης 11, Σκέμπη3(1),Νικολαϊδης 6(2), Τσιλικίδης 2
Πετρίδης2 , Μακρής 26(2), Κοροτζίδης, Φωκάς, Κελεσίδης, Λεχούδης 2, Ισμαήλ 9

ΑΣΠΙΔΑ (Παναγιωτόπουλος) Νυμφόπουλος Καραμπάσης 9 , Καλαματιάνος 15, Τουμπαρίδης 10(2)
Καψιμάλης 5, ΧΑλήλ, Κοτσάφτης 20(1), Ρόϊδος, Κοτζαμπάσης.
 Απόσπασμα του παιχνιδιού. Καταπληκτικό 3ποντο του Κοτσάφτη με την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου αλλά και την συνέχεια που λίγο έλειψε να μπει το μακρινό σουτ του παίκτη του ΓΑΣ.
΄΄Ηταν καταπληκτικό παιχνίδι γεμάτο με τέτοιες ωραίες στιγμές.



Καλή συνέχεια σην ομάδα του ΓΑΣ.

Όπως δείχνουν οι παρακάτω σχολιασμοί τόσο από την μεριά της Ασπίδας μέσω του http://www.aspidabc.gr
Αλλά και το blog του προπονητή του ΓΑΣ http://coachtakis.blogspot.com
πως οι διαιτητές του παιχνιδιού τα έκαναν μαντάρα.

Πρώτα τα παράπονα της Ασπίδας

Γιατί να μην μπορούν να αξιολογήσουν ποια ματς είναι αμφίρροπα; Γιατί να μην μπορούν να διακρίνουν τους διαιτητές, που δεν έχουν τα προσόντα να σφυρίζουν; Γιατί ένα τόσο ωραίο παιχνίδι να μην γίνεται ακόμα καλύτερο με την παρουσία ανθρώπων πού γνωρίζουν, τουλάχιστον τα βασικά, του δύσμοιρου αθλήματος;.................

....................Τέλος πολλά συγχαρητήρια και στους δύο διαιτητές που κατάφεραν, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να χαλάσουν ένα τόσο ωραίο παιχνίδι και να αποδείξουν ότι η ανεπάρκεια και η έλλειψη γνώσης είναι ανίκητα..................................

..................και οι διαιτητές δίνουν την χαριστική βολή με αποφάσεις που, το λιγότερο που μπορούν να χαρακτηριστούν, είναι αστείες και εξόφθαλμες.

Η άλλη μερια τώρα


...............Δεύτερο, αλλά όχι υποδεέστερο, η κακή διαιτησία. Και δεν αναφέρομαι στην ανεπάρκεια της δεύτερης διαιτητή για τέτοιο κρίσιμο αγώνα. Ίσως να είναι νωρίς για τέτοιο αγώνα και να μην είναι δικό της λάθος. Μιλώ για τον πρώτο διαιτητή, όπου δεν ξέρεις τι οδηγία να δώσεις στους παίκτες. Να πιέσουν; Δίνει υπερβολικά εύκολα τα φάουλ. Να κάτσουν πίσω; Κάνει μπάσιμο κάποιος παίκτης τον "γκρεμίζουν" κυριολεκτικά και δεν δίνει τίποτα. Νομίζω πως δεν υπάρχει κριτήριο στα σφυρίγματα. Είναι όπως "φυσήξει ο άνεμος" και δίνει το δικαίωμα σε όλους να διαμαρτύρονται. Κρίμα, γιατί μετά από τόσο χρόνια, θα έπρεπε να φέρει σε πέρας εύκολα τέτοιους αγώνες και να αφήνει τα παιδιά να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους.


Σχόλιο xanthibasket
Λοιπόν έχουν απόλυτο δίκιο και πολύ κόσμια τα λένε. Γιατί είναι κρίμα μετά από πολύ καιρό να γίνεται τέτοιο φανταστικό παιχνίδι οι παίκτες να τα δίνουν όλα και ένα κομμάτι του συνόλου που λέγεται διαιτητές  που κακώς νομίζουν ότι είναι αυτοί το "Μπάσκετ" να τα ρημάζουν όλα.
Δέχομαι ότι μπορεί να κάνουν λάθος άνθρωποι είναι και αν έκαναν τέτοια κίνηση που στο παρελθόν την έζησα από διαιτητή επίπέδου να ζητάει να δει αποσπάσματα από το παιχνίδι ή να ζητάει το dvd και μετά να ζητάει συγνώμη δείχνει επίγνωση της θέσης.Το στυλ εγώ ξέρω εσείς δεν ξέρετε ας το αφήσουν στην άκρη. Λίγο σεβασμός και μέτρο δεν βλάπτει.













4 σχόλια: