Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Α΄ΑΝΔΡΩΝ ΑΡΙΩΝΑΣ -ΕΘΝΙΚΟΣ 53-46

Μετράει μόνο η  νίκη γιατί από παιχνίδι !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
















Λίγο έλειψε για ένα ακόμη παιχνίδι να χάσει ο Αρίωνας από το σύνδρομο του τελευταίου λεπτού.
Ευτυχώς γιατί και ο αντίπαλος πάσχει από το ίδιο σύνδρομο και κέρδισε. Επιτέλους  ο Χ.Παπαδόπουλος βλέπει να πιάνουν τόπο οι φωνές του.
Για ένα ακόμη παιχνίδι προβλημάτισε στα τελευταία κρίσιμα λεπτά . Η κούραση ήταν έκδηλη και ο αντίπαλος δεν είχε τη δύναμη να του κλέψει τη νίκη  που του δίνει την ευκαιρία να ελπίζει..
Πολύτιμη νίκη γιατί επιτέλους άρχισαν οι παίκτες του να συνειδητοποιούν τον τρόπο με τον οποίο έχασαν τα προηγούμενα παιχνίδια αλλά και το πως κατάφεραν να κερδίσουν το σημερινό.
Σαν παιχνίδι ήταν καλό μόνο στο πρώτο μέρος. Με διάθεση και οι δύο ομάδες προφανώς γιατί οι αντοχές τους είναι για δύο άντε το πολύ τρία δεκάλεπτα και μετά η κατάρρευση.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν η κακοποίηση  του αθλήματος .
Ρεσιτάλ λαθών σε τέτοιο σημείο που οι λίγοι αλλά πιστοί θεατές αναπολούσαν το προηγούμενο παιχνίδι του παιδικού πρωταθλήματος.
Εντελώς διαφορετικός παρουσιάσθηκε ο Αρίωνας στο πρώτο μέρος με όρεξη για καλό μπάσκετ . Πρώτη φορά η μπάλα γύριζε προσπαθούσαν να δημιουργήσουν οργανωμένες επιθέσεις και είχαν πολύ λίγα λάθη.
Ο Εθνικός έδειξε πως εκτός έδρας δεν μπορεί να κάνει πολλά.
Μπορεί στην έδρα του να έχει υπέρ του την διαιτησία αλλά σε αυτό το παιχνίδι και ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο πιστεύω ότι αδικήθηκε από μια πολύ κακή διαιτησία.
Κατανοητά τα παράπονα των ανθρώπων του Εθνικού που δήλωναν " πως δεν είναι λογική αυτή να παίζουν πάντα έδρα οι διαιτητές γιατί έτσι μόνο μπάσκετ δεν βλέπουμε".
Δεν ήταν εσκεμμένα κατά του Εθνικού η διαιτησία .
Ήταν κακή και για τις δύο ομάδες.
Και δεν ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι όπου λογικό είναι να γίνουν λάθη.
Τέλος πάντων δεν βοηθάει σε τίποτα αυτό.
Κανδύλης
Με πολλές ελλείψεις ο Εθνικός που αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει και έφηβους .
Μηχανή ακούραστη ο Θ.Αγγελωνίτης που ήταν το Α και Ω του Εθνικού.
Λίγες οι επιλογές του Κανδύλη.
Αλλά και ο Αρίωνας είχε απουσίες μόνο που αυτή τη φορά μάλλον σε καλό του βγήκαν. Η απουσία του Μπάτσου που συνήθως παίρνει και την μερίδια του λέοντος στις προσπάθειες έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους παίκτες να πάρουν επιθέσεις. Και τα πήγαν πολύ καλά στα πρώτα δύο δεκάλεπτα.
Νικολαΐδης -Νταμιανοβιτς
Κυρίαρχος κάτω από τα καλάθια ο Νταμιανοβιτς που έκανε το πιο ουσιαστικό του παιχνίδι . Νίκησε κατά κράτος τον πολύ ψηλότερο του Νικολαϊδη .
Πολύ καλός ο Θ.Μπακιρτζής τόσο αμυντικά αλλά και επιθετικά.
Αγνώριστος παρουσιάσθηκε και ο Γ,Ταχτσίδης που και εύστοχος ήταν και πολύ λίγα λάθη έκανε όσο κράτησαν οι δυνάμεις του. Μεγάλο το πρόβλημα της κακής φυσικής κατάστασης  των περισσοτέρων παικτών του Αρίωνα.
Ο Καραλανίδης σαφώς βελτιωμένος  και πιο ψύχραιμος.
Τίποτα άλλο σαν παιχνίδι γιατί το μόνο που μετράει είναι η νίκη του Αρίωνα που το δίνει το δικαίωμα να ελπίζει για κάτι καλύτερο στον δεύτερο γύρο.





ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
1ο    18-09
2ο    16-16   (34-25)
Ημίχρονο     34-25
3ο  10-07    ( 44-32)
  ΤΕΛΙΚΟ 53-46


 

 ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΡΙΩΝΑΣ (Παπαδ'οπουλος)Σφυρής , Χαραλαμπίδης , Μιχαηλίδης 12 (1),Καραλανίδης 6,
Ταχτσίδης 7,Ζαρας, Νταμιάνοβιτς 17(2), Καραογλανιάν ,Αρβανιτίδης Μπακιρτζής 7.

ΕΘΝΙΚΟΣ(Κανδύλης) Νικολαϊδης 8, Λιανός ,Αραμιαν 7(1), Καραμπατζιάκας , Ταλιαντζής 15(3)
Γρηγοριάδης,
Αγγελωνίτης 9(2)Λαλίδης 4, Παπαγεωργίου .


Για να μην είμαι άδικος με τον ΕΘΝΙΚΟ λίγα λόγια για την προσπάθεια που κάνει να σταθεί στη κατηγορία.
Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή στήθηκε η ομάδα μιας και τα διοικητικά προβλήματα ήταν πάρα πολλά και μόνο μετά την αλλαγή της διοίκησης κατάφεραν να βάλουν σε τάξη κάποια αυτονόητα πράγματα. Από το πουθενά έστησαν μια ομάδα με παίκτες που δεν έχουν την ανάλογη εμπειρία.
Πίσω από αυτή τη προσπάθεια είναι οι Κανδύλης και  Αγγελωνίτης που παράλληλα είναι προπονητής και της παιδικής ομάδας .
Μεγάλη η προσπάθεια που κάνουν να διορθώσουν τα κακώς προηγούμενα και να στήσουν και πάλι τον ΕΘΝΙΚΟ σε στέρεες βάσεις .
Καλή συνέχεια στην προσπάθειά τους .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου