Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Εξουσία και Τιμωρία .........................Μονόλογος.

Είναι ωραίο να σκαλίζεις ότι μπορείτε να φανταστείτε και να βρίσκεις βαθιά στον πάτο .
Που είναι το ωραία θα μου πείτε?
Το αποτέλεσμα μετράει στην περίπτωση. Και το αποτέλεσμα είναι όταν βγαίνουν στην φόρα τα προβλήματα τα λερωμένα τα άπλυτα.
Η Ιστορία είχε σαν αφορμή την δήλωση του προπονητή Π.Παπαδόπουλου ( πόσοι είναι αυτοί οι προπονητές Παπαδόπουλοι τελικά???) της Χρυσούπολης τα γνωστά δηλαδή.


Την σκυτάλη πήραν πολλοί και είτε έκαναν σχόλια στο blog η σε κατ ιδίαν κουβέντες πήραν θέση.
Το τι ειπώθηκε κατ ιδίαν είναι εντελώς ΟFF .
Συμπέρασμα ?
Δεν διαφέρει από το τελικό συμπέρασμα στην ερώτηση γιατί δεν περπατάει οποιοσδήποτε τομέας στο μπάσκετ .
Τι θέλω να πω για να μην σας μπερδεύω.
Σε όλη την δομή του η διοίκηση του τοπικού μπάσκετ πρώτα απ όλα έχει σαν στόχο την παραμονή στην εξουσία.
Βλέπετε την δόξα πολλοί την αγάπησαν.
Σκοπός οι καρέκλες που στο φινάλε μπορεί να μην έχουν και καμιά απολαβή και ίσως και να τσοντάρουν με στόχο σε βάθος χρόνου.
Σε αυτό το πλέγμα κινείται και η διαιτησία στην περιοχή μας.
Η όλη προσπάθεια που γίνεται δεν έχει σκοπό την παραγωγή ειδικευμένων διαιτητών. Βγάζουμε ανακοίνωση μαζεύονται διάφοροι και τους κάνουμε με εντατικά μαθήματα διαιτητές χωρίς πολλές φορές να έχουν πιάσει μπάλα στα χε΄ρια τους χωρίς ακόμη να έχουν δει κανένα παιχνίδι μπάσκετ.
Εμφυτεύεται μέσα στο μυαλό τους μια λογική που λέει εσείς ξέρετε του κανόνες εσείς είστε οι άρχοντες του παρκέ . Θυμίζει για τους παλιούς μια πολύ καλή ταινία "Το παιδί του Γείτονα " όπου παιδιά από την επαρχία την εποχή της Χούντας τους πήγαιναν στην ΕΣΑ και τους έδιναν μετά από το ξύλο της αρκούδας που έτρωγαν τόση εξουσία του στυλ γαμώ και δέρνω.
Και όταν βγαίναν έξω τα παλικάρια ήταν ο φόβος και ο τρόμος.
Εντάξει για να μπορέσει να γίνει ένα παιχνίδι πρέπει να υπάρχουν κανόνες πρέπει κάποιος να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο .
Δεν σημαίνει πως είναι ο Πάπας  πως δεν πρέπει να γίνεται καμιά κριτική στις αποφάσεις ή το πιο ανθρώπινο να παραδέχεσαι πως κάνεις λάθος .
Άνθρωποι είμαστε σφάλματα κάνουμε.
Το υφάκι εκείνο το ηλίθιο δεν ξέρετε εσείς του κανόνες δεν κάνω λάθος εγώ τα λέει όλα.
Και η πρώτη και μεγαλύτερη αιτία είναι ο τρόπος επιλογής των διαιτητών από τους υπεύθυνους.
όταν στόχος είναι να παρουσιάζει έργο χωρίς στην ουσία να δείχνεις πως το έργο είναι καλό αποδοτικό θα πάει ένα βήμα παραπάνω το μπάσκετ δείχνει πως άλλος είναι ο πραγματικός σκοπός.
Βέβαια και η άλλη πλευρά όλοι εμείς είμαστε προκατειλημμένοι με τους διαιτητές και ξεχνάμε σε πιο επίπεδο αγωνιστικό είναι τα πρωταθλήματα μας .
Δεν γίνεται σε αυτά τα επίπεδα να έχεις και διαιτησίες επιπέδου  αλλά θέλεις το λιγότερο να ξέρουν βασικούς κανόνες να είναι ανοιχτοί σε επιδιόρθωση των λαθών τους. Μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει ανακωχή και άνθηση. Αλλιώς πάντα θα είμαστε απέναντι.
Πιστεύω ότι υπάρχουν και καλοί διαιτητές που σε μερικά παιχνίδια να μην ήταν στην μέρα τους και να τα πήγαν χάλια .
Μπορεί στο επόμενο παιχνίδι να είναι πολύ καλοί και ακόμη και τότε πρέπει να τους πούμε ένα μπράβο.Αυτοί όμως είναι λίγοι και δεν είναι το πρόβλημα .
Τι γίνεται με όλους αυτούς που πήραν την ιδιότητα με ταχύρρυθμα σεμινάρια  έχουν υποχρεώσεις στους πιο πάνω και αυτοί με την σειρά τους πρέπει να κάνουν πλάτες σε άλλους προκειμένου να μη χάσουν την καρέκλα τους.
Ξέρω πως την προηγούμενη χρονιά οι διαιτητές είχαν γίνει δύο κομμάτια .
Δύο παρατάξεις έριζαν για το ποια θα πάρει το πάνω χέρι.
Οι μέν και οι δεν μόνο που κανένας από εμάς δεν ήξερε ποιοι είναι οι καλοί και ποιοι οι κακοί και κάθε φορά που υπήρχαν διαμαρτυρίες και τους έλεγαν εμείς κύριε διαιτητά είμαστε με σας γιατί μας πετσοκόβεται αυτοί απαντούσαν " Εμείς όμως είμαστε με τους άλλους".
Νίκησε στο τέλος η μια πλευρά κάποιοι έριξαν πολύ την υπερηφάνεια τους και γύρισαν πίσω σαν βρεγμένες γάτες .
Σκέφτηκαν καθόλου στην κόντρα που είχαν πως η ύπαρξή τους οφείλεται στο ότι υπάρχουν ομάδες?
Πως τις ομάδες τις απαρτίζουν παίκτες ακαδημίες ?
Μάλλον όχι γιατί δεν είδα να βγαίνει κάτι που να αφήνει την εντύπωση πως ο πόλεμος έγινε για την αναβάθμιση του διαιτητικού επιπέδου .
Έγινε για το μοίρασμα των ιματίων των θέσεων .
Εντάξει είναι στην φύση των ανθρώπων η ανάγκη για εξουσία το κάτι παραπάνω πάντα αλλά αν δεν υπάρχουν κανόνες και υπάρχει γρήγορη άνοδο χωρίς βάσεις γρήγορα μαζεύεις τα κομμάτια σου.
"Η μαιμού όσο πιο ψηλά αναβαίνει τόσο πιο πολύ φαίνεται ο κώλο της ".
Αν δεν αλλάξει ο τρόπος επιλογής αν δεν υπάρξουν κάποια κριτήρια για το πως γίνεται κάποιος σωστός διαιτητής  έτσι στραβά θα αρμενίζουμε.
Είναι που είναι ζόρικα τα οικονομικά αν έχεις και να σπάσεις τα νεύρα σου με τα τερτίπια των κακών διαιτητών δεν έχει προκοπή. Θα μείνουν τρεις και ο κούκος και μετά θα λέμε τι φταίει και δεν έρχεται κόσμο στο γήπεδο?
Κοίτα ρε άνθρωπε και το δικό σου μερίδιο ευθύνης σκέψου στο κάτω κάτω πως θα έχεις μεγαλύτερη εξουσία και δύναμη εάν στα τοπικά πρωταθλήματα συμμετέχουν πολλές δυνατές ομάδες εάν πηγαίνει ο κόσμος .
Τότε το προϊόν σου θα έχει μεγάλη ζήτηση και αυτόματα θα μπορείς να διεκδικήσει ότι έχεις φανταστεί γιατί θα έχεις πλάτες από επιτυχημένα πρωταθλήματα. Ποιος θα μπορέσει να σε αμφισβητήσει τότε?
Και αντί να απειλείται τον κάθε τρελαμένο προπονητή που την ώρα της έντασης βγήκε και έκανε σκληρές δηλώσεις μήπως θα έπρεπε να δείτε λέω μήπως τυχόν έχει και κάποιο δίκιο και μετά να τον ξυρίσετε?
Για να έχουμε απαιτήσεις για πολιτισμό στον χώρο θα πρέπει να υπάρχει και ένα επίπεδο πολιτισμικό από το σύνολο του χώρου. Δεν γίνεται κα΄ποιοι που κακώς νομίζουν έχουν εξουσία μπορούν να την βγάζουν πάντα στο απυρόβλητο και να κουνάνε απειλητικά τα χέρια "πρόσεξε θα σε τιμωρήσω".
Μαζεύουν τώρα τις θύελλες που έσπειραν και θα γίνουν ακόμη πιο πολλές όταν θα μείνουν μόνοι τους σε ένα διαλυμένο πρωτάθλημα.
Τι κεντρικές κατευθύνσεις  και πολιτικές τις χαράζουν οι ηγέτες και εδώ είναι η Εκασαμαθ.
Αυτοί θα πρέπει να καθίσουν και να κάνουν μια ανακεφαλαίωση να δούνε τι πραγματικά μέλλον έχει το μπάσκετ στην περιοχή να ακούσουν προτάσεις τα προβλήματα και να βρούνε τρόπους σαν πραγματικοί άρχοντες τις λύσεις.
Ομάδες φεύγουν από τα πρωταθλήματα γιατί δεν βγαίνουν οικονομικά .
Άλλοι σκέφτονται πως θα βγάλουν την χρονιά.
Η επιτυχία της ανόδου γίνεται θηλιά στον λαιμό καταστρέφονται υποδομές προσπάθειες ετών και αντί να κινηθεί ΓΗ και Ουρανός να σωθεί η κατάσταση ασχολούνται άντε να μην πω.
Που θα πρέπει να φτάσουμε ποιός είναι ο πάτος για να καταλάβουν ότι πρέπει να κάνουν κάτι ?????????

Μάλλον δεν αλλάζουμε και σίγουρα βουλιάξαμε μόνο που ο καπετάνιος δεν είναι μαρτυριάρης για να  μην σπείρει τον πανικό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!







Το καλό και το παρήγορο είναι πως το Σαββατοκύριακο έχει πολλά παιχνίδια, οι περισσότεροι παίκτες έχουν τρέλλα με αυτό που κάνουν και σώζουν την κατάσταση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου