Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Μη Κυβερνητική μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Αποδιοργάνωσης του Ηθικού των νέων της ΞΑΝΘΗΣ.



Τις καλύτερες αφορμές για άρθρα τα δίνουν οι αναγνώστες.


Αφορμή λοιπόν τα σχόλια που έκανε αναγνώστης για τα όσα έγραψα για το τοπικό ντέρμπι 
Ασπίδα 2001 και Αρίωνας.
Έκρινε την στάση μου τον τρόπο γραφής σαν μια υπερβολή με  αποτέλεσμα σύμφωνα με τον ίδιο έτσι να μην δίνω ουσιαστικά προβολή αλλά αντίθετα να πέφτω στην παγίδα της άμετρης προβολή σε νέους παίκτες και στην ουσία να τους "καίω".
Απόψεις του είναι σεβαστές είναι και άλλωστε βγήκαν σαν σχόλια.
Η αλήθεια είναι πως την ημέρα εκείνη είχε δύο παιχνίδια.
Τελείωσαν περίπου 7,30 . Από εκείνη την ώρα και μέχρι στις 11,00μμείχα έναν μικρό μαραθώνιο να κάνω, τις αναρτήσεις.
Τα διάφορα τηλέφωνα για την Α΄ανδρών πήραν φωτιά . Με λίγα λόγια ΄ηταν μια δύσκολη βραδιά.
Πάνω που τελείωσα την πρώτη ανάρτηση  του ντέρμπι και σχεδόν τελείωνα  την δεύτερη ΑΘΛΟΣ-ΑΣΠΙΔΑ ΑΠΣ βλέπω σχόλιο.
Καλά πότε πρόλαβαν διάβασαν το άρθρο και έβγαλαν και σχόλιο.
Το διάβασα και μέσα στην πίεση ανέβηκε η πίεσή μου.
Μα είναι δυνατόν με τόση ευκολία να κρίνετε έτσι ?
Και όλα αυτά γιατί η γραμματεία στα στοιχεία που μου έδωσε προφανώς από λάθος έβαλε κάποιον πόντο σε παίκτη που δεν είχε συμμετοχή και αυτό ήταν η αφορμή για τα υπόλοιπα . Και έτσι δεν υπάρχει ουσιαστική εξέλιξη και διάφορα άλλα υπερβολικά .
Θεώρησε επίσης πως η όλη στάση μου είναι ένας από τους λόγους που το τοπικό μπάσκετ δεν περπατάει δεν μπορεί να εκμεταλλευθεί τις επιτυχίες του. Μια εσωστρέφεια χωρίς αποτέλεσμα δηλαδή.






Αυτό ήταν το παρασκήνιο για να δικαιολόγήσω λίγο την αντίδρασή μου.



                                                                                             Εν βρασμώ ψυχή ήμουν κύριε δικαστά.

Στην ουσία τώρα.
Υπάρχει μια προσπάθεια από την μεριά μου να προβάλω όσο το δυνατόν τις ακαδημίες και τα αγωνιστικά τμήματά τους.
Πιστέψτε το είναι δύσκολο χρονοβόρο κλπ.
Στην πορεία τα γεγονότα και οι απαιτήσεις από τα άλλα παιδιά κορίτσια και αγόρια είναι τέτοιες που δεν γίνεται να τα αφήσεις εκτός.
Άντε πάλι τρέξιμο.
Εντάξει έχει την γλύκα του και αν δεν το ήθελα δεν θα το έκανα. Το κακό είναι ότι ήθελα και θέλω να κάνω όσο το δυνατόν ολοκληρωμένη δουλειά με συνεργασίες.
Πιστεύω ότι μέχρι τώρα τα πήγα καλά. Φυσικά χωρίς καμιά υποστήριξη ούτε με σκοπό να αποκομίσω κέρδη.
Οι καλύτεροι συνεργάτες είναι τα παιδιά οι προπονητές οι γονείς.
Στην σημερινή πραγματικότητα μετά την διάλυση της ομάδας στην Α2 το βάρος πέφτει ακόμη πιο πολύ στα τοπικά πρωταθλήματα. Κακό για μένα γιατί έτσι χάνω αναγνώστες από την υπόλοιπη Ελλάδα γιατί όπως και να το κάνω η ομάδα της Α2 είχε πολλά θετικά στην δικιά μου δουλειά.
Αυτά είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο και δεν είναι της ώρας.
Ποτέ μέχρι τώρα το τοπικό μπάσκετ δεν είχε την προβολή που του αναλογούσε . Θέλετε γιατί ήταν υπόθεση των λίγων των εραστών του αθλήματος των γονιών πείτε ότι θέλετε αλλά η ουσία είναι πως αν γράφτηκαν πέντε κουβέντες στο τοπικό τύπο ήταν μόνο μετά από κάποια επιτυχία και τίποτα παραπάνω . Κουβέντα για το ποιες ακαδημίες υπάρχουν τι κάνουν πως πορεύονται. Λες και σε αυτές δεν παίζουν τα παιδιά μας τα παιδιά τους. Η αντιμετώπιση που είχαν ήταν κάτι σαν παρκινγκ παιδιών.
Αν ακούγεται βαρύ δεχτείτε το έτσι ήταν για πολλούς και ίσως να είναι και έτσι ακόμη και τώρα.
Δειλά δειλά στην ΘΡΑΚΗ κάνω την πρώτη προσπάθεια για να μάθει ο κόσμος τι γίνεται στον χώρο.
Ο εκδότης της ο Τ.Καμαρίδης κούνησε το κεφάλι του όταν πρωτοείδε κάποιο άρθρο για το μπάσκετ που με τσαμπουκά έβαλε η Ψυχούλα Γεωργία Χαλκίδου.
Δεν ήξερε ο άνθρωπος όπως και τόσοι άλλοι του χώρου πως στις ακαδημίες της πόλης υπάρχουν 400-500 παιδάκια ομάδες που γυρίζουν όλη την Ελλάδα για παιχνίδια.
Μόνο η ομάδα της Α2 είχε την προβολή και εκείνο χάρις την φιλότιμη προσπάθεια του Φάνη Καραπιπέρη στην xanthisport.
Στην πορεία η δουλειά μεγάλωσε μπήκαν συνεντεύξεις από προπονητές με πρώτη αν θυμάμαι καλά του Κ.Ιωαννίδη . Στα αρχεία μου στον Η/Υ θυμάμαι είχα ανοίξει φάκελο με το βαρύγδουπο όνομα "Έρευνα  - Το Μπάσκετ και ο κόσμος της ΞΑΝΘΗΣ" μια σειρά από συνεντεύξεις άρθρα που είχαν δημοσιευθεί στην ΘΡΑΚΗ.
Ήταν μια σχέση αμφίπλευρη. Και η εφημερίδα έκανε την δουλειά της γεμίζοντας με κείμενα φωτογραφίες τις σελίδες των αθλητικών της και εγώ την δική μου. Πρώτη φορά μπήκε φωτογραφία παιδικής ομάδας στην εφημερίδα και επειδή εκείνη την εποχή δούλευα και σαν τυπογράφος την τύπωνα κιόλας όταν τυπώθηκε το συγκεκριμένο φύλλο .
Πήρα αρκετά αντίτυπα υπό μάλλης και τα μοίραζα.Δεν θα περιγράψω τα συναισθήματα των παιδιών τα φαντάζεστε.
Στην πορεία μετά από παραίνεση του τότε προπονητή της ΞΑΝΘΗΣ Γ.Σουλιώτη ξεκίνησε το xanthibasket.
Αναρτήσεις περισσότερες φωτό γρήγορη ανάρτηση .
Είχα δώσει και πολύ βάρος στο παιδικό πρωτάθλημα από την αρχή μέχρι την τελική φάση και αν μπορούσα θα ακολουθούσα και την ομάδα της Ένωσης στους τελικούς. Ελπίζω αυτό να γίνει με μια ομάδα της πόλης μας.
Παντού σχεδόν με τις δύο ομάδες της Ασπίδας αλλά και όλα τα παιχνίδια των δύο ομάδων του Αρίωνα. Γιατί πιο πολύ Ασπίδα το ξέρετε και δεν χρειάζεται τίποτα άλλο.
Η ανταμοιβή  πολύ μεγάλη. Τα παιδιά των ομάδων μας αλλά και τα παιδιά από τις άλλες πόλεις ρωτούσαν πάντα για ποιο μέσο είναι η φωτογραφίες και την επομένη όταν έβλεπαν τις φωτογραφίες αναρτημένες τα χαμόγελα μέχρι το πάτωμα. Αυτή είναι πιστέψτε με ή μεγαλύτερη ανταμοιβή.
Κάποια στιγμή και δικαιολογημένα από φόβο ή δυσπιστία μην τυχόν πάρουν τα μυαλά των παιδιών αέρα κάποιος προπονητής το συζήτησε μαζί μου μήπως και αυτή η προβολή γυρίσει μπούμερανγκ.
Στην πράξη έγινε το αντίθετο γιατί ήταν τελικά κίνητρο για τους παίκτες των ομάδων να παίξουν καλά να προσπαθήσουν να πάρουν χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους για να έχουν καλή κριτική.
Τώρα ποια κριτική να κάνεις σε παιδιά που στερούνται τον ελεύθερο χρόνος τους για να παίξουν μπάσκετ να τρέχουν στις προπονήσεις?
Πιστεύω πως προσπάθησα να κρατήσω ισορροπίες να δείξω τα θετικά ακόμη και όταν η ομάδα τους ήταν χάλια ακόμη και όταν οι ίδιοι έπαιζαν σαντούρι αντί για μπάσκετ στους αγώνες.
Δεν έπρεπε να τους δω σαν παίκτες πρώτα αλλά σαν παιδιά που προσπαθούν.
Φυσικά είναι δύσκολο να είσαι πατέρας και να προσπαθείς να είσαι "αντικειμενικός".
Τα άκουσα πολλές φορές δίκαια και άδικα αλλά με την πάροδο του χρόνου οι απαντήσεις έρχονται από την στάση και τα αποτελέσματα.
Είναι δυνατόν να γράφεις για την αντίπαλη ομάδα ?
Ήταν μια ερώτηση κάποιου στο γιατί έγραψα καλά σχόλια για έναν αντίπαλο παίκτη που έπρεπε να πάρει τα εύγε από όλους μας. Άντε να εξηγήσεις πως η δουλειά που προσπαθώ να κάνω είναι να παρουσιάσω το τοπικό μπάσκετ αλλά και τους καλούς παίκτες της γειτονιά μας .
Από Σέρρες μέχρι Έβρο. Πάνω σε αυτή την λογική έγινε ότι έγινε με τον Καραμπέκη και την κλήση του στην ανάλογη Εθνική και δυστυχώς δεν έγινε με το Γκέλιο της Ένωσης που για πολλούς και διάφορους λόγους δεν μπόρεσα να κάνω μια παρουσίαση του 'οταν όντως ήταν ο καλύτερος του προηγούμενου παιδικού.
Να γυρίσω στον Δ.Καραμπέκη  που θα υπάρξει και δεύτερη συνέχεια για τις εμπειρίες που είχε με την συμμετοχή του σε αγώνες με την Εθνική Παίδων.
Κάποια στιγμή κάποιος παίκτης που αγωνιζόταν σε ανδρική ομάδα της Β΄Εκασαμαθ και δικαιολογημένα μου έγραψε. Έλεος με το παιδικό πρωτάθλημα υπάρχει και ανδρικό και γυναικείο. Γράψε κάτι και για μας!!!!!!!!!!!
Όπα τι γίνεται εδώ !!!Έχει δίκιο σκέφτηκα .Αλλά αυτό το αλλά έχει πολλούς παραμέτρους. Πως θα γίνει να καλύψω και αυτά???
Να μην τα πολυλογώ  κάτι έγινε και εκεί .Τουλάχιστον έβαλα τις βάσεις παίρνοντας τηλέφωνα πληροφορίες και ότι άλλο μπορούσα για να γίνει ένα απλό ξεκίνημα έτσι ώστε την επόμενη χρονιά την τωρινή δηλαδή να μπορώ να κρατήσω και εδώ κάποια παιχνίδια και ότι άλλο χρειάζεται για να παρουσιάζω τα συμβάντα.
Για να καταλάβετε τι χρόνος απαιτείται δείτε το παρακάτω. Σάββατο 09-10-10 είχε δύο παιχνίδια το παιδικό .3,00μμ ΓΑΣ-ΑΣΠΙΔΑ 2001  και στις 5,00μμ Ασπίδα ΑΠΣ - Α.Ε.Κομοτηνής .
Για να κάνεις σωστή δουλειά θα πρέπει να είσαι παρών να δεις το παιχνίδι να καταλάβεις το κλίμα γιατί αλλιώς θα πρέπει να αρκεσθείς σε δυό κουβέντες των προπονητών μέσω τηλεφώνου ή από ένα e mail.
2,30 Κομοτηνή . Τελειώνει ο αγώνας καπάκι στην ΞΑΝΘΗ στο ΔΑΚ.
Τελειώνει ο αγώνας κλείνεις το ΔΑΚ πας για την επεξεργασία και τις αναρτήσεις . Τέλος μετά τις 11,00μμ Πάει το Σάββατο .Αν δεν το ήθελα δεν θα το έκανα σίγουρα αλλά να τα ακούς και από πάνω δεν λέει .
Προσπάθησα να βρω σε όλες τις αναρτήσεις του παρελθόντος εάν ήμουν υπερβολικός εάν αδίκησα κάποια ομάδα εάν ήμουν μεροληπτικός εάν εάν. Εγωιστικό αλλά δεν βρήκα κραυγαλέες θέσεις .Πολλές φορές πριν γράψω κάτι το σκεφτόμουν εκατό φορές μήπως και κάνω κακό αντί καλό στα παιδιά. Και να ξέρετε έχω κράξει πολλές φορές προπονητές και προέδρους αλλά σχεδόν ποτέ παίκτες ακόμη και μετά την κακή συμπεριφορά παίκτη απε΄ναντι σε προπονητή. Είναι λεπτή η θέση μου και δεν γίνεται να κάνω τον παιδαγωγό τον κριτή σε παιδιά. Ακόμη και μαλακίες να κάνουν αυτό δεν πρέπει να βγει έξω.
Είναι εσωτερικές υποθέσεις και είναι σωστό να καταδικασεις ένα παιδί στην ηλικία αυτή να το στιγματίσεις .
Συμβουλές κατ ιδίαν και τίποτα άλλο.
Ξέρετε τόση ώρα γράφω διάφορα και δεν ανάφερα το ποιό σημαντικό.
Το πως βίωσαν τα παιδιά που έπαιξαν στο παιδικό της χρονιάς 2009-2010 και στο πρωτάθλημα παμπαίδων.
Ένα μεγάλο σιωπηρό ευχαριστώ από τα χαρούμενα πρόσωπά τους όταν με συναντούσαν αλλά και τα πολύ ωραία πειράγματα τους όπως καλώς τον  "ρεπόρτερ " αλλά και πολλά άλλα πολύ έξυπνα σχόλια.
Αν αυτό πιστεύετε ότι κάνει έκανε κακό πήραν αέρα τα μυαλά τους πέστε το μου να το μάθω.
Κατάντησα γραφικός για κάποιους με μοναδικό σκοπό την αυτοπροβολή μου και ακόμη χειρότερα αυτό που με τόση ευκολία άκουσα να λέγετε.
Όλα γίνονται για καθαρά προσωπικούς και ιδιοτελής λόγους.
Μην χάνεται το δάσος.
Αυτό το σάιτ είναι καθαρά προσωπική μη κερδοσκοπική μη κυβερνητική με καθόλου οργάνωση ??????που σκοπό έχει να γίνει μονοπώλιο στον χώρο και όταν αύριο χάσω την  δουλειά μου να έχω ανοιχτή την πόρτα για τον Χειμώνα????????.   Πλάκα κάνω .
Αύριο μπορεί να σταματήσει αλλά η μαγιά που αφήνει είναι καλή και μεγάλη.
Έβαλε στην πρίζα πολλούς επαγγελματίες του χώρου που είχαν επαναπαυθεί στις δάφνες τους και στον δικό τους μικρόκοσμο.
Μπήκαν αναγκαστικά στην πρίζα γιατί οι απαιτήσεις μεγάλωσαν και θα πρέπει να ρίξουν λίγο τα μούτρα τους χαμηλά και να ασχοληθούν με τον χώρο .Δεν είναι κέρδος αυτό για το μπάσκετ. Κάντε μια περιήγηση στα διάφορα επαγγελματικά σάιτ που βολεύονταν με δυο λόγια από τους προπονητές άντε και καμιά φωτό αρχείου ή την εύκολη λύση του copy-paste και βγήκε η υποχρέωση για το μπάσκετ.
Δεν είναι κέρδος που ακούστηκε πρώτη φορά η φωνή των προπονητών και των ανθρώπων των ακαδημιών για τα καθημερινά προβλήματά τους?
Είναι στην φύση μου η σύγκρουση και όποτε μου δίνεται η ευκαιρία το κάνω.
Δεν έχω επιδιώξει ποτέ να κάνω φιλίες για να έχω προσβάσεις σε αποφάσεις και διοικήσεις. Σίγουρα έτσι μπαίνεις στο κύκλο αλλά αυτός ό κύκλος δεν είναι που κράτησε στην αφάνεια το μπάσκετ και έκανε ότι έκανε στο τέλος?
Είχα την μεγάλη ευκαιρία να δοκιμάσω τις αντοχές μου κάποτε με την διοίκηση της Εκασαμαθ.
Το συμπέρασμα ήταν πως όλα μπορούν να γίνουν αρκεί να υπάρχει μπροστά η λογική "πρώτα το μπάσκετ " και μετά οι προσωπικές επιδιώξεις.
Χάρηκα πολύ τότε που η Ένωση πήρε πίσω την απόφαση της απαγόρευσης συμμετοχής σε μια ομάδα της πόλης την μετέπειτα πρωταθλήτρια παμπαίδων.
Είδα πρώτη φορά εγώ αλλά και όσοι έτρεξαν τότε πως δεν πρέπει να μένουμε αμέτοχοι θα πρέπει να παίρνουμε πρωτοβουλίες για τα καλό του χώρου. Κέρδισε τότε το μπάσκετ όπως είχα γράψει και πραγματικά έτσι έγινε .
Άνοιξε ένας δρόμος τότε πάνω στον οποίο μπορούμε να περπατήσουμε όλοι μαζί εάν θέλουμε το καλό πόσο μάλλον τώρα που τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.
Φέτος οι υποχρεώσεις μου είναι ακόμη μεγαλύτερες απέναντι στα παιδιά και πως να αρνηθείς στα παιδιά όταν διαβάζεις σχόλιο που λέει "Ωραία η προσπάθεια ενημέρωσης για τις κατηγορίες του τοπικού Α΄&Β΄ αλλά μήπως μπορείτε να κάνετε το ΄ιδιο και για το εφηβικό πρωτάθλημα".
Πως να κρυφτείς απ τα παιδιά έτσι κι αλλιώς τα θέλουν όλα παραφράζοντας τον Σαββόπουλο.
Και τα παιδιά αυτά είναι εκείνα που την προηγούμενη έπαιζαν στο παιδικό και τώρα πέρασαν στις εφηβικές -ανδρικές ομάδες.
Με αυτές τις κινήσεις μου λοιπόν κάνω  κακό στο τοπικό μπάσκετ?
Είναι ένας από τους λόγους που δεν έχουμε μπάσκετ στην πόλη???
Αν έτσι νομίζεται έτσι θα είναι γιατί έχω άλλη άποψη .
Ειδικά φέτος που η πλειοψηφία των παικτών και στις δύο ανδρικές ομάδες της πόλης Αρίωνας στην Α΄και Ασπίδα στην Β΄είναι παιδιά των ακαδημιών και σύμφωνα με την λογική που έχουν οι άνθρωποι των ακαδημιών στα επόμενα χρόνια σε ποσοστό 80% οι παίκτες να είναι δικά τους παιδιά όχι μόνο έχουμε μπάσκετ αλλά χτίζουν τις βάσεις πολύ γερές μάλιστα  για το μέλλον.
Κάτι που έπρεπε να ήταν κανόνας όσο υπήρχε η ομάδα στην Α2 .
Κάτι που θα έδινε ενδιαφέρον και κίνητρο στα παιδιά των ακαδημιών αλλά και στην προσέλευση των θεατών.
Αν σκεφτούμε οικονομικά τα πλεονεκτήματα που έχει αυτή η λογική σε αντίθεση με τα πεπραγμένα τόσων χρόνων έχουμε ένα ακόμη ατού.
Και πιστεύω πως κάποια στιγμή θα γίνουν και τα βήματα για πιο πάνω αργά και σταθερά.

Και αυτο δεν είναι μακρυά. Ο Αρίωνας είναι στη  Α΄ανδρών η Ασπίδα φέτος δείχνει να μπορεί να κάνει το επόμενο βήμα και να ανέβει και εκείνη από την Β΄στην Α΄. Αν λέω αν κάποια στιγμή αποφασίσουν να κάνουν μια ομάδα δυνατή στην μεγάλη κατηγορία με παίκτες και από τις δύο ακαδημίες με σκοπό την συνεχή και σταθερή άνοδο σε βάθος χρόνου και μια δεύτερη έτσι ώστε να μην σταματάει ο κύκλος στα υπόλοιπα παιδιά δεν θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα?
Αυτό είναι σκέψη και πόθος όχι μόνο δικός μου αλλά και πολλών άλλων και από τις δύο ακαδημίες.
Βλέπετε η όποια βάση άρχισε να σκέφτεται διαφορετικά και βλέπει πως μόνο μια συνεργασία επιπέδου και όχι τύπου ΜΑΚΡΟ ΞΑΝΘΗ (γιατί και αυτή ήταν ένα τέτοιο πείραμα αποτυχημένο όμως) θα δώσει καρπούς.
Από μόνο του αυτό δείχνει το επίπεδο που επικρατεί στην πόλη στις σχέσεις που έχουν οι δύο μεγάλες ακαδημίες γιατί η τρίτη ακόμη προσπαθεί να βρει τον βηματισμό της.
Στο επίμαχο παιχνίδι η ατμόσφαιρα ήταν γιορτινή με ελάχιστες εξαιρέσεις. Και το πιο ωραίο οι δύο προπονητές μετά το παιχνίδι κάθισαν μαζί για να δούνε το επόμενο παιχνίδι.
Πολιτισμός σε όλο το μεγαλείο του. Φίλοι μεταξύ τους οι παίκτες των δύο ομάδων . Μπορεί οι μεν να χάρηκαν αλλά καμιά κακία καμιά εμπάθεια δεν βγήκε από του νικητές. Άσε που κάτι τέτοιο δεν θα το επέτρεπαν οι δύο παραπάνω προπονητές γιατί και θα σταθώ σε αυτό κάνουν  πέρα από προπονητική και μια άλλη πολύ σημαντική δουλειά "παιδαγωγική".
Αυτές είναι βάσεις και έτσι θα πάει μπροστά το μπάσκετ .
Μετά τα σχόλια του αναγνώστη και κάπως ποιο ήρεμος ρώτησα αρκετό κόσμο αν και με πρόλαβαν αυτοί για ποιο λόγο έγιναν τα σχόλια εάν τα όσα έγραψα ήταν υπερβολικά και στο φινάλε κάνουν κακό αντί για καλό στα παιδιά.
Έχω και τέτοιους προβληματισμούς ώρες ώρες.
Οι απαντήσεις  απολύτως κατανοητές. Κανένα παράπονο κανένα σχόλιο για υπερβολές .
Ίσα ίσα που το χάρηκαν τα παιδιά από τις πολλές φωτογραφίες και μακάρι να είχα την δυνατότητα για βιντεοσκόπηση όλων των παιχνιδιών γιατί στο τέλος τέλος θα είναι και ένα είδος κειμήλιου η ιστορία του μπάσκετ σε εικόνες.
Το ξαναλέω μπας και κανένας χορηγός φιλοτιμηθεί για καμιά ψηφιακή καλή κάμερα.
Τι είπα τώρα.
Η σύγχρονη παιδαγωγική προτείνει την συνεχή ενθάρρυνση των παιδιών την αναπτέρωση του ηθικού τους. Να προβάλετε η καλή προσπάθεια χωρίς φυσικά να παραλείπεται η κριτική αλλά και αυτή ακόμη να έχει εποικοδομητικό  χαρακτήρα.
Παιδιά είναι χρειάζονται τα μπράβο .Δεν θα γίνουν τσογλάνια αν τους πούμε και ένα παραπάνω μπράβο .
Αλλά τα μπράβο πρέπει να τα παίρνουν  όλα τα παιδιά από όλες τις ομάδες και όχι μόνο το δικό μας παιδί.
Τι λέτε τώρα ποια είναι η δικής σας άποψη μετά το κατεβατό που διαβάσατε?
Σχόλια παρατηρήσεις επειγόντως γιατί μόνο με την ουσιαστική κουβέντα  και τις παρατηρήσεις διορθωνόμαστε όλοι.
Ευχαριστώ για την υπομονή  σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου