Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Εκλογές Νο2 Αντιπολίτευση

Σειρά της αντιπολίτευσης .
Πρώτα οι ερωτήσεις στον εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον γνωστό σε όλους μας κο Α. ΑΥΓΕΡΙΝΟ  αρχηγό της παράταξης "οπλίτες για την απαλλαγή" .










xanthibasket:Ευχαριστώ πολύ για την τιμή που κάνετε σε ένα ταπεινό σαίτ κ.κ Αυγερινέ και περνάω αμέσως στην πρώτη ερώτηση.
Αν σας ζητούσα να κάνετε κριτική στα πεπραγμένα της σημερινής ηγεσίας του Δήμου ποια είναι τα μελανά σημεία για σας σε σχέση πάντα με τον αθλητισμό και το μπάσκετ.

       Α.Α. Εγώ ευχαριστώ για την πρόσκληση και αντίθετα με ότι πιστεύετε εσείς θεωρώ η δουλειά που κάνετε στον χώρο μόνο ταπεινή δεν είναι. Θα έλεγα πως κα΄λιστα θα μπορούσα να σας συμπεριλάβω στο ψηφοδέλτιό μου  γιατί η όλη στάση σας ταιριάζει με την δική μας πολιτική θέση την θέση που θέλουν να περάσουν οι "οπλίτες για την απαλλαγή".
Είμαστε ο συνδυασμός που προσπαθεί να φέρει την νέα πρόταση και τα νέα ήθη την αλλαγή ουσιαστικά μιας σκουριασμένης νοοτροπίας που πάσχει από αγκυλώσεις. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια εδώ και πολύ καιρό να φέρουμε τον συνδυασμό μας την παράταξή μας κοντά στον πολίτη και όχι να έρθει ο πολίτης σε εμάς. 

xanthibasket:Είναι άχαρο αυτό που κάνω αλλά θα σας διακόψω προκειμένου να απαντήσετε  στην ερώτηση γιατί η πίεση από τον χρόνο και τον χώρο είναι μεγάλη όπως καταλαβαίνετε.
              Α.Α Καταλαβαίνω αλλά πρέπει να περάσουμε στον κόσμο το μήνυμα πως είμαστε διαφορετικοί υπηρετούμε το κοινό συμφέρον βάζουμε μπροστά τον πολίτη κάτι που είναι και σύνθημά μας άλλωστε.
xanthibasket: Ωραία όλα αυτά αλλά μήπως θα μπορούσατε να απαντήσετε στην ερώτηση?
             Α.Α .Αυτό θα κάνω και να ξέρετε πως με λίγα λόγια μπορώ να χαρακτηρίσω την εικόνα του υποτιθέμενου έργου τόσων ετών."Τίποτα και πάλι τίποτα" και αυτό τα λέει όλα.

Και πως να γίνει διαφορετικά όταν οι άνθρωποι που τόσα χρόνια είναι στην εξουσία έχουν μοναδικό σκοπό την αυτοπροβολή τους χωρίς όραμα χωρίς προοπτική . Ένα τεράστιο κενό ειδικά στον χώρο του αθλητισμού και ειδικότερα για το μπάσκετ που τόσα καλά υπηρετείται και θα μπορούσα κάλλιστα να σας συμπεριλάβω στον συνδυασμό μου η πολιτική τους ήταν πολιτική διαπλοκής κάτι που πολλές φορές το φέραμε στην δημοσιότητα . Εμείς θέλουμε τον πολίτη ενεργό τον θέλουμε στην πρώτη γραμμή μάχιμο με άποψη έτοιμο για τις μεγάλες αλλαγές κάτι άλλωστε που φαίνεται και από το άκουσμα και μόνο του ονόματος του συνδυασμού μας "οπλίτες για την απαλλαγή"  και δεν είναι ένα απλό σύνθημα προσπαθήσαμε τόσα χρόνια που είμαστε στην αντιπολίτευση να το μετουσιώσουμε σε πράξη κατεβαίνοντας στον πολίτη της πόλης τον δημότη και όχι αυτάρεσκα να περιμένουμε ο πολίτης να έρθει σε εμάς. Σας το επαναλαμβάνω είναι άλλωστε και το όνομα του συνδυασμού μας. Πιστεύω ότι από την θέση της αντιπολίτευσης προτείναμε λύσεις κάναμε προτάσεις αντί να καταφύγουμε σε μα στείρα αντιπολίτευση μιας και η όλη πολιτικής μας στάση  θέλει όπως σας είπα τον πολίτη ενεργό έτοιμο για μάχες έτοιμο για την απαλλαγή από σύστημα σκουριασμένο που θέλει μόνο να ανακυκλώνεται με μοναδικό στόχο της κατοχή της εξουσίας και την διαχείριση της.

xanthibasket: Ωραία όλα αυτά αλλά τελικά δεν έχει κανεί τίποτα η σημερινή διοίκηση του Δήμου?
Α.Α Αγαπητέ μου βλεπετε κάτι εσείς και δεν το βλέπουν οι υπόλοιποι δημότες .

xanthibasket:Συγνώμη αλλά εγώ κάνω τις ερωτήσεις και εσείς πρέπει να απαντάτε νομίζω για να κρατάμε και τους ρόλους.
             Α.Α. Λοιπόν όσο περνάει η ώρα πιστεύω ότι όχι μόνο έχετε δικαιωματικά μια θέση στον συνδυασμό αλλά αν πέφτατε στην μάχη σίγουρα θα ήσασταν από τους πρώτους σε αποδοχή. Ταιριάζουμε πολύ γιατί και οι δύο πιστεύουμε με την ψυχή και την καρδιά μας . Έχουμε μεράκι και αγάπη για το σκοπό που κληθήκαμε από την ιστορία να υπηρετήσουμε . Έτσι πρέπει και έτσι πιστεύω καταφέραμε να κάνουμε τους δημότες της πόλης μας . Βλέπουν την αδράνεια που επικρατεί και στρέφονται στο νέο στο διαφορετικό το άμεσο την δημοκρατία της βάσης. Μην ξεχνάτε πρώτοι εμείς κατεβήκαμε στις γειτονιές οργανώσαμε τοπικές επιτροπές σε κάθε γειτονιά γιατί όραμα μας είναι ο πολίτης να είναι παρών στις αποφάσεις τουλάχιστον μέχρι την ημέρα των εκλογών και μετά την καθολική αποδοχή μας όπως πιστεύω θα του δώσουμε και πάλι την δυνατότητα  να εκφράσει την άποψή του. Το κίνημα μας είανι κίνημα βάσης κάτι που το καταλαβαίνετε μ΄νο με την ανάγνωση του ονόματος του συνδιασμού μας "οπλίτες για την απαλλαγή".
          Α.Α Έχουμε προτάσεις για τον χώρο του μπάσκετ ειδικότερα μια και γιαυτό πρέπει να μιλήσουμε σε αντίθεση με τα πεπραγμένα που οδήγησαν το μπάσκετ στον μαρασμό.

xanthibasket:Είναι αλήθεια πως περιμένω εδώ και ώρα να ακούσω τις προτάσεις σας  λέξη προς λέξη και όχι αφηρημένες έννοιες? Ελπίζω να είμαι κατανοητός γιατί αλλιώς η αναγνωσιμότητα της συνέντευξης θα πιάσει πάτο. Καταλαβαίνετε ποιούς περιορισμούς έχω.
Μιλήσατε για μαρασμό του Ξανθιώτικου μπάσκετ γίνεται πιο σαφής αυτή τη φορά?
     Α.Α .Σας έχω πει πως εάν μπαίνατε στο ψηφοδέλτιό μου θα σαρώναμε?

xanthibasket: Μα.....
Α.Α. Σας προλαβαίνω και συνεχίζω.

xanthibasket: Ας το ελπίσουμε.
        Α,Α. Είναι σαφές τι εννοώ με την κουβέντα μου περί πλήρους απαξίωσης.
Και το ξέρετε και εσείς γιατί διαβάζω τα άρθρα σας και διαπίστωσα πόσο έχετε στεναχωρηθεί με την εξέλιξη της ομάδας . Ποιος έχει την ευθύνη για την κατρακύλα και το ξεπούλημα της ομάδας με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ομάδα στην Α4?


xanthibasket: Μα καλά συγνώμη τώρα τι μερίδιο ευθύνης έχει ο Δήμος για την όλη εξέλιξη .Δική του ήταν η ομάδα ?

        Α.Α . Αγαπητέ μου σας πιάνω αδιάβαστο .Σε μια πόλη σαν τη δική μας εάν ο Δήμος δεν είναι αρωγός στην προσπάθεια ποιος θα είναι?
Δεν σας ρωτώ να απαντήσετε εσείς .
Ρητορικό είναι το ερώτημα και απευθύνεται στους δημότες αυτής της άδικα ταλαιπωρημένης πόλης από ανθρώπους που δεν έχουν όραμα προοπτική στόχους για το μέλλον. Και τι στόχους να έχουν απλοί διαχειριστές που ζούνε στην νιρβάνα της εξουσίας . Πως μπορούν να καταλάβουν το πρόβλημα του απλού πολίτη όταν είναι κλεισμένοι στην γυάλα σε αντίθεση με εμάς που έχουν στόχους και καταφέραμε να προσεγγίσουμε την βάση τον απλό πολίτη αυτόν που τραβάει όλο το βάρος των συνεπειών των κακώς κειμένων της απερχόμενης διοίκησης μιας και όλα δείχνουν πως αυτή η προσέγγιση που καταφέραμε να κατέβουμε στο ίδιο σκαλί με τον δημότη αντί να περιμένουμε να έρθει αυτός σε εμάς θα δώσει και την νίκη και αυτόματα θα δώσει προοπτική άλλον αέρα στην πόλη.

xanthibasket: Δεν νομίζετε ότι δεν χρειάζεται άλλον αέρα αυτή η πόλη έχει ήδη αρκετό και τον χειμώνα μάλιστα είναι πολύ κρύος και οι εποχές δύσκολες. Περιμένω την ουσία στην ερώτηση για τις ευθύνες ?
      Α.Α . Ξέρετε καλύτερα την πορεία μου μέσα στον χρόνο και στον ΄χωρο του αθλητισμού. Ξέρετε τους αγώνες που έδωσα μέσα από τις διάφορες θέσεις που είχα σε αυτό που λέγεται αθλητισμό και δη μπάσκετ στην πόλη.
Δεν χρειάζεται να αναφέρω περισσότερα επιτέλεσα ένα πολύ μεγάλο και δύσκολο έργο . Καταφέραμε μαζί τότε να ανεβάσουμε την ομάδα σκαλί σκαλί στα μεγάλα σαλόνια να κάνουμε την πόλη γνωσ΄τη και μπάσκετικά γιατί είχαμε όραμα και σας πληροφορώ ότι είχα πολλά προβλήματα.

xanthibasket:Εάν εννοείτε οικονομικά έχω άλλη άποψη όπως και ο περισσότερος κόσμος μιας και την εποχή εκείνη είχατε πίσω σαν χορηγό μια τεράστια εταιρία Την Συμβουλευτική Εταιρία Καπάτσων. Μια εταιρία που έδωσε πολλά χρήματα και αρκετοί λένε πως θα μπορούσαν να γίνουν πολύ μεγαλύτερα και καλύτερα βήματα .
             Α.Α. Λοιπόν όσο περνάει η ώρα σας συμπαθώ πιο πολύ. Αυτό θέλουμε και εμείς σαν παράταξη από τους πολίτες του δημότες αυτής της πόλης . Τον καθημερινό έλεγχο  της εξουσίας. Κριτική και πάλι κριτική σε όλα τα επίπεδα . Μόνο έτσι θα γίνουμε καλύτεροι και θα αποφεύγουμε τα λάθη του παρελθόντος. Ενεργούς πολίτες θέλουμε αγαπητέ μου κάτι που και μόνο στο άκουσμα του ονόματος του συνδυασμού μας μπορείτε να το διαπιστώσετε......

xanthibasket: Να δια κόψω γιατί άλλα λόγια να αγαπιόμαστε τελικά. Απάντηση περιμένω γιατί πως θα πείσετε τον κόσμο πως μπορείτε όπως λέτε να φέρετε την αλλαγή όταν δεν απαντάτε για όσα σας προσάπτουν για την δική σας διαχείριση.
                Α.Α  . Λόγια και μόνο λόγια από τους αντιπάλους που βλέπουν την συντριβή να έρχεται και τρομοκρατημένοι προσπαθούν να διαβάλουν την προσπάθεια του παρελθόντος που θα την κρίνω ως πολύ επιτυχημένη και ουσιαστική και θα απαντήσω στις ευθύνες της σημερινής ηγεσίας του Δήμου. Εμείς τότε ανεβάσαμε την ομάδα αυτοί ΄τωρα δεν την στήριξαν και αυτό τα λέει όλα.Μπορούσαν να κάνουν πολλά που δεν έκαναν γιατί μόνο το ποδόσφαιρο τους ενδιαφέρει αγαπητέ μου. Διάβασα την συνέντευξη του αντιδημάρχου όπως όλοι και είδαμε πως δεν είναι ούτε καν τοπικιστές . Παναθηναϊκοί δηλώνουν και όχι οπαδοί των ομάδων της πόλεώς μας. Πως μπορεί αυτοί να υποστηρίξουν μια τοπική προσπάθεια. Δεν είναι κάτι που θα βγει από την ψυχή τους από το μεράκι και την αγάπη για τον τόπο και γιαυτό και μόνο φταίνε αυτοί για το ξεπούλημα της ομάδας και θα τους κρίνει ο λαός ένας λαός που αναγνωρίζει την αμεσότητα που δείξαμε τόσα χρόνια στην αντιπολίτευση ένας λαός που μας καλοδέχτηκε όταν αφήσαμε τα γραφείο μας και κατεβήκαμε στην γειτονιά για ουσιαστικό διάλογο και δημιουργία προτάσεων ξεκάθαρων όπως κάνουμε τώρα την στιγμή αυτή για τί εμείς έχουμε όραμα και στόχους αγαπητέ μου και για τελευταία φορά σας προτείνω να κατεβείτε μαζί με μένα με όλον τον ΛΑΟ της πόλης στην μεγάλη προσπάθεια για την απαλλαγή από την αδράνεια την σήψη . Μαζί με τον ΛΑΟ θα τα καταφέρουμε.

       xanthibasket: Νομίζω ότι όσοι κατάλαβαν κατάλαβαν και πρέπει να σας ευχαριστήσω θερμά.
               Α.Α. Και εγώ με την σειρά μου να ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνατε και να ξέρετε ότι θα δώσουμε την μάχη για την αλλαγή στον τόπο μας και να φέρουμε νέο αέρα.....................................
    (Κάπου εδώ το κασετόφωνο τα έφτυσε και τελείωσε απότομα ουφ η συνέντευξη).


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Στα δημοκρατικά πλαίσια προσπάθησα να έρθω σε επικοινωνία  και με τις άλλες παρατάξεις Δήμου δίχως να καταφέρω πολλά πέρα από μερικές δηλώσεις.
         \
    Παράταξη για την έξοδο από την Ασιατική Ένωση.
Σαν παράταξη που θέλει το καλό και μόνο των σκληρά εργαζομένων και ειδικότερα όλων των προπονητών που απασχολούνται στις ακαδημίες χωρίς να έχουν τα βασικά εργατικά δικαιώματα όπως ασφάλιση πιστεύουμε πως μόνο με τον Λαϊκό αγώνα κάτω από την σημαία του ΦΥ.ΓΑ.ΜΕ μπορούμε να καταφέρουμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Σας καλούμε όλους να στηρίξετε το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο του ΦΥ.ΓΑ.ΜΕ και όλοι στην συγκέντρωση έξω από τα δύο αθλητικά κέντρα για να στηρίξουμε τους προπονητές των ακαδημιών στον δίκαιο αγώνα τους για δουλειά με αξιοπρεπή μισθό.
Η επιτροπή αγώνα κλειστών αθλητικών κέντρων.

-----------------------------------------------------------------
Λίγες κουβέντες από τον εκπρόσωπο της παράταξης κο Τρικαλινό.  
"Δέκα νοματαίοι Δέκα απόψεις" 
Στην συντονισμένη προσπάθεια που γίνεται από το σύνολο των εκλεγμένων συνισ΄τοσεων που αποτελούν τον πυρήνα και την κυρίαρχη τάση των αντιστάσεων μέσα στο θολό πλαίσιο της προσπάθειας αποπροσανατολισμού της γνώμης που με μάταιο τρόπο επιχειρούν να περάσουν ως δίλημμα την ανάγκη εξεύρεσης λύσεως  και την απομόνωση του προβλήματος με μορφή διλήμματος η πλειοψηφούσα συνιστώσα  του "κόντρα ξύρισμα" και η τοπική δημοτική παράταξη
"Δέκα νοματαίοι Δέκα απόψεις  πιστεύει πως έχει έρθει η ωρίμανση του λαού και θα το δείξει στις εκλογές στηρίζοντας την εναλλακτική πρόταση του συνδυασμού μας. 
Είμαστε σαφέστατοι στις απόψεις και στις προτάσεις μας και πιστεύουμε στην δικαίωση της προσπάθειάς μας.



 Φυσικά σε καμιά περίπτωση δεν θα αφήναμε και την παράταξη και την άποψη της μειονότητας.
Εκπροσωπείται από τον κο Καράπατάκ και το όνομα του συνδυασμού έχει τον τίτλο.
Δημοκρατική ανεξαρτησία
Για τον λόγο αυτό πήραμε την παρακάτω δήλωση.
Εμείς οι εκπρόσωποι της μειονότητας θέλουμε για μια ακόμη φορά να καταγγείλουμε την προσπάθεια που κάνει η πολιτεία να κρατήσει την μειονότητα έξω και από τις αθλητικές διοργανώσεις, 
Είναι μια συντονισμένη προσπάθεια να μην μπορέσουν τα δικά μας  παιδιά να πάρουν τις ευκαιρίες που τους αξίζουν και να είστε σίγουροι πως θα είναι μεγαλύτερες και καλύτερες από των δικών σας παιδιών .
Τα καταπληκτικά αποτελέσματα που έφερε η μαμά πατρίδα στην τελευταία καταπληκτική διοργάνωση και πως θα μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό σε μια χώρα που απολαμβάνει τις περισσότερες δημοκρατικές ελευθερίες και μιλάμε για το τελευταίο παγκόσμιο κύπελλο μπάσκετ.
Για μια ακόμη φορά η προσπάθεια δεν θα περάσει γιατί αυτή τη φορά η μειονότητα θα σταθεί στο πλευρό μιας άξιας και πεφωτισμένης ηγεσίας άσχετα εάν δεν ρωτήσαμε την γνώμη τους και πως να γίνει αυτό όταν η πολιτεία τους θέλει αγράμματους και αναγκαστικά εμείς η άρχουσα τάξη της μειονότητας που τόσο αγώνα έχει κάνει γι αυτήν χωρίς αυτήν καταλήξαμε και δεν θέλουμε αντίρρηση πως θα πρέπει όλοι στην μειονότητα εάν δεν θέλουν να έχουν προβλήματα στην προσευχή της Παρασκευής να ψηφίσουμε τους άξιους εκπροσώπους μας.
Πάνω απ όλα το συμφέρον των άξιων εκπρόσωπων μας που για μια ακόμη φορά θα αγωνισθούν στο όνομα της  με σκοπό να ανοίξουμε ένα ακόμη κατάστημα να πάρουμε μια ακόμη αντιπροσωπεία έτσι ώστε να μπορέσουμε να τους βοηθήσουμε στις δύσκολες ώρες.
Το νους σας αντάσια όλοι μαζί 
μην σας φάει ο ΚΑΤΗΣ.



Αυτές είναι οι απόψεις των πολιτικών σχημάτων του Δήμου Καστανής και μπορείτε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα. Είδατε και εσείς πως ήταν μια μεγάλη και χρονοβόρα προσπάθεια που τελικά συσκότισε ακόμη περισσότερο το κατάμαυρο τοπίο.
Καλό βόλι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου