Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

A.E.Koμοτηνής- Αρίωνας 60-63

Καλύτερη αρχή δεν θα μπορούσαν να φανταστούν.

Μεγάλο παιχνίδι στην Κομοτηνή με νικητή στα σημεία τον Αρίωνα.
Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι δεν κατάφεραν οι παίκτες του Ν.Παπαδόπουλου να νικήσουν σε ένα παιχνίδι πολύ καλό ποιοτικά. Είχε σχεδόν τα πάντα .Ένταση ρυθμό δύναμη πάθος πολύ ωραίες ατομικές εν΄ργειες ανατροπές και προπαντός ένα πολύ έντονο σε συγκινήσεις τέλος.

Εκείνο που θα κρατήσω εγώ ήταν η συμμετοχή και στις δύο ομάδες πολλών δικών της παιδιών από τα τμήματα της Ακαδημίας και κύρια  από τις παιδικές ομάδες της προηγούμενης χρονιάς.
Οι δύο μικροί Καραογλανιάν και Καραλανίδης μαζί με τον Ζάρα που πήρε χρόνο συμμετοχής έδειξαν τον σωστό δρόμο και τον υγειή παραλληλα που θα πρέπει να έχουν οι  ακαδημίες .Το ίδιο και στην άλλη ομάδα που είχε στο ρόστερ της δικά της παιδιά.
Στο παιχνίδι όπου για δεύτερο παιχνίδι οι παίκτες της ΑΕΚ μπήκαν δυνατά επιβάλλοντας τον ρυθμό σε αντίθεση με τον Αρίωνα που προσπαθούσε να βρει τα πατήματά του. Στο 03,00 το σκορ ήταν 12-2 και αναγκάστηκε ο Χ.Παπαδόπουλος του Αρίωνα να πάρει το πρώτο τάιμ άουτ .(Πολλοί Παπαδόπουλοι).
Με την είσοδο του Ταχτσίδη και Καραλανίδη αλλάζει κάπως η εικόνα της ομάδας που αρχίζει να παίζει κάπως άμυνα. Είναι η σειρά των παικτών της ΑΕΚ να κάνουν επιπόλαια λάθη και το δίνουν το δικαίωμα στον Αρίωνα να φτάσει στο καλάθι την διαφορά στο τέλος του 1ου δεκαλέπτου.
12-10.
Αρχίζει το δεύτερο δεκάλεπτο με ένα τρίποντο του Τσάκωνα 15-12 . Και σε αυτό το δεκάλεπτο στα πρώτα λεπτά η ΑΕΚ είναι καλύτερη για λιγότερο χρόνο όμως απ΄ότι στο πρώτο.  Στο 5,54 ο Αρίωνας περνάει μπροστά με 19-20  , 5:11 19-22  , 3:02  19-24 , 2:10  19-26.
Στο 1,52  παίρνει τάιμ η ΑΕΚ που για 4 σχεδόν λεπτά είναι άποντη από τα λάθη που πέφτουν οι παίκτες αποτέλεσμα της άμυνας ζώνης και των πολλών παγίδων που στήνουν οι παίκτες του Αρίωνα.
Το ημίχρονο κλείνει 20-30.
Αρχίζει το τρίτο δεκάλεπτο  και κάπως κρατάει στο παιχνίδι την ομάδα του ο Μαραυγάκης με τρίποντο κάνοντας το σκορ στο 7,49 27-33.
Στο 7,27 οι διαιτητές δίνουν αντιαθλητικό φάουλ σε ενέργεια του Κασσά  .
Με τέσσερις συνεχόμενους πόντους του ο Κραογλανιάν κάνει το σκορ 29-40  στο 6,02 και για μια ακόμη φορά ο Ν.Παπαδόπουλος παίρνει τάιμ για την ΑΕΚ.
Πιάνουν τόπο οι οδηγίες του και παίρνει μπροστά  η ΑΕΚ και με καλή άμυνα πλησιάζει στο 2,30 40-44 . Κλείνει με 42-46.
Τέταρτο δεκάλεπτο.
7,50 45-46
7,34  45-49 με τρίποντο του Μπακιρτζή.
5,22  47-49 τάιμ από τον Αρίωνα.
4,47 49-49 από τον Τερζίδη.
4,22  49-51  Μπάτσος
3,50  52-51  3ο Παπαευαγγέλου φωτιά το γήπεδο .
3,22   52-53 με φάουλ που κερδίζει ο Μπάτσος από τον Τσάκωνα 2/2
2,42  άστοχο 3ο Καραογλανιάν φάουλ του Καραλανίδη άστοχο lay up από παίκτη της ΑΕΚ ίσως το πιο καθοριστικό που έκρινε το παιχνίδι. Λάθος του μικρού Γ.Καραλανίδη  διορθώνει ο Κονδυλίδης αλλά μετά από τρεις προσπάθειες βάζει το καλάθι. 52-55
Είναι εμφανέστατη η ένταση του παιχνιδιού στους παίκτες και όλα κρέμονται από ένα λάθος . Και εδώ φάνηκαν πιο ψύχραιμοι οι παίκτες του Αρίωνα και πήραν το παιχνίδι.
με μια στις δυο βολές ο Κασσάς κάνει το 53-55.
άστοχο lay up από τον Κονδυλίδη άστοχο και από τον Φωτιάδη της ΑΕΚ .
Με την λήξη του χρόνου της επίθεσης των 24΄΄  ο Κονδυλίδης που κράτησε τον Αρίωνα όρθιο στα τελευταία δεύτερα  έκανε το 53-57.
1,12 τάιμ ΑΕΚ
Με ωραία κίνηση ο Τσιαντούλης κάνει το 55-57.
Κερδίζει φάουλ ο Μπάτσος αλλά η μπάλα είναι απ έξω.
00,55 55-59 από τον Κονδυλίδη.
0,46 3ο του Τσιαντούλη 58-59 τάιμ ο Αρίωνας.
0,27΄΄ καλάθι και φάουλ από τον Κονδυλίδη που χάνει την βολή 58-61
00,23 τάιμ ο Αρίωνας ενώ έχει κερδίσει φάουλ και δύο βολές ο Μαραυγάκης της ΑΕΚ 2/2 60-61
00,15 κλέψιμο του Ταχτσίδη καλάθι 60-63
Άστοχο 3ποντο  στην συνέχεια και λήξη με νικητή τον Αρίωνα.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ.
1ο 12-10
2ο 20-30
3ο  52-55
4ο 60-63
Α.Ε.Κ Ν.Παπαδόπουλος ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ, ΦΩΤΙΑΔΗΣ, ΒΕΡΟΙΟΠΟΥΛΟΣ,ΜΑΡΑΥΓΑΚΗΣ,ΚΑΣΣΑΣ, ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, ΓΕΡΩΓΑΝΤΑΣ, ΤΣΑΚΩΝΑΣ, ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΣΙΑΝΤΟΥΛΗΣ , ΤΕΡΖΙΔΗΣ.
ΑΡΙΩΝΑΣ Χ.Παπαδόπουλος. ΜΠΑΚΙΡΤΖΗΣ , ΜΠΑΤΣΟΣ, ΝΤΡΑΓΚΑΝ, ΚΕΜΑΝΑΤΖΗΣ
ΚΑΡΑΟΓΛΑΝΙΑΝ, ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ, ΖΑΡΑΣ, ΚΟΝΔΥΛΙΔΗΣ, ΣΠΥΡΟΥ, ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ.


Αποτελέσματα μέχρι τώρα γιατί υπάρχει δυσκολία στην επικοινωνία.
ΑΕΚ-ΑΡΙΩΝΑΣ 60-63
Ορφέας Ν.Σκοπού -Εθνικός 91-50
Νίκησε η Ολυμπιάδα τον Πανσερραϊκό.
Πολύς κόσμος στο γήπεδο και όχι μόνο.
Παρών και ο Ν.Λεμονίδης . Ευκαιρία για κουβέντα μαζί του για το πως βλέπει το παιχνίδι. Το έμπειρο μάτι του έκρινε πως ο Αρίωνας είναι πιο συμπαγής ομοιογενής ομάδα και την χαρακτήρισε  πιο αθλητική.


























Σχόλιο xanthibasket:Κάτι που ξέχασα να γράψω εχθές από την πίεση του χρόνου αλλά πιστεύω ότι είναι το πιο σημαντικό. Πολλές φορές έχω αναφερθεί στην κακή νοοτροποία που έχουν οι άνθρωποι του χώρου από φιλάθλους προπονητές παίκτες κλπ.
Η διαχείρηση της ήττας δείχνει πολλές φορές το επίπεδο ή την συνολική προσπάθεια που γίνεται μέσα σε μια ομάδα ή ακαδημία.
Μετά το τέλος του παιχνιδιού και τους απαραίτητους χαιρετισμούς των παικτών ο προπονητής της Α.Ε.Κομοτηνής μάζεψε τους παίκτες του για να τους μιλήσεις και ο τρόπος και το περιεχόμενο των φράσεων του έκαναν εντύπωση ακόμη και στους παίκτες των νικητών που σταμάτησαν τους πανηγυρισμούς για να τον ακούσουν.
Παρόλη την απογοήτευση και την ένταση που είχε το παιχνίδι κατάφερε να περάσει ένα άλλο μύνυμα εκείνο της προσπάθειας και της άμιλλας.
Καλά θα μου πείτε δεν είναι η πρώτη φορά .
Λοιπόν επειδή υπήρξε παιχνίδι πιο μπροστά η εικόνα των δύο παιχνιδιών ήταν εντελώς διαφορετική.
Λένε πως η αξία του ηττημένου δίνει μεγαλύτερη αίγλη στον νικητή.
Φαίνεται πως αυτά δεν έχουν θέσει σε κάποιους . Εκείνο που μετράει είναι μόνο ή νίκη και ο διασυρμός εν τέλει η χλεύη του αντιπάλου.
Δυστυχώς στο προηγούμενο παιχνίδι αντίπαλοι ήταν ομάδες του παιδικού πρωταθλήματος παιδιά 15-16 ετών που το μικρό της ηλικίας τους προυποθέτει πως πέρα από την εκμάθηση του μπάσκετ πρέπει να μαθαίνουν και συμπρεριφορές σε νικητές και ηττημένους.
Μπράβο στον Ν.Παπαδόπουλο που μας έκανε να σκεφτούμε τι θέλουμε τελικά από το μπάσκετ και κρίμα για ένα ακόμη παιχνίδι για την κακή στάση των άλλων.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου