Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ Συνέχεια.2008-2009

ΡΟΣΤΕΡ.2008-2009




Γελενιτς -Κάντιτς-Μαρουλάκης-Δενδρινός-
Κουκουράβας-Αναγνωστόπουλος-Γκογκίδης-Σεφερίδης-Κουκουράβας-Σκορδάλης

Φωτογραφία από το παιχνίδι με τον Ηλυσσιακό του Σ.Καρύδα παλιού παίκτη της ΞΑΝΘΗΣ και συνάμμα πολύ αγαπητού .
Κέρδισε η ΞΑΝΘΗ το παιχνίδι και την παραμονή της.Ο Σ.Κ όταν τον ρωτήθηκε πως πιστεύει ότι θα είναι στα μεγάλα σαλόνια απάντησε πως νιώθει πολύ περίεργα .Μεγάλος παίκτης αν και τον ανακάλύψαν αργά οι ειδήμονες της Α1.



 Ένα από τα μεγάλα αστέρια του Ηλισσιακού και ο Γ.Μπόγρης που όλοι ξέρουμε την συνέχεια του με την μεταγραφή του στον ΠΑΟ. Μεγάλο ταλέντο και ελπίδα για το μέλλον του Ελληνικού μπάσκετ μόνο που η μεταπηδησή του στον ΠΑΟ του στέρησε αγωνιστική δράση.Το έχουν αυτό οι μεγάλες ομάδες να καταστρέφουν εν μέρει τα ταλέντα που παίρνουν . Βλέπετε δεν είναι της λογικής να παράγουν δικά τους ταλέντα και να τα προωθούν.





Ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια ήταν με την ομάδα του Κεραυνού Αιγίου. Ίδιους στόχους και οι δύο την παραμονή τους με ένα μικρό πλεονέκτημα για την ΞΑΝΘΗ.
Στο Αίγιο αγωνίζεται ο Κ.Κεφαλάς παίκτης της ΞΑΝΘΗΣ την προηγούμενη χρονιά αλλά δεν μπόρεσε να προσφέρει πολλά λόγω τραυματισμού.
Δεν τα βρήκαν για την επομένη και κατέληξε στο Αίγιο και ήταν  ο μόνος που προσπάθησε για την σωτηρία του. Έκανε καταπληκτικά παιχνίδια αλλά ποτέ δεν ξέχασε τις παλιές αγάπες. Μαζί με τον Ν.Κερασίδη μετά την λήξη του παιχνιδιού και την ήττα του Αιγίου από την ΞΑΝΘΗ που σήμαινε και τον υποβιβασμό της σε μεγάλο ποσοστό.

Η χρονιά 2008-2009 είναι ίσως η πιο δύσκολη .'Εχει προηγηθεί ένα καλοκαίρι την πουλάω δεν την πουλάω την ομάδα και στο τέλος αναγκαστικά στο πάρα πέντε κυριολεκτικά μαζεύονται μερικοί πάικτες και προσπαθούν να στήσουν ομάδα. Έχουν φύγει όλοι οι παίκτες της προηγούμενης χρονιάς και μένει μόνο ο ξεκρέμαστος και τραυματίας Σεφερίδης.
Μια εβδομάδα πριν την έναρξη προστίθεται και ο ΕΛΒΙΣ ΚΑΝΤΙΤΣ ως 4άρι μόνο που ο άνθρωπος ήταν τριάρι .Μόνος μέσα στην ρακέτα ο Αναγνωστόπουλος .
Από τον τοπικό Αρίωνα πηγαίνουν οι Μαρουλάκης Δενδρινός.
Η χρονιά για τον Μαρουλάκη ήταν κυριολεκτικά χρονιά φωτιά. Χωρίς εμπειρίες έπρεπε να μάθει να παίζει σε μια πολύ μεγαλύτερη κατηγορία . Έφτυσε αίμα προσπάθησε πολύ και τουλάχιστον μπορεί να μην μείνει ως πολυτιμότερος παίκτης αλλά έδωσε πολλές μάχες κάτω από τα καλάθια με παίκτες που υπερτερούσαν τόσο σωματικά όσο και τεχνικά. Το κέρδος ήταν ο χρόνος συμμετοχής που είχε αντίθετα με την επόμενη χρονιά που είχε ελάχιστο χρόνο .
Παίκτης κλειδί οΓέλενιτς που ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων . Μεγάλο ταλέντο και μια πολύ επιτυχημένη επιλογή που έβγαλε τα λεφτά της.
Καλός χειριστής ακόμη καλύτερος σουτέρ με πολύ κρύο αίμα. Έκαναν ντουέτο με τον ΚΑΝΤΙΣ και ήταν πολλές φορές αυτοί που έβγαλαν τα κάστανα από την φωτιά.
Την επόμενη χρονιά με μια σωστή κίνηση η διοίκηση τον κράτησε στην ομάδα μόνο που έμεινε μόνος του. Μοναδικός ξένος στην ομάδα με ελάχιστα Αγγλικά είχε ένα κακό ξεκίνημα. Με την ψυχολογία του πεσμένη δεν μπόρεσε να δώσει στην αρχή αυτά που μπορούσε.
Όταν το πήρε χαμπάρι η διοίκηση έφερε τον Καραγεωργίου στην ομάδα τα Χριστούγεννα.
Μια άλλη πολύ σημαντική αλλαγή ήταν ο περιορισμός των επιθετικών πρωτοβουλιών του. Η έλευση του Παναγιωτόπουλου αυτόματα σήμαινε λιγότερες προσπάθειες για τον ΙΒΑΝ . Βλέπετε θα πρέπει να τηρούνται και κάποιες ισορροπίες σε κάθε ομάδα. Πιο πολύ αμυντικός ο ρόλος του που και εκεί τα πήγε περίφημα.
Από τις καλύτερες επιλογές σαν παίκτης που άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις με την απόδοσή του όσο και με τον χαρακτήρα του.

Αυτό που βλέπετε είναι ένα μοντάζ μετά από ένα τρελό παιχνίδι που έκανε ο Κάντιτς με τα συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα του .
Τελευταία στιγμή έγινε η ένταξή του σαν παρτενέρ του Γ.Αναγνωστόπουλου μόνο που δεν ήταν έτσι τα πράγματα. Τριάρι ήταν και όσο και αν προσπάθησε να παίξει 4άρι δεν του έβγαινε. Στο τέλος όλοι αποδέχθηκαν τον ρόλο που του ταίριαζε και ευτυχώς γιατί έτσι μπόρεσε και πρόσφερε στην ομάδα.
Την επόμενη χρονιά έφυγε από την Ελλάδα για να παίξει στην Γαλλία σε κατηγορία κάτω από την αντίστοιχη της δικής μας Α2 . Φυσικά οι συνθήκες ήταν πολύ καλύτερες εκεί και ούτε λόγος για επάνοδο.
Ποιο ήταν που του έμεινε στο μυαλό από εκείνη την χρονιά??
Μα ο "τρελοκαιρός" όπως ο ίδιος τον αποκάλεσε. Ο πολύ δυνατός τοπικός άνεμος  της ΞΑΝΘΗΣ (μπροστά του ο Βαρδάρης μοιάζει πνοή ανέμου) έμεινε χαραγμένος στην μνήμη του.

Επόμενος παίκτης ο Γ.Μητσάκης . Δεν μου είναι εύκολο να κρίνω τον Γιάννη γιατί νομίζω πως θα τον αδικούσα αφού ο Μητσάκης ήταν πρώτα ένας καλός φίλος πρόθυμος να βοηθήσει πάντα. Οι συμβουλές του για τον τρόπο χειρισμού των μικρών παικτών αλλά και οι απόψεις του για το πως θα πρέπει να είναι οργανωμένη μια ομάδα πως θα πρέπει να προβάλλεται στην τοπική κοινωνία ήταν πολύ ουσιαστικές.
Ο Γ.Μ ήταν και ο πρώτος παίκτης που έδωσε συνέντευξη σε μένα σαν απολογισμό χρονιάς  .
Για όλους αυτούς του λόγους δεν μπαίνω στην λογική να κάνω κριτική αποτελεσμάτων και πεπραγμένων . Φυσικά και πρόσφερε πολλά στην ομάδα . Μια ομάδα που πε΄τυχε ότι πε΄τυχε μόνο με το δέσιμο της και την μαχητικότητά της και μέσα στο ρόστερ ήταν και ο Γ.Μ .
Την επόμενη χρονιά πήγε σε ομάδα της Β΄Εθνικής μαζί με τον Γκογκίδη στον ΑΡΧΕΛΑΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ τον οποίο και έβγαλαν στην Α2. Για φέτος είχε στην αρχή κάποιες συζητήσεις με τον ΕΡΜΗ Λ. αλλά δεν κατέληξαν πουθενά.

Ιδιαίτερη περίπτωση ο παρακάτω .Παίκτης που έκανε πολλές φιλίες και κέρδισε τις συμπάθειες των περισσοτέρων  στην ΞΑΝΘΗ. Αρχηγός με τα όλα του ο Λάζαρος Σεφερίδη.
Αγωνίσθηκε στην ΞΑΝΘΗ την χρονιά 2007-08 αλλά ουσιαστικά δεν μπόρεσε να προσφέρει τίποτα γιατί τραυματίζεται και μένει εκτός δράσης σχεδόν για έναν ολόκληρο γύρο.Με τα γνωστά του καλοκαιριού του 2008 μένει αναγκαστικά στην ΞΑΝΘΗ και μαζί με τους υπόλοιπους λεγεωνάριους προσπαθούν να βρούνε χημεία και να φτιάξουν ομάδα.
Κάνει ένα κακό ξεκίνημα αλλά λίγο πριν το τέλος του πρώτου γύρου ανεβάζει στροφές .Έχει πάρει πολύ σοβαρά τον ρόλο του αρχηγού και στα δύσκολα κάνει όλες τις δουλειές.Χαρακτηριστικό πως σε δύο παιχνίδια έχει πιο πολλά επιθετικά αμυντικά ριμπάουντ από όλους τους ψηλούς και των δύο ομάδων. 18-16 αν δεν κάνω λάθος.
Παίζει κυριολεκτικά ξύλο με τους αντιπάλους και προσπαθεί να αποδείξει πως έχει να προσφέρει πολλά . Προσπαθεί πρώτα πρώτα να αποδείξει στον εαυτό του πως δεν τον έριξε αγωνιστικά ο σοβαρός τραυματισμός του. Είναι αλήθεια πως με αυτά και με άλλα οι φίλαθλοι τον τίμησαν δεόντως.Στο παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ στην πολύ σημαντική νίκη που πέτυχε η ομάδα οι αρκετοί φίλοι της ομάδας φώναζαν με την λήξη για πολύ ώρα το όνομά του. Αλλά και όταν ήρθε σαν αντίπαλος την επόμενη χρονιά με την ΔΑΦΝΗ και πάλι οι ΞΑΝΘΙΩΤΕΣ του έδειξαν τον σεβασμός τους. Προσφορά λουλουδιών φωτογραφίες επευφημίες κλπ.

Τι θυμήθηκα τώρα. Εκείνο το παιχνίδι ήταν περίπτωση. Είχε προηγηθεί το παιχνίδι του πρώτου γύρου μέσα στην Αθήνα όπου ο μεγάλος σαν παίκτης αλλά μικρός σαν χαρακτήρας παίκτης Βασιλόπουλος απειλούσε θεούς και δαίμονες βρίζοντας παίκτες παράγοντες την πόλη και ότι άλλο είχε στο φτωχό του μυαλό.Φυσικά οι άνθρωποι και οι παίκτες της ΞΑΝΘΗΣ δεν τα ξέχασαν και με το που πάτησε το πόδι του έδειξαν τις προθέσεις τους με την υποσημείωση να είναι μετρημένος .Αντίθετα το παλικάρι έδειξε για μια ακόμη φορά τον πολύ κακό χαρακτήρα του (όπως και στις ΣΕΡΡΕΣ για όσους θυμούνται).
Λίγο έλειψε να μην γίνει το δεύτερο ημίχρονο από τις ψιλές, χοντρές που έπεσαν στο ημίχρονο. Ο Σεφερίδης σκεπτόμενος έξυπνα δεν πάτησε το πόδι του για να αποφύγει τα δυσάρεστα και έμεινε αμέτοχος σε όλα.
Εκτός από προσκήνιο μαθαίνατε και το παρασκήνιο.

Ποτέ δεν κατάλαβα αλλά ούτε και ο Γ.Σουλιώτης πως ένας παίκτης του επιπέδου του Γιώργου Αναγνωστόπουλου δεν μπόρεσε να βρει ομάδα επιπέδου την χρονιά 2008-2009 και κατέληξε στην ΞΑΝΘΗ.
Είναι αλήθεια ότι δεν μου γέμισε στην αρχή το μάτι για πεντάρι. Ψηλός μεν αλλά δεν μπορούσε να παίξει δυνατά με πλάτη στο καλάθι.Στην πρώτη κόντρα έπεφτε κάτω. Για να σκοράρει έπρεπε να τραβήξει τον αντίπαλό του εκτός . Δεν είχα καταλάβει πως ο Γ.Α είχε πλεονέκτημα όταν τραβούσε τον βαρύτερο του αντίπαλο εκτός και τον εκτελούσε με την ευστοχία του. Η τελική διαπίστωση πως σε καμιά περίπτωση δεν είναι κλασσικό 5αρι αλλά ένα ευέλικτο 4αρι που μπορεί και να σουτάρει με μεγάλα ποσοστά ευστοχίας μπορεί να παίξει την μπάλα . Με λίγα λόγια ο αντίπαλος του δεν μπορούσε να τον ακολουθήσει και εκτός ρακέτας. Έλα που έπρεπε να παίξει σαν πεντάρι τον περισσότερο χρόνο γιατί δεν υπήρχε άλλη λύση.
Ακόμη και έτσι τα κατάφερε με αποτέλεσμα να είναι ο πολυτιμότερος εκείνης της χρονιάς. Έμεινε και τον επόμενο χρόνο μαζί με τους Γέλενιτς Κουκουράβα Μαρουλάκη και με βάση τον δικό του τρόπο παιχνιδιού αποκτήθηκαν ο Νησιώτης που ανέλαβε την θέση πέντε όσο και ο Χρήστου που ταίριαξε η χημεία τους και έκαναν πολύ μεγάλα παιχνίδια.
Για την χρονιά που πέρασε πιστεύω ότι ήταν ο καλύτερος παίκτης για την Α2 .
Ολόκληρο θέμα και σειρά αναρτήσεων  έκανε το σαιτ Α2basket για το ποιός και με ποιόν τρόπο κρίνεται ο πολυτιμότερος. Νομίζω ότι το άξιζε με το παραπάνω ο Γιώργος που φέτος μετακόμισε μαζί με τους Νησιώτη Παναγιωτόπουλο στον ΕΡΜΗ. Αν ταίριαζε και του Μασλαρινού με τον Μητσάκη θα μιλάγαμε τώρα για ΕΡΜΗ-ΞΑΝΘΗΣ.Ξέρω που πάει το πονηρό μυαλό σας αγαπητοί μου.
Αγαπητός σε όλους  ο Γιώργοα μεγάλο πειραχτήρι κακός ταβλαδόρος. 

Συνέχεια με την αναδρομή της ομάδας 2008-2009 με τους εναπομείναντες παίκτες



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου