Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Εικόνες από το παρελθόν. 2008-2009

Μπορεί φέτος να μην υπάρχουμε στον μπασκετικό χάρτη κακούργα κενονία  αλλά το παρελθόν μέσα από τις φωτογραφίες ξαναζωντανεύει.

Χρονιά 2008-2009
Ξάνθη - Ηρακλής  .74-72
Από τον δεύτερο γύρο αρχίζει η ανάκαμψη και οι νίκες.

Πολύ κρίσιμο το παιχνίδι έπρεπε πάση θυσία να κερδηθεί όπως και έγινε.
Αδιάφορος ο αντίπαλος με χαμένη υπόθεση την άνοδο κάτι που κατάφερε την επόμενη χρονιά 2009-2010 ζόρισε πολύ την ΞΑΝΘΗ που με δικά της λάθη κόντεψε να χάσει στο τέλος .
Ένα δραματικό φινάλε με τις καρδιές όλων των φιλάθλων μέχρι την λήξη του παιχνιδιού να κοντεύουν να σπάσουν.
Στην φωτό βολές από τον Γέλενιτς η μπάλα μέσα . Με το 14 ο Κάντιτς απέναντι ο Γκογκίδης σήμερα στον Πιερικό. Δίπλα από τον Γκογκίδη ο Κώστας Χρήστου παίκτης του Ηρακλή την χρονιά
2008-2009 όπου και το παιχνίδι.
Φινάλε στο παιχνίδι και τα επινίκια. Διακρίνονται οι Κουκουράβας-Σεφερίδης  και με την φωτογραφική μηχανή ο Κ.Γιαλαμίδης της xanthisport.


























Από την ίδια χρονιά η μεγάλη εκτός έδρας νίκη μέσα στην Δράμα επί του ΚΑΟΔ .
Εκείνο το διπλό ήταν σωτήριο.

Χαρακτηριστικό εκείνο του παιχνιδιού τα σερί 3ποντα του Έλβις Κάντις και το καταπληκτικό παιχνίδι του Σεφερίδη.
Ένα από εύστοχα τρίποντα του Ελβις.
























Το προπονητικό team  Ζαφειρούδης -Σουλιώτης  στο πιο κρίσιμο time out  όταν κάθισε η ομάδα και με τον Μασλαρινό τότε παίκτη του ΚΑΟΔ είχε μειωθεί η διαφορά.
Πλάτη από δεξιά Μαρουλάκης (επικές μάχες με Καρτέλο) δεξιά του ο Κάντιτς  αριστερά ο Αναγνωστόπουλος  και δίπλα του ο Γ. Μητσάκης. Διακρίνεται πίσω από τον Ζαφειρούδη ο πρόεδρος Νικολόπουλος.
Λήξη του παιχνιδιού .                                                                                                                 



























Βολές από τον Δ.Μασλαρινό παίκτη του ΚΑΟΔ τότε κάτω από το επίμονο βλέμμα του Ζαφειρούδη

























2007-2008 
Την χρονιά 2006-2007 η ΞΑΝΘΗ είχε την τύχη να έχει στο ρόστερ της έναν από τους καλύτερους παίκτες της κατηγορίας με πολύ καλή εξέλιξη όμως στην συνέχεια σε αντίθεση με τον αδελφό του που είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο λόγος για τον Δ.Σπανούλη έναν ιδιόρρυθμο παίκτη με πολλές παραξενιές και προβλήματα σε όποια ομάδα και αν πήγε. Περιέργως στην ΞΑΝΘΗ δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα αλλά και η διοίκηση από την μεριά  της γνωρίζοντας τον χαρακτήρα του τον άφησε ελευθερία κινήσεων. Πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη και τελευταία του χρονιά στην Α2. Παίκτης ικανός όπως και το έκανε να καθαρίσει μόνος του πολλά παιχνίδια. Κρίμα γιατί τελικά το μπάσκετ της κατηγορίας στερήθηκε έναν πολύ καλό παίκτη.Σε αντικατάσταση του την επόμενη χρονιά η ΞΑΝΘΗ παίρνει από τον ΚΑΟΔ  τους Μουλάκη και Λούπο.
Ο πρώτος δεν δικαιολόγησε την απόκτησή του τουλάχιστον στα εκτός έδρας παιχνίδια και μόνο προς το τέλος έκανε πολύ καλά παιχνίδια.
Ο Γ.Λούπος και αυτός με την σειρά του γνωστό όνομα της κατηγορίας όσο έπαιξε πρόσφερε ουσία και θέαμα αλλά τα ταλαιπωρημένα ποδια του από τους τραυματισμούς δεν τον άφησαν να προσφέρει πολλά.
Την συνέχεια του την ξέρετε αφού την προηγούμενη χρονιά ουσιαστικά δεν αγωνίσθηκε καθόλου στον ΕΡΜΗ Λαγκαδά.
Η ομάδα εκείνης της χρονιάς είχε 3 Ξανθιώτες στο ρόστερ της Κουτσογιάννη -ΒαΙβατόπουλο-Στεφανίδη.
Κράτησε από την προηγούμενη τον Σκάρα ενώ δεν μπόρεσαν να προσφέρουν πολλά ο Κ,Κεφαλάς και Λ.Σεφερίδης λόγω τραυματισμών.
Σαν ρόστερ εάν ήταν όλοι υγιείς πιστεύω ότι ήταν το καλύτερο που πέρασε .
Έχω σαν εικόνα στο μυαλό μου τις κόντρες του Λούπου τόσο με τον Γ,Αναγνωστόπουλο αν δεν κάνω λάθος έπαιζε στην ΜΕΝΤ όσο και με τον Ξανθιώτη Τσότσο που αγωνιζόταν σε ομάδα της Αθήνας.




























Για τις χρονιές 2007-08 δεν υπάρχει μεγάλο φωτογραφικό υλικό λόγω του ότι ακόμη ήμουνα με  φίλμ κάτι που στοίχιζε αρκετά. Αργότερα μια μικρή ψηφιακή έλυσε κάπως το πρόβλημα αλλά η μικρή της ανάλυση δεν επέτρεπε και πολλά.
Θα λείψουν αυτές οι εικόνες φέτος οπότε μένει μόνο η αναπόληση περιμένωντας κάτι καλό στο μέλλον.Κάποια στιγμή θα προσπαθήσω να κάνω ένα καλό αφιέρωμα στην συνολική εικόνα της ομάδας μαζί με την βοήθεια του Ν.Κερασίδη με το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που έχει .
Συνέχεια με δόσεις σε νεώτερη ανάρτηση.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου