Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Με ένα παράπονο θα σε καληνυχτίσω.................

Έκλεισε και με τις τυπικές διαδικασίες το μεγάλο deal  (την τύφλα τους) του καλοκαιριού και σώθηκε για μια ακόμη φορά η αξιοπιστία του χώρου.


Δίνεται τώρα πια η μεγάλη ευκαιρία στην φτωχή μπασκετικά περιοχή της Ηλείας και της Πελλοπονήσου γενικότερα για ανάπτυξη του αθλήματος. Μετά τα εκπληκτικά αποτελέσματα που είχε το πείραμα στην ΞΑΝΘΗ με την ανάδειξη ταλέντων και την δημιουργία πολλών επαγγελματιών παικτών που είχαν έχουν ενεργό ρόλο τόσο στην Α1 'οσο και στην Εθνική ομάδα . Επιτέλους τώρα στην Ηλεία το πορτοκαλί χρώμα της μπάλας θα δώσει άλλη χαρά  και χρώμα στην πολύπαθη από φωτιές περιοχή.
Αν αναρωτιέστε ποιοί είναι αυτοί οι παίκτες  διαβάστε παρακάτω.

Καιμακόγλου. Υπήρχε περίπτωση παίκτης που το επώνυμό του τελειώνει σε Ογλού (παιδί τουρκιστί κάτι σαν όπουλος στην Νότιο Ελλάδα) να είναι από αλλού πέραν της πολυπολιτισμικής Ξάνθης?



Διαμαντίδης . Μπορεί να λένε πως είναι από Καστοριά μεριά αλλά κρύβουν την αλήθεια. Είναι κάτι σαν το πρόβλημα με την αρχαία ΙΘΑΚΗ που κάποιοι την θέλουν στην Κεφαλλονιά και άλλοι στην σημερινή Ιθάκη.
Για τον Διαμαντίδη  η αλήθεια είναι πως μεγάλωσε στην ΞΑΝΘΗ έπαιξε μπάσκετ στις εδώ ακαδημίες και τον ολοκλήρωσε σαν παίκτη ο γνωστός μπασκετικός παράγοντας της πόλης   Αρπαχτόπουλος




Παπαλουκάς. Ο προπροπάπους του ήρθε στην ΞΑΝΘΗ ως ιερέας γιατί την εποχή εκείνη δάσκαλος μπάτσος και παπάς έπρεπε να είναι από "χάμου" για την σωστή διαπαιδαγώγηση των εδώ παίδων.
Και αυτός έμαθε να χτυπά την μπάλα άτσαλα είναι αλήθεια στην αρχή με το πόδι  ώσπου κατάλαβε πως το μεγάλο σχετικά ύψος του δεν τον βοηθά.
Αυτός είναι και ο λόγος που έχει καλό χειρισμό της μπάλας αλλά πολύ κακό σουτ. Αν τον αφήσετε να σουτάρει βολές με το πόδι το ποσοστό του είναι 95%.
Τα παιδικά του χρόνια μοίρασε μεταξύ ΞΑΝΘΗΣ-ΚΑΒΑΛΑΣ και big SOFO (Αυτό είναι αλήθεια)
Υπάρχουν πολλοί άλλοι αλλά θα αναφέρω την ελίτ του χώρου.
Είδατε πόσα μάθατε σήμερα και ποια είναι η προσφορά της πόλης της ΞΑΝΘΗΣ στο μπάσκετ!
Κατάντησε ολιγοπώλιο και κάτι τέτοια όπως λένε οι ειδικοί δεν είναι υπέρ της δημιουργίας νέων ταλέντων από άλλες περιοχές.
Σας τα παίρνουμε χοντρά με τις διάφορες γιορτές και καρναβάλια με το να πληρώνεται το ουίσκι 10 ευρώ σε πλαστικό ποτήρι  θα σας αφήσουμε αυτό το κομμάτι για να δείτε λίγη προκοπή.
Στο όλο παρασκήνιο υπάρχουν και άλλοι πολλοί λόγοι στην απόφαση αυτή.
Όταν έχεις στην γειτονική πόλη μια ομάδα στην Α1 που ταλαιπωρείται σε ένα άθλιο γήπεδο με σιδεριές που μπορεί να μαζέψει όλο κι όλο 1400 άτομα η ύπαρξη σε διπλανή πόλη μιας ανταγωνιστικής ομάδας με γήπεδο στολίδι διαμάντι (είδατε από που βγαίνει το Διαμαντίδης) όνυχας -ζαφείρι είναι πρόβλημα.
Τώρα πια θα μπορεί η γειτονική πόλη να δηλώσει ως δεύτερη έδρα το "Φ.Α" να μαζεύει και κανένα φράγκο.
Επίσης δεν γίνεται να προσπαθεί η γειτονική ΔΡΑΜΑ να παλεύει να μαζέψει παιδάκια στις ακαδημίες της παρόλο της παλαιότερη συμμετοχή της στην Α1.
Το αντίπαλο δέλεαρ που λέγεται ΞΑΝΘΗ είχε κάνει την ζημιά του. Μια από τα ίδια και στην Κομοτηνή.

Δεν είναι σωστό να πρωταγωνιστεί η πόλη σε ποδόσφαιρο εδώ και 20 χρόνια σε χάντμπολ βόλευ υγρό στίβο κλασικό αθλητισμό και στον καθόλα νόμιμο κλασικό αλητισμό.
Ας πάρουν και οι άλλες πόλεις τις ευκαιρίες τους .
Το πιο μεγάλο πρόβλημα όμως το έχει αυτό εδώ το blog.
Θα πρέπει να αλλάξει τίτλο έδρα ενδιαφέροντα και είναι σε δίλημμα αν θα πρέπει να παρακολουθεί την Α1 στην Καβάλα (μεγαλεία) ή αν θέλει να μένει στα γνωστά φτωχικά πλην τίμια λημέρια της Α2 βλέπε ΚΑΟΔ Δράμα.

Ως γνωστός γκαντέμης δεν πρόλαβα να κλείσω χρόνο και μου έκοψαν τα φτερά. Πάνε οι καριέρες τα μεγάλα σχέδια η ΚΑΓΙΕΝ το εξοχικό στην Μύκονο γαμώτο. Δεν πρόλαβα να γίνω διαπλεκόμενος εκτός συνόρων της πόλης. Και είχα μεγάλα σχέδια .
Να φτιάξω ένα μεγάλο μπασκετικό site στα πλαίσια της περιφερειακής ανάπτυξης ,, να γίνω παράγοντας να αγοράσω μια ομάδα από την Α1 να κάνω εδρα το "Φ.Α" να γεμίσω την στέγη του φωτοβολταϊκά να βγάζω τα έξοδα της ομάδας να πουλήσω το όνομα σε άγνωστη αλυσίδα  μεταποίησης  αδρανών υλικών.
Κρίμα στάθηκα άτυχος στην πιο κρίσιμη στιγμή.
Άντε τώρα να μαζέψεις τους ανθρώπους των ακαδημιών και να τους περάσεις το όνειρό σου να τους κάνεις να πιστέψουν ότι έχεις δίκιο να το κάνουν δικό τους όνειρο .
Άντε να κάνεις μια μόνο ομάδα στο τοπικό ανδρικό της ΕΚΑΣΑΜΑΘ με δικά σου παιδιά και ότι βγεί.
Είχαμε το Σαββάτο μας μαζί με τον γιό μου και την οικογένεια του φίλου Θόδωρα πηγαίναμε στο γήπεδο κάναμε την κριτική μας και ονειρευόμασταν κάποια μέρα να καμαρώνουμε και εμείς τα παιδιά μας τα άλλα δικά μας παιδιά να παίζουν σε αυτό το γήπεδο .
Και μετά ήρθε η Άνοιξη αλλιώς δεν εξηγείται ο τόσο βροχερός Ιούλιος στην περιοχή.
Για τα επόμενα δύο τρία χρόνια τουλάχιστον θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα στον χώρο και μετά ίσως υπάρξει κάποια ανάκαμψη κάποιο φως.
Καληνύχτα από την βροχερή ΞΑΝΘΗ.

2 σχόλια:

  1. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ ΣΧΟΡΤΣΙΑΝΙΤΗ.ΤΟΤΕ ΗΜΟΥΝ ΕΠΙΣΤΑΤΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ.ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕ ΠΛΑΚΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΦΟΚΛΗ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΟΝΤΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΔΙΑ.
    THE BIG ΙΣΤΟΡΙΑ ΛΕΜΕ...
    XANTHI-BLOGS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δέχομαι .Κανόνισε ώρα και μέρα και τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή