Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Περι ευθυνών ......

Θέσεις απόψεις και σχόλια είναι λογικό να υπάρχουν μετά την σημαντική όπως φαίνεται απόφαση για την  πώληση (και όχι Ένωση) των ομάδων της ΞΑΝΘΗΣ με τον Κοροιβο Αμαλιάδας (είναι Κόροιβος ή Κορόιβος).









Η αρθργράφος του basketblog Λένα Κάραλη παίρνει θέση για το ζήτημα μιας και θεωρεί την όλη προσπάθεια  την ύπαρξη της ΞΑΝΘΗΣ "θνησιγενή".
Θεωρεί πως δεν έτυχε της στήριξης που έπρεπε να είχε από αυτούς που έπρεπε δίχως να κατονομάζει ποιοί είναι αυτοί που έπρεπε.
Είναι οι παράγοντες άνθρωποι με οικονομικοί επιφάνεια . Μόνο αυτή γνωρίζει και είναι δικός της θέμα να εξηγήσει το πως και το γιατί.
Θα συμφωνήσω πως ο θάνατος της, έδωσε ζωή σε μια άλλη περιοχή όπως και έτσι όπως ήταν η κατάσταση και το ξέρουμε όλοι δεν υπήρχε προοπτική .
Αυτό το έχουν επισημάνει πολλοί και γράφτηκε πολλές φορές από αυτό το blog μέχρι που γίναμε κακοί στους ανθρώπους της διοίκησης.
Μάλιστα την χρονιά 2008-2009 υπήρξε ένα απαγορευτικό ως προς την εισιδό μου στον αγωνιστικό χώρο την ώρα των προπονήσεων . Βλέπετε μέχρι τότε την προβολή και το λιβάνισμα το είχαν οι άνθρωποι της διοίκησης και όχι όπως θα έπρεπε οι παίκτες.
Με μια στοχευμένη ενημέρωση Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει ήθελαν να μάθει ο κόσμος όχι τα τεκετενόμενα τα αγωνιστικά αλλά το πόσο καλή ήταν η διοίκηση που κάνει καλή δουλειά και αγωνίζεται κλπ κλπ.
Είπα Γιαννης κερνάει Γιάννης πίνει.
Η μεγάλη κόντρα δημιουργήθηκε όταν πήρα θέση στην άδικη απομάκρυνση του πρώην προπονητή της Γ.Σουλιώτη.
Βρε να προσπαθώ για μια δήλωση τίποτα είχαν κλείσει οι διάδρομοι πληροφορησδης  για μένα.
Όχι πως έχασα τίποτα σπουδαίο ίσα  ίσα  μπόρεσα να δω καλύτερα πως λειτουργεί ο "παραγοντισμός" στον χώρο και να έχω μεγαλύτερη και καλύτερη άνεση κινήσεων μεταξύ των παικτών που δεν με έβλεπαν σαν άνθρωπο της όποιας διοίκησης. Είχε και τα καλά του ο αποκλεισμός.
Επιστροφή στο άρθρο και δεν κατανοώ καθολου την άποψη "δεν σχολιάζω άλλους συναδέλφους"
Πρώτον γιατί δεν είμαι δημοσιογράφος και δεύτερο κανένας δεν είναι εκτός κριτικής κανένας δεν έχει το αλάθητο του  "Πάπα".
Θνησιγενής με ημερομηνία λήξης ήταν η ΞΑΝΘΗ όπως είναι και πολλές άλλες ομάδες  και αυτό έχει να κάνει με την αντίληψη και τον τρόπο λειτουργίας τους. Το αν τυχαίνουν προβολής και κρύβονται κάτω από το χαλί τα σκουπίδια έχει να κάνει με συμφέροντα μανατζεριλίκι κλπ.
Η προβολή στοιχίζει και το ξέρουν όλοι.
Την όποια προβολή της ΞΑΝΘΗΣ την είχε αναλάβει το xanthibasket που μπορεί να ήταν τελικά καλό αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις κακό γιατί έβγαλε στην επιφάνεια χρόνια προβλήματα που όμως δεν έχουν να κάνουν με την όποια θνησιμότητα και αδιαφορία της πόλης και των ανθρώπων της αλλά με την "Ηγεμονική νοοτροποία " των νυν και των πρώην αφεντάδων.
Υπήρχε και υπάρχει φλόγα και δίψα από τους εδώ ανθρώπους παίκτες παιδιά των ακαδημιών αλλά κάποιοι έριχναν αντί για λάδι νερό . Μπορεί να έκαναν από άγνοια να μην είχαν κακοί πρόθεση αλλά το αποτέλεσμα μετράει στο τέλος και όσο και να τσούζει ο τίτλος "νεκροθάφτες" ταιριάζει.
Μας πήραν χαμπάρι και από την Αθήνα και σέρνουν σε μια ολόκληρη πόλη  όχι μόνο τα της άμαξας αλλά και του γαϊδάρου.
Μια επίσκεψη στην πόλη και στις ακαδημίες της θα δείξει το μεράκι και την προσπάθεια που γίνεται .
Η συνέχεια είναι το πρόβλημα . Δεν μπορεί η Καβάλα να έχει οργανωμένο τμήμα υποδομών με πάρα πολλά παιδιά που τους δίνεται η ευκαιρία έστω για μια φιλική συμμετοχή σε αγώνα  (στο φιλικό ΚΑΒΑΛΑ -ΞΑΝΘΗ) πήραν συμμετοχή παιδιά του παιδικού της Ένωσης μια ομάδα που στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ήταν στους τελικούς.
Εδώ πότε έδωσαν την ευκαιρία στον Απόλλωνα τον Θωμά τον τάδε τον δείνα να γευτούν την χαρά της συμμετοχής σε παιχνίδι ?
Ποτέ.
Τι ψάχνουν τότε και μιλάνε για αδιαφορία του κόσμου?
Και γιατί πέφτει σε αυτό το εύκολο λάθος η πολύ καλή αρθογράφος Λ.Κάραλη. Πιθανόν από έλλειψη ενημέρωσης ή καλύτερα από παραπληροφόρηση.
Και πόσο μπορεί να χαρακτηριστεί μια συνέλευση  "Ιστορική" όταν γίνεται μπιζ μπιζέ (μεταξύ μας τουρκιστί) .
Ναι μεν έχει δίκιο σε πολλά η .Λ.Κ αλλά θα έπρεπε να ψάξει λίγο καλύτερα πιστεύω είδικά τώρα που όλα είναι ρευστά  .Αδικεί την πόλη και την αγάπη που τρέφουν για το μπάσκετ.
Καλύτερο παράδειγμα προς αποφυγή δεν υπάρχει από την περίπτωση της ποδοσφαιρικής ομάδας που χρόνο με τον χρόνο αντί να γεμίσει το γήπεδο έφτασε να έχει 1500 θεατές όταν κάποτε είχε 7000-12000 στο παλιό γήπεδο και μάλιστα έπαιζε στην Β.Εθνική.
Δεν γίνεται να μην έχουν ευθύνη τόσο δα όλοι όσοι είχαν στα χέρια τους την διαχείρηση.
Να το ξαναπώ άλλη μια φορά για να το εμπεδώσουμε όλοι. Μπορεί να είχαν τις καλύτερες προθέσεις να έτρεξαν  να ίδρωσαν και να μοιάζει άδικη η κριτική . Είχαν το μαχαίρι και το πεπόνι αν δεν μπορούσαν ας έκαναν μια ανοιχτή κουβέντα για να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους . Με κρυφτούλι δεν γίνεται τίποτα παίρνεις και τις ευθύνες στο τέλος τέλος.

Ακολουθεί το άρθρο.

Της Λένας Καραλή
28/07/2010 (00:01)

Την πρώτη φορά που θέλησαν να βρεθούν στο κέντρο του ελληνικού μπασκετικού χάρτη, απέκτησαν… τραυματική εμπειρία. Οι συνθήκες δεν ήταν ώριμες, η τοπική κοινωνία δεν είχε τις απαιτούμενες εικόνες, ενδεχομένως δεν μπήκαν οι δικλείδες ασφαλείας

Από τότε μέχρι τώρα κύλησε πολύ νερό στον μύλο και κυρίως αποκτήθηκε εμπειρία. Κι αυτό είναι το μόνο που δεν μπορεί κανείς να… αγοράσει, παρά μόνο να… περπατήσει.

Οι άνθρωποι τού Κόροιβου μοιάζουν να διένυσαν χιλιόμετρα με την πορτοκαλί μπάλα, να απέκτησαν τις εικόνες, την εμπειρία, να βρήκαν τον τρόπο για να επιστρέψουν στην κεντρική σκηνή. Κάθε σύγκριση με την εποχή της μετακόμισης του Ιωνικού Ν.Φ. στην Αμαλιάδα είναι ατυχής και άδικη προς τη νέα προσπάθεια. Το μόνο κοινό σημείο είναι η φλόγα, η δίψα κάποιων ανθρώπων στην πόλη κι αυτό μην το υποτιμήσετε.

Ο Κόροιβος μπαίνει στη ζωή μας, μετά τις ιστορικές Γενικές Συνελεύσεις σε Ξάνθη και Αμαλιάδα. Όχι πως δεν είχε μεγάλη σημασία η συμμετοχή της Ξάνθης στο πρωτάθλημα της Α2, μόνο που δεν στηρίχθηκε από αυτούς που έπρεπε να αντιληφθούν τη σημασία. Κι έτσι εδώ και χρόνια ήταν θνησιγενής. Μόνο που πριν "πεθάνει" έδωσε πνοή στο όραμα, στην άλλη πλευρά της χώρας…

Ο Κόροιβος δεν είναι Ιωνικός Ν.Φ. και αυτό θα το αντιληφθεί σύντομα όλος ο μπασκετικός κόσμος. Έχει ανθρώπους οι οποίοι ξέρουν που πατάνε, που είναι αποφασισμένοι να κάνουν εντυπωσιακές, αλλά ταυτόχρονα μετρημένες κινήσεις.

Σε μια εποχή που το μπάσκετ στην Α2 (και όχι μόνο) μοιάζει σε τέλμα, ομάδες από την περιφέρεια, οι οποίες έχουν τη διάθεση να μπουν γερά στο παιχνίδι είναι πάντα καλοδεχούμενες.
Καλώς να κοπιάσουν και καλό τους κουράγιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου