Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Χρέη και άλλα.

Φαντάζομαι πως έχετε διαβάσει λίγο πολύ τις όποιες οφειλές των ομάδων σε όλες τις κατηγορίες προς τους παίκτες .


Τώρα αν βάλετε το διεστραμμένο μυαλό σας που κάνει πολλά σενάρια μιας και είστε πολύ δύσπιστη  φύση και έχετε μια έφεση για μουρμούρα  μπορείτε να δικαιολογήσετε όλα τα ωραία παιχνίδια που έχουν παιχθεί στην Α2 κατηγορία. Μπορείτε να αξιολογήσετε τις όποιες δηλώσεις έχουν κάνει κατά καιρούς οι διοικούντες και να δείτε τελικά τι εννοούσαν με αυτά που έλεγαν!
Το κακό από την όλη ιστορία είναι η σχέση αυτών των ανθρώπων (διοικήσεις) με το άθλημα. Σε όλα αυτά τα χρόνια έχουν δημιουργήσει  "στεγανά " έτσι ώστε να μην μπορεί να μπει άλλος άνθρωπος με διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων που θα έφερνε ίσως κάποια αλλαγή προς το καλύτερο .
Και εδώ είναι η δική μου απάντηση στον Ν.Λεμονίδη για το θέμα της μη συμμετοχής νέων στα διοικητικά. Και το νέων δεν έχει σχέση με την ηλικία. Πως θα μπει ή καλύτερα δεν υπάρχει περίπτωση να μπει άνθρωπος στα διοικητικά όταν θα έχει να κάνει με ανθρώπους που πρωτεύον μέλημά τους είναι ο παραγοντισμός. Και όλη αυτή η στραβή κατάσταση υποστηρίζεται και από τα όποια μέσα (ΜΜΕ) έντυπα ή ηλεκτρονικά .Υπάρχουν μάνατζερ που από πίσω έχουν και κάποιο κανάλι εφημερίδα περιοδικό site που πουλάει παίκτες και προβολή. Είναι μια μαφιόζικη άρρωστη κατάσταση.
Συνέπεια να βαλτώνει το άθλημα και πολλές φορές όπως πάει να γίνει και τώρα ειδικά στην πόλη μου να στερηθούμε όλοι εμείς που είμαστε απλοί φίλαθλοι αυτό που αγαπάμε. Γλεντήσαμε περάσαμε καλά κάναμε το κομμάτι μας δεν πάει άλλο τώρα πουλάμε.
Έχω μια απορία όμως. Όταν πουλήσουν με όποιο τίμημα την όποια ομάδα θα δώσουν και στην πολιτεία και το ανάλογο ποσοστό που είναι περίπου 25% επί του μπάτζετ?
Μην απορείτε .
Η πολιτεία  με την καθυστερημένη επιχορήγηση χρηματοδοτεί έως 25-30% ανάλογα την ομάδα . Πάνω κάτω το μπάτζετ των ομάδων στην Α2 είναι από 400-500.000 και βάλε ευρώ. Η επιχορήγηση είναι της τάξεως των 100.000 οπότε σαν ποσοστό είναι περίπου 25%.
Το ότι είναι παράδοξο παράνομο να δίνονται λεφτά σε υποτιθέμενους Α.Σ και να κάνουν κλειστή χωρίς έλεγχο διαχείριση οι διοικήσεις είναι εκτός των άλλων και Ελληνική πατέντα.
Με αυτά και με άλλα που έχω αναφερθεί και συζητάμε μαζί αγαπητοί μου φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
Από την νέα χρονιά μπορεί  να μην βλέπουμε μπάσκετ στην πόλη μας .Τελείωσε βλέπετε και οι παλαιότεροι το θυμούνται καλύτερα η χρυσή εποχή που η καπνοβιομηχανία  ΣΕΚΑΠ έριχνε πολλά χρήματα και γινόταν μεγάλο πάρτυ.
Μόλις τελείωσαν τα χρήματα έκλεισε η κάνουλα όλοι εκείνοι οι μεγαλόσχημοι που ίσως και να θέλουν να το παίξουν και σωτήρες την έκαναν με πλάγια βήματα.
Πολλές φορές τα έσυρα και θα συνεχίσω να τα σέρνω στην σημερινή διοίκηση αλλά τουλάχιστον αυτή έκανε κάτι πολύ ελάχιστο αλλά ήταν κάτι γιατί απλά μόνο που πάλευε να μαζέψει τα λεφτά ήταν μεγάλο από μόνο του.
Οργανωτικά μπορεί να ήταν άστα να πάνε και να φτάσαμε εδώ που φτάσαμε αλλά είπαμε έχουν ένα μικρό άλλοθι.
Ο φίλος Τάσος Τσορλίδης αναρωτιέται γιατί ο  Δήμος δεν βοηθάει την όλη προσπάθεια. Τάσο δεν είναι αυτή η δουλειά του .
Ας κοιτάξει σαν Δήμος να λειτουργεί τα γήπεδα σωστά να πάρει προσωπικό να του δώσει αυτά που πρέπει τουλάχιστον στα νέα παιδιά που τρέχουν και προσπαθούν και τα άλλα είναι δουλειά άλλων.
Πιστεύω πως με την κρίση βγαίνουν τα χρόνια προβλήματα του χρόνου οι λανθασμένες τακτικές που επικρατούσαν και είναι καιρός να γίνει ένα καλό συμμάζεμα .
Υπάρχει η πρόταση να βγει η ομάδα στην κοινωνία και να θέσει το πρόβλημα ύπαρξης και να ζητήσει από την άλλη ενίσχυση. Ποιος νοήμων θα μπει στην διαδικασία όταν τόσο καιρό υπήρχε περιχαράκωση και απομόνωση ?
Για να ζητήσεις βοήθεια δεν θα πρέπει να είσαι της λογικής του τσομπάνη με τον Λύκο . Κάποια στιγμή θα κουράσει θα διώξεις όλους όσους θέλουν να βοηθήσουν.
Αλλά δεν χάνει τίποτα αν καλέσει κάποια στιγμή η διοίκηση σε ανοιχτή συγκέντρωση που είχε την ευκαιρία να το κάνει με τις εκλογές που έκανε χωρίς να πάρει χαμπάρι κανένας.
Μια ανοιχτή σύναξη και μια παρουσία της κατάστασης μπορεί να βγάλει λύσεις παρόλο την κρίση.
Μπορεί να στηθεί μια ομάδα με μικρό μπάτζετ και η όποια χρηματοδότηση να γίνει με συμμετοχή πολλών ανθρώπων που θα δώσουν λίγα  έτσι ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή. Πολυμετοχηκότητα πολύ απλά. Παίκτες μπορεί να βρεθούνε νέοι και επιτέλους ας δοθεί και η ευκαιρία σε παιδιά από την πόλη μας. Τότε ίσως επανακάμψουν και οι φίλαθλοι.
Μήπως είναι πολλά αυτά?


ΥΓ. Τα ίδια δεν γίνονται και στην καθημερινότητά μας τι θα μπορούσε διαφορετικό στον αθλητισμό??

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου