Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Δηλώσεις Λεμονίδη(Ξάνθη) Καλαμπάκου (Πέραμα)

Ξεκινώ από το φιλοξενούμενο ως καλός οικοδεσπότης.


Χείμμαρος  ο προπονητής του Περάματος σε μια κουβέντα όχι μόνο για το παιχνίδι αλλά και για την κατάσταση στην Α2
Tην στιγμή που γινόταν η συνέντευξη βλέπαμε και τα αποτέλεσματα των παιχνιδιών.

xanthibasket: Παρόλο που έχετε κάποιο βαθμολογικό αποτέλεσμα με βάση τα αποτελέσματα μπαίνει σε περιπέτειες η ομάδα?
        Ντίνος Καλαμπάκος.Ενώ πιστεύαμε ότι με 12 νίκες μπορεί να σωθούμε οι συγκιρίες δείχνουν ότι οι 12 νίκες μπορεί να μη μας φτάσουν.Στο προγραμμά μας δεν είχαμε μια τέτοια νίκη αλλά ψάχνουμε απελπισμένα μια νίκη σε κάποιο από τα εκτός έδρας παιχνίδια για να φτάσουμε στις 13 νίκες για να είμαστε και μαθηματικά σωμένοι. Δυστυχώς λίγο η κούραση η ταλαιπωρία δεν είμασταν έτοιμοι απέναντι σε μια ΞΑΝΘΗ που ήταν πιο έτοιμη και αποφασισμένη και ήρθε η ήττα.
Δεν έιχε άγχος για την σωτηρία της και έπαιξε πιο άνετα και κέρδισε δίκαια.

xanthibasket: H κοινή λογική λέει πως η ομάδα που έχει το ζόρι παλεύει το παιχνίδι εκτός και αν το έχει πάρει απόφαση πως δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλύτερο?
               Ν.Κ. Η λογική αυτό λέει αλλά πάνω στην πίεση πάνω στο άγχος και εμείς σαν ομάδα είμαστε "λίγοι" δηλαδή δεν έχουμε το πλούσιο υλικό και τα παιδιά ήταν ήδη φορτωμένα . Τραβήξανε μεγάλη ανηφόρα γιατί 5-6 είναι τα παιδιά που τραβάνε όλο το ζόρι στο πρωτάθλημα. Μετά λοιπόν από 25 παιχνίδια λίγο η κούραση συν τους πολλούς τραυματισμούς λίγο επειδή είμαστε και "μεγαλοκοπέλες σε ηλικία"  δεν βοηθάνε καθόλου.
Όμως έχουμε ένα πόλεμο και σαν ομάδα δεν έχουμε παρατήσει κανένα παιχνίδι σε κάποια παιχνίδια είμασταν καλοί αλλά σε κάποια αυτή η ομάδα έπαιξε πολύ καλύτερα από όσο περιμέναμε όλοι να παίξει.
   xanthibasket:Το μετά από δω , τι είδους σενάρια έχετε τώρα στο μυαλό σας?
          Ν,Κ.Τίποτα από σενάρια μετά από εδώ έχουμε το ΡΕΘΥΜΝΟ που πρέπει να το κερδίσουμε πάση θυσία για να κάνουμε την 11η νίκη μας μετά υπάρχει ένα κενό και είναι ευκαιρία να πάρουν ανάσες οι παίκτες και για να γυρίσει ο Γριμπαβιώτης που λείπει πολύ καιρό .Το ιατρικό δελτίο είναι γεμάτο και ελπίζουμε με την διακοπή των 15 ημερών να μπορέσουμε να έχουμε όλους τους παίκτες στο πιο σημαντικό παιχνίδι μετά με τον ΑΜΥΝΤΑ. Αυτά τα δύο παιχνίδια πρέπει με μεγάλο Π να τα πάρουμε για να έχουμε 12 νίκες και ανεξάρτητα από τα όποια σενάρια ακούγονται.

xanthibasket: Το Ρέθυμνο είναι αδιάφορο οπότε το μεγάλο παιχνίδι είναι με τον ΑΜΥΝΤΑ που είναι στην ίδια θέση.
              Ν.Κ. Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι αλλά πιστεύω ότι δεν έχει κίνδυνο κανένα ο Αμύντας γιατί έχει το πιο εύκολο πρόγραμμα .
xanthibasketΠοιός πιστεύεις ότι θα πέσει τελικά Ποιός ΕΡΜΗΣ?
             Ν.Κ . Πιστεύω όχι ο δικός μου μιας και ό άλλος έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα και σήμερα έχασε και αυτός. Πηγαίνει στην Πάτρα έρχεται στην ΞΑΝΘΗ  και έχει δύο παιχνίδια στην έδρα του με ΑΙΓΑΛΕΩ και το ντέρμπυ με εμάς.Λογικά αν κάνουμε δύο νίκες εμείς ο Λαγκαδάς δεν θα μας προλάβει. Θα μας προλάβει μόνο αν κάνει μια νίκη "έκπληξη".!!!!!!!!!!!!!!

xanthibasket: Μπορεί να μιλάς για προβλήματα αλλά από την άλλη έχεις έναν παίκτη στολίδι έναν παίκτη που για να μη γίνω κακός αδικείται που παίζει όχι στο Πέραμα αλλά στην Α2.
         Ν.Κ. Νομίζω ότι ο Λιακόπουλος έιναι το καλύτερο play maker στην Α2 και σήμερα παρόλο που δεν τράβηξε έβαλε 31 πόντους.Στην ομάδα έπεσαν αρκετά λεφτά για την αγορά του ICBS οπότε δεν υπήρχαν περιθώρια για πολλά. Κρατήσαμε 7 παίκτες από την ομάδα της Γ΄Εθνικής και έπρεπε να πάρουμε ένα δύο καλούς παίκτες. Η φιλία που έχουμε ήταν και ένας παραπάνω λόγος.
Έπρεπε να πάρουμε τέτοιους παίκτες  . Η άλλη μας επιλογή ήταν ο Καρύδας που τελικά έμεινε στον Ηλυσιακό. Πάντως έπρεπε να παρθεί παίκτης αυτής της ποιότητας να έρθει στο Πέραμα που πολλοί δεν ξέρουν που πέφτει. Θέλαμε μέσω αυτού του παίκτη να βοηθηθούν οι υπόλοιποι παίκτες μας που δεν είχαν την εμπειρία να λειτουγήσει σαν δάσκαλος και αυτό έγινε και συνεχίζει να γίνεται.Ο Λιακόπουλος βελτιώνει την υπόλοιπη ομάδα μας όπως βελτίωσε τον Τσαρούχα που ο θεός του έδωσε ένα μεγάλο χάρισμα.
      
  xanthibasket:  Να αλάξουμε  και θέλω την γνώμη σου για την εικόνα του πρωταθλήματος.Αντί για φυτώριο βλέπουμε άλλα.
          Ν.Κ . Πιστεύω ότι γίναμε μικρογραφία της Α1 και αντί για φυτώριο παικτών στήσανε ομάδες με μεγάλα μπάτζετ κάτι που δεν είναι σωστό για την κατηγορία.Καμιά βοήθεια σε νέους παίκτες δεν υπάρχουν 17-18άρηδες  να παίζουν κάτι που θα έχει συνέπειες στην συνέχεια για το μπάσκετ.Ανταγωνιστικό είναι μόνο στα κάτω γιατί οι πρώτοι ξεχώρισαν γρήγορα.
Η έκπληξη είναι η ΝΗΑΡ ΗΣΤ που ξεκίνησε με φιλοδοξίες  αλλά τώρα κινδυνεύει.

xanthibasket:Τι νομίζεις θα αλλάξει από την νέα χρονιά με την οικονομική κρίση που υπάρχει?
         Ν.Κ.  Θα υπάρξει μείωση μεγάλη στα μπάτζετ σε μισθούς .Είναι η τελευταία χρονιά που θα υπάρχουν μεγάλα συμβόλαια.

xanthibasket:  Αυτό από μόνο του δεν βελτιώνει την κατάσταση στην κατηγορία σε αντίθεση με την Γαλλία Ισπανία που έχουν ξεχωριστές λίγκες για την Α2?
         Ν,Κ. Στην Ελλάδα τα πράγματα δεν έχουν την ανάλογη ταχύτητα  μετά από 10 χρόνια θα κοιτάξουν να αλλάξουν τα πράγματα αυτή είναι η πραγματικότητα .Τουλάχιστον θα είναι βιώσιμο.
          
xanthibasket: Τι προτιμάς προπονητής ή παίκτης??
       Ν.Κ. Προτιμώ παίκτης γιατί δεν έχει μεγάλη τόσο μεγάλη πίεση.

xanthibasket: Σαν προπονητής μπορείς να μπινελικώσεις ενώ σαν παίκτης τα ακούς.
         Ν.Κ. Τα ακούς κιόλας.

Αυτά πάνω κάτω είπε ο Ν,Καλάμπάκος αλλά υπάρχουν και άλλα πολλά . Είπαμε ήταν χείμμαρος και προπάντων απολαυστικός.
Συνέχεια με τον Ν.Λεμονίδη της ΞΑΝΘΗΣ που ήταν για ένα ακόμη παιχνίδι ικανοποιημένος.
xanthibasket: Κάποια στιγμή φώναζες " δεν είναι αυτό άμυνα"
                        Ν.Λεμονίδης. Δεν έβλεπα να κάνουν αυτά που είχαμε πει και δουλέψαμε μέσα στην βδομάδα και γιαυτό πήρα και το τάιμ άουτ γιατί έβλεπα πως τίποτα δεν γίνεται όπως πρέπει όταν έχεις να αντιμετωπίσεις έναν παίκτη σαν τον Λιακόπουλο που είναι πολύ καλός σουτέρ και μας έβαλε 18 πόντους στο πρώτο ημίχρονο.Aντίθετα στο 2ο ημίχρονο η άμυνα του Γέλενιτς πάνω του ήταν καταπληκτική και αν βγάλεις τους πόντους από τα ανύπαρκτα φάουλ - βολές τα πήγαμε πολύ καλά.

xanthibasket:Σήμερα πέρα από το αποτέλεσμα η ομάδα πρόσφερε και θέαμα μέχρι και κάρφωμα από τον Χρήστου έιχαμε . Ενας Χρήστου που ήταν εκπληκτικός και σταθερός σε όλο το παιχνίδι.Ο Αναγνωστόπουλος σήμερα έπαιξε πιο δημιουργικά ΄ανοιξε διαδρόμους στην επίθεση ο Γέλενιτς άμυνα κλπ  είσαι ευχαριστημένος από την εικόνα?
      Ν.Λ. Ο Γιώργος έκανε διπλή δουλειά γιατί πέρα από αυτό που λές έβαλε 20 πόντους .Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί κάθε νίκη είναι σημαντική και δεν έχει σημασία ο αντίπαλος . Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ποιό είναι το ΠΕΡΑΜΑ εύκολος αντίπαλος γιατί βλέπουμε μεγάλές ανατροπές. Κερδίσαμε εύκολα και θα μπορούσαμε να κερδίσουμε με μεγαλύτερο σκορ αν δεν χαλαρώναμε στο τέλος.

  xanthibasket:Τι κοιτάμε από δω και πέρα?
        Ν.Λ. Στόχος μας τώρα είναι να περάσουμε τον Αρκαδικό που τον φτάσαμε στον πόντο και να περάσουμε μπροστά.

xanthibasket: Ποιοί θα πέσουν ?
         Ν.Λ.Αυτοί που είναι  τελευταίοι με μόνο τον ΕΡΜΗ ΛΑΓΚ να δείχνει ότι έχει μαθηματικές ελπίδες.

Τέλος για σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου