Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Κ.Ιωαννίδης Παιδικό ΑΣΠΙΔΑ

Σχεδόν τελείωσε το πρωτάθλημα παίδων ένα πολύ καλό
κατα την γνώμη μου πρωτάθλημα έχει κριθεί η πρωτιά και η δεύτερη θέση και παίζεται η τρίτη θέση.
Είχε από πολύ καλά έως μέτρια παιχνίδια . Ένα από τα αρνητικά η μη συμμετοχή ομάδας από την γειτονική Κομοτηνή  και ελπίζω να βάλει σε σκέψεις τους παράγοντες της πόλης και να αφήσουν την εσωστρέφεια των τελευταίων ετών .
Δεν είναι τυχαίο και θα συμφωνήσω με το Κ.Ιωαννίδη πως είναι ένα από τα καλύτερα γιατί ο πρωταθλητής του πηγαίνει σχεδόν πάντα στον τελικό......

 ΕΝΩΣΗ -ΑΡΙΩΝΑΣ κλπ  κάτι που από μόνο του δείχνει την ποιότητα του έργου που παράγεται.Θέλησα να προβάλω όσο μπορώ τα παιχνίδια του και πιστεύω ότι κάτι έστω και μικρό σαν αρχή έγινε.
Αν υπήρχε καλύτερη οργάνωση υποδομή (κάμερα κλπ) χρόνος γιατί ποτέ δεν φτάνει θα ήταν καλύτερα τα πράγματα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους  ανθρώπους του χώρου και κυρίως προπονητές και παίκτες για την βοήθεια τους.
Σαν κλείσιμο της χρονιάς (τελική φάση γιατί έχει συνέχεια με την ΕΝΩΣΗ) ζήτησα από τους πιο πολλούς προπονητές (όλους όσους έχω τα email τους) να απαντήσουν σε μερικές ερωτήσεις που πιστεύω δίνουν απαντήσεις τόσο για το ίδιο το πρωτάθλημα αλλά και περαιτέρω ζητήματα.
Όσοι προπονητές δεν 'εχουν πάρει το ερωτηματολόγιο  και θέλουν να απαντήσουν η φόρμα των ερωτήσεων είναι ίδια για όλους .Μπορούν επίσης και στο email του site.

Πρώτος έδωσε τις απαντήσεις ο προπονητής της ΑΣΠΙΔΑΣ Κ.Ιωαννίδης ένας άνθρωπος που εκτιμώ αφάνταστα   για την δουλειά που προσφέρει στα μικρά παιδιά της Ακαδμίας. Χωρίς να πέσω σε παγίδα απλά τέτοιοι άνθρωποι είναι απαραίτητοι και αναγκαίοι στον χώρο.




 





  Κρίνε την πορεία της ομάδος σου στο πρωτάθλημα.
Ποιοί ήταν οι στόχοι  και αν πήγαν όλα όπως προγραματίστηκαν.




Κ.Ιωαννίδης. Την πορεία μας θα την χαρακτήριζα αρκετά θετική. Στόχος ήταν η ομάδα να βελτιώνεται μέσα από το πρωτάθλημα, να βάζει καινούρια στοιχεία στο παιχνίδι της και να μπορέσει να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Η τριάδα ήταν ένας εφικτός στόχος.

  Η εικόνα από της ομάδας από τα παιχνίδια που έδωσε ποιά είναι?




Κ.Ι. Η εικόνα της ομάδας στα περισσότερα παιχνίδια της τελικής φάσης ήταν πολύ καλή (αν εξαιρέσω τον αγώνα μέσα στην Ολυμπιάδα). Πάλεψε όλα τα παιχνίδια, είχε πολύ σταθερή απόδοση στην άμυνα, που είναι και το σημείο αναφοράς αυτής της ομάδας (μόνο με την Ένωση δεν τα καταφέραμε αμυντικά) και βελτίωνε σταθερά το επιθετικό της παιχνίδι.

   Από το επίπεδο ανταγωνισμού είσαι ικανοποιημένος?




Κ.Ι. Ήταν ένα πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων. Η Ένωση Καβάλας, όπως φάνηκε έπαιζε χωρίς αντίπαλο, ήταν μια ομάδα που στήθηκε για να πάει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει. Εμείς, οι Ίκαροι και οι Τιτάνες είμασταν πιο πίσω και προσπαθούσαμε να ανεβάσουμε το επίπεδο του παιχνιδιού μας, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες ήταν λίγο πιο πίσω. Αξίζει αναφορά στον συμπολίτη Αρίωνα που ήταν από τις πιο βελτιωμένες ομάδες στην τελική φάση.
  Οι επόμενοι στόχοι για την ομάδα σου ποιοί είναι




Κ.Ι. Όταν θα τελειώσει με το καλό η τελική φάση, θα κάνουμε μαζί με τους παίκτες τον απολογισμό της χρονιάς. Στόχος είναι οι περισσότεροι από αυτούς να συνεχίσουν του χρόνου στο εφηβικό και στο αντρικό, γιατί μόνο έτσι θα έχει νόημα η φετινή χρονιά και οι εμπειρίες που αποκόμισαν. Όσο για το παιδικό ήδη άρχισε η προπονητική διεργασία για το στήσιμο και την στελέχωση της επόμενης ομάδας.

  : Ποιά είναι  τα πιο σοβαρά προβλήματα που συνάντησες στην διάρκεια του πρωταθλήματος?
Ποιά μπορούν να λυθούν και ποιά πιστεύεις ότι θα συνεχίσουν και την επόμενη χρονιά?


Κ.Ι Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην διάρκεια της χρονιάς ήταν η λειψανδρεία στις προπονήσεις λόγω μαθητικών υποχρεώσεων. Από τις τέσσερις προπονήσεις της βδομάδας, ζήτημα στις δύο να μαζευόμαστε όλοι. Επίσης είχαμε κάποιους τραυματισμούς(Γρούδος, Παπαδάκης, Κοτσάφτης) που άφησαν για μεγάλο διάστημα εκτός κάποιους παίκτες. Οι τραυματισμοί βέβαια είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα. Πάντως αν η ομάδα μαζευόταν περισσότερες προπονήσεις σίγουρα η απόδοση της θα κυμαινόταν σε πιο ψηλά στάνταρ.
Δυστυχώς δεν τρέφω αυταπάτες και ξέρω ότι και την επόμενη χρονιά οι παίκτες μου θα προσπαθούν να χωρέσουν το μπάσκετ μεταξύ διαβάσματος, σχολείου και φροντιστηρίων και τις περισσότερες φορές δεν θα το καταφέρνουν.

  :   Το συνολικό επίπεδο βοήθειας από τους παράγοντες φιλαθλους γονείς σε αφήνει ικανοποιημένο?



Κ.Ι. Ναι οι περισσότεροι γονείς του παιδικού φέτος ήταν κοντά στην ομάδα, παρακολουθούσαν τα παιχνίδια, βοήθησαν όποτε τους το ζητήθηκε και τους ευχαριστώ πολύ γι'αυτό.

  :   Είδες βελτίωση από κάποιους παίκτες και το αντίθετο από παίκτες που περίμενες πολλά ?



 Κ.Ι. Από τους παίκτες που κατέβαιναν συστηματικά στις προπονήσεις είδα μεγάλη βελτίωση στην διάρκεια της χρονιάς και αυτή είναι για μένα η μεγαλύτερη ανταμοιβή. Δυστυχώς οι παίκτες που δεν μπορούσαν να συμμετέχουν σε όλες τις προπονήσεις ήταν αδύνατο όχι μόνο να βελτιωθούν αλλά να και ακολουθήσουν τον ρυθμό των υπολοίπων. Πάντως και αυτοί βοήθησαν, όσο μπορούσε ο καθένας, την ομάδα.

   :  Τι κέρδισες και τι πιστεύεις ότι έχασες σαν προπονητής από την χρονιά που τελειώνει?



Κ.Ι. Ποτέ δεν χάνεις όταν ασχολείσαι με παιδιά αυτής της ηλικίας, που έχουν δίψα να παίξουν μπάσκετ. Όσες ώρες κι αν αφιερώσεις, όσα σαβ/κα κι αν θυσιάσεις η ικανοποίηση που σου δίνει η βελτίωση των παιδιων είναι απίστευτο συναίσθημα. Όσο για τα κέρδη, σίγουρα το ότι η ομάδα είναι σε αγωνιστικούς ρυθμούς από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι και τον Απρίλιο έκανε και μένα καλύτερο.

:  Το μέλλον του μπάσκετ στην πόλη  πως το κρίνεις?




Κ.Ι. Δεν είμαι απαισιόδοξος για την πόλη μας. Είμαστε πόλη που αγαπάμε το μπασκετ, ασχολούνται πολλά παιδιά και γίνεται συστηματική δουλειά, οπότε δεν υπάρχει λόγος να απαισιοδοξούμε. Προβλήματα σίγουρα υπαρχουν αλλά γι'αυτό είμαστε εδώ για τα αντιμετωπίσουμε και να κάνουμε ακόμα καλύτερο το μπάσκετ στην πόλη μας.
 
:   Κλείνοντας μιια ευχή για ένα καλύτερο αύριο στο μπάσκετ.




Κ.Ι. Να αλλάξει το εκπαιδευτικό σύστημα και να μπορούν τα παιδιά να συνεχίσουν το μπάσκετ μέχρι την Γ' Λυκείου. Τότε θα φανεί και η δουλειά που γίνεται στις ομάδες μας και θα δικαιωθούν οι κόποι παικτών και προπονητών.






Η αρχή έγινε συνέχεια στο επόμενο επισόδειο.....................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου