Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ

Προειδοποίηση  το παρακάτω κείμενο βλάπτει σοβαρά τον παραγοντισμό και τις καρέκλες. 
Προσπάθησα να ξεκινήσω αυτό το κείμενο εδώ και ώρα  το διέγραψα πολλές φορές  μέχρι να βρω  τον τρόπο παρουσίασης  της πρότασης σκέψης που θέλω να παρουσιάσω.



Έχει την δική του ιστορία και παρελθόν η σημερινή κατάσταση  που περίμενα να δημιουργηθεί.
Για να μην σας ζαλίζω όπως ξέρετε ζήτησα κάποια στιγμή από την ΕΚΑΣΑΜΑΘ  το καταστατικό ας το πω του πρωταθλήματος Παμπαίδων της περιφέρειας ,υπάρχουν παλιές αναρτήσεις πάνω σε αυτό.
Η απάντηση ήταν απλά μια παραπομπή στο σάιτ της ένωσης  για ανάγνωση του κανονισμού.
Η δική μου θέση είναι καταγεγραμένη χωρίς την απάντηση από την άλλη πλευρά ίσως να μην διαβάζουν τοπικά  blog  υπάρχουν και τόσα πολλά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Το όλο ζήτημα είχε να κάνει με την λογική απαγορεύσεων που προσπαθεί να περάσει η Ένωση στο παραπάνω πρωτάθλημα.
Οι εξελίξεις για μια φορά ακόμη με δικαιώνουν όταν μιλούσα για Ενώσεις με μοναδικό σκοπό την ύπαρξη τους   για να συντηρούν καρέκλες και θέσεις. Αυτοσκοπός με λίγα λόγια της ύπαρξης τους και τίποτα παραπάνω.
Είναι μια νοοτροπία που έχει καταδικάσει συνολικά τον αθλητισμό στην χώρα με το φαινόμενο του παραγοντισμού που χρόνια καλλιεργεί .
Ο σκοπός των διαφόρων ενώσεων και των ακαδημιών είναι να δίνουν στα παιδιά που θέλουν να αθληθούν όλα εκείνα τα μέσα ώστε να γίνεται πιο εύκολα γιαυτά. Όλα τα άλλα δεν πρέπει να έχουν αξία. Θα πρέπει να επιβραβεύονται  οι όποιες προσπάθειες κάνουν οι όποιες Ακαδημίες πάνω σε αυτή την κατεύθυνση. Ακούγονται λογικά όλα αυτά αλλά δυστυχώς η πράξη δείχνει πως  έχουν άλλη άποψη οι ΤΑΓΟΙ του αθλητισμού στην περιφέρεια μας.
Και το κακό είναι χειρότερο όταν ρόλο τσανακογλείφτη  αναλαμβάνουν άνθρωποι του χώρου.
       Πιο συγκεκριμένα υπάρχει η απαγόρευση στην προκήρυξη  που λέει πως δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα παμπαίδων δεν έχουν οι αθλητές που πήραν για κάποιο λόγο σε πρωταθλήματα της χρονιάς 2009. Αυτό μόνο σαν τιμωρία μπορώ να το πάρω για την προσπάθεια που έκαναν κάποιες ακαδημίες να κατεβάσουν δύο ομάδες στο παιδικό πρωτάθλημα  . Είπα αντί για επιβράβευση υπάρχει η τιμωρία. Κάποιος λοιπόν σφύριξε κλέφτικα στην Ένωση προφανώς δεν του άρεσε το αποτέλεσμα  γιαυτό και τα ατελείωτα μπινελίκια στους παίκτες του και στους διαιτητές (υπάρχει βίντεο) και η Ένωση ως θεματοφύλακας των αρχών και αξιών του τοπικού μπάσκετ θεώρησε καλό  να πετάξει εκτός πρωταθλήματος την Ακαδημία της ΑΣΠΙΔΑΣ.
 Περιμένοντας απάντηση ξεκαθαρίζω και δηλώνω πως αν η παραπάνω απόφαση δεν αλλάξει θα προσφύγω ως θιγόμενος  πολίτης πατέρας σε  αρμόδια όργανα .
Εάν θεωρεί η Ένωση πως η παραπάνω ακαδημία παρανόμησε τονίζω πως το πρωτάθλημα έχει ήδη αρκετές παρανομίες σύμφωνα με το  καταστατικό του.
Από την ταυτοποίηση  που δεν έγινε σε κανένα παιχνίδι και το έλεγχο των δελτίων έως και το να αποδείξω πως έχουν γίνει χίλια μύρια άλλα σε άλλες διοργανώσεις της Ένωσης.
Ξέρω πως δεν είναι επίσημο το  πρωτάθλημα όπως και το ότι μόνο τα δύο τελευταία χρόνια  υπάρχει και δεύτερη φάση . Πριν τρία χρόνια πρωτάθλημα δεν έγινε με ευθύνη της Ένωσης.
 Περιμένω απάντηση του τύπου «αυτός είναι ο κανονισμός» . Κάτι τέτοιο δεν το θεωρώ απάντηση για τον λόγο πως οι όποιοι κανονισμοί και απαγορεύσεις δεν έχουν σκοπό την εξόντωση αλλά την προστασία  και την δυνατότητα να παρέχουν κίνητρα στους μικρούς παίκτες.
Αν είναι παρανομία να δίνεις παιχνίδια σε παίκτες μάλλον οι προπονητές πρέπει να αναθεωρήσουν την άποψή τους που λέει το αντίθετο .Δεν μπορεί να ξέρουν καλύτερα από τους υπεύθυνους των Ενώσεων η πείρα χρόνων εγγυάται το αποτέλεσμα. Κάτι σαν το παλιό κρασί δηλαδή.
Εκείνο που ενοχλεί πιο πολύ είναι η τακτική και η νοοτροπία ανθρώπων του χώρου που την αδυναμία τους για καταξίωση την βγάζουν ως χολή στις προσπάθειες αντιπάλων ομάδων και ακαδημιών. Κρίμα γιατί σε συνεντεύξεις που πήρα για την εφημερίδα παλιά   όλοι όσοι ασχολούνται με παιδιά τόνιζαν πως πρέπει πρώτα να είναι παιδαγωγοί και έπειτα όλα τα άλλα .
Ήρθε ο καιρός να αλλάξουν πολλά πράγματα και στο χώρο η κρίση η οικονομική είναι μια καλή ευκαιρία για ριζικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα.
Περιμένω την γνώμη και άποψη όλων των προπονητών από όλες τις Ακαδημίες της περιφέρειας για το ζήτημα.
Κάποια στιγμή πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως οι όποιες Ενώσεις υπηρεσίες ιδρύματα σκοπό ύπαρξης έχουν να εξυπηρετούν το αντικείμενο για το οποίο δημιουργήθηκαν και όχι να ζεσταίνουν καρέκλες διάφοροι μόνιμοι ΤΑΓΟΙ.
Την αγανάκτηση μου που για μια ακόμη φορά δικαιώνομαι στα κακώς κείμενα .
Για να προλάβω τυχόν αντιδράσεις για μεροληπτική στάση απλά ενημερώνω τα ίδια θα έκανα αν αυτό γινόταν σε άλλη ακαδημία όχι μόνο του νομού αλλά και των όμορων νομών. Μεγαλύτερη αξία έχουν τα παιδιά από τα όποια δικά μου θέλω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου