Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

"ΚΑΖΑΝ ΝΤΙΠΙ"


Βλέποντας καθημερινά τον βομβαρδισμό από τα ΜΜΕ για την οικονομική κατάσταση αλλά και τις γενικότερες επιπτώσεις της στην καθημερινή ζωή όλων έβγαλα το μικρό σε σημασία συμπέρασμα  πως είναι καλό να φτάσεις σαν κοινωνία στον πάτο .
Ακούγεται παράξενο και χωρίς καθόλου θετική σκέψη και διάθεση σε αντίθεση με την προσπάθεια που καταβάλουν κάποιοι να παρουσιάσουν πως υπάρχει ελπίδα?
Αν το νομίζουν αυτό καλώς και το νομίζουν.
Η δική μου γνώμη είναι πως δεν γίνεται να συνεχίσουμε να πορευόμαστε έτσι άλλο έχουμε φτάσει στα όρια στον πάτο, "ΚΑΖΑΝ ΝΤΙΠΙ" για να μαθαίνουμε και ξένες γλώσες είναι ο πάτος του καζανιού. Για σκεφτείται την αλληγορία του παραπάνω γλυκού. Όταν ο ζαχαροπλάστης τα έκανε μαντάρα και έκαψε την κρέμα  δεν κάθησε να κλάψει την μοίρα του σκέφτηκε δημιουργικά με τα γνωστά αποτελέσματα.
Είδατε που πάντα υπάρχει η αφετηρία για κάτι καινούργιο.
  Στο χώρο του μπάσκετ τα πράγματα είναι απλά και επιτέλους ξεκάθαρα ,αν μέχρι τώρα έκρυβαν την σκόνη κάτω από το χαλί τώρα δεν μπορούν να το κάνουν έχει τιγκάρει από την σκόνη  και την βρώμα δεν υπάρχει άλλος χώρος και αντιθέτως άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια  σε κοινή θέα.
Δυστυχώς πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων φτάνει το ένα χέρι να τους μετρήσουμε όλοι οι υπόλοιποι είχαν την έπαρση πως ήταν διοικήσεις και στελέχη ομάδων με μεγάλους στόχους και προοπτική.
Λίγο η κρίση λίγο το άλλο και νάσου ο βασιλιάς γυμνός.                                                       
                            Δεν δίνει λεφτά ο ΟΠΑΠ κάνει περικοπές η ΕΡΤ κλάμα οι διοικούντες "αμάν οι ομάδες μας" βοήθεια χωριανοί λύκοι μπήκαν στο μαντρί".
 Δεν τα λένε καλά  λύκοι ήταν πάντα αλλά μέσα στο μαντρί  ήταν με μεταμφίεση με προβιά προβάτου  για περάνε απαρατήρητοι , ήταν όπως θέλουν να ονομάζονται σωτήρες του μπάσκετ και του αθλητισμού  Όλοι κρατικοδίαιτοι και ευκαιριατζήδες ήταν και είναι, χέστηκαν για την πρόδο και την άνοδο του μπάσκετ, πεδίο  για να κάνουν τις δουλίτσες τους, ήταν και είναι οι ομάδες.
Κολαούζοι του κάθε   πολιτικού για να πάρουν την επιχορήγηση λες και είναι Ακαδημίες                                                                                   (αυτές έχουν να δούνε επιχορήγηση από τον καιρό του ΝΩΕ).
               Να λοιπόν η ευκαιρία να μπει τέλος σε αυτή την άρρωστη κατάσταση που όπως όλα δείχνουν δεν έχει γιατρειά . 'Οσες επιχορηγήσεις και να πάρουν δεν πρόκειται να βάλουν κάτω το κεφάλι και να δουλέψουν σε λογικές καλής και συνετής οικονομικής διαχείρησης.
Και πως να το κάνουν αυτό αφού έτσι κάνουν το κομμάτι τους την λεζάντα τους έχουν έτσι φτιάξει ένα δίκτυο σενεργασιών αμοιβαίων διευκολύνσεων  με εξωθεσμικούς παράγοντες το λέμε τώρα και όχι μαφιόζους.
       Αλλά και μεις βρε παιδί μου είμαστε κάτι  μαζόχες θέλουμε  το δούλεμα την ζαχαρίτσα μας να μας γλυκαίνουν με φρου φρου  και αρώματα . Και ειδικά όταν μιλάνε για τους αγνούς φιλάθλους
χεζόμαστε πάνω μας νιώθουμε πολύ ιδιαίτεροι και χρήσιμοι έχουμε αναγνώριση .
    Επιτέλους δικαίωση και μετά βγάζουμε όλον τον αγνό φίλαθλο φανατισμό μας και επειδη προσπαθούμε να προστατεύσουμε τα ιερά και όσια  πέφτουμε και λίγο έξω (λίγο φωνές λιγό κλωτσιές και τ'αγόρι μου).
Μη μου πείτε φασαρία κάνουν μόνο οι πιτσιρικάδες στα γήπεδα . Αυτοί έχουν και το άλλοθι της νεότητας ο μπαγλαμάς που τα χώνει πατόκορφα και βγάζει τα εσώψυχά του είναι αυτός που θα μιλήσει αργότερα για ηθική στα παιδιά του. Για να θυμηθούμε τον Πρετεντέρη που πετούσε τα μπουκάλια στο γήπεδο και την επομένη έκανε υψηλή δημοσιογραφία? Και το χειρότερο είναι αυτός ο στρατός των οπαδικών δημοσιογράφων (τόσες πολλές για τόσο μικρή χώρα).
    Αλλά μετά ως γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων ένδοξων προγόνων μας κάνουμε την κριτική μας για τα κακώς κέιμενα και τα  λάθη  των άλλων.
"Κάντεμε ρε για μερικές μέρες υφυπουργό αθλητισμού και αν δεν τινάξω στον αέρα τα πάντα να με φτύσετε. "
Ξύστε στον πάτο με δημιουργικότητα με φαντασία  όλο και κάτι καινούργιο θα βγεί. Και στο κάτω κάτω  τι υπάρχει πιο κάτω? ???????


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου