Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

ΑΠΟΨΕΙΣ

Δεν το ήξερα αλλά τώρα  έμαθα  πως πρέπει να είναι η εικόνα (διοικητικά-παρουσίαση ) μιας ομάδας στην Α1.
Στην εποχή που ζούμε μετρά ο τύπος πάνω απ'ολα η εικόνα που θα παρουσιάσεις  τόσο στον κόσμο αλλά πιο πολύ στους άλλους αφέντες του χώρου τους δημοσιόγραφους (δεν υπάρχει λάθος στον τονισμό).
Έχει δίκιο γιατί στην εποχή της εικόνας και του προφίλ όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα.
Τι να το κάνεις εάν είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις σου  απέναντι στους παίκτες δεν έχεις οικονομικά ανοίγματα. Τι σημασία έχει η προσπάθεια που κάνεις να παραμείνεις στην κατηγορία χωρίς πολλά πάρε δώσε δεν μετράνε αυτά . Βλέπετε όλες οι ομάδες είναι επιπέδου Παναθηναικού -Ολυμπιακού με ατελείωτα μπάτζετ  τι στο καλό και δεν προσέχουν την εικόνα που παρουσιάζουν στον κόσμο με τις παρωχημένες τεχνολογικά διαφημήσεις. Άκου μουσαμάδες για διαφημήσεις που ζούμε κύριοι?
   
Όλο το άρθρο

ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ. basketblog.
Μπροστά ο Κουφός με γραβάτα και πίσω οι μουσαμάδες...Θα ήμουν ο τελευταίος (άλλωστε, ο Στέργιος Κουφός ξέρει την εκτίμηση που τρέφω γι' αυτόν) που θα υποτιμούσε την αγωνιστική προσπάθεια του Ηλυσιακού. Άλλωστε ποτέ δεν ακυρώσαμε την προσπάθεια κανενός αθλητή, προπονητή, κτλ. Το κομμάτι, λοιπόν, ΔΕΝ αφορά το αγωνιστικό μέρος, αλλά το διοικητικό του Ηλυσιακού, το οποίο είναι επιπέδου Α2 κατηγορίας (ου μην και χειρότερο).

Κάθισα χθες να δω στην τηλεόραση τον αγώνα με τον Πανιώνιο. Η πρώτη σκέψη που έκανα είναι πως όταν το κράτος, με τον έναν (ΟΠΑΠ), ή άλλο τρόπο (τηλεοπτικά δικαιώματα) σε επιδοτεί με πάνω από 350.000 ευρώ τον χρόνο, όταν οι φίλαθλοι (παρά τη δυσφορία τους για τον Τάσο Δελημπαλταδάκη) στηρίζουν την ομάδα, είναι κρίμα να μην ξοδεύεις 15-20.000 ευρώ, για να έχεις εικόνα ομάδας Α1.

Η απουσία ηλεκτρονικών πινακίδων (led), οι διαφημίσεις στους τοίχους, σε ταμπέλες, σε κουρτίνες, έφεραν (οπτικά) το άθλημα στη δεκαετία του '80. Αν έμπαινε αλλαγή ο Ταμπάκης ή ο Βίδας, αν δοκίμαζε τρίποντο ο Αναγνώστου, θα μεταφερόμασταν στο χρόνο. Τίποτα δεν θα άλλαζε…

Ακόμα, βρε παιδί μου, και αν δεν περισσεύουν χρήματα για led (έχω την αίσθηση πως ο κανονισμός το επιβάλλει για τα τηλεοπτικά παιχνίδια, αλλά ας μην σταθούμε στον τύπο), θα μπορούσαν να βάλουν αυτές τις "ad time" πινακίδες, δηλαδή τις κυλιόμενες, οι οποίες υπάρχουν παντού και νοικιάζονται για 300-500 ευρώ. Όσα χρήματα κόστισαν οι μουσαμάδες που κρέμασαν στους τοίχους.

Βεβαίως, ο ΕΣΑΚΕ είναι υπεύθυνος να ελέγξει τα μέλη του, να επιβάλλει τους όρους του παιχνιδιού. Γιατί, δηλαδή, ο Κουφός ήταν υποχρεωμένος να φορά γραβάτα και ο Δελημπαλταδάκης (συγνώμη, ξεχνάω το όνομα του προέδρου) αδιαφορεί για την εικόνα του γηπέδου.

Επειδή, πάντως, δεν είμαι δογματικός, έχω να προτείνω κάτι για το ερχόμενο τηλεοπτικό παιχνίδι στα Ιλίσια: Αντί για εκτύπωση σε μουσαμάδες, βάλτε τους πιτσιρικάδες από την εξέδρα να κάνουν γκράφιτι στους τοίχους, με τα λογότυπα των διαφημιζόμενων. Και θα το διασκεδάσουν, και καλύτερη εικόνα θα παρουσιάσει το γήπεδο.

2 σχόλια:

  1. Ωριμο, ουσιαστικο,ρεαλιστικο. Γεγονος δυστυχως.
    Γυμνια. Μηπως η ομαδα ειναι το οχημα για ααααααααλλα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντα στη κοινωνία μας ο σύλλογος το σωματείο κλπ είναι το όχημα που καβαλάνε οι "έξυπνοι" για να κάνουν τα κουμάντα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή