Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

ΟΛΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ Η ΝΥΦΗ ΓΚΑΣΤΡΩΜΕΝΗ



Μέσα σε όλα τα προβλήματα που έχει η Α2 μόνο αυτό έλειπε για να δείξει τον τρόπο που αντιμετωπίζει την κατηγορία η πολιτεία.
Το βασικό ζήτημα η χρηματοδότηση για μια ακόμη φορά έβγαλε στο παρασκήνιο την νοοτροπία κάποιων αλλά και ανέδειξε την γενικότερη φιλοσοφία των προέδρων οι οποίοι περιμένουν κρατικές χρηματοδοτήσεις ενισχύσεις (βλέπε ΟΠΑΠ και λοιπά) για να μπορέσουν να κρατήσουν ζωντανά τα μαγαζάκια τους.
"Μόνο 2-3 ομάδες πρόλαβαν και έστειλαν έγκυρα τα χαρτιά τους και πήραν χρηματοδότηση και οι υπόλοιπες έμειναν εκτός για αδιευκρίνηστους λόγους".
Το παραπάνω είναι και το παράπονο αντίδραση του προέδρου του ΕΡΜΗ Λαγκαδά κο ΧΡΗΣΤΙΔΗ μιας και η ομάδα του δεν ήταν σε αυτές που "πρόλαβαν".
Απελεί με αποχώρηση από την διοίκηση και περαιτέρω συνέχιση των αντιδράσεων από όλη την κοινωνία του Λαγκαδά. (καμένα λάστιχα αποκλεισμούς δρόμων συγκρούσεις με τα ΜΑΤ-
λέμε και καμιά μ.....α να περνά η ώρα)
Για όσους ξέρουν τα προβλήματα της κατηγορίας είναι η καλύτερη απόδειξη του τρόπου σκέψης και λειτουργίας τόσο της πολιτείας που αντιμετωπίζει το μπάσκετ γενικότερα και πιο πολύ την Α2 σαν παρία αλλά και τον τρόπο που λειτουργούν και σκέφτονται οι κάθε λογής πρόεδροι που ναι μεν θέλουν να είναι τα αφεντικά στο μαγαζί τους (λογικό εάν ήταν και οι αποκλειστικοί χρηματοδότες) αλλά θέλουν και το ζεστό κρατικό χρήμα .
Αν δεν είναι παραλογισμός αυτό σε ελεύθερη αγορά τι μπορεί να είναι?
Νομίζω δεν έχει περάσει καιρός από την ψηφοφορία στο site A2 basket για το πως θέλουν την Α2 κατηγορία οι φίλαθλοι . Ήταν στην πλειοψηφία κατηγορηματικοί για ανεξάρτητη λίγκα με υγιή οικονομικά κριτήρια και διαφάνεια στην λειτουργία της.
Αν είσαι ερασιτεχνικό σωματείο δεν μπορεί να κρύβεσαι πίσω από τον τίτλο για να λειτουργείς με αδιαφένεια .
Αν πάλι είσαι Α.Ε τότε πρέπει να λειτουργείς με κανόνες αγοράς για να έχεις και καλά οικονομικά αποτελέσματα. Καιρός είναι να μπει μια λογική και τάξη στην λειτουργία του συστήματος πόσο μάλλον με τις κωλοσφύξεις που έχει ο κοσμάκης από τα σκληρά οικονομικά μέτρα.
Όταν δεν μπορείς να κρατήσεις το μαγαζί σου έρχεται η κακιά ώρα και το κλείνεις ή στο κλείνουν και πετάς στον δρόμο κόπους και θυσίες. Αυτά έχει ο καπιταλισμός που δεν συμφωνώ μαζί του αλλά αυτό το σύστημα υπερασπίζονται οι κύριοι κύριοι πρόεδροι στην καθημερινή τους ζωή.Θέλουν κολλήγους και όχι εργαζόμενους αθλητές.
Γιατί να μην υπάρχει και αυτή η λογική και στον αθλητισμό γιατί δεν πρέπει και εκεί να υπάρχουν οι νόμοι (ασφάλιση εργαζομένων-παικτών κλπ) και να μπορούν να αυθαιρετούν όπως θέλουν με την ανοχή της πολιτείας οι κύριοι αυτοί.
Και γιατί κάθε φορά που τους στριμώχνουν να επικαλούνται τους αγνούς (στρατούς οπαδών) φιλάθλους οι οποίοι θα βγούνε στους δρόμους να φωνάξουν για το κακό που βρήκε την αγαπημένη τους ομάδα (θρησκεία).
Μπορεί να είναι το οξυγόνο την συγκεκριμένη στιγμή η όποια επιχορήγηση που χρωστάει η πολιτεία αλλά πόσο είναι λογικό να συνεχίσει αυτό που στο κάτω κάτω είναι και ένας τρόπος έλεγχου με σκοτεινά κριτήρια και σκοπό των σωματείων και του χώρου γενικότερα. Πρέπει αυτή η ιδιότυπη ομηρεία να σταματήσει και αν θέλουν χρήματα τα σωματεία από τον εκάστοτε ΟΠΑΠ να βρούνε ένα πιο ορθολογικό τρόπο που να μην τους καθιστά όμηρους του κάθε φίτσουλα υπουργού κλπ.

Η ανακοίνωση είναι αναδημοσίευση από το site superbasket


Η ανακοίνωση του προέδρου του ΕΡΜΗ-ΛΑΓΚΑΔΑ κο ΧΡΗΣΤΙΔΗ.




Εξοργισμένη είναι η διοίκηση του Ερμή μετά και τις τελευταίες εξελίξεις ως προς το θέμα των της τακτικής επιχορήγησης των σωματείων της Α2 από την Γ.Γ.Α. για την 1η δόση των 50.000€. Η απόφαση για πληρωμή της επιχορήγησης υπογράφηκε από τον νέο γενικό γραμματέα αθλητισμού στις 10 Δεκεμβρίου, κοινοποιήθηκε στα σωματεία μεταξύ 22 - 24 Δεκεμβρίου και είχε καταληκτική ημερομηνία για κατάθεση των παραστατικών την 24η Δεκεμβρίου!!!
Δηλαδή σχεδόν όλα τα σωματεία βρέθηκαν εγκλωβισμένα σε μια απίστευτη γραφειοκρατική διαδικασία που εκ των προτέρων τους απέκλειε από το δικαίωμα είσπραξης!!! Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες της διοίκησης του Ερμή, 3 σωματεία πρόλαβαν και κατέθεσαν τα δικαιολογητικά μόλις την τελευταία ημέρα καθώς ήδη είχαν ενημερωθεί 1-2 ημέρες νωρίτερα!!! Απίστευτα πράγματα τα οποία έρχονται ως ακόλουθα της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στον χώρο της Α2 Εθνικής κατηγορίας.

Σημειώνεται ότι ο Ερμής έχει λαμβάνειν τις 2 τακτικές επιχορηγήσεις για τα έτη 2007 & 2008 καθώς και οδοιπορικά από την περσινή σεζόν κι έτσι το συνολικό ποσό που οφείλεται στον σύλλογο ξεπερνά τις 100.000€!!!. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έρχεται και η απόφαση της Γ.Γ.Αθλητισμού που προϊδεάζει για τις αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο της Α2 (εξαρτημένη εργασία, ανεκχώρητο, ΙΚΑ, κ.λ.π.) κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες έχει φέρει τον πρόεδρο του Ερμή Λαγκαδά κο Δημήτρη Χρηστίδη να είναι έτοιμος να αποχωρήσει από τον σύλλογο. Ελπίδα όλων στον Λαγκαδά είναι να αποφευχθεί αυτό το σενάριο στην γενική συνέλευση της Πέμπτης ενώ αλυσιδωτές αναμένεται να είναι και οι αντιδράσεις όλου του φίλαθλου κόσμου του Λαγκαδά!!!

Υ.Γ Και συ ρε μαλάκα που έχασες την δουλειά σου το μαγαζάκι σου γιατί δεν ζητάς επιχορήγηση από το κράτος με την απειλή να βγάλεις στον δρόμο την χοντρή πεθερά σου??????????????????????????
xanthibasket

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου