Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ??????

ENΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ζούμε σε δημοκρατικό πολίτευμα με εκπροσώπηση στις ανώτατες διοικητικές βαθμίδες γίνεται μέσω αντιπροσώπων βουλευτές δήμαρχοι κλπ. Στις χαμηλές μορφές της εξουσίας απαιτείται συμμετοχή όλων των πολιτών για να υπάρχει ο απαραίτητος έλεγχος και καλύτερη λειτουργία του συστήματος.
Συμμετοχή είναι το άλφα και το ωμέγα για να υπάρχει και να λειτουργεί η κοινωνία.
Μια συμμετοχή που δεν πρέπει να σταματά και να είναι όσο το δυνατό ενεργή παρόλο που οι ρυθμοί της ζωής μας θέλουν να τρέχουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ .
Όταν όμως μπαίνουν όμως τα παιδιά πρέπει να αλλάζει και διάταξη και η ιεραρχία των προτεραιοτήτων .
Είναι πολύ λυπηρό και ταυτόχρονα δεν βοηθά κανένα και τίποτα οι γονείς των παιδιών να μένουν αμέτοχοι να μην είναι αρωγοί και συμπαραστάτες των παιδιών στην προσπάθεια που κάνουν μέσα στις Ακαδημίες.
Είναι μήπως οι Ακαδημίες μορφή πάρκινγκ για να μπορούν οι γονέις να αφήνουν τα παιδιά και να έχουν τον δικό τους προσωπικό χρόνο?
Άντε να δεχθώ πως στις μικρές ηλικίες χρειάζεται μόνο μια μικρή παρουσία γιατί μιας και είναι ακόμη στα αρχικά στάδια και δεν μπορεί να φανεί αν κάποιο παιδί έχει τα προσόντα να κάνει το κάτι παραπάνω αλλά όταν ήδη έχει διανύσει κάποια χρόνια μέσα στα γήπεδα και δείξει πως μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω και όχι σώνει και καλά πρωταθλητισμό γιατί είναι απόντες από δίπλα τους οι γονείς?
Πως γίνεται να μην έχουν έρθει ούτε μια φορά να δούνε με ποιόν άνθρωπο είναι τρεις τέσσερεις ώρες την εβδομάδα ποια είναι η διάθεση η ψυχολογία του στην πιο κρίσιμη ηλικία που διαμορφώνει χαρακτήρα .’όταν δεν ρωτά για τις ανάγκες του και οι ανάγκες του δεν είναι μόνο να του πάρεις τα παπούτσια του LEBRON του KOBE αλλά η επαφή η καθημερινή τριβή μαζί του.
Πριν από τρία χρόνια τα έβαλα με ένα γονιό γιατί ήταν απών από όλους τους αγώνες του παιδιού του και η αφορμή να τον κατσαδιάσω ήταν ένα παιχνίδι στην γειτονική Κομοτηνή που το παιδί του έψαχνε τους δικούς του για επιβράβευση όταν πετύχαινε καλάθι και δεν έβρισκε κανένα .Ναι εκείνη την στιγμή είχε ανάγκη ένα μπράβο ένα χειροκρότημα παιδιά είναι και αυτά θέλουν ρωτήστε και τους παιδοψυχολόγους κάτι παραπάνω ξέρουν και αυτοί.
Δεύτερο και σημαντικό είναι πως με την ενεργό συμμετοχή και την καθημερινή επαφή με τους προπονητές βοηθούν έμμεσα και άμεσα στην καλύτερη λειτουργία της όποιας Ακαδημίας .Όταν βλέπουν οι υπεύθυνοι των Ακαδημιών συμμετοχή και νιώθουν καλύτερα γιατί είναι μια έμμεση αναγνώριση του έργου τους αλλά έχουν και τον φόβο πως υπόκεινται και καθημερινό έλεγχο της δουλείας τους αλλά και της συμπεριφοράς τους.
Ο φόβος φυλάει τα έρμα και η κριτική μας κάνει καλύτερους .
Ν α ξέρετε πως και οι προπονητές θέλουν την παρουσία των γονιών την ενεργό συμπαράστασή τους .
Αφήστε λοιπόν τον καναπέ τα ψώνια τον καφέ και ελάτε μαζί με τα παιδιά σας στο γήπεδο εκεί θα γνωρίσετε και άλλους γονείς και να κάνετε νέες γνωριμίες και τότε όλοι μαζί θα μπορέσουμε να προτείνουμε λύσεις να βοηθήσουμε τους ανθρώπους των Ακαδημιών με προτάσεις συμβουλές αλλά και παρατηρήσεις για να γίνουν ακόμη καλύτερες. Είναι κανόνας πως όταν ασχολούνται λίγοι άνθρωποι με κάποιο αντικείμενο κάποια στιγμή έρχεται και η κούραση η φθορά και σαν συνέπεια έχει την κακή λειτουργία και στο φινάλε την καταστροφή της προσπάθειας και είναι κρίμα γιατί και καλή δουλεία γίνεται και αποτελέσματα υπάρχουν.
Μην περιμένετε από τους καρεκλοκένταυρους της εξουσίας να βοηθήσουν αυτοί θα έρθουν μόνο όταν υπάρχουν φώτα και δημοσιότητα ας πάρουμε στα χέρια μας την κατάσταση ας λειτουργήσουμε με κριτήρια άμεσης δημοκρατίας γιατί έτσι θα φύγουμε από την μιζέρια μας.
Και στο κάτω κάτω είναι τα παιδιά μας οι αυριανού πολίτες ας τους δείξουμε την συμπαράσταση μας ας τους κάνουμε καλύτερους και μην φοβάστε δεν θα γίνουν μαμόθρεφτα καλύτεροι πολίτες καλύτεροι ανθρωποι και παιδιά θα γίνουν.
Δ.Χ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου