Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Νέα ομάδα στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Άθλος Ξάνθης

Παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες της εποχής μια νέα ομάδα εμφανίστηκε στην Ξάνθη, ο Άθλος Ξάνθης. Και μπορεί σε πολλούς να θυμίζει την ομάδα του πολιτιστικού πρωταθλήματος όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Εμείς μιλήσαμε με τον Άλκη Αποστόλου , που είναι ο προπονητής της ομάδας, για μια πρώτη γνωριμία






-Άλκη καλησπέρα, 
         για αρχή θα θέλαμε να γνωρίσουμε εσένα, και θα πάμε έτσι και στην ομάδα.
- Ονομάζομαι Άλκης Αποστόλου παίζω χρονιά μπάσκετ σε ερασιτεχνικό επίπεδο για την ακρίβεια από τα 16 μου και είμαι 32 χρονών. Έχω παίξει σε  Ασπίδα Ξάνθης, Αρίων Ξάνθης, Α. Ο. Χρυσούπολης, Α. Ε. Κομοτηνής, Σουφλί ενώ ήμουν προπονητής στο Πολιτιστικών τη χρονιά που μας πέρασε και γενικά έχω όρεξη και διάθεση να μάθω και να προχωρήσω με αυτό!


-πως ξεκίνησε η ιδέα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ;
-Η όλη φάση ξεκίνησε περί πλάκας το Σεπτέμβριο που μας πέρασε. Από 3 άτομα! Τον Κωνσταντίνο Πασχαλίδη, που είναι και ο πρόεδρος, τον Ανέστη Δασκαλόπουλο και εμένα. Φίλοι από μια ομάδα στο Πολιτιστικό που εγώ είμαι προπονητής και αυτοί παίκτες! Λέγαμε να κάνουμε ομάδα στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ γιατί πιστεύουμε ότι χωράει στη Ξάνθη..Έτσι ξεκινήσαμε διαδικασίες ρωτήσαμε, βρήκαμε άτομα να μας βοηθήσουν  και χορηγούς και επομένως φτάσαμε μέχρι εδώ. Περιμένουμε απλά έγκριση ΕΟΚ και ΕΚΑΣΑΜΑΘ που α είναι τυπικό ζήτημα! Καμιά σχέση πάντως η ομάδα του Πολιτιστικού με τον Άθλο. Μόνο 3 παίκτες έχουμε από την ομάδα του Πολιτιστικού. Γενικά οι παίκτες είναι από τους πολιτιστικούς συν 4 παίκτες έμπειρους! Το ρόστερ θα το ανακοινώσουμε στο άμεσο μέλλον.

-πως διαγράφονται στο μυαλό σας οι στόχοι του Σωματείου, θα δούμε και ακαδημίες;
-Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σωματείο υγιές, με άτομα στη διοίκηση αλλά και μέλη με μεράκι και αγάπη για το μπάσκετ. Σκοπός είναι να παίξουν νέα παιδιά στην ομάδα, εξ ου και ο χαμηλός μέσος όρος ηλικίας! Από 19 μέχρι 24 και έναν 31 χρονών! Τα παιδιά είναι κατά κύριο λόγο φοιτητές με κάποιους Ξανθιώτες.
Σαφώς με το καιρό θα θέλαμε να δημιουργήσουμε και ακαδημίες! Αλλά για αυτό είναι νωρίς. Από τον δεύτερο χρόνο και έπειτα.


-μπορείς να μας δώσεις μια ιδέα για την Διοικητική υπόσταση της ομάδας;
-Πέρα από τον πρόεδρο που ήδη είπαμε ότι είναι ο Κώστας ο Πασχαλίδης και τον Ανέστη Δρακόπουλο στο Δ.Σ. , οι υπόλοιποι θα ανακοινωθούν μετά την έγκριση από την ΕΚΑΣΑΜΑΘ.


- Άλκη διακρίνω πολλή διάθεση
- Όλο αυτό όπως σου είπα στην αρχή ξεκίνησε ξεκάθαρα από την τρέλα μας για το μπάσκετ!Αγαπάμε το μπάσκετ και θέλουμε να κάνουμε κάτι όμορφο, χωρίς πολλά και μεγάλα λόγια. Ταπεινά με το κεφάλι χαμηλά, θα δουλεύουμε κάθε μέρα ώστε να βελτιωνόμαστε σε όλα τα επίπεδα βήμα-βήμα!


Άλκη σε ευχαριστούμε πολυ

5 σχόλια:

  1. Μπράβο σε αυτούς που κάνουν το τολμηρό εγχείρημα. Μ άρεσε που λένε λίγα λόγια και προσγειωμένα και φυσικά χωράει και αυτή αλλά και άλλη ομάδα στην Ξάνθη. Καλή επιτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτός δεν έχει περάσει και από το Λεύκιππο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι πέρασε και από Λεύκιππο γι αυτό μάλλον λέει λίγα πράγματα και εφικτά πιθανόν να έμαθε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή αρχή στο νέο συλλογο . Μακαρι να αρχιζει να αναβαθμιζεται λιγο λιγο το ερασιτεχικο πρωταθλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή αρχή στα παιδιά υπομονή και χρήμα να έχει η διοίκηση ώστε να αντέξουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή