Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

ΑΡΙΩΝΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 73-37 και ΦΙΛΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ & EΘΝΙΚΟΣ-ΘΥΕΛΛΑ

ΑΡΙΩΝΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 73-37
Ένα ευκολότατο απόγευμα για τον ΑΡΙΩΝΑ με αντίπαλο την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ.
Από την αρχή η ομάδα των Παπαδόπουλου Αρβανιτίδη επέβαλε τον ρυθμό της με την πίεση που άσκησε σε όλο το γήπεδο. Αποτέλεσμα του πρωτου δεκαλέπτου 17-08.

Ανέβασε πιο πολύ τον ρυθμό του και με ένα 25-07 τελείωσε νωρίς το παιχνίδι. Ημίχρονο 41-15.
Είχε καλύτερη κυκλοφορία καλύτερες επιλογές σε άμυνα και επίθεση αφήνοντας στον αντίπαλο μόνο το σουτ. Και σε αυτό η Ολυμπιάδα ήταν κάκιστη.
Τρίτο δεκάλεπτο κυριαρχία του Αρίωνα χωρίς αυτό να φαίνεται στο πίνακα του σκορ γιατί είναι φλύαρος χωρίς ουσία στην τελική προσπάθεια. Από την άλλη μεριά γίνεται μια κατάχρηση της μπάλας από τους παίκτες της Ολυμπιάδας με πολλές τραβηγμένες προσπάθειες. Το πιο κακό από πλευράς παραγωγικότητας δεκάλεπτο 08-08.
Και στο τελευταίο δεκάλεπτο ο γηπεδούχος αφήνει πίσω την κακή εικόνα του τρίτου και ανεβάζει τον ρυθμό και με ένα επιμέρους σκορ 24-14  τελειώνει το παιχνίδι με τελικό σκορ 73-37.
Ήταν μια ευκαιρία να δούμε και τους δύο Ξανθιώτες της Ολυμπιάδας Βαλλασίδη και Τσιφλίκογλου.
Α.Χ


 ΦΙΛΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ
Η απάντηση που πήρα μετά το τέλος του παιχνιδιού για το πως κρίθηκε το παιχνίδι ήταν
"Κέρδισε αυτός που ήταν πιο εύστοχος στο τέλος"
Καλό παιχνίδι με πολλές διακυμάνσεις αγωνιστικές τακτικές συνεχώς με λίγα λόγια ένα παιχνίδι που είχε πολλά αλλά υστέρησε στο σκορ. Και οι δύο ομάδες ήταν διαβασμένες.
Η ΦΙΛΙΑ κατάφερε να σταματήσει το παιχνίδι του ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ και να το πάει σε 5 εναντίον 5.
Δεν υπήρξαν κλεψίματα αιφνιδιασμοί και εύκολα καλάθια.
 Υπήρξε όμως πολύ μεγάλη αστοχία από τους παίκτες και των δύο ομάδων και όπως φάνηκε το παιχνίδι το πήρε δίκαια η ομάδα της Κομοτηνής γιατί είχε τις αντοχές και το καθαρό μυαλό στο τέλος του παιχνιδιού.
Τραγική στις βολές η ΦΙΛΙΑ που έχασε μια σπουδαία ευκαιρία να πιάσει στην κορυφή τον αντίπαλο.
Ας δούμε τι είπε ο Γ.Ουζουνίδης.
"Είναι από τα παιχνίδια που χαίρεσαι σαν παίκτης προπονητής ακόμη και αν τα χάσεις. Παιχνίδι τακτικής . Κάθε λεπτό και διαφορετική τακτική και από τις δύο ομάδες. Προσπάθεια εγκλωβισμού του αντιπάλου με λίγα λόγια δεν έμεινε κανένας στην ησυχία του. Ήταν ένα παιχνίδι έντασης για γερά νεύρα.
Σήμερα η ομάδα μου ήταν διαβασμένη καλά στο παιχνίδι του αντιπάλου. Μια εβδομάδα τα παιδιά δούλεψαν πάνω σε αυτό και φάνηκε μέσα στο παιχνίδι.Αμυντικά τα πήγαμε άριστα στην επίθεση είχαμε πρόβλημα και κυρίως στις ελεύθερες βολές που ήμασταν τραγικοί.
Πάρα πολύ καλή ομάδα το ΔΗΜΟΚΡΊΤΕΙΟ δίκαια κέρδισε γιατί στο τέλος φάνηκε ότι είχαν πιο καθαρό μυαλό και με μεγάλα καλάθια πήραν αυτό που ήθελαν.
Κυριάρχησαν εκεί που υπο΄τίθεται είχαμε εμείς την δύναμη στην ρακέτα.
Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν και νιώθω περήφανος και μόνο αν σκεφτούμε τι εικόνα και στόχους είχαμε στην έναρξη και σε ποιά θέση είμαστε τώρα"
 ΕΘΝΙΚΟΣ-ΘΥΕΛΛΑ 54-62 
Ο σχολιασμός του παιχνιδιού (ΘΥΕΛΛΑ)
 ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΜΕ 54-62 ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΕΒΡΟΥ.ΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΛΕΙ ΟΦ.Ο ΓΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΙΛΕΠΤΟ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟΥ ΟΠΟΥ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΠΙΕΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΙΤΑΡΙΔΗ (Νο5) ΠΕΡΑΣΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ 45-43.ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΡΙΠΟΝΤΟ Η ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ  ΠΕΡΑΣΕ ΠΑΛΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ (45-46) ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΝΤΑΣ ΚΡΙΣΙΜΑ ΚΑΛΑΘΙΑ ΚΑΙ ΒΟΛΕΣ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΠΤΑ ΟΝΤΑΣ ΠΙΟ ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΗ ΓΙΑ  ΤΗ ΝΙΚΗ.ΑΡΙΣΤΗ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΡΟΥΚΑ-ΠΑΡΑΣΙΔΗ.
 ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ:8-11,11-17,20-14,15-20
 ΓΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ: ΜΠΙΚΗΣ 3(1),ΞΕΝΟΣ 11(2), ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ 2,ΜΠΙΡΙΝΤΖΗΣ,ΜΟΚΑΛΗΣ 6(1),ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 7,ΜΑΡΑΓΚΟΣ 11,ΣΟΝΩΒΙΔΗΣ 6,ΜΗΡΤΣΟΣ,ΤΣΙΤΣΙΚΛΗΣ 16(2).



Απόκτησα έναν καλό ανταποκριτή?????? που κάνει  το λάθος ,αντί να στέλνει τα σχόλια με μαιλ για να δημοσιευθούν σαν άρθρο τα στέλνει ως αναγνώστης . 
Πρόταση να στέλνει τον σχολιασμό στο μαιλ dimcrop@rocketmail.com για να ανεβαίνουν στο μπλογκ.
Διαβάστε  στα σχόλια την θέση του και συνάμμα του Δημοκρίτειου.

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα σε όλους!

    Μια ακόμα αγωνιστική τελείωσε με τα "φαβορί" να κερδίζουν! Οι θέση 1 έχει "κλειδώσει"(δεδομένου πως το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ έχει ξεμπερδέψει με τους "δύσκολους" και του μένει μόνο ο Λεύκιππος, οποίος όμως θα παίξει 2 πολύ δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια Φέρες-Αρίων). Η θέση 2 θα κριθεί από το αν ο Λεύκιππος θα πάρει τα 2 προαναφερθέντα παιχνίδια. Αν το κάνει θα έχει ευχάριστο έργο στα play off.
    Όλα ανοιχτά για τις θέσεις 3-4 με πολλές ομάδες να μάχονται, που σημαίνει ότι όλες οι αγωνιστικές θα έχουν ενδιαφέρον!

    Φιλία-ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ
    Πάρα πολύ δυνατή στην έδρα της η Φιλία. Μόνο το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ πέρασε και δε νομίζω να περάσει κανένας άλλος στη συνέχεια. Ψιλιασμένοι οι φοιτητές για το "τι" θα αντιμετωπίσουν (Θυμίζουμε ανίκητη η Φιλία εντός έδρας μέχρι το Σάββατο). Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως ο ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ δεν έχει αντίπαλο κάτω από τη ρακέτα...όσο ξυλοκόποι και αν είναι οι στρατιωτικοί του Έβρου.
    Άστοχο το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ για 3 δεκάλεπτα, εύστοχο στο 4ο.
    1η 17-16, δυο μεγάλα σουτ από το n9 της Φιλίας
    2η 21-27 (4-11), στο 18'' (!!8 λεπτά χωρίς πόντο!!) μπήκε ο πρώτος πόντος για την Φιλία
    3η 30-40 (9-13)
    4η 44-57 (14-17) "έπνιξε" τον Σαββουλίδη (n9) η άμυνα του ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ,που δεν μπορούσε να σηκώσει ούτε κεφάλι να δει το τρίποντο. Μπήκαν, επιτέλους τα τρίποντα (3), εκτός παρκέ λόγο κόπωσης οι ψηλοί της Φιλίας(Θα το ξαναπώ για το εμπεδώσουν όλοι..Που να μην είχε και πρόβλημα η ομάδα κάτω από τη ρακέτα..)
    Αντάξιοι των προσδοκιών οι κύριοι Παπαγερίδης-Γιανούλης, τα "σπόρια" στην έδρα, κανένα λάθος που θα μπορούσε να κρίνει τον αγώνα.Τέτοιες διαιτησίες θέλουμε! ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΕΣ! Συγχαρητήρια και στους δυο.

    Ίσως η πιο δύσκολη και συνάμα πιο "σημαντική" νίκη για το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ! Οι ελπίδες οποιουδήποτε άλλου για την 1η θέση εξανεμίστηκαν. ΌΛΑ περνάνε από τα χέρια του ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ.
    3 τα σενάρια:
    α)Κερδίζει τον Λεύκιππο και τελειώνει το παραμύθι
    β)Χάνει ο Λεύκιππος απο Φέρες ή Αριών, υπερασπίζεται το +21 και μένει 1ο ακόμα και να χάσει
    γ)Ήττα στην Ξάνθη(προαιρετικά με μεγαλύτερη διαφορά απο 21 πόντους) και ο Λεύκιππος δεν "γκελάρει" τότε 2ο

    Η συνέχεια αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή