Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ. 9/12/2017

Με την τροπή που πήρε το πρωτάθλημα η 10η αγωνιστική είναι καθοριστική για την κορυφή πρώτα
απ΄ολα αλλά και για την μάχη της υπόλοιπης τετράδας.
Δύο καθοριστικά παιχνίδια έχει η αγωνιστική.
Το ντέρμπι της ΞΑΝΘΗΣ μεταξύ των δύο πρώτων της βαθμολογίας ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ και ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ στις 05,00 το Σάββατο (για την ώρα όλα είναι ρευστά ).
Και το άλλο σπουδαίο παιχνίδι στην ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ μεταξύ της ΦΙΛΙΑΣ  και του ΑΣΤΕΡΑ.





ΗΡΑΚΛΗΣ-ΣΟΥΦΛΙ
Οι δύο πιο αδύναμες ομάδες έχουν μια καλή ευκαιρία να πάρουν το πρώτο τους ροζ φύλλο.
Η επόμενη θα είναι στον δεύτερο γύρο και πάλι στην μεταξύ τους αναμέτρηση.
Ίσως να  δίνω την εντύπωση πως θεωρώ ανάξιες λόγου τις δύο ομάδες. Για μένα είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν ομάδες σαν το ΣΟΥΦΛΙ σε μια απομακρυσμένη γεωγραφικά περιοχή.
Η μάχη που δίνουν οι άνθρωποι της ομάδας  είναι από τα κριτήρια και τις συνθήκες που υπάρχουν για πολλά μπράβο. Και μακάρι να έχουν την δύναμη και την διάθεση να συνεχίσουν.
Αλλά και ο ΗΡΑΚΛΗΣ είναι ένα καλό πείραμα αφού είναι το βήμα για να πάρουν χρόνο νέα παιδιά .
Διαφορετικά αυτά τα παιδιά δεν θα έπαιζαν κάτι που θεωρώ ως εγκληματικό.Τα έχω γράψει πολλές φορές και δεν χρειάζεται άλλη μία.
 
ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ-ΕΘΝΙΚΟΣ
Τόσο βαθμολογικά όσο και αγωνιστικά η ΣΑΝΤΑ έχει προβλήματα. Το μείον δύο την αφήνει για την ώρα εκτός διεκδίκησης τετράδας. Αλλά το πιο σημαντικό είναι οι τραυματισμοί που υπάρχουν.
Με το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ έδειξε πολύ καλά στοιχεία κυρίως στην προσπάθεια που έκαναν παρότι ο αντίπαλος δεν είναι για πολλά πολλά. Το πάλεψαν και σε καμία περίπτωση δεν κατέθεσαν όπλα.Και αυτό δείχνει μαχητικό πνεύμα άσχετα με την κατάληξη που ήταν γνωστή από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο. Ο ΕΘΝΙΚΟΣ με νίκη του παραμένει κοντά στην "φωτιά"*  της τετράδας .
Αν χάσει μπορεί να χρειαστεί να κάνει υπερβάσεις στην συνέχεια.
Ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα παιχνίδι και αυτό γιατί η έδρα παίζει σημαντικό ρόλο. Διαφορετικά θα είχε το πλεονέκτημα ο ΕΘΝΙΚΟΣ.
* Να είσαι πάντα κοντά στην φωτιά . Σαρακατσάνικη παροιμία.

ΑΟΚ-ΑΙΑΣ
Ο φετινός ΑΙΑΣ είναι σοβαρός ξέρει να κερδίζει παιχνίδια δύσκολα και δίκαια είναι στην τρίτη θέση.
Το παιχνίδι με τον ΑΟΚ είναι άλλη μία καλή ευκαιρία για δύο βαθμούς και ίσως ένας καλό συνδιασμός να του ανοίξει περισσότερο τον δρόμο. Ευκαιρία είναι για τον ΑΟΚ να δείξει ότι μπορεί σιγά σιγά να ανεβάζει στροφές και να γίνει πιο υπολογίσιμος στην έδρα του.
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ-ΘΥΕΛΛΑ
Η καλή πορεία της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ σταμάτησε εδώ και μερικές αγωνιστικές.
Η ΘΥΕΛΛΑ έρχεται από ρεπό και έτσι και οι δύο ομάδες έχουν λόγο να παλέψουν για την νίκη και τους δύο πολύτιμους βαθμούς.

ΦΙΛΙΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ.
Παιχνίδι τετράδας καθοριστικής σημασίας.
Αν η καλή διάθεση είχε διάρκεια πάνω από εβδομάδα τότε θα έλεγα πως ο ΑΣΤΕΡΑΣ θα πάρει έστω και με μάχη το παιχνίδι. Υποχρέωσε τον μέχρι τότε αήττητο ΛΕΥΚΙΠΠΟ στην πρώτη του ήττα και πήρε πολύ "ύψος" στο κομμάτι της ψυχολογίας. Βλέπω προπονητές και παίκτες να έχουν πάρει πάνω από πέντε πόντους ο καθένας. Αν συνεχίσει έτσι το μόνο σίγουρο πως στην ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ θα γίνει ματς διαφήμιση του μπάσκετ. Η ΦΙΛΙΑ λύνει τα προβλήματά της και στην έδρα της δεν παίζεται εύκολα  και σίγουρα δεν θέλει μια ήττα που θα την αφήσει πολύ πίσω.
Ελπίζω να χαρούν το παιχνίδι άσχετα με το αποτέλεσμα παίκτες και θεατές.

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ-ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ
Αν δεν μεσολαβούσε η ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής η ζυγαριά (ίσως να στεναχωρήσω τον καλό συνεργάτη ST.PAN)  η νίκη θα έγερνε πολύ στην μεριά της ΞΑΝΘΗΣ.
Το έχω πολύ πολλές φορές πως ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ  σαν μονάδες είναι ίσως ότι καλύτερο υπάρχει. Αντίθετα το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ είναι ομάδα συνόλου. Μπορεί να υστερούν σε μια σύγκριση ένας προς ένας αλλά αυτό που τους χαρακτηρίζει είναι η ομοιογένεια το ατελείωτο τρέξιμο και επιτέλους το μεγάλο ρόστερ. Την πρώτη χρονιά ήταν 4-5 παίκτες και οι υπόλοιποι ρολίστες.
Η ψυχολογία είναι το δεύτερο σημαντικό στοιχείο της αναμέτρησης. Μπορεί η ήττα που έκανε ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ να έδωσε χαρά και ελπίδες γιατί μειώθηκε στον πόντο η διαφορά αλλά δεν έκαναν αυτοί την νίκη . Την έκανε άλλη ομάδα και αυτοί (ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ) απλά καλούνται να αποδείξουν απέναντι σε παίκτες που έχει πληγωθεί ο εγωισμός τους (ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ) υπερβολικά πως είναι καλύτεροι.
Σαν παιχνίδι σίγουρα θα κυριαρχήσει η τακτική και από τις δύο ομάδες.
Πλεονέκτημα ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ στους ψηλούς θα προσπαθήσει να φθείρει τον Στασινόπουλο.
 Αν διαλέξει και ένα γρήγορο σχήμα ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ τότε θα υπάρχει μια ισορροπία και θα κριθεί το παιχνίδι στην ατομική ικανότητα του κάθε παίκτη.
Κρίνω πως έχει το πλεονέκτημα ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ.
Δεύτερο στοιχείο όταν πάψει το παιχνίδι να παίζεται με κλειστά σχήματα και ανοίξει θα δούμε καλό μπάσκετ επιπέδου Γ΄Εθνικής.
Και αυτό θέλω να βλέπω ,τις δύο καλύτερες ομάδες να παίζουν για την νίκη ,αλλά να παίζουν και καλό μπάσκετ.
Ως φίλαθλος θα βάλω πρώτα το θέαμα.
 Φυσικά κατανοώ πως η νίκη είναι το ζητούμενο και για τις δύο ομάδες.

Τις καλύτερες δηλώσεις που θα μπορούσαν να γίνουν έκανε ο πρόεδρος του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ   Ματθαίος Σαββίδης.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ κ. ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΞΑΝΘΗ - SPORT.
Δηλώσεις στην αθλητική εφημερίδα της πόλης Ξάνθη - Sport έκανε ο πρόεδρος του Λεύκιππου κ. Ματθαίος Σαββίδης με αφορμή την πρώτη ήττα της ομάδας μας στην Καβάλα από τον Αστέρα.
Αναλυτικά δήλωσε:
"Ήταν η πρώτη μας ήττα στο πρωτάθλημα για φέτος, μια ήττα που θα την χαρακτήριζα χρήσιμη, καθώς ήρθε σε ένα σημείο του πρωταθλήματος που έχουμε καιρό να διορθώσουμε ότι πήγε λάθος.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε μια νέα ομάδα, που αγωνίζεται για δεύτερη σεζόν στην ιστορία της σε επίσημο επίπεδο και έχουμε απέναντί μας ομάδες μας παραδοσιακές στην κατηγορία και στον χώρο.
Είμαι βέβαιος ότι έχουμε
την καλύτερη ομάδα στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ και αυτό θα το αποδείξουμε στην συνέχεια του πρωταθλήματος.
Όταν έρχεται μια ήττα, οι ευθύνες μοιράζονται, όπως συμβαίνει και στις νίκες.
Συνεχίζουμε το έργο που ξεκινήσαμε πέρσι και μαθαίνουμε από τα λάθη μας, ώστε να είμαστε πιο δυνατοί και πιο αποτελεσματικοί".




ΗΡΑΚΛΗΣ-ΣΟΥΦΛΙ
ΦΙΛΙΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ
ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ-ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ
ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ-ΕΘΝΙΚΟΣ
ΑΟΚ-ΑΙΑΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ-ΘΥΕΛΛΑ
ΡΕΠΟ ΑΡΙΩΝ


ΑΣ

2 σχόλια: