Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ-ΑΡΙΩΝΑΣ 1ο ΦΙΛΙΚΟ.

Λίγο πριν την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων του ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ έδωσε το πρώτο του φιλικό που θα είναι και το τελευταίο . Το Σάββατο ξεκινάνε οι αγωνιστικές του υποχρεώσεις στον θεσμό του κυπέλλου  και οι απαιτήσεις από αυτόν φέτος είναι πάρα πολλές και όχι αδικαιολόγητα.
Αντίθετα ο ΑΡΙΩΝΑΣ που δεν μετέχει στο κύπελλο το ΣΚ που έρχεται θα έχει την ευκαιρία να πάρει μέρος στο τουρνουά της ΑΕΚ .
Το  γιατί φέτος  οι απαιτήσεις είναι πολλές από τον ΛΕΥΚΙΠΠΟ μπορεί να απαντηθεί μόνο με μια ματιά στο υλικό που έχει από προπονητές και παίκτες.
Προπονητής μεγαλύτερων κατηγοριών και παίκτες που γεμίζουν κάθε θέση στο παρκέ σχεδόν δύο και τρεις φορές.


Οι προσθήκες που έκανε αλλά και το υλικό που παρέμεινε του δίνει άλλο αέρα και μένει μόνο αυτό το υλικό να βρει πατήματα αυτοματισμούς και ένα καλό επίπεδο συνεργασίας.
Παρότι δεν είχε χρόνο να κάνει την αναγκαία προετοιμασία η ομάδα του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ έδειξε στον τομέα της φυσικής κατάστασης πως είναι σε καλό δρόμο.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να κάνουν πιο πολύ αναγνωριστικό παιχνίδι να προσπαθούν (ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ) να εφαρμόσουν τακτικές της προπόνησης. Αντίθετα ο ΑΡΙΩΝΑΣ δεν έδειξε πως είναι μια ομάδα με συνοχή και αυτοματισμούς. Στηρίχθηκε πάρα πολύ σε ατομικές πρωτοβουλίες τις γνωστές μπούκες μόνο που δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα γιατί η ρακέτα του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ ήταν "κλεισμένη" με αποτέλεσμα να πέφτουν πάνω τους και να κάνουν ουκ ολίγες φορές βήματα.
Δεν σούταραν σχεδόν καθόλου στα δύο πρώτα δεκάλεπτα και είναι χαρακτηριστικό πως ο καλύτερος σουτέρ που έχει ο Άλκης Αποστόλου δεν πήρε καμία προσπάθεια για σουτ.
Ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ είχε την πολυτέλεια λόγω υλικού να τρέξει να πιέσει αλλά λόγω του ότι βρίσκεται
σε φάση δημιουργίας αγωνιστικού μοτίβου τα αποτελέσματα δεν ήταν και τόσο καλά.
Γενικά το μπάσκετ που παίχθηκε στα δύο πρώτα δεκάλεπτα δεν ήταν υψηλού επιπέδου.
Υπήρχε πάθος και αυτό γιατί υπάρχει άτυπος ανταγωνισμός από τις δύο ομάδες αλλά μέχρι εκεί.
Στο τρίτο δεκάλεπτο αλλάζει η εικόνα του παιχνιδιού και αυτό γιατί ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ φαίνεται να βρίσκει ρυθμό και εκμεταλλεύεται τα άπειρα λάθη αποτέλεσμα της πίεσης στους παίκτες του ΑΡΙΩΝΑ.
Έδειξε την διαφορά κλάσης που υπάρχει μεταξύ των δύο ομάδων και της πληρότητας του πάγκου που διαθέτει.
Από τα περίεργα κατ εμέ είναι η μη μεγάλη συμμετοχή του Αλί Μπουτσακτσή και το λέω αυτό γιατί τέτοια κορμιά δεν τα βρίσκεις εύκολα και για να γίνουν παίκτες αυτά χρειάζονται χρόνο συμμετοχής πάρα πολύ άσχετα εάν κάνουν κακό παιχνίδι.
Σημαντικό στοιχείο η παρουσία τριών πρώην παικτών του ΑΡΙΩΝΑ στην ομάδα του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ πια Νταβουλτζόπουλος που έδειξε πως θα είναι από τους βασικούς του Νυμφόπουλου που τα πήγε πολύ καλά αμυντικά αλλά χρειάζεται δουλειά στο κομμάτι οργάνωση παιχνιδιού και του Φ.Παιτάρη που έδειξε ένα πολύ αγωνιστικά βελτιωμένο πρόσωπο.
Δύναμη στην ρακέτα αλλά και πολύ ενέργεια στην περιφέρεια.
Σε αντίθεση με τον ΑΡΙΩΝΑ οι παίκτες του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ είχαν πολλά σουτ κάτι που δείχνει πως το αγωνιστικό τους πλάνο δεν είναι στενό. Σε γενικές γραμμές δοκίμασαν κάθε μορφή επιθετικής ενέργειας . Το που πήγαν καλά και που όχι σίγουρα είναι ένα θέμα που θα το δει η τεχνική ηγεσία της ομάδας.
 Γενικά μετά το τρίτο δεκάλεπτο οι παίκτες του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ έδειξαν πως θα παλέψουν πολύ για μια θέση στην πεντάδα .
Δεν υπάρχει καμία σχέση με την αργή ομάδα της προηγούμενης χρονιάς.
Τρέξιμο πίεση αλλά και καλό μπάσκετ στα επίπεδα που μπορεί να δείξει μια ομάδα που έχει ελάχιστες μέρες προετοιμασίας πίσω της.
Είχε αρκετές στιγμές όπου οι παίκτες του έδειξαν που ξέρουν να παίζουν και να προσφέρουν θέαμα.
Μια άριστη ευκαιρία να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες είναι το κύπελλο που ξεκινάει το Σάββατο με αντίπαλο την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ.

Η εικόνα του ΑΡΙΩΝΑ γενικά δεν μου άρεσε και αυτό σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.
Η φυγή των αρκετών παικτών  τον αποδυνάμωσαν σε μεγάλο βαθμό αλλά το νέο υλικό θα δώσει καρπούς μόνο που χρειάζεται πίστωση χρόνου.
Σημαντικό στοιχείο νέο στην ομάδα η παρουσία του Α.Αποστόλου που παρουσιάσθηκε αγνώριστος από κάθε άποψη.
Είναι προς τιμή του που έβγαλε όλο το παιχνίδι με πολύ τρέξιμο και διάθεση. Αν πάρει και τις ευκαιρίες (σουτ 3α) σίγουρα θα βοηθήσει πολύ την ομάδα του που έχει μεγάλο πρόβλημα επιθετικά. Και όπως και να έχει το εύκολο καλάθι από σουτ ξεκουράζει όλη την ομάδα.
 Στην πορεία πιστεύω ότι ο ΑΡΙΩΝΑΣ θα βρει τα πατήματά του και θα είναι ανταγωνιστικότερος

Για την ιστορία το παιχνίδι τελείωσε 65-39  για τον ΛΕΥΚΙΠΠΟ.
Για φιλικό παιχνίδι είχε αρκετό κόσμο κάτι που αφήνει ελπίδες πως στα επίσημα παιχνίδια θα υπάρχει αρκετός κόσμος στο γήπεδο.

Αν μπορώ να προτείνω κάτι και στις δύο ομάδες θα ήταν τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα να κάνουν μεταξύ τους παιχνίδια αντί για τις κλασσικές προπονήσεις. Θα επωφεληθούν και οι δύο ομάδες αρκεί να το θέλουν πραγματικά. Για τον οποιαδήποτε παίκτη είναι καλύτερο να παίζει με αντίπαλο παρά να κάνει μια κλασσικά προπόνηση. 
Αντιπαλότητες και κουβέντες του τύπου "έτσι βελτιώνουμε τον αντίπαλό μας " δεν χρειάζονται.

φωτογραφίες από το παιχνίδι στο xanthisports.


3 σχόλια: