Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

ΤΕΛΙΚΟΙ......Παρουσίαση ........

                                        Ερώτηση   Οι αγώνες θα γίνουν στο "Φ.Α" ?
Αν ναι υπάρχει πρόβλημα γιατί είναι η επίσημη έδρα μίας εκ των δύο ομάδων του μικρού τελικού και συγκεκριμένα του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ.
Αν ναι .....υπάρχει και δεύτερο θέμα σε αυτό το παιχνίδι γιατί η απόσταση χιλιομετρική είναι μηδενική για την μία ομάδα και 580  χιλιόμετρα  για την άλλη .
Θα έπρεπε λοιπόν ο αγώνας ή   οι αγώνες να γίνουν Αλεξ/πολη ή Κομοτηνή για να μην υπάρχει πρόβλημα σύμφωνα πάντα με την λογική που επικράτησε για να μην γίνει Φ4.
Αν  γίνουν  στην Κομοτηνή που είναι έδρα του ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ θα υπάρχει εύνοια υπέρ του και μεροληψία κατά του ΓΣΕ.
Αν πάμε με την λογική της ΕΚΑΣΑΜΑΘ θα πρέπει να αλλάξει ή έδρα των αγώνων αλλά και να μην γίνουν την ίδια μέρα γιατί μια αλλαγή έδρας σημαίνει ένα παιχνίδι στην ΞΑΝΘΗ τελικός και μικρός τελικός Κομοτηνή ή Αλεξ/πολη.


Επειδή η λογική σταματάει ΕΔΩ  κρίνεται μόνοι σας τα επιχειρήματα που επικράτησαν για να μην γίνει τελικά στο "Φ.Α"  το Φ4.
Απλά δεν περίμενα από ανθρώπους που ξέρουν και αγαπούν το μπάσκετ τέτοια τραγικά λάθη.
Ελπίζω  για την επόμενη σαιζόν να ορίσουν από την αρχή τρόπο διοργάνωσης (που πρέπει να είναι Φ4 και τίποτα άλλο) και έδρα διεξαγωγής του. Από την αρχή για να μην υπάρχει περίπτωση αιτήματος αλλαγής.
Την επόμενη χρονιά προβλέπεται να είναι συναρπαστική το ίδιο με την φετινή  και δεν χρειάζεται να μπαίνουν εμπόδια .
Μικρός τελικός
ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ-ΦΙΛΙΑ
Να κερδίσει ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ και να βγει καλύτερος παίκτης ο Σαββουλίδης !!!!!
Αν με ρωτούσατε τι θέλω αυτή θα ήταν η απάντησή μου.
Ξάνθη εναντίον Ξανθιώτη.
Η λογική λέει πως ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ  είναι ένα κλικ καλύτερος για να κατακτήσει την τρίτη θέση.
Αν αναλογιστούν όλοι την ευκαιρία που έχασαν να είναι αυτοί στο τελικό (βλέπε ήττα από ΕΘΝΙΚΟ) έχουν τότε ένα λόγο παραπάνω για την νίκη.
Σπουδαία χρονιά για την νεοσύστατη ακαδημία που έχασε τον τελικό στις λεπτομέρειες. Αλλά και πάλι η χρονιά κρίνεται επιτυχημένη από κάθε άποψη.
Το  ίδιο και για την ΦΙΛΙΑ  που κατάφερε να ξεπεράσει τεράστια εμπόδια και με μια νεανική ομάδα βρέθηκε στους καλύτερους 4εις  του πρωταθλήματος.

ΤΕΛΙΚΟΣ
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ-ΓΣΕ
Ποιά είναι η καλύτερη ομάδα?
Σύμφωνα με το υλικό που διαθέτει η κάθε ομάδα σίγουρα ο ΓΣΕ θεωρείται μακράν η καλύτερη.
Παίκτες τεράστιας αξίας που μαζεύτηκαν με ένα σκοπό μαζί . Να ανεβάσουν την ομάδα (ΓΣΕ)  στην Γ΄εθνική κατηγορία εκεί όπου αγωνιζόταν 10 χρόνια συνεχώς.
Στον όμιλό του ο ΓΣΕ  μόνο μία φορά βρήκε αντίσταση στο εντός έδρας παιχνίδι με τον δεύτερο του ομίλου ΑΠΟΛΛΩΝΑ.
Καμιά άλλη δυσκολία και κατάφερε να περάσει κυριολεκτικά τρένο στην οχτάδα όπου με 2-0  κέρδισε την ΘΥΕΛΛΑ . Αυτό φαίνεται ήταν και το δίκοπο μαχαίρι για την αγωνιστική  κατάσταση της ομάδας. Καμιά αντίσταση νίκες εύκολες και όταν ήρθε η ώρα για τα δύσκολα (προημιτελικά με ΛΕΥΚΙΠΠΟ) φάνηκαν κάποιες σημαντικές αδυναμίες.
1η  Απουσία λύσεων από τον πάγκο ή κακή διαχείριση υλικού πάρτε όποιο θέλετε εσείς ως πρώτιστο.
2η  Αν ΄χοι κακή πάντως όχι άριστη φυσική κατάσταση κάτι που φάνηκε στο παιχνίδι του ημιτελικού .
Σε  αυτό το παιχνίδι η νίκη ήρθε λόγω αποθέματος εμπειρίας από τους παλιούς παίκτες του.
3η Κακή διαχείριση δύσκολων καταστάσεων που σημαίνει πανικός στα δύσκολα έλλειψή καθαρού μυαλού με αποτέλεσμα να μην παίζει οργανωμένο μπάσκετ και να στηρίζεται στις ατομικές εξάρσεις.
Απέναντί του έχει μια ομάδα που δεν έχει το ανάλογο υλικό σε εμπειρία αλλά έχει απόθεμα ορμής πάθους και  δίψας για διακρίσεις. Μια ομάδα αποκλειστικά φοιτητών που δεν ήξεραν τι θα καταφέρουν και έπαιζαν ζώνη από την αρχή μέχρι το τέλος. Με 3-4  πολύ καλούς παίκτες και τους υπ΄λοιπους να έχουν ρόλο ειδικό   σε κάθε παιχνίδι κατάφερε στα μέσα της χρονιά να γίνει το μεγάλο φαβορί  για την πρώτη θέση του ομίλου. Το μείον δύο λόγω απουσίας παιδικής ομάδας γιατί ουσιαστικά το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ δεν είναι ακαδημία και δίκαια του επιβλήθηκε αυτή η ποινή δεν στάθηκε εμπόδιο να κατακτήσει την πρωτιά.
Έχασε από την ΘΥΕΛΛΑ  διέλυσε τους υπολοίπους και κυρίως έδειξε τα δόντια του στο πρώτο παιχνίδι με τον ΛΕΥΚΙΠΠΟ .
Από την εξέλιξη του πρωταθλήματος όλα θα κρίνονταν στο παιχνίδι με τον ΛΕΥΚΙΠΠΟ  στην ΞΑΝΘΗ. Το μείον δύο της βαθμολογίας έδινε ελπίδες στην ομάδα της ΞΑΝΘΗΣ για την κατάκτηση τη;ς πρώτης θέσης. Κάτι που έγινε σε ένα πάρα πολύ σπουδαίο παιχνίδι. Ίσως  στην Γ΄εθνική να έχουν   γίνει ανάλογα παιχνίδια κάτι που από μόνο του ανεβάζει πολύ ψηλά το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος.
Και εκεί που όλοι ξέραμε πως ο αντίπαλος του ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ στα ημιτελικά θα ήταν ο  ΓΣΕ  όλα αλλάζουν με την ήττα του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ στον ΕΘΝΙΚΟ.
Αντίπαλος των φοιτητών στα ημιτελικά ο ΑΟΣ. Παλιοί εναντίον νέων και το σκορ 2-1 και πρόκριση για το επόμενο παιχνίδι για τους φοιτητές.
Παρότι  γεμίζει το γήπεδο η κοινωνία της πόλης της Κομοτηνής κρατούσε μια πολύ επιφυλακτική στάση απέναντί της. Δεν ήταν ακαδημία δεν ήταν ομάδα της πόλης τους !!!!!!!.
Θαυμαστικό γιατί εάν δούμε το σύνολο των φοιτητών στις άλλες ομάδες της πόλης δεν θα πρέπει να υπήρχε αυτή η επιφυλακτική στάση.
Φαίνεται όμως πως κέρδισαν και αυτό το στοίχημα και η τοπική κοινωνία τους αποδέχεται. Θα τους αποδεχτεί αναγκαστικά μιας και άνοδος του ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΊΟΥ στην Γ΄ εθνική θα επιταχύνει πιστεύω πολλές εξελίξεις στην πόλη της Κομοτηνής.
Και φτάσαμε στο παιχνίδι με την ΦΙΛΙΑ  όπου δεν  είχαν κανένα πρόβλημα και νάσου ο τελικός στην ΞΑΝΘΗ. 
Οι παίκτες του ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ πιστεύουν ότι είναι ικανοί να πάρουν την νίκη και ταυτόχρονα πρώτη ήττα του ΓΣΕ  που σημαίνει άνοδος στην Γ΄Εθνική κατηγορία.
Έχουν και λόγους ηθικής υποχρέωσης να το κάνουν μετά την απώλεια του "δασκάλου τους Α.Καρυπίδη"
Η πολύ καλή περιφέρεια και η παντοκρατορία του Χάρη απέναντι σε μια ομάδα που έχει 12  τρεχαντήρια και βγάζει την γλώσσα και την πίστη κάθε αντιπάλου.
 Πίεση σε όλο  το γήπεδο και σφιχτή ζώνη άμυνας όταν υπάρχει πρόβλημα.
Μόνο που αυτή η επιλογή μπορεί να σταθεί μοιραία όταν ο αντίπαλος έχει Στυλίδη Αδαμόπουλο Απαζίδη στην ανάγκη Μουλάκη και τον Χάρη που και αυτός σουτάρει τρίποντα με ευστοχία μεγάλη. Αν έχουν καλά ποσοστά στον ΓΣΕ η ζυγαριά θα πέσει στο ατομικό πρες. Εκεί το ερωτηματικό είναι πόσο καλά θα παίξουν τον Χάρη αμυντικά και πόσο έξυπνα επιθετικά θα χρησιμοποιήσουν τους Ιωσηφίδη και Στασινόπουλο αντίστοιχα.
Ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ  τους κέρδισε γιατί είχε λύσεις στους ψηλούς Κούτρας .Σταμπουλής, Ψάλτου, Κουμπάνης και επικούρηση από τον πάγκο.
 Ο ΓΣΕ  έχει εκτός του Χάρη και τον Λ.Παπαδόπουλο αλλά τα σωματικά του προσόντα είναι δυσανάλογα με αυτά του Στασινόπουλου.
Φαίνεται ότι θα είναι παιχνίδι τακτικής και διαχείρισης τουλάχιστον στην αρχή του και μόνο όταν υπάρξει εμπλοκή θα δούμε ατομικές ενέργειες και εδώ φυσικά το πλεονέκτημα το έχει ο ΓΣΕ. Σε πιο οργανωμένο παιχνίδι τακτικής έχει ένα προβάδισμα η ομάδα των φοιτητών γιατί έμαθαν να λειτουργούν πιο αυτοματοποιημένα. Εκεί δεν υπάρχει η λογική της ατομικής διάκρισης μπαίνει μπροστά η ομάδα γιατί έτσι τους έμαθε ο προπονητής τους. Απόδειξη ο τρόπος παιχνιδιού του Στασινόπουλου στο παιχνίδι με την ΦΛΙΛΙΑ.
Στα  αρνητικά η έλλειψη εμπειρίας  στα δύσκολα . Όταν η μπάλα καίει δεν υπάρχουν οι παίκτες που έχουν φάει με το κουτάλι τα δύσκολα σε εθνικές κατηγορίες να αναλάβουν την ευθύνη. Και όταν αυτό το  βάρος είναι μεγάλο η διαχείρισή του είναι το μεγάλο ερωτηματικό για το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ.
Το είδαμε στην πράξη στην ΞΑΝΘΗ.
Θα δούμε σίγουρα σπουδαίο παιχνίδι με πολύ κόσμο.  Ας  το χαρούμε μέχρι το τέλος και ο πιο άξιος να πάρει την νίκη άνοδο.

7 σχόλια:

  1. Είμαι σίγουρος πως ο τίτλος του ρεπορτάζ μετά τον τελικό θα είναι:

    ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ!!!
    (Οι ομάδες φτιάχνονται και ατσαλωνονται με την πίστη και τη θέληση και όχι με τα ονόματα και τα ευρώ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν εγραψες τιποτα για τη διαιτησια γιατι αν ειναι οπως στον ημιτελικο της καβαλας το Δημοκρίτειο δεν εχει καμια τυχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περιμενουμε τον τιτλο εδω στην Ελευθερούπολη...30:0....τσαφ τσουφ......τα φιλια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδια...την ΚΟΝΤΗ την πουτσα οι τριχες την φταινε...και ειστε πολυ μικρη πουτσα...φιλια...30-0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σηκωθηκαν τα αγγουρακια να γαμησουν τον μαναβη?? Μην τα ισοπεδωνουμε ολα ρε παιδια..ολος ο κοσμος ενα τρελοκομειο αλλα τα ΚΕΝΤΡΙΚΑ ειναι εδω!!! Καλες βουτιες..ΑΠΑΛΑ κ απ το πεζοδρομιο! Μακια ρε! ΓΣΕnbavote

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η απάντηση στην άδικη κριτική και εμπάθεια σας ειναι μόνο μία....:

    30-0. !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου... εμείς ιδρωνουμε εμείς ξέρουμε τι περνάμε... όσοι κραζεται κοιτάξτε την βαθμολογία λίγοι ε λίγοι...περήφανος που ήμουν μέλος αυτής της επιτυχίας και αυτής της οικογένειας... κλαψτε τωρααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή