Τρίτη 25 Απριλίου 2017

ΑΝΔΡΩΝ λήξη πρώτης φάσης.

Οι δύο τελευταίες αγωνιστικές για τις δύο ομάδες της ΞΑΝΘΗΣ  (ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ-ΑΡΙΩΝΑΣ) θα μπορούσαν να έχουν τον τίτλο
 "Πως να χαραμίσετε την προσπάθεια της χρονιάς σε ένα παιχνίδι".
Την προτελευταία αγωνιστική ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ έχασε από τον ΕΘΝΙΚΟ και μαζί την πρώτη θέση του ομίλου και στην συνέχεια στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς ο ΑΡΙΩΝΑΣ πέταξε την ευκαιρία να τερματίσει 4ος.
Επίσης για την "ΘΥΕΛΛΑ" ο τίτλος θα μπορούσε να ήταν  "Όλα  παίζουν μέχρι το τέλος".
Η ουσία είναι πως είναι εκτός ο ΑΡΙΩΝΑΣ από την τετράδα και είναι εντός η ΘΥΕΛΛΑ με πρώτο το ΔΗΜΟΚΡΊΤΕΙΟ δεύτερο τον ΛΕΥΚΙΠΠΟ και τρίτη την ΦΙΛΙΑ.
Με μια γρήγορη ανάγνωση για ακόμη μία χρονιά ο δεύτερος όμιλος ήταν πιο δυνατός πιο ανταγωνιστικός  και σίγουρα κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι την λήξη της κανονικής περιόδου.
Στα ιδιαίτερα η παρουσία δύο νέων ομάδων και μάλιστα στην κορυφή του ομίλου πράγμα που ανέβασε ακόμη περισσότερο το επίπεδο.
ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 71-47
Βαρετό παιχνίδι με ενδιαφέρον μόνο για τον ένα (γηπεδούχος) και τίποτα παραπάνω.
Φανερά επηρεασμένος από την εξέλιξη που είχε το πρωτάθλημα ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ  που είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει πολλά στο παρκέ . Ήταν μια ευκαιρία να δει το προπονητικό δίδυμο να δοκιμάσει νέα συστήματα να δώσει χρόνο σε όλους ακόμη και στον μικρό Ρούμογλου.
Σε αυτό βοήθησαν και οι ουκ ολίγες απουσίες του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ Σταμπουλής, Κούτρας , Οικονόμου.
 Και όλα αυτά γιατί ακολουθεί η συνέχεια του πρωταθλήματος 2η φάση με αντίπαλο το ΡΟΥΠΕΛ το Σάββατο που έρχεται με το πρώτο παιχνίδι στην ΞΑΝΘΗ . Η σειρά πηγαίνει στο Σιδηρόκαστρο και αν χρειαστεί τρίτο παιχνίδι πάλι στην ΞΑΝΘΗ.
Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ  ήρθε με πολλές ελλείψεις και με νεανικότατο ρόστερ παιδιά από το εφηβικό και παίδες. Μόνο σαν καλή εμεπειρία θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η αναμέτρηση.

ΑΙΑΣ-ΑΡΙΩΝΑΣ 52-48  (43-43)
Αν δεν πρόβαλε αντίσταση ο ΑΙΑΣ οι ψιθυροι δεν  θα ήταν ψίθυροι.
Φαίνεται όμως ότι υπερέβαλε ήθελε πολύ την νίκη και την πήρε στην παράταση απέναντι σε έναν "χαμένο" ψυχικά ΑΡΙΩΝΑ που δεν μπόρεσε στα τελευταία λεπτά να κλείσει με νίκη πρόκριση την χρονιά.
Το ατελείωτο άγχος των παικτών του Χ.Π ήταν διάχυτο από την αρχή μέχρι την λήξη.
Χάθηκε μια σπουδαία ευκαιρία για τα νέα παιδιά να δείξουν αυτό που ξέρουν. Μέτρησε η απειρία περισσότερο παρά  το πια ομάδα είναι καλύτερη. Είναι φανερό ότι ο ΑΡΙΩΝΑΣ και καλύτερη ομάδα είναι από τον ΑΙΑΝΤΑ και περισσότερο μέλλον έχει. Του έλλειψε όμως η ψυχραιμία στο πιο κρίσιμο παιχνίδι και δείχνει έτσι πως χάθηκε η χρονιά.
Νέα παιδιά είναι έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους και σίγουρα κέρδισαν με την νεανική τους τρέλλα περισσότερα σαν άτομα και ομάδα από αντίστοιχες που ο Μ.Ο ηλικίας αγγίζει σχεδόν μισό  αιώνα .  Δεν είναι μπηχτή για καμιά ομάδα γιατί αυτό το μπλογκ πιστεύει στις νεανικές ομάδες και θα δίνει υποστήριξη πρώτα σε αυτές.
ΠΑΝΘΗΡΕΣ-ΘΥΕΛΛΑ. 41-66
"Και δεν έχουμε πλεονέκτημα εάν χάσουμε σήμερα. Και πρέπει να κερδίσουμε για να πάμε τετράδα γιατί έτσι πρέπει γιατί τόσα χρόνια  ήμαστε περιφερειακή δύνάμη  γιατί γιατί  κλπ."
Έγινε το θέλημά σας παλικάρια. Για άλλη μία χρονιά με την βοήθεια του θεού  (βλέπε ΑΙΑΝΤΑΣ) η  ΘΥΕΛΛΑ θα παίξει στην δεύτερη φάση αντιμέτωπη με την πιο δυνατή ομάδα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ τον ΓΣΕ. Πέρσι κάνατε την διαφορά και περάσατε  στο  Φ4 κερδίζοντας τους ΤΙΤΑΝΕΣ . Αν καταφέρετε να κάνετε και φέτος το ίδιο τότε RESCET .......
Η  ΘΥΕΛΛΑ για άλλη μία χρονιά έκανε αυτό που έπρεπε κατ αυτούς και κέρδισε τους ΠΑΝΘΗΡΕΣ στην ΚΑΒΑΛΑ με 41-66  με το αυτή στο τηλέφωνο για να μάθουν τι έκανε ο ΑΡΙΩΝΑΣ.
Σχόλιο παιχνιδιού.
 ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΑ ΠΛΕΙ ΟΦ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΔΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΘΡΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΕ 41-66 ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ.ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ,ΜΠΙΡΙΝΤΖΗ ΚΑΙ ΝΤΙΝΟΥΔΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ.
ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΡ 41-66 
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ:8-19,14-20,6-15,13-12 
ΓΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ:ΜΠΙΚΗΣ 2,ΝΤΙΝΟΥΔΗΣ 8(1), ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ,ΔΑΒΟΥΔΑΝΗΣ 16(1), ΜΠΙΡΙΝΤΖΗΣ 9,ΜΟΚΑΛΗΣ 5, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 12,ΣΟΝΩΒΙΔΗΣ 4,ΜΟΥΡΤΣΙΝΟΥΔΗΣ 2,ΤΣΙΤΣΙΚΛΗΣ 8.

ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΠΑΙΚΤΩΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΠΛΕΙ ΟΦ ΑΝΟΔΟΥ ΣΤΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ Γ.Σ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ,ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΕ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ ΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ,ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΞΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΕ ΕΜΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ.ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ Γ.Σ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ.ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!
Και ο σχολιασμός κλείνει  με το
 "Φοβού τους Γαλάτες και το Γαλατικό χωριό"






ΣΟΥΦΛΙ-ΦΙΛΙΑ  54-80
Η καλή ΦΙΛΙΑ δεν χάνει όταν είναι σοβαρή και βάζει στόχους. Πόσο μάλλον που ο αντίπαλος ήταν το αδύναμο ΣΟΥΦΛΙ.Τρίτη θέση για την ομάδα του Γ.Ουζουνίδη (Πολύχρονος και δες τα μηνύματα).
Επόμενος αντίπαλος ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ με το πλεονέκτημα  έδρας στην ομάδα της ΔΡΑΜΑΣ.

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ  70-72
Η αγωνιστική άνοδος του ΕΘΝΙΚΟΥ δεν είναι ευκαιριακή. Κέρδισε τον ΛΕΥΚΙΠΠΟ και έχασε στις λετπομέριες από τον ΕΘΝΙΚΟ μέ ένα καλάθι διαφορά.
Πάντα τέτοια Γίωργο (πολύχρονος)

Σπάρτακος Διδυμοτείχου-Δημοκρείτιο 30-73
Η πιο σταθερή αγωνιστικά ομάδα του ομίλου έμεινε στην κορυφή του ομίλου με την νίκη της επί του ΣΠΑΡΑΤΑΚΟΥ. Τα παιδιά του ΔΗΜΟΚΡΊΤΕΙΟΥ το γιόρτασαν δεόντος (υπάρχει υλικό από την κατάκτηση της πρωτιάς το οποίο θα αναρτηθεί μαζί με τις φωτογραφίες από το παιχνίδι ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ).Περνόντας πρώτο στον όμιλο θα αντιμετωπίσει τον ΑΟΣ και αν περάσει θα παίξει με τον νικητή του ζευγαριού ΦΙΛΙΑ-ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ.

Το σκορ τα λέει όλα, η διαφορά δυναμικότητας μεγάλη. Παρόλα αυτά είδαμε ωραίο μπάσκετ, με ροή εντυπωσιακές ενέργειες, πάσες και καλάθια.
Τα δεκάλεπτα: 5-20, 15-33(10-13), 24-52(9-19), 30-73 (6-21)


Αυτό που κρατάει η ομάδα του Πανεπιστημίου είναι η κατάκτηση της 1ης θέσης στον Ανατολικό Όμιλος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, την είσοδο στα play off με πλεονέκτημα έδρας και όλα αυτά στην παρθενική της εμφάνιση στο πρωτάθλημα!
ST.PAN.

Μια καλή αγωνιστική χρονιά που όμως χρειάζεται ακόμη περισσότερα για να γίνει ακόμη πιο καλή με καλύτερο θέαμα. Υπήρξαν παιχνίδια που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον και πρόσφεραν πλουσιώτατο θέαμα και έγιναν από ομάδες που δίκαια κράτησαν τις πρώτες θέσεις με επιτομή αυτό μεταξύ των δύο πρώτων  στον δεύτερο γύρο γιατί το πρώτο παιχνίδι ήταν παράσταση για ένα ρόλο.
Πολλές ομάδες είχαν νεανικό ρόστερ και κέρδισαν  όλοι από αυτήν την κίνηση δίνοντας βάθος για την συνέχεια του πρωταθλήματος ανδρών. Και τέλος για άλλη μία χρονιά ο Ανατολικός όμιλος ήταν πιο ισορροπημένος και ανταγωνιστικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου