Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

ΕΘΝΙΚΟΣ-ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟ 8/3/2017

Πριν από δύο χρόνια ο ΕΘΝΙΚΟΣ άλλαξε πλεύση. Ξεκίνησε μια ριζική ανανέωση.













 Ήταν ένα στοίχημα του Γ΄Κανδυλη και της διοίκησης . Κάθε τε΄τοια κίνηση ενέχει μεγάλο ρίσκο γιατί ουσιαστικά χρειάζεται πίστωση χρόνου για να υπάρξουν αποτελέσματα.
Και τα πρώτα αποτελέσματα είναι πολύ καλά. Φέτος ο ΕΘΝΙΚΟΣ μια νεανική ομάδα τα πηγαίνει καλύτερα από παιχνίδι σε παιχνίδι. Μάλιστα στον προηγούμενο αγώνα με την ομάδα του ΔΗΜΟΚΡΊΤΕΙΟΥ άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.
Από την άλλη πλευρά ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ μια νέα ομάδα που δεν μπορούσε να στηριχθεί στις υποδομές του έστησε μια μεικτή ομάδα με έμπειρους και νέους παίκτες. Κατάφερε να είναι στην πρώτη θέση συγκάτοικος με τους φοιτητές και να διεκδικεί θέση στην τετράδα.
Η ομάδα στηρίχθηκε και έφτιαξε αγωνιστικό πλάνο πάνω στον Ψάλτου κατά κύριο λόγο στην εμπειρία του Θ.Σταμπουλή (περαστικά Θοδωρα) στην νεανική διάθεση του Μ.Κουμπάνη και στην όρεξη για μπάσκετ που έχουν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.
Το πρόβλημα εντοπιζόταν κυρίως στην θέση ένα. Ανθής και Οικονόμου έδειχναν πως δεν μπορούσαν να τραβήξουν όλο το βάρος. Η πολύ καλή αγωνιστική παρουσία του μικρού Μάριου Τσίλογλου έλυσε εν μέρει το πρόβλημα. Στην πορεία η τριάδα αυτή έδειξε σιγά σιγά ότι μπορεί να λειτουργήσει και με βαρόμετρο την απόδοση του Ψάλτου ήρθε η αγωνιστική καταξίωση.
Τα δύσκολα ήρθαν όταν έπρεπε να παίξουν "μόνοι τους" χωρίς τον Μίλαν δηλαδή οι υπόλοιποι να γίνουν περισσότεροι ομαδικοί.
Εκεί πάσχει η ομάδα γιατί μπορεί να λειτουργήσει ομαδικά αλλά δεν έχει την απαιτούμενη διάρκεια. 
Αυτά σαν πρόλογος για τους δύο αντιπάλους.
Χαρακτηριστικό και αυτού του παιχνιδιού τα άσχημα ποσοστά ευστοχίας και η επιλογή να παίξουν κυρίως με σουτ περιφέρειας (τρίποντα) και οι δύο. Για τον ΕΘΝΙΚΟ που πάσχει από ψηλό είναι κατανοητό . Τα δύο γκαρντ (Τιτάνες) είναι γνωστοί δεινοί σουτέρ τριών πόντων.
 Για τον ΛΕΥΚΙΠΠΟ ξένισε λίγο η επιλογή να παίξει με περιφερειακό σουτ όταν έχει το υλικό για ρακέτα παρά την απουσία του Σταμπουλή και την κακή κατάσταση του Κούτρα (προέρχεται από τραυματισμό).
Θα έλεγα ότι οι παίκτες του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ έπεσαν στην παγίδα του παιχνιδιού του ΕΘΝΙΚΟΥ. Ο (ΕΘΝΙΚΟΣ αναγκαστηκά ακολούθησε την συγκεκριμένη τακτική ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ όμως δεν έπρεπε.Τόσα πολλά τρίποντα σε ένα παιχνίδι δεν ήταν επιβεβλημένα.
Φάνηκε επίσης πως υπάρχει ένα θέμα με τις φυσικές αντοχές .
Οι μικροί του ΕΘΝΙΚΟΥ έτρεχαν όλο το γήπεδο .....σε αντίθεση με τις αργές αντιδράσεις των παικτών του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ.
Τις στιγμές που έπαιξε προσεκτικό και ομαδικό μπάσκετ ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ πήρε διαφορά αλλά δεν είχε την ψυχραιμία να την κρατήσει. Αντί για συγκεντρωμένο παιχνίδι που έδινε διαφορά ακολουθούσε τον ξέφρενο ρυθμό του ΕΘΝΙΚΟΥ. Και εδώ μέτρησε η φυσική κατάσταση.
Ήταν οι μικρές ευκαιρίες των παικτών του ΕΘΝΙΚΟΥ που τις άρπαζαν από τα μαλλιά και έμπαιναν ξανά στο παιχνίδι δίνοντάς του ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.
Εκεί που πήρε διαφορά 8 πο΄ντων ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ λίγο πριν το τέλος όλα άλλαζαν με την διαοφρά να πηγαίνει στο καλάθι . Υπήρχε πάντως καλός ρυθμός και σε κανένα σημείο του παιχνιδιού το ενδιαφέρον δεν έπεφτε. Αν τα ποσοστά ήταν καλύτερα θα ήταν καταπληκτικό παιχνίδι άσχετα με τα πολλά λάθη που έγιναν.
Για τον ΕΘΝΙΚΟ ήταν μια σπουδαία μάχη και ευκαιρία να δείξει τι κατάφερε και τι μπορεί να κάνει στην πορεία. Για τον ΛΕΥΚΙΠΠΟ που έδειξε μια κάμψη σημασία έχει πως ακόμη και με μια πολύ άσχημη εμφάνιση ξέρει να παίρνει τις νίκες.
































 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου