Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΣΠΙΔΑ ΦΙΛΙΚΑ 09-11/09/2016

Την η  ΑΣΠΙΔΑ  Κυριακή  αντιμετώπισε  την ομάδα των ΙΚΑΡΩΝ την οποία κέρδισε  σχετικά εύκολα  (με απουσίες η ΑΣΠΙΔΑ) με  66-54.
Το πιο σημαντικό  παιχνίδι ήταν με την  ΕΝΩΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ  για τους παρακάτω  λόγους.
Πρώτα μερικές εξηγήσεις. Μάλλον αύριο  θα είναι γνωστό  εάν η ΕΝΩΣΗ  θα παίξει  στην Α2   ή στην Α1. Στην δεύτερη περίπτωση  αλλάζει όλο το πλάνο  γιατί θα πρέπει να βρεθούν ελεύθεροι παίκτες  και η λύση φυσικά είναι η προσθήκη 4-5  αμερικάνων .
Στην πρώτη περίπτωση θα χρειαστεί συμπλήρωμα  με ένα 4ρο πεντάρι και θα πορευθεί  ανάλογα.
Και το ανάλογα σύνφωνα με την μέχρι τώρα εικόνα σημαίνει θα παλέψει με νύχια και με δόντια  για την παραονή της στην Α2.
Από την μια έχουμε μια ομάδα που δεν ξέρει που θα πατήσει τελικά και από την άλλη μια ομάδα την ΑΣΠΙΔΑ  που ξέρει από το τέλος της προηγούμενης αγωνιστικής τι θέλει να κάνει στην ΒΈθνική κατηγορία.  Είναι πια σαφές ότι η ομάδα της  ΑΣΠΙΔΑΣ  αν μη τι άλλο θέλει να  είναι από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν με ότι αυτό συνεπάγεται.
Το μεταξύ τους παιχνίδι θα μπορούσε να είναι ντέρμπι κορυφής  στην Β΄Εθνική. Η ΑΣΠΙΔΑ  δείχνει δυνατή  και έτοιμη για τα δύσκολα και από την άλλη η ΕΝΩΣΗ  σε καμία περίπτωση δεν δείχνει να είναι η ομάδα που θα μπορεί να σταθεί  εύκολα στην Α2.
Πιο  ομαδα η ΑΣΠΙΔΑ  θα μπορούσε να κερδίσει το παιχνίδι (έχασε στην παράταση με 84-88)  στα τλευταία 2,7  δεύτερα  όταν το σκορ ήταν 80-81  με τις δύο βολές του Γ.ΑΣΗΜΑΚΗ.
Ευστόχησε στην  δεύτερη και οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση.
Πάντως  ο ΑΣΗΜΑΚΗΣ  ήταν αυτός που έδωσε  άλλο αέρα στην ομάδα  με τους πολλαπλούς ρόλους  που είχε.
Παίκτης πολυεργαλείο  ξέρει που πατά και τι χρειάζεται να κάνει ανα πάσα στιγμή στο παρκέ. Πρόσφερε θέαμα και ουσία στο παιχνίδι της ΑΣΠΙΔΑΣ. Μαζί του πολύτιμα εργαλεία φάνηκαν πως είναι οι ΤΣΙΑΒΕΣ  και ΜΑΝΔΑΛΑΚΗΣ. από τις νέες προσθήκες στον κορμό της ομάδας.  Απουσίαζε ο ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ  ενώ ο αρχηγός  όσο περνάει ο καιρός δείχνει πως η πείρα του είναι πολύτιμη για την ομάδα. Μεγάλη συμμετοχή  πήρε ο ΔΟΥΚΑΣ ΓΡΟΥΔΟΣ  που έδωσε  ταχύτητα  στην ομάδα  .
Φαίνεται ότι η μεγάλη πορεία μετά τον τραυματισμό του έλαβε τέλος και σίγουρα θα είναι εργαλείο για τον προπονητή του.
 Σαν ομάδα  στηρίχθηκε περισσότερο στις νέες προσθήκες και είναι γεγονός  έδειξε έτσι άλλο πρόσωπο. Ήταν  μια ομάδα  που μπορεί να σταθεί στα δύσκολα να ανατρέπει σκορ  να έχει επιλογές  ανα πάσα στιγμή  και προπάντω άφησε  καλές εντυπώσεις για τα δύσκολα που ακολουθούν.
Το βάρος  λόγω απουσιών (Κουτσογιάννης )  δόθηκε  εκτός ρακέτας  επιθετικά .
Και με πολλαπλές καλύψεις στην αντιμετώπιση  των ψηλών της ΕΝΩΣΗΣ στην άμυνα.  Είχε ταχύτητα ρυθμό  πλην ελαχίστων χρονικών περιόδων και μία από αυτές ήταν στο τρίτο δεκάλεπτο όταν είδε τη διαφορά των εννέα πόντων να χάνεται   και με ένα 12-0  να βρίσκεται πίσω τρεις πόντους. Εκεί λιετούργησε υπέροχα  σαν σύνολο βρήκε λύσεις  και έβαλε τα δύσκολα και πάλι στην ΕΝΩΣΗ.  Να σημειώσω ότι το λογικό που περιμένεις από ένα φιλικό μεταξύ ομάδων διαφορετικής  κατηγορίας είναι η πρώτη  να παίζει πιο εγκεφαλικά  και η δεύτερη  στην περίπτωση η ΑΣΠ[ΙΔΑ  (μικρότερη κατηγορία)  να έχει δευτε΄ρεύοντα  ρόλο να προσπαθεί να πιέζει  για να είναι μέσα στο παιχνίδι. Αυτό δεν το είδαμε αντίθετα τον πρώτο ρόλο τον είχε η ΑΣΠΙΔΑ   και μόνο με δικά της αγωνιστικά λάθη επέτρεπε  στην ΕΝΩΣΗ  να είναι στο παιχνίδι.
Για την ομάδα της ΚΑΒΑΛΑΣ  όλα είναι στο αέρα και το μόνο σίγουρο ότι έχει πολύ δρόμο μπροστά της.  Έχει πλούσιο υλικό  παίκτες νέους σε ηλικία με όρεξη  αλλά ακόμη μοιάζει ασύνδετη  . Δεν έβλεπες  στο παιχνίδι της  αρμονία  και αυτό γιατί υπήρχε σαφέσταση έλλειψη συνεργασίας μεταξύ των παικτών. Το δέσιμο μεταξύ τους να μάθει ό ένας τα χνώτα του άλλου μάλλον έχει δρόμο  ακόμη.
Το τόνισε πολλές φορές και ο προπονητής της όταν αναγκ΄στηκε πολλές φορές να βάλει τις φωνές  για  να το τονίσει. Τις στιγμές  που δινόταν λύση  στο πρόβλημα αυτό η ομάδα έπαιρνε μπροστά  και έπαιζε  διαφορετικά έδινε λύσεις επιθετικές και κυρίως είχε καλή άμυνα  που είναι η μεγάλη αδυναμία της.
Σαν συμπέρασμα  θα έλεγα ότι είχαμε δύο ομάδες ανταγωνιστικές  που όμως μόνο μία ήξερα εκ των συνθηκών τι ήθελε μέσα στο γήπεδο.

Ας περιμένουμε για μια ακόμη φορά  να δωθεί λύση  στο ποιοί και που θα παίξουν στα πρωταθλήματα που ξεκινούν  με την ευχή  η ομάδα της γειτονικής πόλης  να παίξει εκεί που θέλει με ότι συνεπάγεται αυτό. Θα είναι μια σπουδαία ευκαιρία για τα νέα παιδιά (ΜΑΝΑΚΑΣ )  να πάρουν γεύση από μεγάλα σαλόνια  και να διεκδικήσουν ότι τους αναλογεί.  Ο Γ.ΝΑΝΑΚΑΣ  πήρε χρόνο σημείωσε 9  πόντους  αλλά  είναι ξεκάθαρο πως ο ρόλος που του έχει ανατεθεί  είναι δύσκολος . Ταιριάζει περισσότερο η θέση 3  στον Γ.Μ  παρά  αυτή που προσπαθεί να του δώσει ο προπονητής του.  Δεν έπαιξε ο Σ.Κουμλέλης  λόγω τραυματισμού.

Καλή πορεί σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου