Σάββατο 7 Μαΐου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Λεωνίδας Μαγιάννης.

 Μπορεί σήμερα Σαββατο 7/5/2016  το Παιδικό της ΑΣΠΙΔΑΣ  να παίρνει σχεδόν 99% την πρόκριση για το Πανελήνιο αλλά προηγήθηκαν τόσο οι ομάδες Νεανίδων της ΑΣΠΙΔΑΣ Κορασίδες ΠΑΝΘΗΡΕΣ  αλλά και το εφηβικό του ΑΣΤΕΡΑ . Σήμερα μια πολύ μεγάλη συζήτηση συνέντευξη με τον προπονητή της εφηβικής ομάδας του ΑΣΤΕΡΑ Λ.Μαγιάννη .
Φυσικά θα ακολουθήσουν συνεντέυξεις με τους προπονητές και των Νεάνιδων και Κορασίδων για την δική τους εμπειρία αν και ο προπονητής της ΑΣΠΙΔΑΣ  Νεδήμ έχει φάει με το κουτάλι τα προκριματικά.


xanthibasket . Θέμα προς συζήτηση η ανδρική ομάδα του ΑΣΤΕΡΑ  και οι επιτυχίες του (αήττητος) και για πολλούς ξαφνικά προκύπτει εφηβική ομάδα και πρωταθλήτρια ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

 Λ.Μαγιάννης . Η ομάδα ξεκίνησε το καλοκαίρι με στόχο να φτιάξουμε ενα ροστερ αρκετά νεανικό με παίδια δικά μας από την ακαδημία μας, κρατήσαμε 4 έμπειρους παικτες και αποκτήσαμε άλλους 2 (παπαδόπουλο-μουσίκα), και είπαμε όλες οι υπόλοιπες θέσεις θα απαρτιστούν απο παιδιά του εφηβικού κ του παιδικού.Ξεκινήσαμε αρκετα σεμνά κ ταπεινά αλλά με ορέξη για πολλή δουλειά, βλέποντας παιχνίδι με παιχνίδι και αγωνιστικό στόχο να μπορέσουμε να μπούμε στην τετράδα του πρωταθλήματος.κάθε μήνας που περνούσε βλέπαμε οτι η ομάδα βελτιώνεται, πέρναμε αγώνες, οι μικροί μεγαλωναν και οι μεγάλοι το διασκεδάζαν με αποτέλεσμα να βγάζουμε υγεία αγωνιστική και το μεγαλύτερο κερδος παικτες οπως ο αθανασιάδης να θέλουν τους μικρούς διπλα του, το ιδιο ισχύει για ολους τους μεγαλους.καταφέραμε να τελειώσουμε την κανονικη διαρκεια με 1 ηττα (φερρες εκτος) και ξεκινάμε το σαββατο τα μπαραζ με το παγγαιο, το επαναλαμβανω δεν ειναι ο στοχος μας η γ εθνικη αλλα να βαζουμε καθε χρονο καινουρια παιδια με ορεξη για δουλεια κ διακριση και αν προκυψει η ανοδος δεν θα πουμε οχι.Ομάδε σαν τον αστερα με 350 παιδακια θεωρω οτι ετσι πρεπει να πορευεται κ να δινει ευκαιρίες στα παιδάκια της ακαδημίας. αντιθέση με το αντρικο στο εφηβικο βαλαμε στοχο να κανουμε πρωταθλητισμο, ξέρωντας οτι το μεγαλο φαβοτι ειναι οι τιτανες δραμας (με την επιστροφη κολοβη) καναμε την προσπάθεια μας κ τα καταφέραμε.

xanthibasket Προέκυψε ξαφνικά η επιτυχία ή είναι αποτέλεσμα δουλειά σε βάθος χρόνου. Το μυστικό είναι το καλό υλικό και η δουλειά που γίνεται από παίκτες και προπονητές?

Λ.Μαγιάννης η επιτυχία δεν ηρθε τυχαια οπως θεωρω οτι τιποτα δεν ερχεται τυχαια στο μπασκετ, ηταν δουλεια σκληρη των παικτων , δουλέψανε παρα πολυ δεν τα βαλαν κατω απο την περσινη χρονια και δικαιωθηκαν φετος με το πρωταθλημα. μονο οσοι ηταν μεσα απο την ομαδα βλεπαν την μεγαλη προσπαθεια των παιδιων κ θέλω να τονισω οτι η επιτυχια ειναι ολοι δικοι τους και να μην την καπηλευθει κανενας, ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ  μυστικα παρα μονο προπονηση κ το ξερουν οι παικτες, και να μπορεσει ο προπονητης να κερδισει τους παικτες με την γνωση αλλα και την προσωπικοτητα του.

xanthibasket  Αρκεί αυτό για την επιτυχία? Θέλει και οργάνωση και υποστήριξη από την Ακαδημία? Αν υπήρχε κάτι τέτοιο σε πιό βαθμό έγινε 

Λ.Μαγιάννης  καθε χρονο ο συλλογος μεγαλωνει και οργανωνεται καλυτερα, στον αστερα βρισκονται 2 ανθρωποι (σχοινακης-αιβαζιδης) που με τις γνώσεις τους κοσμουν τον σύλλογο και βοηθούν καθημερινα εμας τους νεωτερους προπονητες , αλλα κ την διοικηση στο να βελτιωνομαστε  συνεχεια.
 
xanthibasket  Το επίπεδο του ανταγωνισμού σε σχέση με τις άλλες εφηβικές ομάδες της περιοχής μας ποιά τα στοιχεία που πιστεύεις ότι έδωσαν το πλεονέκτημα στον ΑΣΤΕΡΑ

 
Λ.Μαγιάννης  θεωρω οτι τα παιχνιδια στο αντρικο δωσανε παραστασεις στα παιδια κ βοηθησανε πολυ, αλλα οι τιτανες ειχαν παραστασεις και απο την γ εθνικη, πιο πολυ ητανε η διψα και οτι το θελαμε πιο πολυ.
 
xanthibasket  Από το σύνολο των προπονητών εξεφράσθηκε η άποψη ότι ο ΑΣΤΕΡΑΣ ήταν η καλύτερη ομάδα.
Κατά την γνώμη σου ποιά ήταν η δεύτερη καλύτερη.

 
Λ.Μαγιάννης ολοι οι προπονητες μας ειπαν οτι δικαια κερδισαμε τον φετινο τιτλο (ποριοπουλος-παναγιοτοπουλος κ αλλοι) η ομαδα που δωσαμε μαχη πραγματικη ηταν οι τιτανες δραμας στη πρωτη φαση που κερδισαμε με ενα ποντο εκτος και στη συνεχεια με 9 ποντους στην καβαλα , να με συγχωρησουν οι αλλε ς ομαδες αλλα η δραμα ητανε πολλη καλη ομαδα με καλους παικτες.
 
xanthibasket  Ποιό ήταν το συναίσθημα των παικτών σου όταν βγήκαν πρωταθλητές ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

 
Λ.Μαγιάννης. ητανε η πρώτη φορα για αυτα τα παιδια που γινανε πρωταθλητες τα συναισθηματα εντονα το χαρηκανε , το γλεντησανε  ειναι που μενει για παντα τετοια επιτυχια και θεωρω οτι ο τιτλος αυτος θα με δενει παντα με αυτα τα παιδια, τους ευχαριστω παρα πολυ για ολα.
 
xanthibasket  Αμέσως μετά ήρθε στο μυαλό η σκέψη των προκριματικών στην ΘΕΣ/ΝΙΚΗ και πως το αντιμετώπισαν οι παίκτες σου.
 
Λ.Μαγιάννης. μετα τα πανυγηρια ερχεται η προετοιμασια για τα προκριματικα εχοντας φυσικα τις υποχρεωσεις κ στο αντρικο (κ κυπελλο) συμφωνησαμε με τα παιδια να παμε και να παιξουμε τους αγωνες εναν εναν κ οτι βγει ,γνωριζαμε οτι διαθετουμε καλη ομαδα και πηγαμε να διεκδικησουμε την προκριση στις 6 καλυτερες ομαδες στην ελλαδα.τα παιδια ηταν ενθουσιασμενα με την ιδεα.
 
xanthibasket   Στην διαδρομή για την ΘΕΣ/ΝΙΚΗ  ποιό ήταν το κλίμα  και μέχρι που πιστεύαν ότι θα έφταναν τα παιδιά.
 
Λ.Μαγιάννης το κλιμα ηταν κ παμενει τελειο, τα παιδια πιστεψαν στις δυνατοτητες τους κ πηγαμε να κερδισουμε τους αγωνες.
 
xanthibasket Μπορεί η ομάδα να είναι του ΑΣΤΕΡΑ  αλλά τα παιδιά είναι από την ΚΑΒΑΛΑ. Η πόλη (μπασκετική) αγκάλιιασε τα παιδιά τα έκανε να νιώσουν ότι πέρα από την ομάδα τους αγωνίζονται και για το μπάσκετ της Καβάλας .

 Λ.Μαγιάννης  στην ερωτηση αυτην δεν θελω να απαντησω αλλα τα παιδια αλλων ομαδων την πολης ηταν διπλα στους φιλους τους κ συμμαθητες τους.
 
xanthibasket  Πρώτο παιχνίδι  . Ποιό είναι το κλίμα στην ομάδα .

 
Λ.Μαγιάννης  πρωτο ματσ με μουδανια, αρκετο αγχος πριν το ματσ αφου τα παιδια παιζανε πρωτη φορα σε αυτην την διοργανωση μετα τα πρωτα 3-4 λεπτα βρηκαμε ρυθμο και κερδισαμε σχετικα ευκολα, μια ομαδα αρκετα αθλητικη κ δυνατη που το εδειξε στην συνεχεια του τουρνουα.
 
xanthibasket  Είχατε δύο σοβαρούς τραμαυτισμούς .Κατα πόσο επηρέασαν την ομάδα.Όλα κρίθηκαν σε ένα παιχνίδι . Θα ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα
 
Λ.Μαγιάννης  ειχαμε την ατυχια μια βδομαδα πριν να χασουμε τον ευγενη με χιαστο εκει η ομαδα σοκαριστικε  αλλα καταφερε να ενωθει και να παιξουμε κ για αυτον στον δευτερο αγωνα χασαμε με θλαση κ τον μυζιου, παρολα αυτα τα παιδια δειξανε τρομερα ψυχικα αποθεματα κ καταφερανε κ την τριτη μερα να κερδισουμε τη λαρισα, ετοιμασαμε τα πλανα μας χωρις τον μυζιου για τον τελικο αφου ο γιατρος ηταν ξεκαθαρος στο να μην αγωνιστει μιλησαμε με τον παικτη κ αποφασισαμε να αγωνιστει μονο 10 λεπτα για να μπορει να δινει ανασες στα αλλα παιδια ,χασαμε με τον πιερικο στα τελευταια 30 δευτερα δωσαμε μεγαλη μαχη γυριζωντας 2 φορες το ματσ απο το μειον 14 αλλα στο τελος δεν ειχαμε το καθαρο μυαλο να παρουμε το ματσ,,, δεν θα σταθω ουτε στις απουσιες ουτε στους διαιτητες αν κατι μας στοιχισε ηταν οτι δεν ειχαμε μια μερα ξεκουραση δεν καναμε ρεπο δωσαμε 4 αγωνες σε λιγοτερες απο 4 μερες αν δειτε τις ωρες των αγωνων θα καταλαβαιτε τι εννοω, παρολα αυτα ειμαι ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ για τα παιδια και την προσπαθεια τους.
 
xanthibasket  Πως  είδες τον αντίπαλο ΑΡΧΕΛΑΟ που σας στέρησε  την πρόκριση και ποιό το επίπεδο ανταγωνισμού (υπόλοιπες ομάδες) .

 
Λ.Μαγιάννης )και οι 4 ομαδες ητανε πρωταθλητριες στις ενωσεις τους αυτο απο μονο του λεει πολλα, καλες ομαδες με καλους παικτες ,μην ξεχναμε οτι παιζαμε με τον αρχελαο που ειναι στην β εθνικη(4 αγωνιζονται) λαρισα β εθνικη γρεβενα γ εθνικη (4 αγωνιζονται) ομαδες δηλαδη που ειναι σε καλυτερη μοιρα απο τον αστερα σε ολα τα επιπεδα( δημοσιων σχεσεων), τελικα γινανε ωραια ματσ με τα περισσοτερα αμφιροπα με τον πιερικο να κατακτα την προκριση και συγχαρητηρια στα παιδια -προπονητες-διοικηση.
 
xanthibasket Με την  ήττα ήρθε και το τέλος του ονείρου. Εκεί δεν χρειάστηκε φαντάζομαι ο Λ. Μαγιάννης ως προπονητής αλλά και με την ιδιότητα του ψυχολόγου και  του εμψυχωτή.Ποιά ήταν η αντίδραση των παικτών σου.

 Λ.Μαγιάννης δεν μπορω να σε πω τι ειπαμε στα παιδια αλλα μπορω να σε πω οτι ειναι πανετοιμα για την τελικη διαδρομη στο αντρικο που εχουμε τελικο κυπελλου κα πλει οφ , το ταξιδι μας ηταν υπεροχο το ζησαμε και θα το θυμομαστε για παντα.
 
xanthibasket Πολλοί λένε ότι το μυστικό της επιτυχίας ήταν η συμμετοχή τους στην ανδρική ομάδα. Είναι έτσι ?   Αν ναι γιατί δεν το εφαρμόζουν οι υπόλοιπες ομάδες. Ποιόί λόγοι πιστεύεις δεν αφήνουν να γίνει κανόνας αυτό σε όλες τις ακαδημίες.
 
Λ.Μαγιάννης )σου ειπα κ πριν δεν υπαρχει μυστικο παρα μονο προπονηση-προπονηση, φυσικα ομως τα παιδια βοηθηκαν απο την παρουσια τους στο αντρικο, τωρα γιατι δεν το κανουν και οι αλλες ομαδες πρεπει να ρωτησεις τους ιδιους, πιστεψε με ειναι πολυ δυσκολο να βαλεις νεαρο παικτη σε αντρικη ομαδα θελει τεραστια υπομονη κ επιμονη , ευτυχως εγω εχω  θετικα βιωματα σαν παικτης που με εμπιστευοταν οι προπονητες μ απο μικρο και αυτο κανω κ γω, δινω τις ευκαιριες στα μικρα παιδια που τις αξιζουν χαρες δεν κανουμε ( ο χρονος κερδιζεται δεν χαριζεται) μακαρι να συνεχισουμε ετσι.
 
xanthibasket  Αυτοί οι παικτες και όσοι έρχονται από πίσω θα είναι σε λίγο τα βασικά ατού της ανδρικής ομάδας .

 
Λ.Μαγιάννης  εκατο τοις εκατο και μαλιστα του χρονου θα μπουνε και αλλα παιδια που ερχονται απο πισω δεν θελω να πουμε ονοματα αλλα θα τους δειτε.
 
xanthibasket  Ομάδες χωρίς να δίνουν βάρος  στις ακαδημίες έχουν μέλλον ?
 
Λ.Μαγιάννης δεν υφισταται ομαδα χωρις ακαδημιες, δεν εχεις μελλον, ολες οι ομαδες πρεπει να κοιτανε τις μικρες ηλικιες να τους βελτιωνουν κ να τους δινουν τις ευκαιριες τους.
 
xanthibasket  Υπάρχουν παίκτες που κάποια στιγμή θα παίξουν σε υψηλότερο επίπεδο ( όχι ονοματα μόνο αναφορά σε αριθμό)
 
Λ.Μαγιάννης θεωρω πως ναι και ειναι καλο εκτος απο τους εαυτους τους και για την ομαδα γιατι ετσι διαφημιζεται η ακαδημια, με αυτον τον τροπο προσελκυεις καινουρια παιδια κ υπαρχει ζωη που λεμε αλλιως γιατι να φερει ο αλλος το παιδι του σενα , θα τον παει εκει που εχει επιτυχιες ο συλογος σε τμηματα ακαδημιων, εκει που θα παιρνει τις ευκαιριες για να παιξει παντως για να απαντησω στο ερωτημα εχουμε παιδια που ενδιαφερονται αλλες ομαδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου