Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Διοργανώσεις ......Σχόλια και σκέψεις.

Αν μπούμε στην λογική της εποχής που λέει πως το ζητούμενο είναι να παραμείνουμε σταθεροί και να μη έχουμε οπισθοδρόμηση τότε  ο θεσμός του κυπέλλου μέχρι τώρα τα πηγαίνει πολύ καλά.
Το δικαίωμα συμμετοχής που είχαν οι ομάδες των εθνικών κατηγοριών είναι από τα θετικά της διοργάνωσης και στα συν βέβαια μπαίνει και το μίνι φάιναλ 4 των προκριματικών που έγινε την Τετάρτη 30/3/2016  στο κλειστό του ΕΥΜΟΙΡΟΥ.
Θα μπορούσε ο κόσμος να ήταν περισσότερος αρκεί να υπήρχε η ανάλογη προβολή ενημέρωση αρκετό καιρό πριν. Αποφασίσθηκε δύο εβδομάδες πριν και πιστεύω ότι δεν δόθηκε αρκετή προβολή.
Ίσως θα πρέπει να σκεφτούν ταυτόχρονα και κάποια αναβάθμιση του σαιτ της Ένωσης έτσι ώστε να γίνει πιο προσιτό και να μπορούν πέρα από τα τυπικά να προβάλλονται με πιο σύγχρονο τρόπο κάποιες άλλες εκδηλώσεις. Θα  βοηθήσει πολύ στο επικοινωνιακό κομμάτι αναμφίβολα.
Ο τρόπος διεξαγωγής κατά την ταπεινή μου γνώμη ήταν πολύ καλός . 4εις ομάδες διεκδίκησαν την ίδια ημέρα  σε ουδέτερη έδρα τις δύο θέσεις του τελικού. Αν έφερναν και περισσότερο κόσμο ή καλύτερα εάν οι οπαδοί της πρώτης αναμέτρησης παρέμεναν και στο δεύτερο τότε θα ήταν γεμάτο το γήπεδο. Δεν ξέρω εάν ήθελε κάτι που να τους κρατήσει περισσότερο ...
Ακόμη και έτσι η όλη διοργάνωση ήταν καλή και είχε αρκετό κόσμο στο γήπεδο που σημαίνει πως ο δρόμος είναι πια ανοιχτός με κάποιες βελτιώσεις στην συνέχεια. Η προσπάθεια  λοιπόν να μην πάμε παρακάτω αλλά να μείνουμε τουλάχιστον στα ίδια πέτυχε και μάλιστα πήγε καλύτερα από όσο ίσως θα περίμεναν πολλοί. Υπάρχει μπροστά ο τελικός και θα πρέπει να γίνει η καλύτερη δυνατή προβολή του. Από μια συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα  μια καλή αφίσα λίγη περισσότερη προβολή στο επίσημο σαιτ μια συνέντευξη του προέδρου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ  κλπ κλπ.
Κερδίζει το τοπικό μπάσκετ το ΔΣ  της  Ένωσης κλπ κλπ.
Και η προβολή μπορεί να έρθει και να μείνει για το μέλλον επιστρατεύοντας κάποιο τηλεοπτικό συνεργείο  έτσι ώστε ο κάμεραμαν Θανάσης   να μπορεί να δει και αυτός άνετα το παιχνίδι.

Τέλος με το κύπελλο και θα ήθελα να περάσω στον άλλο καλό θεσμό του παιδικού.

Το Σάββατο 2/4/2016  είναι να γίνουν  τα δύο παιχνίδια για να βγούνε οι θέσεις 1-4.
Για τον τελικό ΑΣΠΙΔΑ  και  ΤΙΤΑΝΕΣ  και για τον μικρό τελικό  ΓΑΣ-ΠΑΝΣΕΡ/ΚΟΣ
Και πάλι φήμες που μάλλον είναι ενιπόστατες κάνουν λόγο για ματαίωση του μικρού τελικού μεταξύ ΓΑΣ  και ΠΑΝΣΕΡ/ΚΟΥ γιατί δεν θα κατέβει ο ΓΑΣ.   Αν ισχύει κάτι τέτοιο είναι άσχημο για την διοργάνωση τις ομάδες ΓΑΣ  και ΠΑΝΣΕΡ/ΚΟ  και κυρίως για τους παίκτες. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρξει πίεση για να γίνει το παιχνίδι. Διαφορετικά   τραυματίζεται ο θεσμός με το καλημέρα και θα πρέπει κάτι τέτοιο να αποφευχθεί . Θα πρέπει να ασκηθεί  πίεση επίσημη να κατέβουν οι ομάδες εκτός και αν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος  . Διαφορετικά   η Ένωση θα πρέπει να σκεφτεί και το ενδεχόμενο τιμωρίας. Και αυτό όχι γιατί υπάρχει διαφορά με τις ομάδες αλλά γιατί δεν πρέπει να καταστρέφονται διοργανώσεις με αυτόν τον τρόπο.Τι καλύτερο  με την λήξη των παιχνιδιών τα τιμηθούν  όλες οι ομάδες για την συμμετοχής τους . Είναι κίνητρο και εμπειρίες που θα έχουν να θυμούνται οι μικροί παίκτες. Όσο και να το βλέπουν επιπόλαια τώρα σας το λέω με κάθε επίγνωση πως όταν μεγαλώσουν αυτή τη συμμετοχή θα έχουν να θυμούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου