Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

ΑΣΠΙΔΑ- ΓΕΦΥΡΑ 68-51 "Ρεφ έχουμε και Σαρακοστή ντροπή............."

 Έχασε  η ΧΑΝΘ  εντός από τον ΖΕΦΥΡΟ και η διαφορά με την ΑΣΠΙΔΑ ανέβηκε στους δύο πόντους. Και την επόμενη αγωνιστική παίζουν ΓΕΦΥΡΑ-ΧΑΝΘ. Εξαρτάτε τι θα γράψουν στο φύλλο αγώνος οι διαιτητές και αν τυχόν πάρουν κανένα δελτίο παίκτη της ΓΕΦΥΡΑΣ.
Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχουν κάποιες ελπίδες για την ΧΑΝΘ.................................

Η επεξήγηση του τίτλου του άθρου  περίπου προς; το τέλος του............

Ίσως το καλύτερο παιχνίδι στις Εθνικές κατηγορίες εδώ και τρία χρόνια δηλαδή.
Παρότι ήταν το πιο κρίσιμο δεν υπήρχε περίπτωση σύμφωνα με την εξέλιξη και την απόδοση παικτών και πάγκου να χαθεί αυτό το παιχνίδι.
Η δύναμη της ΑΣΠΙΔΑΣ είναι η άμυνα και της ΓΕΦΥΡΑΣ τα κορμιά μέσα στην ρακέτα αλλά και το καλό περιφερειακό σουτ. Σήμερα η γηπεδούχος είχε εκτός από άριστη αμυντική λειτουργία ειδικά μετά το ημίχρονο είχε και ενέργεια επιθετική. Αν ήταν ένα κλικ πιο εύστοχοι σε σουτ τριών πόντων η διαφορά θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη. Αλλά υπάρχει ένα μεγάλο αλλά που έκανε την διαφορά και αυτό είναι η κυριαρχία μέσα στην ρακέτα. Η ΓΕΦΥΡΑ είχε το όνομα αλλά οι παίκτες της ΑΣΠΙΔΑΣ την χάρη. Απόλυτη κυριαρχία σε αμυντικά και επιθετικά ριμπάουντ άψογη λειτουργία των ψηλών Κουτσογιάννη, Παλάκη, Πέτς αλλά σήμερα ως ψηλοί διακρίθηκαν και οι Παπαδάκης Στεφανίδης .
Και όταν κυριαρχείς και μειώνεις τα ατού του αντιπάλου  τότε το παιχνίδι σου ανήκει.
Στα δύο πρώτα δεκάλεπτα υπήρχε μια ισορροπία . Οι δύο ομάδες είχαν την εναλλαγή στο σκορ. Η ΓΕΦΥΡΑ είχε δύο όψεις  στο παιχνίδι της . Προσπάθεια να περάσει η μπάλα στην ρακέτα και όταν δεν μπορούσε εκτελούσε από το τρίποντο. Στο πρώτο κομμάτι ήταν κάκιστη . Έπαιρνε όμως πόντους από την περιφέρεια. Η  ΑΣΠΙΔΑ  έμοιαζε λίγο μπερδεμένη. Δεν ήταν εύστοχη και προσπαθούσε να ανοίξει την άμυνα του αντιπάλου. Το παιχνίδι σε αυτά τα δύο πρώτα δεκάλεπτα ήταν μέτριο με τις δύο ομάδες να είναι γενικά άστοχες. 16-11  το πρώτο   28-20 το δεύτερο δεκάλεπτο. Μπορεί οι λήξεις των δεκάλεπτων να δείχνουν διαφορά υπέρ της ΑΣΠΙΔΑΣ  αλλά αυτή εξανεμιζόταν πολύ γρήγορα .
Αλλάζει εντελώς  η εικόνα στο τρίτο δεκάλεπτο.
Υπάρχει βελτίωση για την ΑΣΠΙΔΑ  που έχει μεγαλύτερο ροτεισον . Και στην πράξη όλοι οι παίκτες που πήραν χρόνο σε αυτό το δεκάλεπτο ήταν άριστοι. Και σε τέτοια παιχνίδια είναι πολυτέλεια να είναι στον πάγκο για αρκετή ώρα οι Στεφανίδης Κουτσογιάννης αλλά από την στιγμή που οι υπόλοιποι ήταν άριστοι δεν χρειαζόταν να μπούνε μέσα.
07,΄40  το σκορ γίνεται 41-35 με τρίποντο του ΠΑΠΑΔΑΚΗ .07,06 44-37 με τον Κουτσογιάννη 06,15  46-37
05,51  Τάιμ η ΓΕΦΥΡΑ και Τ.Π  στο Νο 10  της ΓΕΦΥΡΑΣ.
04,23 49-37  03,08  Αντιαθλητικό στο Νο 14 Γέφυρας  πάνω στον ΠΕΤΣ χρεώνονται όμως και οι δύο από ένα φάουλ γιατί ο δεύτερος κινήθηκε απειλητικά  στον παίκτη που του έκανε το φάουλ  και η λήξη βρίσκει την ΑΣΠΙΔΑ μπροστά  με  50-41.
Να σημειώσω ότι σε αυτό το δεκάλεπτο υπήρξε πολύ ένταση μέσα στο παρκέ και τρομερή ησυχία στην κερκίδα σε αντίθεση με τα δύο πρώτα δεκάλεπτα.
4ο  δεκάλεπτο  και στο 08,00  η καλύτερη φάση του παιχνιδιού που ξεσηκώνει δίκαια της κερκίδα .
ο Δούκας Γρούδος κλέβει φεύγει στον αιφνιδιασμό και πραγματοποιεί ένα καταπληκτικό κάρφωμα.
Η συνέχεια ήταν άσχημη γιατί χτύπησε και αποσύρθηκε. Δίκαια η κερκίδα ξεσηκώθηκε και τον χειροκροτούσε για ώρα.
Το κάρφωμα διαμορφώνει το σκορ σε 54-41
05,42   μειώνει η ΓΕΦΥΡΑ  56-43
04,49   τρίποντο για την ΑΣΠΙΔΑ  59-43
03,59  απάντηση της Γέφυρας  59-46
03,19  61-46 και ταιμ η ΓΕΦΥΡΑ
02,57  61-48
02,20  αντιαθλητικό στο Νο 13  Γέφυρας
Υπάρχει πολύ ένταση  στο παρκέ και οι διαιτητές δίνουν αβέρτα τις τεχνικές ποινές . Και οι δύο κατά του πάγκου της φιλοξενούμενης ομάδας.
Και η πιο ωραία στιγμή ήταν όταν ένας παίκτης της ΓΕΦΥΡΑΣ  αγανακτισμένος άρχισε να φωνάζει σε συμπαίκτη του " Γ @!$#% δώσε καμιά πάσα  "
 Απευθυνόμενος στο διαιτητή ο Γ.Σ  του είπε το αμίμητο 
"Ρεφ  τι κάνεις αυτός δεν τον ακούς  έχουμε και Σαρακοστή" !!!!!!!!!!!!!!!!!
01,38   65-51
00,30  68-51

Μένουν 16 δεύτερα η κατοχή είναι για την ΓΕΦΥΡΑ  και ιπποτικά ο παίκτης δεν πηγαίνει για επίθεση κρατάει την μπάλα και αρχίζουν τα πανηγύρια για τους γηπεδούχους.

Μια συγνώμη γιατί δενα αναφέρω τα ονόματα των παιτκών της ΓΕΦΥΡΑΣ  αλλά με την λήξη οι διαιτητές πήραν το φύλλο αγώνος μαζί τους και δεν πρόλαβα.
Σε αγωνία για το τι θα γράψουν .....................



Και η άποψη της ΓΕΦΥΡΑΣ  μέσω του επίσημου blog της.
    "
Ηττα μεσα στην Ξάνθη από την δεύτερη στην βαθμολογία Ασπίδα με 68-51 από την μιά από άσχημη μέρα των παικτών μας και από την άλλη από μία διατησία πού έβαλε μια χαρά το χεράκι της......
Τρία φάουλ από το πρώτο πεντάλεπτο στον σέντερ μας Τολιόπουλο και ντισκαλιφιέ στον βασικό μας παίκτη Δ.Μπίσκα από το πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου........
Σε ένα αγώνα ντέρμπι κάτι τέτοια σφυρίγματα πολλές φορές κρίνουν και ένα αγώνα.........

Εν πάσει περιπτώσει παίξανε με ψυχή τα παιδιά της Ξάνθης και κερδίσανε....... 
Εκεί όμως πού θα σταθώ είναι η συμπεριφορά των οπαδών της Ξάνθης ( γιατί φιλάθλους δεν μπορώ να τους πω) οι οποίοι καθ` όλη την διάρκεια του αγώνα έβριζαν χυδαία όλους τους παίκτες της ομάδας και τους διαιτητές πού ας μετρήσουν πόσες ελεύθερες βολές τους έχουν δώσει.....
 
 
Το παιχνίδι με την Ασπίδα Ξάνθης τελείωσε και ο προπονητής της ομάδος Γιώργος Τουλούμης αμέσως μετά τον αγώνα μίλησε στα ``ΝΕΑ ΦΙΛΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ Κ.Σ ΓΕΦΥΡΑΣ``.....

``Ο αγώνας τελείωσε η ομάδα μας έχασε αλλά δεν χάσαμε σχεδόν τίποτα μετά και την αναπάντεχη ήττα της ΧΑΝΘ μέσα στην έδρα της.
Μπορεί η ομάδα μας να μην βρέθηκε σε καλή μέρα αλλά έχουν όλο το δικαίωμα αυτό οι παίκτες μας -της μιάς κακής μέρας -..γιατί για μένα είναι ήρωες πού με ένα τέτοιο ρόστερ πού έχει η ομάδα κατάφεραν να φθάσουν μέχρις εδώ και να είναι σχεδόν από την αρχή του πρωταθλήματος στην κορυφή της βαθμολογίας....
Αξίζουν χίλια μπράβο και συγχαρητήρια σ`αυτούς τους παίκτες πού χωρίς πολλές επιλογές και βοήθειες από τον πάγκο κατάφεραν το ακατόρθωτο...
Δεν το συνηθίζω αλλά θα σταθώ λίγο και στους διαιτητές πού έβαλαν λίγο το χεράκι τους και φρενάρησαν κατά ένα μέρος την ομάδα....τρία φάουλ από το πρωτο πεντάλεπτο του αγώνα στον σέντερ μας Τολιόπουλο και ντισκαλιφιέ στο πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου στον βασικό μας παίκτη Μπίσκα..
Κοιττάμε μπρός και την Κυριακή με την ΧΑΝΘ μέσα στην έδρα μας πρέπει να καθαρίσουμε την άνοδο μας στην Β` εθνική κατηγορία....
Επίσης θα σταθώ στον υπέροχο κόσμο μας που δεν μας άφησε ποτέ μόνους και ήταν παρών και στην Ξάνθη.....
 
http://ksgefyras.blogspot.gr/






















Στα καλύτερά τους τόσο οι Γ.ιωργος Κώτάκης αριστερα πρώτος μάζι με τον Κώστα Ιωαννίδη δεύτερος από δεξιά  της ανδρικής ομάδας μετά την σπουδαία νίκη τους όσο και οι Γρηγόρης Σουλιώτης δεύτερος από αριστερά μαζί με τον Χρήστο Βαχαρίδη της παιδικής ομάδας που κέρδισε χθες στους παίδες και πέρασε στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσουν τους ΤΙΤΑΝΕΣ. Και ένα ακόμη σχόλιο . Με τον Γ.Σουλιώτη δίπλα μου και εγώ μπορώ να γίνω προπονητής Α1  Χρηστάρα μου..............Στο χρώσταγα.............................

9 σχόλια:

  1. Εκεινος που ειναι ο υπεύθυνος για το κλιμα που δημιουργηθηκε ειναι ο προπονητής της Γεφυρας. Πολυ κακη παρουσια προπονητη της πρωτοπορου, εκνευρισε τους παίχτες του και τους παρεσυρε να μην παιζουν μπασκετ αλλα μονο να διαμαρτυρονται και να ασχολουνται με τους διαιτητες. Και οταν καταλαβε πια λως το παιχνίδι δεν έχει επιστροφή εκανε σόου με τους διαιτητες. Έπρεπε να εχει αποβληθει και αυτός πρέπει να τιμωρηθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέτοια ομάδα, τέτοιος κόσμος. Απίστευτα πράγματα στο Εύμοιρο. Μπράβο σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τρομερη αποψη το site της Γεφυρας. Καθολου οπαδικη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την Κυριακή είδαμε μπασκετάρα από μια ομάδα που κάνει περήφανη όλη την πόλη. Μπράβο ρε μάγκες, συνεχίστε κι εμείς ακόμα πιο κοντά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαλυεις τον πρωτο με 17!! Παιζεις απιστευτο μπάσκετ!! Έχεις φερει τον κοσμο τοσο κοντα και τον εχεις κανει συμμετοχο στα εύκολα και στα δυσκολα. Εχεις κανει νεα παιδια να ζουν ΓΙΑ ΤΟ Μπασκετ και να αγωνίζονται περισσότερο απο επαγγελματίες!! Ανεβαίνεις Β εθνικη μετα απο την περσινη οδυνηρη πτωση!! Έχεις κανει τα μικρα αγορια και κοριτσια να περιμένουν την Κυριακή να δουν την αγαπημενη τους ομαδα!! Τι αλλο να κανεις ρε ΑΣΠΙΔΑ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να κατουρησει και λιγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε γινε Ασπιδα να νιωσεις χαρά... Αλλιως πάντα θα εισαι κομπλεξικος και θα λυπασαι με την επιτυχια των άλλων. Να το κοιταξεις.

      Διαγραφή
    2. Nαι αγορασα και επισημη εμφανιση της ομαδας

      Διαγραφή
  7. Δώστους πόνο....ξέρουν αυτοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή