Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Γ΄ΕΘΝΙΚΗ 28/2/2016

Ένα  σημαντικό παιχνίδι έχει για την κορυφή η αγωνιστική.
ΧΑΝΘ-ΓΑΣ. Στην ουρά το παιχνίδι ΑΡΕΤΣΟΥ -ΒΑΟ.


Ασπίδα Ξάνθης – Γαλάτιστα

Έκανε ένα σπουδαίο διπλό στην Κομοτηνή. 
Ήταν ένα από τα δύο δύσκολα παιχνίδια που έχει η ομάδα σύμφωνα με τους ανθρώπους της. Το δεύτερο είναι εντός με την ΓΕΦΥΡΑ.
Και φυσικά το δώρο των ΙΚΑΡΩΝ προς αυτήν ήταν το κερασάκι στην τούρτα.
Η  ήττα της ΧΑΝΘ  την αφήνει μόνη δεύτερη  στην βαθμολογία.
Με την ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ  λογικά δεν πρέπει να έχει πρόβλημα εκτός και αν επαναληφθεί το σενάριο με την κάκιστη  εμφάνιση  στην Καβάλα. Η ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ κάνει  αλήθεια φιλότιμες προσπάθειες για την σωτηρία της αλλά τόσο η διαφορά δυναμικότητας όσο και η καυτή έδρα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια.

Χαλκηδόνα – Ζέφυρος 02
Παρότι ξεκίνησε με -3  η ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ  δεν τα παράτησε . Είναι δύο ανάσες  απόσταση  από τον επόμενο (ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ). Με νίκη  της ελπίζει για στραβοπάτημα της παραπάνω . Ο αντίπαλος έρχεται από ήττα . 
Μια ανέλπιστη ήττα  που τους ρίχνει πιο χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα.  
Από τα παιχνίδια που δεν έχουν καθορισμένο νικητή. Δίνω προβάδισμα στην γηπεδούχο ομάδα όχι γιατί είναι καλύτερη από τον ΖΕΦΥΡΟ  αλλά γιατί έχει μεγάλο ζόρι και προσπαθεί στα τελευταία παιχνίδια με επιτυχία .

ΑΕ Κομοτηνής – Γέφυρα

??????  Κάπως έτσι πρέπει να ξεκινάει ο σχολιασμός των παιχνιδιών της ΑΕΚ. Εκπλήσει με την πορεία της. Της  αξίζουν πολλά μπράβο.
Εντάξει η ΓΕΦΥΡΑ είναι πρώτη σοβαρή ομάδα θέλει άνοδο αλλά με την ΑΕΚ  κανείς δεν ξέρει  αν μας επιφυλάσσει άλλη μία έκπληξη. Αν συμβεί θα είναι σουπερ....

Αρετσού – ΒΑΟ

Να παίξουμε καλό μπάσκετ  έτσι κι αλλιώς δεν έχουμε ελπίδες  ...Τουλάχιστον να το χαρούν παίκτες και θεατές. Αυτό θα πρέπει να είναι το μοτό της αναμέτρησης και για τις δύο ομάδες.

Ορφέας Ν. Σκοπού – Ελευθερούπολη

Η νίκη του στην Καβάλα του έλυσε  τα πόδια. Πήρε ανάσες και βαθμολογική απόσταση από τις κακές θέσεις του πίνακα. Ο αντίπαλος δεν γλυτώνει με τίποτα τον υποβιβασμό και το πως θα συμπεριφερθεί  στα υπόλοιπα παιχνίδια είναι άγνωστο. Συνήθως όταν οι παίκτες απελευθερώνονται από την πίεση παίζουν πιο ελεύθερα και έχουν καλύτερα αποτελέσματα.

ΧΑΝΘ – ΓΑΣ Κομοτηνής

Να ξεκινήσω από την δεύτερη ομάδα. Είναι από τις τελευταίες αν όχι η τελευταία για να παραμείνει κοντά  στους στόχους. Η ήττα εντός από την ΑΣΠΙΔΑ  μαζί με τα προβλήματα τραυματισμών πρέπει να ξεπερασθούν γρήγορα αν θέλει μια καλή συνέχεια.
Παίζει στην ΧΑΝΘ η οποία έκανε ένα σπουδαίο δώρο στην Ασπίδα  (δεν μπορούσε να δεχτεί το δικό της  και έπαιξε τίμια  και έχασε  για να υπάρχει δικαιοσύνη!!!) και εκτός του ότι πρέπει να κερδίσει όλα τα παιχνίδια ακόμη και αυτό εντός με την ΓΕΦΥΡΑ  θα πρέπει να περιμένει ήττα από την δεύτερη της βαθμολογίας. 
Μπορεί οι Μελίδης ,Ζιάκας και Ελευθεριαδης να είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και ειδικά ο τελευταίος το μεγάλο ερωτηματκό είναι οι κακές εμφανίσεις του Παυλέα. Να θυμήσω την κακή εμφάνιση στην ΞΑΝΘΗ  στα τρία πρώτα δεκάλεπτα και την ριζική αλλαγή με την έξοδο του και την είσοδο στο παιχνίδι του Ερμείδη που μπορεί να μην ήταν εύστοχος αλλά έτρεξε την ομάδα και το παιχνίδι είχε γίνει ντέρμπι.

Αγ. Βαρβάρα – Ικαροι Σερρών

Με τις ομάδες που πιεζουν έχει θέμα  . Τώρα απόκτησε και με αυτές που παίζουν με το ίδιο στυλ.  Έχασε άλλο ένα δικό της παιχνίδι και δεν φτάνει τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει συχνά  βλέπει και την ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ  να την έχει πλησιάσει . Η  ήττα με λίγα λόγια απαγορεύεται . Αλλά αντίπαλος είναι οι ΙΚΑΡΟΙ που έχουν ψυχολογία στα ουράνια μετά την νίκη με την ΧΑΝΘ. Γαι την γηπεδούχο είναι από τα παιχνίδια που δεν πρέπει να χάσει. 
Σε κάθε διαφορετική περίπτωση θα έχει πρόβλημα για την συνέχεια.

ΣΧΟΛΙΟ:  Σε κανένα  μπασκετικό της περιοχής δεν συμφέρει να πέφτουν ομάδες μας  από την κατηγορία.
Όσο δύσκολο είναι να γίνει αυτό χωνευτό άλλο τόσο θα πρέπει η ματιά μας να είναι πιο φιλική με τις ομάδες της περιοχής μας. Λόγοι πολλοί και θα επισημάνω μόνο δύο.
1) Οικονομικό-μετακινήσεις. Αν πέσουν ομάδες μας αυτόματα σημαίνει περισσότερα ταξίδια μακρινά περισσότερα έξοδα.
2) Πολλές ομάδες  σημαίνει ανταγωνισμός κίνητρο ανάγκη  για περισσότερους παίκτες που το πιο πιθανό είναι να καλυφθούν από δικά τους παιδιά άρα νέους.
Νόμίζω είναι αρκετά τα παραπάνω επιχειρήματα    .
Πικρίες κακίες  και άλλα τέτοια όμορφα που βγαίνουν από σχόλια και απόψεις ας μείνουν στο επίπεδο  της επισήμανσης των προβλημάτων και όχι παρεπέρα.
Φαντάζομαι πολλοί θα έχουν λόγους για να το κάνουν και πρώτος εγώ αλλά σε τι θα βοηθούσε?.   


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  ΕΔΩ
Πηγή..http://www.infobasket.gr



2 σχόλια:

  1. O Γας την Κυριακή θα διασυρθεί.Το κόβω με πάνω από 25 πόντους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος αλλος θα κανει τη γνωστη ντουντουκα; Ο γιγαντας ΣΤΑΘΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή