Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Δηλώσεις μετά την επιτυχία



Πως γίνεται κάθε φορά που υπάρχουν επιτυχίες  δημοσιότητα φλας   όλοι να τρέχουν να κάνουν δηλώσεις να βγαίνουν φωτογραφίες   και να τονίζουν  την "δική τους τεράστια συμβολή" στις επιτυχίες.
Είναι  οι ίδιοι που στην αντίθετη περίπτωση  δεν κάνουν ούτε μία δήλωση   και κάθονται πολύ μακρυά.
Μετά τη σπουδαία επιτυχία των νέων με την κατάκτηση της πρώτης θέσης  κάτι που κατ εμέ είναι 100% επιτυχία  των ίδιων των παικτών και του προπονητή βγήκαν όλοι να τονίσουν το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής  λες και οι άλλοι δεν έχουν ψυχή  αλλά και την  τεράστια προσφορά τους  με το έργο που κάνουν στις υποδομές.
Και όμως μόνο έτσι δεν είναι. Αν από τις δύο ομάδες έχει λόγο και δικαίωμα για υποδομές είναι σίγουρα η αντίπαλος ομάδα της Τουρκίας που τα τελευταία χρόνια έριξε τόσο βάρος στις υποδομές που σιγά σιγά θα καθιερωθεί  ως η επόμενη δύναμη στον χώρο.
 Σας  αρέσει δεν  σας αρέσει αυτό είναι το μέλλον. Μια ματιά  στο τι γίνεται δίπλα και μια αντιπαράθεση  με την δική μας κατάσταση και θα καταλάβετε.
Τρεις συνεχείς χρονιές σε τελικό  και τις δύο προηγούμενες πρωταθλήτρια ????
Τι  δείχνει αυτό   .   Δουλειά σε βάθος   .  Και δεν υπάρχει η παράδοση που έχουμε εμείς  στον άθλημα  αλλά λόγω μεγέθους ,θέλησης  και σωστής δουλειάς  έφτασαν γρήγορα στην κορυφή.
Γιατί επιτυχία δεν είναι να παίρνεις την ευρωλίγκα  με ξένους παίκτες αλλά να κερδίζεις  στα πρωταθλήματα υποδομών νεαρών ηλικιών έτσι ώστε όταν έρθει  το πλήρωμα του χρόνου  οι μεγαλύτερες εθνικές σου να έχουν  το καλό υλικό  που θα κερδίσει με την σειρά του.
Η  Ισπανία  το έκανε πράξη εδώ και χρόνια. Έχει υποδομές  τεράστιες σε όγκο οργάνωση κλπ.
Η ΣΕΡΒΙΑ  παρ όλη την κρίση που πέρασε σαν εθνική κρατική οντότητα κρατήθηκε και συνεχίζει να παράγει παίκτες και προπονητές. Αυτό σε οικονομικούς όρους λέγεται ΑΔΗΛΟΣ ΠΟΡΟΣ   είναι κάτι σαν το δικό μας ναυτιλιακό συνάλλαγμα.
Την σκυτάλη πήρε τώρα η Τουρκία.  Μετά το παγκόσμιο στην Κων/πολη  και την δεύτερη θέση που είχε πάρει  παράλληλα με την προβολή  που είχε τότε  έκανε εκείνες τις κινήσεις  που έδειξαν ότι θέλει να γίνει δύναμη στον χώρο. Σε συνεργασία με παίκτες του  ΝΒΑ  που είναι της ΝΙΚΕ   οργάνωσε σε όλη την επικράτεια  τουρνουά εκδηλώσεις  εγκαινίασε γήπεδα με τους παίκτες αυτούς   με λίγα λόγια έκανε τα πάντα για ρίξει το βάρος στην προβολή του μπάσκετ.

Η πρώτη θέση  είναι απόρροια της δουλειά της προσπάθειας και του ταλέντου αυτών των παιδιών.
Είναι η ευκαιρία που είχαν να παίζουν σε ομάδες με υποδομή   σε αντίθεση με ότι συμβαίνει με όλα τα άλλα τα παιδιά. Αυτοί που ξεχώρισαν  είναι προφανές ότι από πίσω έχουν μια τεράστια στήριξη γιατι το αξίζουν και έχουν επενδύσει πάνω τους όχι όμως η ομοσπονδία   αλλά οι ομάδες στις οποίες ανήκουν και είναι τυχαίο  ότι αυτές οι ομάδες είναι οι πρωταγωνιστές  στην χώρα μας ???
Καθόλου τυχαίο.
 Αντίθετα η ομοσπονδία  σε αντίθεση με τα παλαιότερα χρόνια  δεν κάνει τίποτα  μα τίποτα  ή για να υπάρχει και μέτρο δικαιοσύνης  το βάρος είναι στις δύο μεγάλες πόλεις ΑΘΗΝΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ  άντε και καμιά ακόμη.  Ποια είναι η υποδομή  και το έργο  στην επαρχία.
Το ενδιαφέρον τους είναι μηδαμινό.  Τι μας τσαμπουνάνε  για ανάπτυξη και πράσινα άλογα.
Τους έκατσε  η επιτυχία των παιδιών  και ως άλλοι κηφήνες ήρθαν για μία ακόμη φορά  να πάρουν μερίδιο προβολής.
Ποιες οι πιθανότητες  να πετύχουν παιδιά που δεν ανήκουν σε μεγάλες ομάδες. Αυτά τα παιδιά όλο αυτό τον καιρό είχαν την υποστήριξη των ομάδων τους βλέπε εφηβικό κλπ.
Ένας στρατός είναι από πίσω τους κάτι που το βλέπουμε σε πανελλήνια πρωταθλήματα όταν σε αυτές τις ομάδες υπάρχουν τρεις φυσιοθεραπευτές  και λοιποί παρατρεχάμενοι και οι ομάδες της επαρχίας μοιάζουν σαν άποροι συγγενείς.
Είναι ξεκάθαρο  ότι η ζυγαριά  έχει ρίξει όλο το βάρος σε μία πλευρά και οι όποιες επιτυχίες θα έρχονται όταν οι μεγάλες ομάδες του κέντρου θα είναι γεμάτες με παίκτες που έχουν πολύ ταλέντο όπως συνέβη τώρα.
Αυτά περί υποδομών  ας τα πουλήσουν αλλού.
Τι μένει λοιπόν για να υπάρξει προκοπή.
Απλά  να καταλάβουν οι ομάδες  πως πέφτει το βάρος των αποφάσεων σε αυτές.
Και φυσικά να πάρουν  απόφαση ότι σκοπός ύπαρξής τους είναι να βγάζουν παίκτες.
Αν το κάνουν αυτό δόγμα  τότε θα προχωρήσουν αναγκαστικά σε τομές.
Εδώ στέκει και η πρόταση άρθρο        http://xanthibasket.blogspot.gr/2015/07/blog-post_30.html    για το πως θα μπορούσε να γίνουν τα παιδικά πρωταθλήματα.
Είναι σαν μαγιά κίνητρο  να καθίσουν οι ομάδες και να δούνε τι πρέπει να κάνουν  και πως  για να υπάρξει έργο. Μπορεί αυτά που προτείνω να είναι 100%  πατάτες αλλά πιστεύω ότι αν μπούνε σε λογική διαβούλευσης  και κριτικής  αυτόματα αυτό σημαίνει απόρριψη  αλλά και ανάγκη κατάθεσης νέων προτάσεων.  Είδατε είναι μια αλληλουχία σκέψεων ενεργειών που οδηγεί  σε λήψη αποφάσεων.

Στην συνέχεια  η βαρυσήμαντη δήλωση της ΕΟΚ  για το μερίδιο που της αναλογεί  στην επιτυχία
των παιδιών.




ΠΗΓΗ.http://tsiotras.blogspot.gr

Τεράστια, αλλά και προϊόν των αναπτυξιακών προγραμμάτων της ΕΟΚ, χαρακτήρισε την επιτυχία της Εθνικής Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 στον Βόλο ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.




Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, με δηλώσεις του στο Arena FM 89.4, τόνισε πως το μέλλον ανήκει στους «χρυσούς» Έφηβους, που μακάρι να καταφέρουν να κερδίσουν μετάλλια και με τη «μεγάλη» Εθνική. Αναλυτικά τα όσα είπε…
Για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την ελληνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 στον Βόλο: «Αυτή η επιτυχία ανήκει στα παιδιά και στους προπονητές τους. Όταν κερδίζαμε το 1987 το Ευρωμπάσκετ οι γονείς αυτών των παιδιών ακόμα δεν… γνωρίζονταν! Άρα, είναι μια άμεση συνέχεια της δουλειάς που ξεκίνησε τότε, με τα αναπτυξιακά προγράμματα της ομοσπονδίας και αξίζουν συγχαρητήρια για την επιτυχία τους, που είναι πολύ μεγάλη, εάν αναλογιστεί κανείς ότι η Τουρκία, την οποία κερδίσαμε, είναι πολύ πιο έμπειρη ομάδα από τη δική μας».
Για το μέλλον των παιδιών: «Είναι μπροστά τους, αλλά ξέρουν και οι ίδιοι ότι χρειάζεται συνεχής προσπάθεια και εύχομαι να τους δω κάποια στιγμή να κερδίζουν και τίτλους με την Εθνική Ανδρών».
Για την ανδρική ομάδα, που ετοιμάζεται για το Ευρωμπάσκετ: «Είναι η πρώτη φορά, ύστερα από πολλά χρόνια, που όλοι όσοι προσκλήθηκαν είναι παρόντες. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την εθνική μας ομάδα, που πιστεύω ότι θα τα πάει καλά στο Ευρωμπάσκετ, αφού όλοι οι παίκτες είναι σε άριστη κατάσταση. Είμαι πολύ χαρούμενος που επιτέλους θα έχουμε μια πλήρη εθνική ομάδα, χωρίς απουσίες».
Για τη βοήθεια από την Πολιτεία: «Κάνουν λάθη οι πολιτικοί και όλα σε βάρος του ελληνικού Αθλητισμού. Τώρα, ανακοίνωσαν νομοπαρασκευαστική επιτροπή για τον Αθλητισμό, αλλά σε αυτή δεν συμμετέχουν οι άνθρωποι του Αθλητισμού. Τι να μας πουν οι δικηγόροι; Πού ξέρουν τα προβλήματα του χώρου, τα οποία μπορούν να αναπτύξουν πολύ πιο σωστά όσοι ασχολούνται καθημερινά με τον Αθλητισμό και μόνο αυτοί. Πάλι θα αποτύχουν στο σχεδιασμό…».

Για το μετάλλιο που έδωσε στον Αχιλλέα Μπέο: «Ήταν το δικό μου και το χάρισα στο δήμαρχο Βόλου. Ανεξάρτητα με όσα πιστεύει ο καθένας για τον Μπέο, είναι ο δήμαρχος της πόλης που φιλοξένησε άριστα το τουρνουά κι αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Πρώτα από όλα στους φιλάθλους, η συμπαράσταση των οποίων ήταν συγκλονιστική, αλλά και σε όλους τους φορείς που διοργάνωσαν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου