Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

ΕΘΝΙΚΗ Φιλικά στην ΞΑΝΘΗ

AFISA TELIKHΤην ευκαιρία  να απολαύσουμε την ΕΘΝΙΚΗ ομάδα μπάσκετ θα έχουμε  όλοι μιας και από 21-23  Αυγούστου  θα δώσει φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας με ΡΩΣΙΑ  ΒΟΣΝΙΑ  και ΤΣΕΧΙΑ  στο στολίδι της ΞΑΝΘΗΣ το Φ.Αμοιρίδης.
Είναι αλήθεια ότι όλο αυτό το διάστημα  οι άνθρωποι του Δήμου Ξάνθης έτρεχαν για να μπορέσει το Φ.Α  να είναι έτοιμο  να λυθούν προβλήματα χρόνων αλλά και να γίνουν οι επιδιορθώσεις  από τις ζημιές που έγιναν το τελευταίο διάστημα με κύρια αιτία την εγκατάλειψή του .
Χωρίς να υπάρχει ανάλογο γήπεδο πέραν της ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ  στην περιφέρειά μας είναι κρίμα αυτό το στολίδι να καταστρέφεται σιγά σιγά.
Το όραμα του Φ.Αμοιρίδη τελικά ήταν πολύ μεγάλο για να το αναλάβουν οι επόμενοι.
Αν είστε λίγο παρατηρητικοί θα προσέξετε εάν γιαπί που υπάρχει στην νότια είσοδο του γηπέδου.
Στα σχέδια ήταν να είναι ο ξενώνας φιλοξενίας παικτών και από πάνω πάρκιν αυτοκινήτων.
Τίποτα δεν έγινε και αντίθετα θα έλεγα οι διάδοχοι δεν μπόρεσαν να σκεφτούν τρόπους αυτό το γήπεδο να είναι γεμάτο με εκδηλώσεις αθλητικές.
Ένα απλό παράδειγμα.
Θα έπρεπε να υπάρχει η ανάλογη πίεση τουλάχιστον οι εθνικές ομάδες όλων των αθλημάτων σάλας να δίνουν το παρών μία φορά  το χρόνο για να μην πάω πιο πέρα για διοργανώσεις παίδων και εφηβικού αγοριών και κοριτσιών σε Πανελλήνιο επίπεδο.
Η χ΄ρονια δικαιολογία -καραμέλα ότι δεν υπάρχουν λεφτά  δεν μου λέει τίποτα.
Τώρα υπάρχει δικαιολογία πριν φάνηκε ότι δεν έστεκε. Γιατί με λίγα λόγια η αξιοποίηση του γηπέδου αυτού  θα λειτουργούσε ως ατμομηχανή για την προβολή της ίδιας της πόλης. Αυτή ήταν η σκέψη του Φ.Α   και κάπως έτσι έβαλε μπροστά το άλογο από το κάρο με την διοργάνωση των γιορτών παλιάς πόλης την αναβάθμιση των εκδηλώσεων της αποκριάς τις γιορτές νεολαίας κλπ.
Όλα τα παραπάνω δείτε πως λειτουργούν και τι αποτέλεσμα έχουν στην τοπική κοινωνία οικονομικά πολιτισμικά. Γιατί πέρα από την οικονομική ωφέλεια και την αρπαχτή κάποιων σε επίπεδο πολιτισμού κερδίζει η πόλη και οι κάτοικοί της.
Θέλει ανθρώπους με όραμα και διάθεση . 
       Θα είναι έτοιμο το γήπεδο  και θα απολαύσουμε έστω σε μορφή προετοιμασίας την Εθνική μας ομάδα.  Προβλέπω να είναι γεμάτο και τις τρεις ημέρες.

Πηγή  φωτογραφίας.http://www.thrakisport.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου