Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Ηρεμήστε παιδιά παιχνίδι είναι ...............

Προφανώς κάποιοι δεν ξέρουν δεν θέλουν να κάτσουν και να διαβάσουν .
Για όλους αυτούς που έχουν την εντύπωση πως τα χώνω στην Ασπίδα και αν είναι δυνατόν την θεωρώ την ίδια και τους παίκτες της κακούς και μιλάω με ειρωνεία  επαναφέρω ένα άρθρο πριν το παιχνίδι
 ΑΣΠΙΔΑ-ΑΓ.ΒΑΡΒΡΑ. Αυτό το παιχνίδι είχε την ιδιαίτερη σημασία για μένα .
 Και για να απαντήσω στον παράρα ξέρει αυτός...Όταν θα μπει να παίξει και τότε θα είναι έτοιμος να ξέρεις δεν πρόκειται να ξαναβγει............και αν το πιστέψει δεν ξέρω που μπορεί να σταματήσει η μπίλια.....................
Για διαβάστε αυτό αλλά κάντε και ένα ρεζουμέ σε προηγούμενα σχόλια .

Ασπίδα Ξάνθης – Αγ. Βαρβάρα
1/2  στις νίκες  και για τις δύο ομάδες.Από τρεις βαθμοί

Την τελευταία φορά που συναντήθηκαν  ήταν τη χρονιά 13-14  με τις δύο ομάδες  στην Γ΄Εθνική.
Η  ΑΣΠΙΔΑ  ήταν νεοφερμένη από το τοπικό πρωτάθλημα και η  ΣΑΝΤΑ  μετρούσε ήδη μία παρουσία.
Με  πρώτο βιολί  τον ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ  η  ΣΑΝΤΑ  τώρα ΚΟΥΜΛΕΛΗ  και  ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΤΗ  με τους υπόλοιπους  βασικούς που χρόνια την στηρίζουν  και η ΑΣΠΙΔΑ  πέραν των φοιτητών και του πολύπειρου ΤΑΤΑΡΗ  να  έχει στις τάξεις της παίκτες όπως ο ΣΤΕΑΦΝΙΔΗΣ  και ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ. Την αξία τους  κανένας δεν αμφισβητεί  και φάνηκε η απουσία του δεύτερου  στο παιχνίδι με την ΧΑΝΘ.
Τότε η ΑΣΠΙΔΑ  πέρασε σαν τρένο από τα ΠΟΤΑΜΟΥΔΙΑ  και δεν είχε κανένα πρόβλημα στην ΞΑΝΘΗ. Ήταν χρονιά ανόδου στην Β΄ΕΘΝΙΚΗ  με μια πολύ σπουδαία ομάδα  που έκανε τρομερά παιχνίδια. Μετά την εμπειρία της Β΄  κατηγορίας επιστροφή στην Γ  Εθνική  αλλά με πολλές αλλαγές πολλές αποχωρήσεις μεταγραφές  που  μείωσαν σε μεγάλο βαθμό την αγωνιστική της δυναμική.
ΤΑΤΑΡΗΣ -ΣΤΑΜΠΟΛΗΣ- ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΚΑΡΑΜΠΕΚΗΣ τέσσερις  απουσίες κάθε μία μεγάλης αξίας. Πόνεσε θα έλεγα πολύ η μεταγραφή του ΚΑΡΑΜΠΕΚΗ  αλλά φαίνεται να μετράει πιο πολύ η απουσία του Θ,Σταμπουλή.  Μαζί με την απουσία του ΠΑΛΑΚΗ  χάθηκε η δύναμη κρούσης  στην ρακέτα για την ΑΣΠΙΔΑ  με μόνο τον ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗ να παλεύει  και για πόσο άραγε.  Δεν υπάρχουν αρκετές βοήθειες  σε αντίθεση  με άλλες θέσεις που βρέθηκαν  τα αντίμετρα για να καλυφθούν τα κενά.
Ακόμη και έτσι  η ΑΣΠΙΔΑ  μπορεί να μην χτυπήσει άνοδο αλλά σε καμιά περίπτωση όπως πολλοί χαιρέκακα  πιστεύουν ότι θα έχει πρόβλημα παραμονής.
Το υλικό που έχει  είναι αξιολογότατο.

Φέτος  το πείραμα  συμμετοχής εφήβων  στην μεγάλη ομάδα μοιάζει σαν πρόκληση.
Φτάνει  να περπατήσει στην πράξη  και να μην γίνεται από υποχρέωση γιατί υπάρχει πολύ καλό υλικό  σε έφηβους και παίδες και θα ήταν κρίμα  να χάνεται αυτό στην λογική της πα΄σης θυσίας νίκη  . Έχω την εντύπωση πως  δεν μετράει τόσο ο όποιος στόχος άνοδος κλπ.  
Τόνισαν πως θέλουν να παίζουν καλό μπάσκετ να προσπαθούν και σιγά σιγά να δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις αναπλήρωσης των μεγαλύτερων σε ηλικία παικτών που όπως και να έχει δεν θα μπορούν σε λίγο να προσφέρουν  πολλά. 
Αν καταφέρουν να στήσουν μια ομάδα με δικό τους υλικό θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία τους. Δικαιώνουν κατά την άποψη μου και τον σκοπό ύπαρξης της ακαδημίας .Αυτό θα πρέπει να είναι ο μπούσουλας σε όλες τις ακαδημίες.
Ευκαιρίες στους νέους .

ΥΓ.

Είναι αλήθεια ότι τα έχω χώσει με τον τρόπο μου και να αδίκησα τους προπονητές της ΑΣΠΙΔΑΣ αλλά με σχεδόν 11-12  χρόνια δίπλα τους πιστεύω έχω κάθε δικαίωμα να λέω και την παπαριά μου. Αλλά να διαβάζω μαλακίες σχόλια για μια ομάδα που τουλάχιστον φετος δίνει μεγάλη σημασία στις υποδομές είναι τι να πω.
Βέβαια ακόμη και φέτος έγιναν κάποια χοντρά λάθη. Και αυτά τα λάθη τα ξέρουν καλύτερα και όταν γίνεται επισήμανση από μένα μοναδικός στόχος είναι το καλό της ομάδας.  Ξέρουν καλύτερα πως όταν έχω διάθεση για πείραγμα δεν υπάρχει τρόπος να με σταματήσουν αλλά τονίζω πιστεύω ότι έχω δικαίωμα να πειράξω τον Παναγιωτόπουλο τον Κώστα τον Ιωαννίδη τον Πριονοκορδέλα Κωτάκη τον Νεδήμ αλλά και τους γονείς που έχουμεε περάσει τόσα και τόσα . Όπως έχω δικαίωμα να πειράζω τον Γιάννη τον Στεφανίδη τον Τόλη τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας αλλά έχω επίσης και το δικαίωμα να θεωρώ απώλεια την φυγή του Δ.Καραμπέκη.
Τόσα χρόνια κοίταζα να μην κάνω κακό κυρίως σε παιδιά-παίκτες. Ιδιοτέλεια δεν ειχα ποτέ για κανένα και δεν ξεχώριζα ομάδες παρόλο που μεγάλωσα με την ΑΣΠΊΔΑ και θεωρώ ότι είμαι ένα μικρό μέρος της.
Κάποτε όταν όλοι ήταν απέναντι μαζί πήγαμε κόντρα σε όλους και σε όλα . Αν υπάρχει δικαίωση είναι άλλο θέμα αλλά τουλάχιστον το παλέψαμε και κυρίως αυτοί γιατί δεν φοβήθηκαν τις συνέπειες.Και για να είμαι δίκαιος όχι μόνο η Ασπίδα αλλά και ο Αρίωνας από την Ξάνθη και λίγοι ακόμη αλλά αρκετοί για να τινάξουν την μπουγάδα στον αέρα.
 Κάποιοι άλλοι κρύφτηκαν και τώρα βγαίνουν και θέλουν μερίδιο στα λάφυρα.
Και μετά από τόσα χρόνια μαζί έχω το δικαίωμα να υποστηρίζω και άλλη ομάδα την οποία πέρα από τους προφανείς λόγους όσοι με διαβάζατε ξέρετε ότι την είχα μια ιδιαίτερη συμπάθεια.
Πολλοί από αυτούς που θέλουν να λέγονται φίλαθλοι της ομάδας να ξέρουν ότι αντίθετα από ότι πιστεύουν κάνουν κακό. Θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί σε κάθε επίπεδο από την συμπεριφορά τους στο γήπεδο μέχρι του σημείου που το παίζουν προστάτες και γράφουν πολλά και διάφορα.
Για τους άλλους που βγάζουν χολή για την ομάδα αλλά πιστεύω για όλες τις υπόλοιπες ομάδες πλην αυτής που παίζει ο κανακάρης τους  να ξέρουν  πως τουλάχιστον φέτος η δουλειά που γίνεται είναι στον καλύτερο δρόμο και έχει καρπούς πολλούς να μαζέψουν. Τα λάθη που έγιναν την περίοδο που ομάδα ανέβαινε τρένο κατηγορίες είναι ξεκάθαρο ότι θέλουν να τα διορθώσουν. Και καλά κάνουν και μαγκιά τους . Και θα πρέπει τουλάχιστον να τους πούμε ένα μπράβο για αυτήν την προσπάθεια. 
Βλέποντας ότι δεν υπάρχει καλή διάθεση όλοι είναι με το ζωνάρι λυμένο-έτοιμοι για καυγά . 
Κάτω από τέτοιες συνθήκες κάθε προσπάθεια που έχει μέσα και λίγο χιούμορ θεωρείται προσβολή . Ο σκοπός ήταν να υπάρχει αλλαγή κλίματος και διάθεσης να πάψουμε να τα βλέπουμε όλα μαύρα . Και στο κάτω κάτω δεν φταίνε οι ομάδες ένα μπλοκ εάν έχουμε τα χίλια μύρια προβλήματα και μας πηδάνε άλλοι. Αντί λοιπόν να υπάρχει θετική σκέψη βγαίνει η πίεση της καθημερινότητας  σε κάθε κίνησή μας. Νεύρα γκρίνια και μιζέρια. Κατάλαβα ότι μόνο κακό  κάνω . 
Θα πρέπει να καταλάβω ότι δεν υπάρχει καλή πρόθεση  και να σταματήσω να σχολιάζω με τον δικό μου τρόπο. Όταν ξεπερασθούν αγκυλώσεις τότε τα ξαναλέμε.
 Κλείνοντας λοιπόν αν δεν μπορείτε να κάνετε καλό  τουλάχιστον προσπαθήστε να μην κάνετε κακό. 
 

2 σχόλια:

  1. Τέλος μέχρι νεωτέρας ξανα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι με τίποτα. Απλά πολύ δουλειά εξωτερική έπεσε και δεν προλαβαίνω. Θα βλέπω ότι ματσάκι μπορώ και θα γράφω αυτά που βλέπω . Θα ακολουθήσω όμως μια σπουδαία συμβουλή. Να αποφεύγω να παίρνω θέση και να δίνω το δικαιωμα σε εσάς να σχολιάζετε άρθρα. Είναι μια τιμωρία γιατί πουθενά αλλού δεν μπορείται να ανεβαζετε σχόλια. Και αυτό το δικαίωμα θα το χάσετε από μόνοι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή