Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Πριν την έναρξη.

Σιγά σιγά  θα αρχίσουν όλες οι ομάδες  το βασικό στάδιο προετοιμασίας τους.
Παράξενη εποχή με μεγάλη αυτοσυγκράτηση από όλους  επηρεασμένι κυρίως από τα πολιτικά δρώμενα. Το ρευστό τηςπολιτικής κατάστασης  επηρεάζει σαφώς  και το μπάσκετ.
Στα ωραία  η κατάκτηση της πρώτης θέσης  από τους μικρούς  που έδωσε για άλλη μία φορά χαρά  και μια αισιοδοξία σε όλους ότι με προσπάθεια και με ειλικρινή διάθεση πολλά μπορεί να γίνουν και να αλλα΄ξουν.
Το σίγουρο είναι πως το χαρήκαμε όλοι ξεδώσαμε  ευχάριστα  και ξεφύγαμε από το μίζερο κλίμα έστω για λίγο.
Κινήσεις έχουν γίνει από αρκετές ομάδες και η αναφορά πρώτα για την Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ  που φέτος έχει άρωμα ΕΚΑΣΑΜΑΘ.
Αλλαγές από ΙΚΑΡΟΥΣ ,ΟΡΦΕΑ  Ν.ΣΚΟΠΟΥ μεγάλες  αλλαγές στην ΣΑΝΤΑ  προσθήκες αξιόλογες από την  ΑΕΚ κινήσεις από ΓΑΣ  και   προσπάθεια  από ΓΣΕ  να μείνει ζωντανός  και τέλος  προσπάθεια από ΑΣΠΙΔΑ  να κλείσει τρύπες.
Ούτε  θεαματικές κινήσεις  αλλά ούτε και στασιμότητα.
  
Ήδη υπάρχει  έντονος προβληματισμός  από την πλειοψηφεία του ΔΣ  της Ένωσης  η οποία  στις επόμενες συνεδριάσεις θα είναι κα΄τι σαν επιτροπή κατάθεσης προτάσεων για την καλύτερη διεξαγωγή όλων των πρωαθλημάτων ευθύνης της.
Μακάρι  όλα όσα θέλουν και σκέφτονται να γίνουν πράξη  και να δωθούν λύσεις με μακροπρόθεσμη λογική. Καλύτερα να περιμένουμε λίγο για να έρθουν τα όποια αποτελέσματα  τα οποία θα μπορούν και να κριθούν  παρά να πάνε σε βιαστικές  επιφανειακές λύσεις.

Στο Ανδρικό της ΕΚΑΣΑΜΑΘ   το σίγουρο είναι ότι φέτος οι ομάδες θα έχουν πολλά παιχνίδια με πολλά στοιχήματα ανοιχτά κατά πόσο θα καθιερωθούν κάποιες κινήσεις  αξιοποίησης  του πρωταθλήματος.
Εδώ  δεν υπάρχει και μεγάλη κίνηση. Το σίγουρο είναι πως στον πρώτο όμιλο πα΄λι πραταγωνιστές θα είναι ΑΣΤΕΡΑΣ  και  ΠΑΝΣΕΡ/ΚΟΣ   με μεγάλο ερωτηματικό του ΤΙΤΑΝΕΣ  . Δεν υπάρχει πληροφορία  για αποχωρήσεις  ανανεώσεις  τίποτα  κυριολεκτικά.
Στον άλλο όμιλο το μεγάλο πλήγμα το δέχθηκε ο ΕΘΝΙΚΟΣ  με την αποχώρηση του ΤΕΛΟΥΔΗ.
Κανένα νέο  από ΑΡΙΩΝΑ   για αναπλήρωση κενών  . Εκπρόσωπος της ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ένας και μοναδικός ο ΑΙΑΝΤΑΣ.
Το τι θα μπορέσει να κάνει  είναι ερωτηματικό.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ και ΕΘΝΙΚΟΣ   οι εκπροσωποι της ΑΛΕΞ/ΛΗΣ. .
ΘΥΕΛΛΑ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΟΥΦΛΙ  και  ΦΙΛΙΑ  συμπληρώνουν τον όμιλο.

4 σχόλια:

  1. μια ερωτηση να κανω.θελω να κρινεις ολους τους προπονητες τους διαιτητες κριτες και την καθε ομαδα με το δικο σου ματι.με ονοματα ,οχι γενικοτητες.ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό είναι πολύ δύσκολο για πολούς λόγους.
    Άντε για προπονητές να πάρω τα στατιστικά και να δώσω μια απάντηση.Και αυτό φυσικά για λίγους προπονητές γιατί αν ζητάς για το σύνολο δεν είναι ούτε σωστό ούτε δυνατόν να γίνει και σου δίνω παράδειγμα. Πως να αξιολογήσεις προπονητή παιδικής ομάδας όταν τη συγκεκριμένη χρονιά το υλικό του είναι για τα μπάζα . Ποιό το μέτρο αξιολόγησης ???
    Πως να αξιολογήσεις προπονητή όταν στην ομάδα που εργάζεται η φιλοσοφία που υπάρχει δεν τον αφήνει να κάνει τίποτα???
    Ποιό εύκολο είναι να γίνει μια αξιολόγηση για διατητές γιατί πολλές φορές έχει γίνει αυτό στον σχολιασμό παιχνιδιών.
    Κάποιοι από αυτούς δεν θα έπρεπε ούτε την πόρτα να περνάνε όχι να έχουν σφυρικτρα στο στόμα τους. Αλλά η δικαιολογία είναι ότι δεν υπάρχουν πολλοί και αναγκαστικά παίζουν. Τώρα αν θέλεις ονοματα νομίζω θα είναι πλεονασμός.
    Για τους κριτές εντάξει ρε παιδιά δεν υπάρχει λογική κριτικής για το έργο τους. Ούτε επηρεάζουν ούτε είναι ρυθμιστές αποτελεσμάτων.
    Είναι από τις γραφειοκρατικές δουλειές στον χώρο.
    Η πιο πονηρή ερώτηση θα ήταν " Ποιόν υποστηρίζουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης εφημεριδες σαιτ κλπ" Εκεί θα μας έπιανες όλους ξεβράκωτους...................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. επειδη βλεπω αρχισαν τα οργανα περι διαιτητων και οαδων και προπονητων θα ελεγα οι ιδιοι προπονητες να αξιολογουσαν τους εαυτους τους κα τους οποιους διαιτητες εχει η περιοχη τους.επειδη εχω δει πολλες διαιτησιες θα σας πω εγω με ονοματα αφου βλεπω χρονια μπασκετ οχι στη τηλεοραση αλλα στα γηπεδα.θα αρχισω χωρις να παρεξηγουμαι για τη σειρα νεοι διαιτητες προσπαθουν αλλα υπαρχει μεγα χασμα με τους παλιους οχι τοσο με κολοκυθα την αλλη την κοπελα οσο με ρουκα και αυτο το λεω χωρις να θιγονται οι παραπνωδιαιτητες που δεν τους εχω δει σε εθνικα ματς.κολοκυθας ο βασιλακης της ασπιδας και πανω στα νευρα της ανω ομαδας ο κακος διαιτητης .ειναι λιγο αποτομος και ειρωνικος αλλα πιστευω με τα ετη θα στρωσει. την κοπελα οσο λιγο την ειδα εχει καταπιει τη σφυριχτρα και αφηνει πολυ παιχνιδι ισως ειναι κακο γιατιενα σκληρο φαουλ μπορει να γυρισει αποτομ α σε αντιαθλητικο.τον ρουκα τωρα επειδη ειναι ο μονος με παραστασεις σε εθνικα προσπαθει να βαλει τα πραματα στη θεση τους με βαση τους κανονισμους και τα εθνικα του ματς αλλα ισως με αποτομο τροπο και νευρικο και τα ακουει που και που και αρχιζει τις τεχνικες ισως μερικες φορες διακιολογημενα γιατι αλλιως η κατασταση θα γυρισει σε συρραξη.το κακο για αυτον ειναιπου εφυγε ο σαλικιδης μια ηρεμη δυναμη.ολοι αυτοι οι διαιτητες οπως και ο ντουρας που τον ειδα με ασπιδα στη β δεν εχουν παραστασεις εκτος των εθνικων αγωνων , παραστασεις αλλων ομαδων σε τοπικα ματς λογω οικονομικων αποζημιωσεων και ετσι ανκυκλωνονται ολοιι οι παικτες και ο ι προπονητες και οι ιδιοι διαιτητες σε μια ανακυκλωση σφυριγματων αντιδρασεων -πολλες φορες παραπαιδειας και αγνοιας κανονισμων απο την κερκιδα και μερικες φορες και απο τις ιδιες ομαδες.φτανει με τους διαιτητες.οτι ξερουν ας το μεταδωσουν σε ολους μας ομαδες κερκιδα προπονητες παικτες.για τις ομαδες ισχυει οτι και για τους διαιτητες δλδ αναξυκλωση παικτων γερασμενα κορμια και αρα συστηματα μειωση διαθεσης απο τους νεους παικτες και πολυ μικρη παραγωγηκοτητα μιας και την πολη δυο ειναι οι ομαδεςενω αλλου ειναι 5 και 6 ομαδες .αρα συναγωνισμος περιορισμενος οι ιδιοι στις κερκιδες ξερολες των συστηματων τωνικανοτητων των γιων τους και ικανοτεροι των προπονητων και συναμα σοφοτεροι και διακιοτεροι των διαιτητων. αυτα και φετος με υγεια ,καθε περσυ και καλυτερα , α! και οι φυακες να συντηρουσαν οπως και ομαδες καθαρα τα γηπεδα τους θα ηταν λιγο καλυτερα . αυτα απο εναν φιλαθλο απλο του μπασκετ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ποτέ μπορουσε να γίνει αυτό που προτείνεις να αξιολογούν προπονητές του διαιτητές και ανάποδα θα ήταν μια καλή αρχή.
    Για πολλούς και διάφορους λόγους το επίπεδο διατησίας δεν είναι καλό.
    Την κύρια ευθύνη την έχουν οι υπεύθυνοι Συν. Διαιτητών γιατί δεν προσπαθούν να γίνουν κυριολεκτικά ανεξάρτητοι.
    Οι προπονητές είναι μια γλυκόπικρη ιστορία.
    Υπάρχουν σε κάθε χώρο καλοί και κακοί αλλά πως θα γίνει το ξεκαθάρισμα.Πολλές φορές είναι η μοναδική πηγή εσόδων.
    Για τα ονόματα που έγραψες νομίζω ότι πανω κάτω συμφωνώ . Ο Βασιλάκης είναι από τους πιο ελπιδοφόρους και φυσικά κάνει λάθη αλλά μαθαίνει από αυτά. Τώρα εάν ενοχλεί το όποιο του στυλ Ξυδάκι ....
    Για την κυρία και μόνο που σφυρίζει σε μια ζούγκλα είναι μαγκιά. Τώρα εάν καταφέρει να ξεπεράσει το πρώτο στ΄διο φόβου και αποκτήση τσαμπουκά θα γίνει καλή.
    Κάποτε είδα παιχνίδι με το δίδυμο ΝΤΟΥΡΑΣ -ΡΟΥΚΑΣ . Ίσως η καλύτερη διαιτησία που είδα τόσα χρόνια. Το είχα γράψει και το είχα ως παράδειγμα μίμησης. Αλλά Αλλά ένα μεγάλο αλλά σε εκείνο το παιχνίδι και οι δύο δεν ασχολήθηκαν ούτε μία στιγμή με την κερκίδα αντίθετα ήταν δίπλα στους παίκτες (εφηβικό) συμβούλευαν και έκαναν ότι πρέπει για να κερδίσει το μπάσκετ και αυτοί οι ίδιοι.
    Μόνο που δεν υπήρξε συνέχεια. Όταν αυτοί οι δύο που ξέρουν από διαιτησία γυρίζουν το κεφάλι στην κερκίδα τότε χάνουν την μπαλα.
    Τόσο απλά.
    Με τον ΣΑΛΙΚΙΔΗ το πρόβλημα ήταν πως στο τέλος δεν είχε την όρεξη να δείξει. έμοιαζε να δείχνει ότι κάνει αγγαρεία. Αντίθετα θα μπορούσε να γίνει ΔΑΣΚΑΛΟΣ στους νέους αλλά για δικούς του λόγους και τους κατανοώ δεν το έκανε.
    Είμαι κάθετα αρνητικός όταν διαβάζω για προπονητές μπαμπάδες που κάνουν κακό στα παιδιά. Όταν οι προπονητές οι σύλλογοι έχουν τετόιο επίπεδο και δεν θα χρειάζεται βοήθεια από γονείς τότε ναι να σωπάσουν αλλά τώρα εάν μείνουν τα παιδιά στα χέρις τους ζήτω που κάηκανε.
    Όσο στραβός και να είναι ο κάθε γονιός το πολύ πολύ να κάνει καμιά μικρή παπαριά. Άντε να χαλάσει το κλίμα με τους υπόλοιπους γονείς. Τις παπαριές των προπονητών στα παιδιά τις ζύγισε πόσο κάνουν και τι αποτελέσματα έχουν στην ψυχολογία των παιδιών???
    Δεν γίνεται να κάνει λάθος μόνο ο γονιός και όλοι οι υπόλοιποι να είναι εντάξει???
    Όχι μόνο να μιλάνε οι γονείς αλλά να είναι πάντα δίπλα στα παιδιά και να είναι συνεχώς επικριτικοί στους προπονητές. Ο φόβος φυλάει τα έρμα.
    Τώρα για τα ρόστερ θα πρέπει να γίνει κάτι και να παίζουν κυρίως μικροί χωρίς αυτό να σημαίνει αποκλεισμός για τους μεγαλύτερους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή