Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Τις ευκαιρίες πρέπει να τις αρπάζουμε.

Πιστεύω ότι είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία που έχουν οι ομάδες να πάρουν την τύχη στα χέρια τους.
Σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΚΑΣΑΜΑΘ  όπως και σε κάθε καταστατικό ανώτατη αρχή λήψεως αποφάσεων είναι η Γενική Συνέλευση. Και τα μέλη αυτής οι ομάδες.
Με μια συνολική δύναμη περίπου 35-36  ενεργών σωματείων μπορεί το ένα τρίτο 1/3  των μελών να ζητήσει έκτακτη Γ.Σ  με στοιχειοθετημένες προτάσεις προς συζήτηση.
Έτσι λοιπόν εάν 12  περίπου ομάδες κατεβάσουν μια κοινή πρόταση προς συζήτηση είναι αναγκασμένο το Δ.Σ  μέσα ένα εύλογο χρονικό διάστημα το οποίο φαντάζομαι δεν μπορεί να είναι πάνω από ένα μήνα να καλέσει Γ.Σ  των μελών της με θέμα συζήτησης την πρόταση .
Και ποια είναι η πρόταση .
Αυτή που θέλουν όλες οι ομάδες αλλά κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους γιατί πλην ελαχίστων κανένας δεν  θέλει να δείξει πως είναι ο κακός .
Απλά λοιπόν σε μια κόλλα χαρτί μπορεί να ζητήσουν να συζητηθεί για τη νέα χρονιά ο τρόπος διεξαγωγής των πρωταθλημάτων .
   "Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνουμε ότι ζητάμε την σύγκληση έκτακτης Γ.Συνέλευσης στα πλαίσια του κανονισμού της ΕΚΑΣΑΜΑΘ με θέμα προς συζήτηση
 "Τρόπος διεξαγωγής της επόμενης αγωνιστικής περιόδου στο πρωτάθλημα ανδρών ".

Εννέα  λέξεις και αυτόματα η μπάλα γυρίζει στο παρκέ.
Εκεί θα φανεί ποιος θέλει τελικά και ποιος δεν θέλει να αλλάξει το χειρότερο σύστημα διεξαγωγής των πρωταθλημάτων.
Και αν θέλουν να κατεβάσουν πρόταση μπορούν και ακολουθεί ένα παράδειγμα με μια πρόταση που πιστεύω ότι είναι η πιο ενδεδειγμένη.
Μία  στην κατηγορία ΑΝΔΡΩΝ   κατάργηση των δύο Α1  και  Α2  και διαχωρισμός της σε δύο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια.  Οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο με την διαδικασία του final four θα αγωνίζονται για το ποια ομάδα θα παίρνει το εισιτήριο ανόδου στην Γ΄ΕΘΝΙΚΗ.
Ούτε υποβιβασμό ούτε κατατάξεις πέραν των 4ων πρώτων.
΄Και είναι και αυτό πρόβλημα ας πηγαίνουν οι δύο πρώτοι από κάθε κατηγορία να παίξουν στις 3εις στις 4εις νίκες. Αυτά είναι προβλήματα και ζητήματα που λύνονται στη συνέχεια αρκεί να τεθεί και να περάσει η κύρια πρόταση που αλλάζει τα δεδομένα
Έτσι όπως έδειξε η πράξη  ο μεγάλος βραχνάς το οικονομικό μπορεί να μην λύνεται αλλά οι ομάδες παίρνουν ανάσες. Αυτές που θέλουν άνοδο και ρίχνουν χρήμα και χρόνο μπορούν να την διεκδικήσουν  . Αυτές που θέλουν να κάνουν μια καλή αγωνιστική χρονιά με πολλά παιχνίδια θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν. Στο τέλος στην σούμα θα έχουν κάθε Σάββατο  παιχνίδι  και όχι μόνο δώδεκα παιχνίδια όλη τη χρονιά.
Και αυτές που δεν ενδιαφέρονται για ανόδους  και καλές θέσεις θα έχουν την ευκαιρία να δώσουν χρόνο  και ευκαιρίες στα μικρά παιδιά στο μέλλον τους ουσιαστικά.
Ποιο μεγαλύτερο κίνητρο από αυτό.Και φαντάζομαι πολλά άλλα που θα βγούνε στην πορεία.

Είναι λοιπόν τεράστια ευκαιρία οι ομάδες και ξέρω ότι το θέλουν αλλά πάντα υπάρχει ο δισταγμός να πάρουν την τύχη στα χέρια τους.
Από την στιγμή που η ΕΝΩΣΗ  δεν τα χρήματα  για να πληρώνει διαιτητές κριτές μετακινήσεις και αυτόματα περιορίζεται σε ρόλο διεκπεραιωτή κληρώσεων και ψηλής απλά εποπτείας θα πρέπει τις όποιες αποφάσεις να τις παίρνουν οι ομάδες . Αυτό έπρεπε να είναι ο κανόνας πάντα αλλά στις καλές εποχές που υπήρχε χρήμα ήταν ένας τρόπος πίεσης στις ομάδες και τις αποφάσεις τις έπαιρναν οι σοφοί ΓΕΡΟΝΤΕΣ.
Τώρα θα δείξει το πράγμα ποιοι θέλουν να ακούσουν την φωνή των ομάδων και ποιοι απλά λειτουργούν για ιδίων όφελος ή ακόμη χειρότερα από έλλειψη φαντασίας και άγνοιας.
Γιατί τελικά δεν ξέρω εάν είναι καλύτερα να σε διοικεί κάποιος που θέλει να βγάλει το κάτι τοις αλλά ξέρει ότι πρέπει πρώτα να παρουσιάσει κέρδος και μετά να γευτεί και αυτός καρπούς  ή αυτός που στερείται στόχων και φαντασίας.
Σχεδόν 4 χρόνια γράφω πως πρέπει οι ομάδες να ξυπνήσουν και να πάρουν την τύχη τους στα χέρια .
Έτσι όπως είναι τα δεδομένα δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.
Μήπως όμως έπαθαν και τίποτα οι ομάδες που πήγαν κόντρα????
Τι έπαθε η ΑΣΠΙΔΑ που είδε ξαφνικά να την σέβονται όπως και ο ΑΣΤΕΡΑΣ ο ΑΡΙΩΝΑΣ με την μεγάλη επιτυχία του Εφηβικού .Τι μπορούσε να πάθει η ΦΙΛΙΑ όταν κοινώς παράγοντας σε αυτές τις ομάδες ήταν η στήριξη σε δικά τους μέσα και η πολύ καλή υποδομή και οργάνωσή που έφτιαξαν.
Ποιο θα ήταν το κόστος πχ  για την ΑΕΚ  που άφησε παλιές νοοτροπίες και έφτιαξε μια αξιοζήλευτη υποδομή και πορεύεται με γνώμονα την οικονομική αυτοτέλεια.
Απόδειξη καλύτερη από την ΣΑΝΤΑ υπάρχει. Βάλαν κάτω το κεφάλι και αλλάζουν πορεία. Ποιος θα μπορέσει να σταθεί τροχοπέδη στην προσπάθειά τους και ποιόν εκτός του κακούς του εαυτού έχουν να φοβηθούν.
Δεν ξέρω εάν εγώ τα βλέπω τόσο απλά ή απλά ο φόβος μιας σύγκρουσης (τώρα ειδικά νάχαμε να λέγαμε σύγκρουση με τους πεθαμένους) το βίωμα χρόνων δεν τους αφήνει  να πετάξουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου