Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ευχαριστήρια επιστολή προς γονείς.

Αποτέλεσμα εικόνας για βαχαριδης χρηστοσΓια την σχέση προπονητή παιδιών τα έχουμε πει πολλές φορές . Είναι μια δύσκολη σχέση που όμως βρίσκει είτε έτσι είτε αλλιώς σημεία συνεργασίας και προχωράει. 

Το δύσκολο είναι η σχέση προπονητή γονιών. Το ξέρετε ότι είμαι της άποψης πως είναι μια τριμερής σχέση. Ο μικρός παίκτης πέρα από τον προπονητή που του μαθαίνει μπάσκετ και ίσως συμπεριφορά έχει και τον γονιό που είναι πάντα δίπλα του και όχι μόνο. Είναι το ταξί ο ταμίας το στήριγμα του παιδιού αλλά και της ίδιας της ομάδας. Η συμμετοχή του αναβαθμίζει το ίδιο το άθλημα  αλλά παράλληλα ίσως να δημιουργεί προβλήματα. Ακόμη και έτσι ποτέ δεν πρέπει να παίρνονται αποφάσεις με μόνο γνώμονα πως εμείς τα ξέρουμε όλα είτε από τη μεριά του προπονητή -ομάδα είτε από τη μεριά του γονιού προπονητής κερκίδας. Αν ακούσει ο ένας τον άλλο κάτι καλό βγαίνει πάντα.
Το διάλογο το επινόησαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι δεν πρέπει να τον φοβόμαστε.
Έτσι λοιπόν είναι ότι καλύτερο μια επιστολή ευχαριστήρια προς τους γονείς από τον προπονητή παιδικής ομάδας και συγκεκριμένα από τον προπονητή της παιδικής ομάδας της ΑΣΠΙΔΑΣ  
Χρήστο Βαχαρίδη. 



Έφτασε το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας. Ξεκίνησε σχεδόν ένα χρόνο πριν με την επιλογή των παικτών περίπου τέτοια εποχή το 2014. Για μια ακόμη φορά η ομάδα κατάφερε με πολύ προσπάθεια από τα παιδιά να φτάσει στην τελική φάση και να κλείσει την αγωνιστική σαιζόν με νίκη .
Μαζί με τα παιδιά περάσαμε πολλές στιγμές .Είναι αλήθεια ότι παρόλο που είχαν φορτωμένο μαθητικό πρόγραμμα ήταν συνεπή στις σχεδόν καθημερινές προπονήσεις και στα παιχνίδια που ακολουθούσαν. Τα έβγαλα πέρα με συνέπεια και ωριμότητα που διακρίνει κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες. Η ενασχόλησή τους με το μπάσκετ πέρα από την σωματική αθλητική βελτίωση είναι ξεκάθαρο ότι τους βελτίωσε και θα τους βελτιώνει όσο θα ασχολούνται σαν άτομα και αυριανούς πολίτες της χώρας.
Είναι φανερό ότι αυτά τα παιδιά έχουν και την ανάλογη υποδομή και υποστήριξη από τον στενό οικογενειακό περιβάλλον τους. Και εδώ είναι που θέλω να σταθώ .
Μπορεί να είναι σημαντικό να έχεις όλα τα εφόδια για να στήσεις μια ομάδα αλλά χωρίς την αρωγή και την συμπαράσταση με κάθε μέσο και ανάλογα την δυνατότητα του καθενός στην δύσκολη εποχή που ζούμε δεν θα υπήρχαν τα σημερινά αποτελέσματα.
Είμαι τρία χρόνια προπονητής στην ομάδα και θέλω να τονίσω χωρίς να μειώσω κανένα γονιό από προηγούμενα έτη ότι η συνολική λειτουργία και το επίπεδο συνεννόησης που υπήρχε μεταξύ μας ίσως ήταν το καλύτερο που συνάντησα. Το ξανατονίζω πως αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι είχα πρόβλημα με τους γονείς των παιδιών από τις προηγούμενες χρονιές αλλά επειδή θα πρέπει να επιβραβεύεται η άριστη σχέση φέτος πιστεύω ότι πλησιάσαμε το ιδανικό .
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον καθένα προσωπικά για την πολύτιμη βοήθεια που παρείχε και για μένα δεν μετριέται η βοήθεια ανάλογα με το ύψος της αλλά με το ποσοστό διάθεσης που υπήρχε να βοηθήσει ο καθένας όπως μπορεί. Σε ότι και να ζήτησα πάντα είχα την βοήθεια των γονιών χωρίς να υπάρχει παραμικρή υποψία γκρίνιας. Και πως μπορεί να συμβεί αυτό όταν σκοπός όλων μας ήταν το κοινό καλό των παιδιών . Πιστεύω ότι εάν λειτουργούμε σε αυτά τα πλαίσια θα κερδίζουμε όλοι και κυρίως τα παιδιά μας γιατί τα  νιώθω σαν δικά μου . Κύριοι εύχομαι να συνεχίσετε να είστε δίπλα στα παιδιά σας και στους ανθρώπους που εμπιστευθήκατε να μάθουμε τα παιδιά σας ότι και να είναι αυτό .Σας ευχαριστώ για την άψογη ειλικρινή  συνεργασία  σας.
Με τιμή  Χρήστος Βαχαρίδης 
Προπονητής παιδικής ομάδας ΑΣΠΙΔΑ- ΞΑΝΘΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου