Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Β΄ΕΘΝΙΚΗ 24/1/15

Mια σπουδαία ευκαιρία για νίκη έχασε για άλλη μία φορά η ΑΣΠΙΔΑ.
Ήττα με 70-66 από το ΣΤΡΑΤΩΝΙ και μετράει δύο ήττες εντός εκτός κάτι που σίγουρα βάζει τε΄ραστια προβλήματα στην προσπάθεια για σωτηρία.

Την ίδια ώρα ο ΓΑΣ έσπαζε το ρόδι και έκανε την πρώτη του νίκη με αντίπαλο την ΧΑΝΘ.
Έπρεπε παίκτες και προπονητής να αποδείξουν ότι μπορούν να φύγουν με ψηλά το κεφάλι από τη κατηγορία . Για το γαμώτο τη περηφάνια αυτό το παιχνίδι δεν χανόταν.
Η νίκη αυτή του ΓΑΣ βολεύει την ΑΣΠΙΔΑ και αυτή με τη σειρά της έκανε τη δουλειά με το ΣΤΡΑΤΩΝΙ η συνέχεια θα ήταν ακόμη καλύτερη. Για τη συνέχεια η ΑΣΠΙΔΑ έχει μια σπουδαία ευκαιρία να πάρει πολύτιμες ανάσες και βαθμούς δύο παιχνίδια εντός με πρώτο τον ΓΑΣ και στη συνέχεια του ΤΙΤΑΝΕΣ ΠΑΛΑΜΑ.

   Τι έγραψε το επίσημο σαιτ της ΑΣΠΙΔΑΣ
    
ΑΤΥΧΟΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ
Δεν τα κατάφερε η ανδρική μας ομάδα να φύγει με το διπλό από το Στρατώνι, καθώς το κακό πρώτο δεκάλεπτο, η αστοχία στις βολές (11/20) και η ατυχία στα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν καθοριστικοί παράγοντες στην έκβαση του παιχνιδιού.
Η ομάδα μας ξεκίνησε πολύ νωθρά το πρώτο δεκάλεπτο, ήταν πολύ κακή στην άμυνα και έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να αποκτήσουν εύκολα διαφορά 15 πόντων (28-13). Στο δεύτερο δεκάλεπτο η κατάσταση άλλαξε με την ομάδα μας να σφίγγει την άμυνά της, να έχει καλές επιλογές στην επίθεση και να μαζεύει στο ημίχρονο την διαφορά στους 7 (41-34).
Στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίκτες μας συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και έχοντας συνέπεια στην άμυνα μείωσαν στο 56-52. Αν ήταν στοιχειωδώς εύστοχοι στις βολές και δεν χανόταν και κάποια εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό το αποτέλεσμα του δεκαλέπτου θα ήταν πολύ καλύτερο για την ομάδα μας.
Στα τελευταία δραματικά λεπτά οι παίκτες μας έκαναν υπερπροσπάθεια και μείωσαν σε 67-66. Σε εκείνο το σημείο η τύχη γύρισε την πλάτη στην ομάδα μας, καθώς δύο τρίποντα από Στεφανίδη και Σταμπουλή δεν βρήκαν στόχο και ένα επιθετικό ριμπάουντ του Δενδρινού χρεώθηκε στην συνέχεια επιθετικό φάουλ από τους διαιτητές. Παρ' όλα αυτά η ομάδα μας δεν τα παράτησε και στα 3,1" είχε την ευκαιρία με τον, πολύ καλό σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, Κουτσογιάννη να στείλει το ματς στην παράταση. Δυστυχώς οι βολές ήταν άστοχες (η δεύτερη από επιλογή του προπονητή μας) και οι γηπεδούχοι με 2 βολές στο 1" έγραψαν το τελικό 70-66.
Οι παίκτες μας με την εμφάνισή τους από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά απέδειξαν ότι η βαθμολογική θέση που έχουν είναι άδικη και δεν αντικατοπτρίζει την ποιότητα και την προσπάθεια που καταθέτουν στο παρκέ.
Τα επόμενα δύο εντός έδρας παιχνίδια με ΓΑΣ Κομοτηνή και Τιτάνες Παλαμά επιβάλλεται να τα κερδίσουμε για να αποδείξει η ομάδα στον εαυτό της κάποια πράγματα. Όσον αφορά την υπόθεση παραμονή, μπορεί τα δεδομένα να έχουν δυσκολέψει αλλά κανένας στην ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ δεν είναι διατεθειμένος να τα παρατήσει.

ΣΤΡΑΤΩΝΙ - ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ 70-66
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 28-13, 41-34, 56-52, 70-66
Ασπίδα Ξάνθης (Ιωαννίδης-Κωτάκης): Δενδρινός 15 (1), Παπαδάκης, Γρούδος, Σταμπουλής 13 (1), Στεφανίδης 12 (2), Καραμπέκης, Παπανικολάου, Κουτσογιάννης Aπ. 18 (2), Κουμπάνης 2, Τατάρης, Παλλάκης 6, Πετς.


Στ υπόλοιπα παιχνίδια οι πρώτοι ΜΑΧΗΤΕΣ  σπάνε κάθε ρεκόρ 14-0 Αντίπαλος ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ  που δεν μπόρεσε να προβάλει αντίσταση και τώρα όλοι παριμένουν το επόμενο παιχνίδι .Το ντέρμπι κορυφής ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ-ΠΕΥΚΑ.  Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ την Τετάρτη κέρδισε εκτός τον ΑΙΑΝΤΑ
Ομάδα έκπληξη το ΑΡΓΟΣ που συνεχίζει να παίζει καλό μπάσκετ και να κερδίζει .Τελαυτάιο θύμα η ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ.
Νίκη  για το ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ με τον ΑΡΧΕΛΑΟ.
Ανοδική πορεία για το ΑΝΑΤΟΛΙΑ που κέρδισε τους ΤΙΤΑΝΕΣ  που τη βαθμολογική τους θέση να επιδεινώνεται.
 






ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
Κομοτηνή-ΧΑΝΘ  84-78
Aργοναύτης Καλ.-Αργος Ορεστικό  73-85
Πευκοχώρι-Πιερικός Αρχέλαος  79-72
Αίας Ευόσμου-Προμηθέας Πάτρας  61-86 (21/1)
Μαχητές Δόξας Πεύκων-Φοίνικας Λάρισας  84-62
Ανατόλια-Τιτάνες Παλαμά  80-72
Στρατώνι-Ασπίδα Ξάνθης  70-66

3 σχόλια:

  1. Μπράβο σε παικτες προπονητές και διοικηση που παλευουν, με πενιχρά μέσα, να σταθούν αξιοπρεπώς στην Β΄ Εθνική. Ως φίλαθλος νομίζω ότι η ομάδα ήθελε 1-2 προσθήκες ακόμα και θα ήταν πολύ ανταγωνιστική. Πάντως μας δινει την ευκαιρία να παρακολουθούμε μπασκετ σε μεγάλη κατηγορία και για μένα, που είμαι άρρωστος μπασκετικός αυτό είναι μεγάλη υπόθεση και μου έλειψε πολύ από τότε που πουλήθηκε η BF.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ομάδα αρχίζει και παρουσιάζει καλό πρόσωπο. Αν πάρουμε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια θα σωθούμε.Άντε ρε Ασπιδάρα κάνε το θαύμα μπορείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν πουλήθηκε ποτέ η BF αλλά ο ΑΣ ΞΑΝΘΗ. Ο χορηγόςBF την είχε κάνει νωρίτερα.
    Για να γίνουν 1-2 προσθήκες σημαίνει περισσότερα χρήματα κάτι που λείπει αλλά και αυτόματα θα περιόριζόνταν οι ενεργές θέσεις για τα παιδιά που είναι ήδη στο ρόστερ εδώ και χρόνια.
    Δεν ξέρω εάν θέλουμε τελικά να παίζουν δικά μας παιδιά και δικά μας είναι και οι φοιτητές που είναι χρόνια μαζί μας γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν νομίζω ότι θα είχε ευκαιρίες συμμετοχής ο Α.ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ο Δ ΓΡΟΥΔΟΣ και λοιποί.
    Νομίζω ότι και με αυτό το υλικό εάν αλλάξει λίγο η ψυχολογία ένα κλικ στα δύσκολα μπορεί να καταφέρει το ακατόρθωτο την παραμονή.Θα είναι κρίμα δύο ομάδες της ΘΡΑΚΗΣ να πέσουν στην Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ στην οποία Γ΄ οι ομάδες μας δεν τα πάνε και πολύ καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή