Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

ΕΦΗΒΙΚΟ ΑΣΠΙΔΑ -ΑΕΚ 51-43

Υπό την καθοδήγηση του Ν.Παπαδόπουλου η ΑΕΚ  μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι.
Με καλύτερη οργάνωση -κυκλοφορία της μπάλας και κυρίως τα καλά ποσοστά ευστοχίας
σε αντίθεση με τη γηπεδούχο ομάδα  πήρε
 νωρίς- νωρίς κεφάλι στο σκορ.
Αργές επιστροφές για ΑΣΠΙΔΑ - αντεπιθέσεις για ΑΕΚ.
Μπορεί να προηγήθηκε η ΑΣΠΙΔΑ αλλά η ΑΕΚ  σημείωνε τους πόντους. 4-10  το σκορ  στα τελευταία λεπτά και ένα μικρής διάρκειας ξέσπασμα της γηπεδούχου ομάδας μείωσε τη διαφορά στο 01,46 σε 8-14.   Τάιμ για ΑΣΠΙΔΑ  ένα ακόμη καλάθι και το σκορ 10-14   με πιο σημαντικό κέρδος  η ΑΕΚ  να έχει κολλήσει στους 14 πόντους.
Η λήξη του πρώτου δεκαλέπτου  βρήκε την ΑΕΚ μπροστά με 10-14

Αλλαγή σκηνικού στο δεύτερο δεκάλεπτο.
Η γηπεδούχος ομάδα σοβαρεύεται πιέζει καλά  μπλοκάρει τα ατού της ΑΕΚ   ου κάνουν σωρεία λαθών έχει γρήγορες επιστροφές και μειώνει τη διαφορά στο 07,11  σε 16-18 ,
Από αυτό το λεπτό και μέχρι το τέλος του ΑΕΚ σημειώνει άλλους 4εις πόντους και φτάνει στους  22  ενώ η ΑΣΠΙΔΑ  τρέχει πολύ και φτάνει τον δείκτη στους 30 επιμέρους σκορ 20-8 με σκορ ημιχρόνου 30-22.




Και εκεί που περιμένεις μια καλή συνέχεια στο τρίτο συμβαίνει το αντίθετο.
Βρε κανένας πόντος έστω από λάθος ...Τίποτα  ο πρώτος πόντος μπαίνει στο 04,50 λεπτό 5,5 λεπτά άποντες και οι δύο ομάδες. Και το αστείο είναι πως έτρεξαν πολύ σε αυτό το δεκάλεπτο ,   αλλά οι άμυνες ήταν πολύ καλές σε αντίθεση με τις επιθετικές προσπάθειες που ήταν τραγικά άστοχες.
Επιμέρους σκορ δεκαλέπτου 06-07  .Τελικό 36-29


Στο τέταρτο δεκάλεπτο σαφέστατα ανέβηκε το επίπεδο καλό μπάσκετ και οι δύο ομάδες με την ΑΕΚ  να προσπαθεί να πιέζει στη προσπάθεια να μειώσει τη διαφορά αλλά η ΑΣΠΙΔΑ  δεν άφησε ποτέ τη διαφορά να πέσει κάτω από τους  7-8 πόντους.
 Ένα ξέσπασμα της στα μέσα του δεκαλέπτου ανέβασε τη διαφορά στους 14  . Εκεί έκρινε ο προπονητής  πως ήταν ώρα για ανάσες αλλά κάποια λάθη των παικτών της συν την τελευταία προσπάθεια της ΑΕΚ  η διαφορά έπεσε στους 7 στο 04,17 .Τελικό σκορ 51-43.

Για δεύτερο συνεχές παιχνίδι φάνηκε πως οι νεοεισερχόμενοι στη εφηβική ομάδα της ΑΣΠΙΔΑΣ δεν πήραν τον αέρα του παιχνιδιού.Η αναγκαστική συμμετοχή των παλιών για πολλή ώρα με αποτέλεσμα τη κούραση ήταν εμφανής μετά το τρίτο δεκάλεπτο. Μουδιασμένοι  οι μικροί χρειάζονται σαφέστατα πίστωση χρόνου  και παιχνίδια στα πόδια τους.
Από την ΑΕΚ  ξεχώρισαν οι Λεφής Μπορμπίδης Γκιρίτσης και εάν είχαν και τον Μανάκα σίγουρα η αγωνιστική τους εικόνα θα ήταν διαφορετική.

Για την ώρα ΑΣΠΙΔΑ και ΓΑΣ είναι αήττητοι με δύο στα δύο και αύριο θα ξέρουμε εάν ο ΑΡΙΩΝΑΣ κάνει το ίδιο.




Για μια ακόμη φορά θα πρέπει να σκεφτούμε τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν αυτά τα παιδιά όπως και οι αντίστοιχες νεάνιδες. Κατάντησαν μηχανάκια με μοναδικό στόχο να τρέχουν να προλάβουν ένα αβέβαιο αύριο . Μόνη τους παρηγοριά το μπάσκετ με ελάχιστες προπονήσεις αλλά η αγάπη τους είναι μεγάλη. Θέλουν να δώσουν περισσότερα αλλά φαίνεται πως τα ψυχικά και σωματικά αποθέματα δεν είναι αρκετά.
Αυτοί οι κάφροι που σχεδιάζουν μια καθαρά ταξική παιδεία των λίγων και των εχόντων πέρα από τα καθημερινά εγκλήματα στη κοινωνία εγκληματούν και στις επόμενες γενιές.
Θα πρέπει να βρούνε τη κατάλληλη τιμωρία γιατί κοινωνία που βάζει εμπόδια στο μέλλον των παιδιών είναι απλά αποτυχημένη.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου