Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ .......

Δεν παίρνει μέρος στην Α1  η ομάδα της ΕΝΩΣΗΣ Καβάλας και λογικό είναι να υπάρχει έντονη δυσφορία.
Διαβάζω πολλές τοπικές εφημερίδες και σε μία εξ αυτών (ονόματα δεν λέμε)  "Για κατάφωρη αδικία μη εφαρμογή κανονισμών παράκαμψη χρησιμοποίηση πλαγίων τρόπων και τέλος για κράτος ΑΘΗΝΏΝ".
Ασφαλώς παίχθηκε πολύ παρασκήνιο γιατί δεν είναι μια τυχαία ομάδα ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ .
Είναι μεγάλο το μπασκετικό του μέγεθος και ακόμη μεγαλύτερη η ιστορία του .
Δεν υπήρχε περίπτωση το παρακράτος να αφήνε να συμβεί αυτό και οι όποιες ελπίδες προέκυψαν για συμμετοχή της ΕΝΩΣΗΣ στην Α1  τις οποίες καλλιέργησαν  άδολα φαντάζομαι κάποιοι έμοιαζαν όνειρο μακρινής νυχτός.
Ασφαλώς και έχουν δίκιο όταν γίνεται λόγος για μη τήρηση κανονισμών.
 Όταν υπάρχει νόμος πρέπει να εφαρμόζεται όχι όμως πάντα γιατί  εάν ένας νόμος είναι φωτογραφικός και εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα ποιά απήχηση και αποδοχή μπορεί να έχει.
Το παραπάνω σχόλιο είναι γι αυτούς που πιστεύουν πως όλοι οι νόμοι είναι και δίκαιοι και πρέπει να εφαρμόζονται πάντα με ακρίβεια.
Όταν έχεις στημένο ένα πρωτάθλημα στα μέτρα σου και οι όποιοι νόμοι είναι για να εξυπηρετούν να βολεύουν σε απλά Ελληνικά καταστάσεις και δικούς σου ανθρώπους  τα αποτελέσματά τους θα τα βρεις μπροστά σου.
Για να γίνω κατανοητός λέω το εξής.
Υπάρχει έδω και χρόνια η δυνατότητα όποιων έχουν την οικονομική επιφάνεια να "Αγοράζουν δικαιώματα" και αντίστοιχα κάποιοι άλλοι έχουν τη δυνατότητα να πωλούν δικαιώματα συμμετοχής.
Ομάδες από το πουθενά  αγοράζοντας δικαιώματα συμμετοχής  βλέπουμε να συμμετέχουν σε μεγαλύτερες κατηγορίες.
Το παραθυράκι αυτό όπως και να έχει αφήνει "πόρτες" για αυτούς που έχουν μεγαλύτερες επιρροές στα τεκταινόμενα του συστήματος.
Αν εγώ χρησιμοποιήσω αυτό το παραθυράκι ή καλύτερα κάποιοι μου δώσουν αυτό το δικαίωμα να είστε σίγουροι πως θα βρεθεί κάποιος άλλος πιο ισχυρός να εκμεταλλευθεί κάποια  "πόρτα".
     Ασφαλώς και η ΕΝΩΣΗ δεν έκανε καμιά παρανομία εκμεταλλευόμενη την αδυναμία του ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ και πήρε το δικαίωμα συμμετοχής στην Α1  αλλά τελικά μήπως έτσι βγαίνει αληθινός ο ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ με το απίθανο που εκστόμισε
  " ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ".
'Οταν μας βολεύει είναι καλά αλλά όταν οι δικές μας δυνάμεις είναι μικρότερες από άλλους τότε γίνεται λόγος για αδικίες κράτος Αθηνών κλπ.
Μήπως χρησιμοποιούμε δύο μέτρα και δύο σταθμά?
Και στο κάτω κάτω αυτές τις αποφάσεις τις βγάζει η ανώτατη μπασκετική αρχή την οποία με Δημοκρατικούς τρόπους την εξέλεξαν οι εκπρόσωποι των ομάδων.
Αυτούς θέλαμε αυτές τις αποφάσεις θα παίρνουν.
Αν πιστεύουμε  ότι σκοπός τους είναι η άνοδος του μπασκετικού επιπέδου καλώς το πιστεύουμε  αλλά παράλληλα θα πρέπει να δεχόμαστε  και τις όποιες αποφάσεις τους.
Αν όχι τότε θα πρέπει να το δείχνουμε στη πράξη .
    Για να υπάρξουν αλλαγές τέτοιες που θα πάνε το μπάσκετ (και όχι μόνο) μπροστά χρειάζονται κοσμογονικές αλλαγές.
Με πορδές αυγά δεν βάφονται  .
            Ασφαλώς και είναι κακό για τη περιοχή μας να μην είναι στην Α1  η ΕΝΩΣΗ  παράλληλα με τον ΚΑΟΔ.
 Όσες πιο πολλές ομάδες της περιοχής μας  στα ΕΘΝΙΚΑ πρωταθλήματα τόσο καλύτερο για το επίπεδο του μπάσκετ της περιοχής αρκεί κατά τη γνώμη μου η σκέψη να είναι στην εύρεση τρόπου οι ομάδες των μεγάλων κατηγοριών να αποτελούν κίνητρο  δημιουργίας νέων παικτών .
Να υπάρχει η δυνατότητα ο ανταγωνισμός και ταυτόχρονα το δικαίωμα συμμετοχής των παιδιών της ζώνης ευθύνης της ΕΚΑΣΑΜΑΘ .
Τουλάχιστον οι ομάδες της περιφέρειας οι μικρές λεγόμενες θα πρέπει να καταλάβουν και να αναζητήσουν   την τοπική στήριξη και τοπική δεν περικλείει τα του νομού  αλλά ευρύτερα.
Η κάθε ομάδα όπως ο ΚΑΟΔ στην Α1   η ΕΝΩΣΗ  στην Α2   αλλά και οι άλλες σε μικρότερες κατηγορίες θα πρέπει να μπουν στη λογική της συνεργασίας να δουλέψουν με συστηματικό τρόπο να εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία που τους δίνεται .
Αν  δεν αφεθεί στην άκρη η λογική του μικρομάγαζου  ο χρονικός ορίζοντας η διάρκειά τους θα είναι μικρή. Εδώ δεν υπάρχει η δυνατότητα να βρεθεί ο Γιαννακόπουλος -Αγγελόπουλοι που στο κάτω κάτω πιστεύω πως λειτουργούν αρνητικά για την εξέλιξη του αθλήματος.
Εδώ στην μικρή κοινότητα θα πρέπει ο ΚΑΟΔ και η κάθε ΕΝΩΣΗ να έχουν ανοιχτή συνεργασία με όλα τα σωματεία να βρούνε φόρμουλα συνεργασίας και αλληλοσυμπαράστασης.
Χάρηκα όταν έμαθα πως ο ΚΑΟΔ  ζήτησε ως δεύτερη έδρα το Φ. ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ.
Μια πρόταση που είχε γίνει στην ΕΝΩΣΗ όταν ήταν στην Α1  .Αν αυτό γίνει πράξη να είστε σίγουροι ότι ο ΚΑΟΔ θα αποκτήσει κοινό από όλη τη ΘΡΑΚΗ. Αν περπατήσει η πρόταση γιατί δεν γνωρίζω που κολλάει κλπ θα είναι ένα πολύ καλό πρώτο βήμα. Αν υπάρξουν και ανάλογα άλλα τέτοια βήματα στην κατεύθυνση της εξωστρέφειας να είστε σίγουροι πως κέρδη μόνο θα υπάρξουν.
Αυτό από μόνο του θα αναγκάσει πολλούς της λογικής του " Δικού μας μικρομάγαζου"   να αναθεωρήσουν πολλά.
Στη κρίση που περνάει ο χώρος  μόνο με καλές συνεργασίες μπορεί να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα μακροχρόνιο αλλιώς θα πρέπει να περιμένουμε πότε θα πάρει τις εδώ ομάδες ο κάθε μεγαλοπαράγοντας .

ΥΓ. Για όποιους κατάλαβαν  στόχος δεν είναι η ομάδα της ΕΝΩΣΗΣ αλλά η νοοτροποία που επικρατεί και αυτό γιατί φαντάζομαι ότι θα μου την πέσουν πάλι όλοι οι "Αγνοί" υποστηρικτές  της που μόνο κακό της έχουν  κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου