Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ στο ΕΦΗΒΙΚΟ ΤΙΤΑΝΕΣ-ΑΣΠΙΔΑ 80-81 (75-75)

Το αουτσάιντερ που ξεκίνησε το εφηβικό με 6 παίκτες μόνο και μόνο για να έχουν παιχνίδια τα
 παιδιά .
 Παιχνίδι το παιχνίδι σε ένα δύσκολο όμιλο με πολύ καλές ομάδες ( άλλωστε τα δύο παιχνίδια με τον ΓΑΣ κρίθηκαν στην παράταση) κατάφερε να περάσει στη τελική φάση με αντιπάλους δύο ομάδες που ήταν τα φαβορί ΑΡΙΩΝΑΣ και ΤΙΤΑΝΕΣ δύο ομάδες που τη χρονιά του παιδικού ήταν οι μεγάλοι αντίπαλοι για τον τίτλο του πρωταθλητή .
Ποιος αλήθεια υπολόγιζε ότι θα  έβγαινε  πρωταθλητής ΕΚΑΣΑΜΑΘ με τον πιο σπουδαίο τρόπο με νίκη μέσα στην έδρα του μεγάλου φαβορί.
Αυτό που στερήθηκαν ως παιδική ομάδα τη προηγούμενη χρονιά τη συμμετοχή στη τελική φάση (στη θέση της η ΕΝΩΣΗ)  το κέρδισαν με το σπαθί τους φέτος και φυσικά κατάφεραν να βγούνε πρωταθλητές .
Είχα γράψει ότι στο πρώτο παιχνίδι με τους ΤΙΤΑΝΕΣ το έχασε η ΑΣΠΙΔΑ το παιχνίδι .
   Κάποιοι πίστεψαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να νικήσουν μέσα στη ΔΡΑΜΑ.
 Η νίκη των ΤΙΤΑΝΩΝ επί του ΑΡΙΩΝΑ εντός τρόμαζε πολλούς.
Όλο αυτό το σκηνικό προμήνυε μεγάλη μάχη και είναι αλήθεια πως οι φίλαθλοι είδαν πολύ σπουδαίο από κάθε άποψη παιχνίδι. Μεγάλο σκορ τρέξιμο πάθος ένταση αμείωτο ενδιαφέρον λόγω παράτασης.
Εκρηκτικό κοκτέιλ που μόνο το μπάσκετ προσφέρει απλόχερα . Ασφαλώς έχω και πολλούς λόγους να χαίρομαι περισσότερο (Ξανθίωτης-γονιός κλπ) αλλά δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω πως ήταν ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο σπουδαίες ομάδες .
    
 Με το που ξεκίνησε το παιχνίδι οι μικροί φίλαθλοι της ΔΡΑΜΑΣ έδωσαν άλλη νότα στο παιχνίδι με τα χαρτάκια -ρολά που πέταξαν.
Το κακό είναι πως ξέφυγαν λίγο στα συνθήματα .
Είναι αδιανόητο να βρίζουν παίκτες πόσο μάλλον παιδιά της ηλικίας τους.

Τώρα στο παιχνίδι όπου είδαμε μια περίεργη εικόνα . Η δύναμη των ΤΙΤΑΝΩΝ είναι η περιφέρεια και της ΑΣΠΙΔΑΣ η ρακέτα.
Λογικά θα βλέπαμε το ίδιο σενάριο αλλά ανατράπηκε το σκηνικό με τους ΤΙΤΑΝΕΣ να είναι δυνατοί στη ρακέτα με τον ΠΕΔΙΚΗ και την ΑΣΠΙΔΑ να έχει επιτέλους περιφερειακό σουτ και να βάζει βολές.
Στο πρώτο δεκάλεπτο απόλυτη ισορροπία  με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να εκμεταλλευθούν τις αδυναμίες του αντιπάλου με το σκορ να κλείνει 22-20.
Δεύτερο δεκάλεπτο και η γηπεδούχος ομάδα εφαρμόζει την κλασική της αμυντική πίεση . Αποτέλεσμα να μη μπορεί να περάσει η ΑΣΠΙΔΑ το κέντρο και να σημειώνει 10 εύκολα καλάθια.



Στο τέλος του δεκαλέπτου το επιμέρους σκορ ήταν 18-13 με τη διαφορά να πηγαίνει στους 7 πόντους Ημίχρονο 40-33
όπως βλέπετε το σκορ στο ημίχρονο ήταν μεγάλο για παιχνίδια εφηβικού.
  Το πρόβλημα με τους αντιπάλους των ΤΙΤΑΝΩΝ είναι εάν μπορέσουν να αντέξουν τη πίεση και να μην τους αφήσουν να μεγαλώσουν τη διαφορά. Αν ξεφύγουν οι ΤΙΤΑΝΕΣ δύσκολα μια ομάδα μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι.
Μπήκε διαβασμένη η ΑΣΠΙΔΑ και μόνο για λίγο άφησε το σκορ να φύγει στους 10 πόντους. Πολύ γρήγορα το μάζευε και πλησίαζε στους 3-4  . Μπορεί να έβαλε συνολικά 10 τρίποντα αλλά και η φιλοξενούμενη ομάδα έβαλε 5 και τώρα πίεζε πιο πολύ στη προσπάθεια να μην έχουν εύκολο σουτ οι τρεις Θεολογιδης-Γαιτανης-Γρηγοριάδης.
 Στο τρίτο δεκάλεπτο η ΑΣΠΙΔΑ ήταν ένα κλικ καλύτερη (21-23). 61-66
Αφού λοιπόν δεν μπορούσε να ξεφύγουν οι ΤΙΤΑΝΕΣ στο σκορ ήταν ζήτημα χρόνου πότε θα περάσει μπροστά η ΑΣΠΙΔΑ.
 Είναι το κρίσιμο σημείο γιατί αλλάζει τα ψυχολογικά δεδομένα.
Και έτσι έγινε .
 Ακόμη καλύτερη η ΑΣΠΙΔΑ με περισσότερο πλουραλισμό στο σκοράρισμα και στο ρόστερ σε αντίθεση με τους ΤΙΤΑΝΕΣ που ήταν γνωστό ποιοι θα μπούνε στη θέση ποιών . Το αποτέλεσμα ήταν να κουραστούν πιο γρήγορα οι γηπεδούχοι .
Η κούραση ήταν εμφανέστατη και το ποσοστό ευστοχίας δεν ήταν το καλύτερο. Έτσι η ΑΣΠΙΔΑ εξαφάνισε τη διαφορά και το παιχνίδι πήγε στη παράταση. 75-75
  Στη παράταση πήρε κεφάλι η ΑΣΠΙΔΑ 4ων πόντων μείωσαν οι ΤΙΤΑΝΕΣ αλλά δεν κατάφεραν ποτέ να περάσουν μπροστά.
 Τελικό σκορ 80-81
   
Με την επιστροφή της ομάδας στη έδρα της (Κλειστό ΕΥΜΟΙΡΟΥ ) έτυχαν θερμότατης υποδοχής από την Ανδρική ομάδα.
 Σπουδαία κίνηση των Ανδρών που τόνισε ακόμη περισσότερο την αυτοπεποίθηση των παιδιών.

   Μπράβο σε όλα τα παιδιά και των δύο ομάδων περαστικά στο παίκτη των ΤΙΤΑΝΩΝ που έπαθε τελικά χονδρή ζημιά.
 Το μπάσκετ το ξαναγράφω δεν τελειώνει εδώ έχει πολύ δρόμο ...

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
22-20  18-13  21-23  14-21   75-75   80-81

ΤΙΤΑΝΕΣ ( Γρηγοριάδης) .Γαιτάνης11(1), Θεολογίδης 20(3), Γρηγοριάδης 22(4), Σαββόγλου 2
 Σαββίδης 7, Πεδίκης 18 Μαδεμλής, Τσακίρης, Μελιάδης, Παπαδόπουλος, Αυγουστάτος, Πολίτης

ΑΣΠΙΔΑ(Ιωαννίδης-Βαχαρίδης) Σαπουνάς 13(3), Τσίλογλου 10(2), Σκούπρας 20, Κόπανος 5
 Χατζηαντωνίου 16 , Μπουραζάνης 1 Παπαδάκης 14, Καργίδης 2, Στεφανίδης, Γρούδος, Γκίκας, Τσιφλίκογλου.


Μήπως βλέποντας αυτά τα παιχνίδια θα πρέπει κάποιοι να σκεφθούν πως πρέπει να κάνουν κάτι παραπάνω για να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες ????
Είδαμε πολύ σπουδαία παιχνίδια σε ολές τις φάσεις και θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη πιο σπουδαία εάν αντί για προβλήματα (εξετάσεις) υπήρχαν λύσεις βοήθειας. Μήπως θα πρέπει να δώσουν ακόμη περισσότερο βάρος στο εφηβικό πρωτάθλημα να δικαιώσουν τον ιδρώτα όλων των παιδιών που είναι σε μια κρίσιμη ηλικία και παρόλα αυτά τρέχουν μέσα στα γήπεδα (Όλα τα γήπεδα και όλες οι ομάδες) για να χαιρόμαστε όλοι........








4 σχόλια:

  1. Μπράβο ρε παιδιά, κάνατε την πόλη περήφανη. Πολλά συγχαρητήρια στον αρχιτέκτονα, Κώστα Ιωαννίδη, και σε όλα τα παιδιά αλλά και τους γονείς που στήριξαν την προσπάθεια μέχρι το τέλος. Άξιοι πρωταθλητές ολοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο στα παιδια της ασπιδα τα λογια ειναι περιττα ολα τα σχετικα αξιζουν πολλα συγχαρητηρια για την παλικαρισια νικη τους. Ειμαι ασπιδαιος και θελω να πω και ενα μπραβο στα παιδια του αριωνα τα οποια προσπαθησαν και παλεψαν ηταν ατυχοι αλλα κερδισαν το ματς με τη δραμα αν και σχεδον αδιαφορο γι αυτους και ετσι η ασπιδα χαρη και σε αυτη τη νικη σε συνδυασμο με τη μεγιστη νικη της στη δραμα μπροστα Επιτελους η ξανθη ανεβαινει ξανα στο μπασκετ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πέτυχαν αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο μέσα στην έδρα των Τιτάνων, αυτό μόνο η ΑΣΠΙΔΑ μπορούσε να το καταφέρει. Μπράβο ρε μάγκες, μπράβο ρε coach μας δώσατε απίστευτη χαρά και μας αποδείξατε γιατί το μπάσκετ είναι το καλύτερο άθλημα. Χίλια μπράβο σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό που έκανε η Ασπίδα ήταν κάτι που δεν περίμενε κανένας. Με όλα τα προγνωστικά σε βάρος της, μέσα στην Δράμα πήγε και τους κέρδισε μάγκικα και καθαρά. Αυτή η νίκη θα μείνει στην ιστορία και θα την θυμόμαστε πολλά χρόνια. Ασπιδάρα λέμεεεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή