Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΟΛΕ ΟΛΕ ολεεεεε

Τέτοιες εικόνες καιρό είχε να ζήσει το Ξανθιώτικο μπάσκετ σε μεγάλες κατηγορίες. Πάνε 5 χρόνια από τότε που υπήρχε ο Α.Σ  στην Α2.
Αλλά δεν μπορεί να γίνει καμιά σύγκριση ανάμεσα στις δύο ομάδες.
Μπορεί εκείνη η ομάδα να ήταν στην Α2 να είχε κάποιες χρονιές πολύ καλούς παίκτες αλλά πιστεύω βαθιά μέσα μου ότι ο κόσμος της πόλης έχει αγκαλιάσει πιο πολύ αυτή την ομάδα. Οι λόγοι πολλοί και δεν είναι του παρόντος οι εξηγήσεις και οι συγκρίσεις. Στο κάτω κάτω εκείνη έκλεισε τον κύκλο της ενώ αυτή τώρα τον ανοίγει.
Ένα μικρό θαύμα η μέχρι τώρα πορεία της ομάδας.
Δεν είναι τίποτα τυχαίο και ούτε συγκυριακό .
Έπεσε πολύ δουλειά ιδρώτας και προσπάθεια από παίκτες και προπονητές.
Δεν νομίζω να συμβαίνει αλλού σε κάθε προπόνηση να μαζεύονται 15-17 παίκτες. Δεν νομίζω να έχουν πλην ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ και αυτό γιατί υπάρχουν εκεί συμβόλαια πονοκέφαλος στους προπονητές για το ποιοι θα παίξουν ?? ποιοι θα μείνουν εκτός δωδεκάδας.
Γλυκός πονοκέφαλος.
Μια πορεία που ξεκίνησε από την Β΄τοπική κατηγορία  άνοδο στην Α΄τοπική κατηγορία και η καλή συγκυρία ήταν που έκατσε μια σπουδαία φουρνιά φοιτητών και ήταν αυτό που έλλειπε για να γίνει το αουτσάιντερ φαβορί για την άνοδο. Ποιος υπολόγιζε ότι αυτή η ομάδα θα γινόταν πρωταθλήτρια και θα ανέβαινε στην Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ.
Ξέρω έναν που το πίστευε βαθιά από τη πρώτη μέρα πριν ακόμη ξεκινήσουν τα παιχνίδια και δεν είναι άλλος από τον αρχηγό τον Δημήτρη Τατάρη.
Άντε ανέβηκε στη Γ΄  και οι περισσότεροι μιλούσαν για καλή πορεία προσπάθεια σωτηρίας κλπ.
Κάποιο πουλάκι όταν έμαθε ότι γυρίζουν στην ομάδα ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ-ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ-ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ με τη προσθήκη του ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ δήλωσε ότι πάει φουλ για άνοδο.
Και το συγκεκριμένο πουλάκι δεν είναι ΞΑΝΘΙΩΤΗΣ και είναι πολύ γνώστης του αθλήματος.
Κόβει το μάτι του γιατί αν εξαιρεθούν οι δύο ήττες στην αρχή από Ανατολια και Ευκαρπία η πορεία της ομάδας δείχνει πως δικαιώνετε το πουλάκι.

Αν και χρειάζεται ακόμη λίγος χρόνος και πάρουν τα πάνω τους λίγο και οι άλλοι τρεις μικροί πρώην έφηβοι όχι τίποτα σπουδαίο λίγο να πιστέψουν στον εαυτό τους και να αφήσουν την κυκλοθυμική διάθεση τότε το οπλοστάσιο της ομάδας θα είναι υπέρ πλήρες.
Στο χθεσινό παιχνίδι κάποια στιγμή ο Κουτσογιάννης ζήτησε αλλαγή να πάρει ανάσες στα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου.
Μέχρι εκείνη την ώρα έκανε πάρτι στις ρακέτες και η απορία ήταν ποιος θα μπορούσε να σταθεί αξιοπρεπώς για να μην αλλάζει η κατάσταση.
Μπήκε ο Γ,Κωττάκης που έχει να παίξει πολύ πολύ καιρό και όχι μόνο προσπάθησε αλλά στάθηκε υπέροχα. Του αξίζει αυτή η μνεία γιατί τον αδίκησα  στο χθεσινό σχολιασμό.
Αυτό δείχνει το επίπεδο ετοιμότητας και τις εναλλακτικές λύσεις που διαθέτει η ομάδα.
Τι άλλο να ζητήσουν οι Παναγιωτόπουλος -Ιωαννίδης  (εκτός από νίκη με ΙΩΝΙΚΟ-ΓΑΣ και τα υπόλοιπα παιχνίδια και άνοδο στην Β΄) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Όλα αυτά είναι το καλύτερο πακέτο προσφοράς για τους φιλάθλους. Είναι εμπόρευμα κατά κάποιο τρόπο και πρέπει να βρίσκονται κατάλληλοι άνθρωποι για την προώθηση του .
 Έχεις το καλό υλικό παίκτες-γήπεδο  σου χρειάζεται καλή οργάνωση υποδομή τρέξιμο φιλότιμο βοήθειες για να μετατραπεί σε αποδοτική (όχι κερδοσκοπική) λύση  χωρίς σφίξεις που θα βρεθούν  τα λεφτά για την κάλυψη εξόδων.
Η φετινή χρονιά άσχετα με την κατάληξή της είναι ένα μεγάλο σχολείο για αποφυγή λαθών παρελθόντων χρήσεων και εύρεση νέων με νέα πνοή. 
Το όνειρο των ανθρώπων της ομάδας δεν είναι μόνο η όποια καταξίωση μέσω ανόδου κλπ είναι μια σταθερή πορεία με λυμένα προβλήματα οικονομικά αλλά και  η στελέχωση της από τη δική της παραγωγή ή και του νομού μιας και υπάρχει και η ακαδημία του ΑΡΙΩΝΑ. Ποιος διάολος δεν θα ήθελε κάποια στιγμή αυτή την ομάδα να την απαρτίζουν ακόμη περισσότερα παιδιά των ακαδημιών όπως είναι ο Κουτσογιάννης -Στεφανίδης -Ταταρης -Γρούδος .
Αλλά για να ξεκαθαρίσω και τα υπόλοιπα παιδιά εγώ τουλάχιστον και όσοι ακόμη έχω μιλήσει μαζί τους δικά μας τα θεωρώ-ουν.  Τα παραπάνω παιδιά έδωσαν πολλά για να φτάσει εδώ που έφτασε η ομάδα και καθημερινά δείχνουν πως είναι δική τους ομάδα κάθε επιτυχία είναι προσωπική και  ομαδική . Έχουν και το ήθος και το πάθος και δίκαια παίζουν . Τόσο απλά είναι τα πράγματα.
Αν κάποτε υπάρξει παιδί της ακαδημίας που αξίζει παραπάνω από αυτά τα παιδιά δίκαια ας πάρει τη θέση τους .
 Νομίζω και ίδιοι το καταλαβαίνουν .Μέχρι τότε έχουμε.

 Μια χαρά τα πηγαίνουν οι ομάδες της πόλης μας.
Πρωταθλήτριες σχεδόν οι Γυναίκες . Δύο ομάδες μας στο εφηβικό στην τελική φάση η παιδική της ΑΣΠΙΔΑΣ στην τελική φάση .Πορεία αναστροφής από την ανδρική ομάδα του ΑΡΙΩΝΑ που δείχνει να ξεκαθαρίζει πολλά .Συγκρίνεται με το τι επικρατεί στο ποδοσφαιρο και την προβολή που έχει δείτε το επίπεδό του και βγάλτε συμπέρασμα.























1 σχόλιο:

  1. Όλος ο μπασκετικός κόσμος της Ξάνθης σας ευχαριστεί για τις στιγμές που μας προσφέρετε φέτος. Μπράβο ΑΣΠΙΔΑ, συνεχίστε και θα είμαστε δίπλα σας γιατί μας κερδίσατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή