Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΕΦΗΒΙΚΟ ΑΣΠΙΔΑ -ΤΙΤΑΝΕΣ


Σπουδαίο παιχνίδι  έγινε το Σάββατο στο ΕΥΜΟΙΡΟ 

Έπρεπε να δω το βίντεο του παιχνιδιού (δικό μου προνόμοιο)

για να βγάλω τα συμπεράσματά μου.
Δύο σχολές δύο διαφορετικές αγωνιστικές νοοτροποίες συγκρούστηκαν ,
Οι ΤΙΤΑΝΕΣ με  παίκτες ταλέντα φοβεροί σουτέρ   ΘΕΟΛΟΓΙΔΗΣ 23(5), ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ 31(2),   + ένα μαχητή στη ρακέτα απέναντι στην ΑΣΠΙΔΑ με καλύτερη παρουσία στη ρακέτα αλλά και στη περιφερεια αλλά όχι τόσο εκτελεστικά.
Μπορούν να οργανώσουν να πιέσουν αλλά σίγουρα δεν έχουν τον εκτελεστικό οίστρο των αντίστοιχων παικτών των ΤΙΤΑΝΩΝ.
Και οι δύο προπονητές ξεκίνησαν με τη φιλοσοφία που θα τους έδινε το πλεονέκτημα .
Πίεση ταχύτητα γρήγορη εκτέλεση από παντού για τους φιλοξενούμενους και παγίδες μέσα στη ρακέτα για να μειωθεί το πρόβλημα.
Η άλλη πλευρά πίεσε τους δύο των αντιπάλων από τη μέση και μετά και έστηνε παγίδες για τα drive και η προσπάθεια επιθετικά ήταν να περάσει η μπάλα στη ρακέτα. Και οι ΤΙΤΑΝΕΣ τα πήγαιναν καλά στην επίθεση και η ΑΣΠΙΔΑ είχε κυριαρχήσει κυρίως με τον ΣΚΟΥΠΡΑ και τους ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΗ-ΓΚΙΚΑ.
Η περιφέρεια της ΑΣΠΙΔΑΣ προσπαθούσε να κλείσει διαδρόμους και το κατάφερε τρεις φορές με αποτέλεσμα να ξεφύγει ισάριθμες φορές στο σκορ με 6-7 πόντους.
Το παιχνίδι το έχασε η ΑΣΠΙΔΑ μέσα από τα χέρια της . Οι ΤΙΤΑΝΕΣ  έδειξαν ότι είναι ομάδα με ψυχή και δεν παρατείται μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και κυρίως δεν συγχωρεί λάθη.
Σας είπα ότι ξαναείδα το παιχνίδι και πιο νηφάλιος μπορώ να διακρίνω ποιό είναι το ανθρώπινο λάθος  ή πότε δεν είχαν καλή οπτική οι διαιτητές.
 Άνθρωποι είναι πολύ τρέξιμο είχε το παιχνίδι λάθη λογικό να γίνουν.
Λοιπόν και τις τρεις φορές που ξέφυγε η ΑΣΠΙΔΑ εκμεταλευόμενη την πίεση στην άμυνα και την σαφέστατη υπεροχή στη ρακέτα η διαιτησία λειτούργησε αρνητικά.
Παράλογα σφυρίγματα ίσως στη προσπάθεια να επιβληθεί στο παιχνίδι δεν ξέρω και γω με αποτέλεσμα να δηιουργηθεί ένταση και αποδιοργάνωση.
Εντάξει μία δύο αλλά τρεις φορές είναι άσχημο.
Και φυσικά δεν είναι αυτός ο λόγος που έχασε η ΑΣΠΙΔΑ.
Το παιχνίδι εξελίχθηκε με μια υπεροχή εύθραστη από την μεριά της ΑΣΠΙΔΑΣ και στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν ήρθε η ακόμη πιεστικότερη άμυνα και εγκλωβισμός των Γρηγοριάδη και Θεολογίδη η διαφορά ανέβηκε μέχει τους 11 πόντους χωρίς να φαίνεται ότι μπορεί να κάνει την ανατροπή η αντίπαλη ομάδα. Σύμφωνα με την εικόνα εκείνου του λεπτού περίπου 2,30 πριν τη λήξη έμοιαζε ότι όχι μόνο θα κερδίσει η ΑΣΠΙΔΑ αλλά μπορούσε να μεγαλώσει τη διαφορά .
Εκεί μέτρησε η μαγκιά και ο τσαμπουκάς των δύο παραπάνω παικτών των ΤΙΤΑΝΩΝ και τα ατελείωτα λάθη των παικτών της γηπεδούχου ομάδας. Λάθη έκαναν και οι δύο ομάδες αλλά σε τόσο κρίσιμο σημείο ήταν καθοριστικά για την ΑΣΠΙΔΑ.
Μειώνει τη διαφορά η φιλιξενούμενη ομάδα και καταφέρνει να παεράσει μπροστά.
Για να γίνει αυτό ομως φορτώθηκαν με πάρα πολλά φάουλ και οι αντίπαλοι έβλεπαν το καλάθι στις βολές σαν τρύπα από κουμπί αντίθετα οι των ΤΙΤΑΝΩΝ το έβλεπαν βαρέλι.
7 συνεχόμενες βολές άστοχές 6 επιθετικά ρημπάουντ -χαμένα lay up και ουσιαστικά έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να χάσουν.
Και πάλι μετά από ένα δώρο των διαιτητών (Τ.Π) έκαναν το 0/4 βολές και πήγαινε σερί το πρόβλημα.
Ότι κέρδιζαν στην άμυνα το πετούσαν στις βολές και στα lay up.
Το ένα τρίτο των βολών εάν ήταν εύστοχο θα κέριζαν .τόσο απλά είναι τα πράγματα.
Σαν ομάδα ήταν καλύτερη πάτησαν καλύτερα στο γήπεδο αλλά για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ήταν τραγικοί στις βολές  Με τον ΑΡΙΩΝΑ είχαν 22-49  τόσο καλά τα πήγαν μιά από τα ίδια και σε αυτό το παιχνίδι.
Τροχοπέδη στο παιχνίδι η πολύ κακή διαιτησία.





Σαν συμπέρασμα από τη μεριά μου οι ΤΙΤΑΝΕΣ  είναι ομάδα με δύο τρομερούς σουτέρ που δεν συγχωρούν αδράνειες τρέχουν πολύ αλλά έχουν τεράστιο μειονέκτημα σε εναλλακτικές λύσεις και μέσα στη ρακέτα
.Όταν πιέσθηκαν ανέβηκε η διαφορά . Αν οι αντίπαλοί της βρούνε τον δικό τους ρυθμό θα δούμε και άλλα τέτοια σπουδαία παιχνίδια.
Δεν τελείωσε τίποτα ακόμη στο θέμα πρόκριση μένουν ανοιχτά πολλά μέτωπα αλλά όπως και να έχει αυτό το διπλό των ΤΙΤΑΝΩΝ τους δίνει τον πρώτο λόγο.
Επόμενη αγωνιστική ΑΡΙΩΝΑΣ-ΤΙΤΑΝΕΣ  .
Τα σενάρια τώρα,
Νίκη ΤΙΤΑΝΩΝ με ΑΡΙΩΝΑ και περιμένει το αποτέλεσμα ΑΣΠΙΔΑ -ΑΡΙΩΝ.
Νίκη της ΑΣΠΙΔΑΣ όλα θα κριθούν στο τελευταίο παιχνίδι στη ΔΡΑΜΑ  ΤΙΤΑΝΕΣ-ΑΣΠΙΔΑ.
Νίκη ΑΡΙΩΝΑ επί των ΤΙΤΑΝΩΝ με μικρή διαφορά και ήττα ΑΡΙΩΝΑ από ΑΣΠΙΔΑ και πάλι στη ΔΡΑΜΑ η τελευταία πράξη.
Νίκη ΑΡΙΩΝ με ΤΙΤΑΝΕΣ νίκη και με ΑΣΠΙΔΑ  ο ΑΡΙΩΝΑΣ θα περάσει μόνο εάν κερδίσει με +17 τους ΤΙΤΑΝΕΣ + 6 την ΑΣΠΙΔΑ  και χάσουν οι ΤΙΤΑΝΕΣ από την ΑΣΠΙΔΑ .

2 σχόλια: