Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ - ΑΝΑΤΟΛΙΑ 75-60 !!!!!!!!!!!!!

Στα τόσα εντός έδρας παιχνίδια με τόσες ομάδες κάθε διαβάθμισης η παρουσία του πρώτου ΑΝΑΤΟΛΙΑ σήμαινε ντέρμπι ματς   φωτιά.
Αυτό στην πράξη κράτησε μόνο τα πρώτα δύο δεκάλεπτα. Από το τρίτο δεκάλεπτο η είσοδος των Γρούδο-Πετς δίνει το απόλυτο στην άμυνα της ΑΣΠΙΔΑΣ και υποχρεώνει το ΑΝΑΤΟΛΙΑ σε σορεία λαθών και τη διαφορά να έχει ανοδική πορεία.Η καλή επιθετική παρουσία της ΑΣΠΙΔΑΣ μέχρι το τρίτο δεκάλεπτο πήρε βοήθεια από την εξαιρετική άμυνα.
Από το πρώτο δεκάλεπτο το παιχνίδι ήταν χαλαρό σε άμυνα και επίθεση πιο πολύ αναγνωριστικό και από τις δύο ομάδες . Κοντά στο σκορ με διαφορά δύο πόντους το πολύ. Οι άμυνες κάποια στιγμή ήταν "αεράμυνες" Αυτό φάνηκε ότι βοηθούσε πιο πολύ το ΑΝΑΤΟΛΙΑ που είχε δύο απουσίες.
Αλλά και η ΑΣΠΙΔΑ είχε πολλά προβλήματα τραυματισμών μέσα στην εβδομάδα.
Στεφανίδης -Σταμπολής -Γρούδος ταλαιπωρήθηκαν πολύ αλλά η καλή φυσιοθεραπευτική αγωγή απόδοσε καρπούς.
Όταν έσφιξε η άμυνά της το ΑΝΑΤΟΛΙΑ φάνηκε πολύ λίγο . Ίσως από τις πιο κακές ομάδες που πέρασαν από το ΕΥΜΟΙΡΟ. Η απορία των φιλάθλων εύλογη εάν αυτή η ομάδα είναι αήττητη???
Μέχρι και τους 21 πόντους έφτασε η διαφορά και κάποια παιδικά λάθη των παικτών της ΑΣΠΙΔΑΣ και αυτό για να προσφέρουν θέαμα επέτρεψαν στο ΑΝΑΤΟΛΙΑ να μειώσει στους 15 τη διαφορά.
Περισσότερο rotation από της ΑΣΠΙΔΑ με σχεδόν 6 παίκτες το ΑΝΑΤΟΛΙΑ ασφυκτική άμυνα με εναλλαγή τριών παικτών πάνω στον ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ με αποτέλεσμα να περιορισθεί στο ελάχιστο.Κυριαρχία των ψηλών της ΑΣΠΙΔΑΣ στη ρακέτα με τον Κουτσογιάννη να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι συν ένα τρίποντο. Ο τραυματίας Σταμπολής εξαιρετικός ενώ το στοίχημα το κερδίζει καθημερινά ο ΠΕΤΣ με την καταπληκτική του άμυνα αλλά και την ουσία που είχε στην επίθεση.


Ακούραστος ο ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ έτρεξε 40 λεπτά και ήταν σήμερα με τα λιγότερα λάθη με άριστα ποσοστά ευστοχίας.
Για ένα ακόμη παιχνίδι ο Γιάννης Στεφανίδης έδειξε την ποιότητά του. Κόσμος και παλιοί
συμπαίκτες από την εποχή της ΞΑΝΘΗΣ ΑΣ  ήρθαν να τον δουν .
Σήμερα στο γήπεδο εκτός του τακτικού θαμώνα Κ.Τσότσου ήρθε και ο Κ.Χρήστου αλλά και ο παλιός συμπαίκτης των μικρών ΑΡΗΣ ΣΙΩΡΑΣ.
Χορταστικό θέαμα σε ένα γήπεδο ασφυκτικά γεμάτο με τον κόσμο να φεύγει γεμάτος από καλό μπάσκετ. Γιατί το ζητούμενο και το ξέρουν οι παίκτες είναι και το θέαμα με τη νίκη.
Μπράβο  σε όλους για τη χαρά που προσφέρουν στον κόσμο.
















ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  

Αγ. Βαρβάρα – Μακεδονικός    85-79
ΜΕΝΤ – Ευκαρπία   70-85
Εθνικός Α/πολης – Τιτάνες Δράμας   64-76
Κομοτηνή – Απόλλων Αρναίας   113-34
Ζέφυρος – Μαντουλίδης    60-52
Ασπίδα Ξάνθης – Ανατόλια   75-60



1 σχόλιο:

  1. επιστρεφει το ξανθιωτικο μπασκετ την περιοδο του ξανθιωτικου καρναβαλιου στην ελιτ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή