Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ-ΦΙΛΙΑ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ



Στη τακτική μας ανάλυση που κάνει ο προπονητής της ΦΙΛΙΑΣ  Γ.Ουζουνίδης για τα παιχνίδια της ομάδας του.
 

ια την τελευταία αγωνιστική της 1ης φάσης κάναμε μια νίκη μέσα στην Αλεξανδρούπολη έναντι της Ολυμπιάδας η οποία μπορεί να μην είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον αλλά ήταν σημαντική για την ανύψωση της ψυχολογίας των παικτών μου καθώς ακολουθεί μία πολύ δύσκολη σειρά παιχνιδιών για τις θέσεις 1-6 μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.
Το παιχνίδι ήτανε αρκετά καλό με ωραίες φάσεις και την άμυνα να μην πρωταγωνιστεί τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο. Η Ολυμπιάδα δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην περιφέρεια μας πετυχαίνοντας  8 τρίποντα και ήταν ο βασικός λόγος που στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού βρισκόμασταν πίσω στο σκορ. Στο πρώτο ημίχρονο ο αιφνιδιασμός ήτανε το μεγαλύτερο όπλο μας απέναντι σε μία σκληρή άμυνα με τους παίχτες της Αλεξανδρούπολης να παίζουν στο όριο του φάουλ καθώς και στην περιφέρεια δεν καταφέρναμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για σουτ . Η εικόνα αυτή συνεχίστηκε  και στο δεύτερο ημίχρονο με την Ολυμπιάδα να σκοράρει από την περιφέρεια και την ομάδα μου να μην μπορεί να βρει λύσεις απέναντι στην άμυνα ζώνης που χρησιμοποίησαν οι αντίπαλοι στα δύο τελευταία δεκάλεπτα.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο και ενώ όλα έδειχναν ότι τίποτα δεν θα άλλαζε οι παίκτες μου εμφανίστηκαν  σαφώς πιο συγκεντρωμένοι από τα τρία πρώτα δεκάλεπτα και άλλαξαν εντελώς την εικόνα μας με πολύ δυνατές άμυνες και με σωστές επιλογές στην επίθεση  και κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια.
Στα τρία τελευταία λεπτά η πίεση που εφαρμόσαμε στην άμυνα έπιασε απροετοίμαστη την ομάδα της Αλεξανδρούπολης και έδωσε αρκετά εύκολα καλάθια στην ομάδα μου μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους λόγω του περιορισμένου χρόνου.
Να τονίσω ότι στο παιχνίδι αφήσαμε πίσω δυο βασικά στελέχη της ομάδας , τους Ευαγγέλου και Αμαραντίδη και στη θέση τους επέλεξα να συμπεριλάβω τους 17χρονους Τσολακίδη και Παρασκευαίδη οι οποίοι και ανταπεξήλθαν στις απαιτήσεις του αγώνα. Ήταν μία ευκαιρία να παίξουν τα παιδιά που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής στα υπόλοιπα παιχνίδια και που σίγουρα θα τους χρειαστεί για την συνέχεια. Από την ομάδα μου ξεχώρισαν οι Παπαδόπουλος και Θεοδωρίδης  ενώ από την Ολυμπιάδα  ο Γιαβρίδης."

Διαιτητές : Ντούρας – Ζηκίδης
Δεκάλεπτα : 19-16, 14-12, 18-13, 07-26


Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης (Ξανθίδης )Τρούπος 3(1),Σκαρλόπουλος , Λεμονίδης , Γιαβρίδης 31 (6),Χατέλος , Ζαχαρόπουλος 4, Λανόπουλος 2, Λαλίδης , Λιανός ,Αλεξούδης 7(1), Καλίφης 11, Παπαγεωργίου.



Φιλία Ορεστιάδας (Ουζουνίδης):, Καρακασίδης 2, Παρασκευαιδης, Κατσιαβριάς 13(2), Χριστοδουλής , Χερκελετζής 2, Κιρκιντζιώτης 2, Παπαδόπουλος 22,Θεοδωρίδης 12 , Γιαννακουδάκης 3, Καραμάνης 2 , Τσολακίδης 2, Μπερτσιμας 7(1).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου