Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

ΕΦΗΒΙΚΟ ΤΕΛΙΚΗ ΑΡΙΩΝ-ΑΣΠΙΣ 60-65

Δεύτερο παιχνίδι για την τελική φάση του εφηβικού με ένα εμφύλιο στη ΞΑΝΘΗ.
Με την πλάτη στο τοίχο ο ΑΡΙΩΝΑΣ μετά την ήττα με διαφορά από τους ΤΙΤΑΝΕΣ στο πρώτο παιχνίδι ήθελε νίκη και μόνο νίκη.
Δεν τα κατάφερε  γιατί απλά έκανε πάλι τα  ίδια λάθη.
Φάνηκε λιγότερο διαβασμένος  από τον αντίπαλο .
Τι σημαίνει τα "ίδια λάθη".
Στην ρακέτα ήταν ανύπαρκτος τόσο απλά. Παρόλο που εκεί έδειχνε και στα δύο παιχνίδια ότι είναι η δύναμή του. Και έχασε όχι μόνο από  τους μεγάλους της ΑΣΠΙΔΑΣ αλλά από ένα παίκτη που είναι στην παιδική ομάδα.
"Θαύματα δεν γίνονται" μου είπε με το τέλος του παιχνιδιού κάποιος για να δείξει ότι ο Δημήτρης Γκίκας ή ΤΖΊΜΗΣ ΓΚΙΚΣ περί αυτού ο λόγος  έδειξε  το πρόσωπο που έδειξε.
Όσοι διαβάσατε τη συνέντευξη του προπονητή της παιδικής ομάδας της ΑΣΠΙΔΑΣ θα θυμάστε τα περί σκληρής δουλειάς.
Σήμερα ο μικρός χωρίς να θέλω να αδικήσω κανένα ήταν άριστος και του αξίζουν πολλά εύγε γιατί είχε όλο το τσαμπουκά που θέλουν τέτοια παιχνίδια.
Διαβασμένη  καλύτερα η ΑΣΠΙΔΑ παρόλο που σαν σύνολο δεν έχουν πολλές προπονήσεις μαζί ήταν πιο ομάδα από τον ΑΡΙΩΝΑ. Φαινόταν ότι έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού το κοντρολάρει όπως εκείνη θέλει και μόνο όταν στο τέλος οι μικροί του ΑΡΙΩΝΑ είχαν μια έκρηξη τελευταίας ευκαιρίας κινδύνεψε λίγο.
Είχε μια διαφορά 5-6 έως 9 πόντους σε όλο το παιχνίδι και όταν με προσωπικές ενέργειες η περιφέρεια του ΑΡΙΩΝΑ μείωνε τη διαφορά η την μηδένιζε έβρισκε εύκολο τρόπο να την πάει πολύ γρήγορα και πάλι στους 5-6 πόντους.
Σαν παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας τελειότητας αλλά είχε πάθος δύναμη ένταση και πολλές μάχες. Στα αρνητικά  η διαιτησία μέχρι να βρει ρυθμό και συντονισμό και η υπερβολική  διάθεση για τεχνικές ποινές κυρίως σε βάρος της ΑΣΠΙΔΑΣ .
Προφανώς οι  διαιτητές στην προσπάθειά τους να μην αφήσουν το σκληρό παιχνίδι έδειξαν υπερβολική αυστηρότητα με σκοπό να μην ξεφύγει το παιχνίδι.
Καλή σκέψη αλλά λίγο στην εκτέλεση τουλάχιστον στην αρχή δεν το είδαμε.
Πολύ πάθος στο παιχνίδι και φυσικό είναι και ακόμη περισσότερο ένταση και αστοχία.
Η βαρύτητα του παιχνιδιού ήταν τέτοια που τα πόδια ήταν βαριά.
Νομίζω ότι στις βολές η ΑΣΠΙΔΑ  είχε 21 στις 49  κάτω από 50% .
Από την αρχή η φιλοξενούμενη ήταν αυτή που κρατούσε το τιμόνι του παιχνιδιού με μικρές διαφορές σε πρώτο και δεύτερο δεκάλεπτο . Το πρώτο ήταν τόσο κακό σε ποσοστά ευστοχίας που τελείωσε 8-9.
Στο δεύτερο άνοιξε λίγο το παιχνίδι έτρεξε καλύτερα η ΑΣΠΙΔΑ νίκησε κατά κράτος στην ρακέτα τους ψηλούς του ΑΡΙΩΝΑ και δημιούργησε μια διαφορά 9 πόντων 23-32  .
Η ενεργοποίηση του δελτίου του Α.Παπαδάκη η συμμετοχή του Πετκίδη η καλή παρουσία των Τσιφλίκογλου Σαπουνά όλοι περιφερειακοί έκανε δύσκολη την ζωή των αντίστοιχων περιφερειακών του ΑΡΙΩΝΑ .Δεν πήγαν πίσω και οι υπόλοιποι Σκούπρας Μπουραζάνης Χατζηαντωνίου Τσιφλίκογλου  Καργίδης , Αδύναμη η ρακέτα του περιορισμένη η περιφέριεα  και φυσιολογικό είναι να μείνει πίσω στο σκορ.
Αν ήταν και εύστοχοι στις βολές οι παίκτες της ΑΣΠΙΔΑΣ η διαφορά θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη.
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΑΡΙΩΝΑΣ βελτιώθηκε πα΄ρα πολύ που ανάγκασε σε πολλά λάθη του ς αντιπάλους και έφτασε να μειώσει και να περάσει μπροστά. Η απάντηση της ΑΣΠΙΔΑΣ ήταν γρήγορη και επήλθε πάλι η αποκατάσταση της τάξης  30,-36.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο δεν μπόρεσε να δώσει οργανωμένη απάντηση ο ΑΡΙΩΝΑΣ και μόνο με ατομικές προσπάθειες  Ερμείδη - Σαββουλίδη  - Ζαμπάκη και  Βαλασίδη έμεινε κοντά στο σκορ.
Αντίθετα η ΑΣΠΙΔΑ κρατούσε μια διαφορά 5-6 πόντων αλλά άρχισε να κάνει πολλά λάθη να είναι τραγικά άστοχη σε βολές  με αποτέλεσμα στα τελευταία δύο λεπτά να αρχίζει να αγριεύει το παιχνίδι. Την σκυτάλη του καλύτερου για τον ΑΡΙΩΝΑ παίρνει ο Ντούβελος με 5 συνεχόμενους πόντους και παίρνει φωτιά το παιχνίδι
Στους τρεις πόντους η διαφορά ισοφάριση τρίποντο προ πορεία για ΑΣΠΙΔΑ και εκεί κάνει το μεγάλο λάθος ο ΑΡΙΩΝΑΣ. Χάνει με τρεις μένουν περίπου 55 δεύτερα και αντί για καλή άμυνα πάει σε φάουλ. Τις βάζουν οι αντίπαλοι παίρνουν τα πάνω τους και το παιχνίδι αρχίζει να γέρνει υπέρ τους.
Σπουδαία νίκη που μάλλον καταδικάζει τον ΑΡΙΩΝΑ και δίνει ένα πλεονέκτημα στην ΑΣΠΙΔΑ που την επόμονη αγωνιστική υποδέχεται τους  ΤΙΤΑΝΕΣ  σε ένα πολύ καθοριστικό παιχνίδι.
Το αουτσάιντερ έβγαλε γλώσσα....

3 σχόλια:

  1. πάλι στο πανελλήνιο θα πάει ο Αρίων? κρίμα για τα παιδιά που τα παραμύθιαζαν 2 χρόνια για ευνόητους λόγους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιο δεμένη ομάδα η Ασπίδα, φαινόταν στο γήπεδο και κυρίως πολύ καλό κοουτσάρισμα από Ιωαννίδη, που νομίζω ότι είναι ο καλύτερος στο να παίρνει από κάθε παίκτη του το 100%. Συγχαρητήρια πάντως και στις δύο ομάδες της πόλης μας που βρίσκονται στις κορυφαίες της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και μακάρι κάποια από τις δύο (μάλλον η Ασπίδα έχει πιθανότητες) να στεφθεί πρωταθλήτρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κριμα για τον βαγγελη και τα παιδια ειλικρινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή